Doposud jsem stavěl plachetnice a mou láskou byla fregata, ovšem bez RC systému. Ovládání jsem vymýšlel tak aby si postačila sama (někdy trvalo než se mi vrátila
Ale již nějaký ten rok sním o tom, že si postavím plně funkční ponorku. (Prozatím jsem si postavil spíše něco jako batyskaf na dlouhém kabelu s kamerkou na USB, moc mě bavilo pozorovat dno.)
S modely na ovládání nemám skoro žádné zkušenosti (pár autíček na dálkové ovládání jsem měl
Chtěl bych si postavit U-234 typu X.
Je známá svou poslední akcí, kdy Německo kapitulovalo, dovést plány (proudový letoun Messerschmitt - nádherný stroj a rakety V2) a uran do Japonska. Nakonec se vzdala Američanům. Údajně uran který vezla byl pak použit na bombu která dopadla na Hirošimu.
Bohužel moc obrázků, natož plány jsem nenašel. Proto bych moc rád, kdyby někdo věděl kde bych je mohl získat (plánky).
Zatím RC systém a útroby ponorky moc řešit nechci, nejdříve chci vytvořit skelet. Kupovat asi nebudu moci, protože jsem nikde nenašel typ X.
Co se týče RC systému, zajímalo by mě prozatím jaký je vhodný pro ponorky, vím že šíření vln okolo 2,4 GHz do vody neproniknou. Díval jsem se na tyto stránky a nijak nevím co by bylo vhodné: http://www.peckamodel.cz/produkty/rc-mo ... avy/pakove