|
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
|
Diskutujte s námi nejen o lodních modelech |
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
MoNaKo DF » Obecná modelářská diskuse » Uvoľnenie pásma 35 MHz pre ponorkárov a iných.
Obávám se, že čeští letečtí modeláři si na své výsostné právo na užívání 35 MHz pro svou potřebu sáhnout nenechají...
Ale to je jedno. Jako první krok pro případnou změnu bych viděl rozeslání článků k zamyšlení do modelářských časopisů a vložení na leteckomodelářská DF. Teprve na základě reakcí bych začal vynakládat energii na případnou novelizaci vyhlášky. Bohužel mně kromě ponorkářů nenapadá jiná modelářská skupina, která by měla mít o pásmo 35 MHz nově zájem.
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.pokud chcete na 35MHz, budete muset lobovat na ČTU, aby sjednotil normy s EU. IMHO to stejně časem dopadne, protože jako OK1... vím, jaké byly hádky ohledně amatérských tříd, pásem, výkonů a já už nevím čeho všeho...
Jarda
a zase bez editace :-)
p.s.
IMHO se už dnes stejně převážně létá na 2.4, možná to projde. Ale boj to bude ukrutný, znám to sám...
p.p.s.
jo a jmenuje se to "Harmonizace".... já bych řekl "sjednocení"
Ahoj Vlado,
obávam sa že toto "zrejme nastal čas ho uvoľniť pre ponorkárov,ktorý toto pásmo potrebujú pre svoj ďalší rozvoj" som asi nepochopil ?
Vlado,..... ty Darvine , víš že ti opice nevěří.......... ![]()
Ještě bych dodal, že cpát se do pásem, kde létají modely letadel asi nebude "to právé ořechové".
Kmitočty (27MHz) 35MHz a 40MHz se velice dobře dokážou šířit odraženou vlnou a shodit někomu 20 kilo vážící model letadla není zrovna to "pravé ořechové". Ponorka nikomu IMHO neublíží, "ta pětimetrová neřízená kráva ve vzduchu" dokáže natropit velké škody...
p.s.
sakra, proč tohle fórum nemá editaci :-(
Pokiaľ sa týka uvoľnenia pásma pre ponorkárov,tak je to iba z toho dôvodu,že my sa bez pasiem 40 Mhz,respektíve 35 MHz nezaobídeme.Na trhu zo súpravami už nové v pásme 40 MHz nie sú. Dostať,sú už iba zbytky ,ktoré sa dopredávajú.
Ja som svojim príspevkom chcel upozorniť na problém,pred ktorým stoja nový adepti ponorkári,ktorí si chcú kúpiť súpravu,ale v 40 Mhz už je ich sporadicky a tak siahnu po 35 Mhz. /jedna sa hlavne o použité súpravy/Myslím,že ak by sa toto pásmo uvoľnilo,tak určite to nebude mať žiadny dosah na letcov.Pochybujem,žeby niekto ešte lietal 20 kg. ero na tomto pásme.Tak ako na Slovensku tak aj u Vás je potrebne toto pásmo uvoľniť .
Predseda
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.a co obrátit podstatu problému..... nebylo by vhodné zakázat letcům používání 40Mhz souprav????? ![]()
To aby se na jiném DF tolik nesmáli..... ![]()
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.Prosím Vás, kto je to IMHO a ako mu môžme pomôcť ?
Podstata problému je v tom,že letci prestanú pásmo využívať
ostatní zo zodpovednosti ho nebudú smieť využívať a tak príde tretí,ktorý si pásmo zoberie pre seba.
Predseda
Na ponorkach uz leta pouzivam pasmo 35 MHz a nikdy se nikoho neptam, jestli muzu, nebo ne.Nevidel jsem nikdy jezero nebo bazen v okoli modelarskeho letiste.Jinak pozadavek na uvolneni pasma pro ponorkare mi dava smysl, nebot mnozstvi pribyva velmi rychle
A DALŠÍ!!!!!!!!!!!!!
ono není nutno se někoho ptát , když to zakazuje zákon.
ono když se řekne A musí se říci i B
tedy za A:
chceme v parlamentu lobovat za pásmo 35 pro ponorkáře pak musíme ale ošetřit i to že letadla se tím stanou potencálně nebezpečnáa proto ......
za B:
bude je muset stejná novela zákona vykázat na provoz ovládačů na frekvencích 2,4Ghz......
a to se rozhodně spoustě lidí zase líbit nebude...... a já k nim patřím, né že bych lítal , ale dovedu si představit jak bude v brzké době celé pásmo 2,4Ghz zaplněno když už dnes má wifi připojení snad i moderní splachovač WC....ono je hezké že ovládání ruzně mění frekvence za provozu pro vysokou bezpečnost přenosu ale není daleko doba kdy nebude mít kam měnit aby se nestřetla s jiným signálem..... jak ladous nedávno někde napsal i na lužinách se 2,4Ghz už zarušuje i v přímé viditelnosti
Petře děkuji, já to tu sice sleduju, ale už na to odpovídat rozhodně nehodlám, a proto byla má poslední reakce taková, jaká byla...
Tedy tvrdé postihy za opakované porušování kmitočtového spektra a třeba i se zákazem činnosti např. na 2 roky s tím, že je to jen podmínka a při dalším opakování kriminál.
Vždyť tu lidé ohrožují ostatní
A kdo mi tu cinnost zakaze?? To jsem znal z dob komousu, kdy jsem taky mnek neco na dva roky.....Kdyz ty prasata u koryt porusuji zakony a kraou co vidi, proc bych nemohl i ja?? Nechapu
Co dodat?
Vesmír a lidská hloupost jsou nekonečné...
MoNaKo DF » Obecná modelářská diskuse » Uvoľnenie pásma 35 MHz pre ponorkárov a iných.