Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

TT na Slovensku 2009

Vše co se týká této modelářské disciplíny.
PeterP

Re: TT na Slovensku 2009

Příspěvek od PeterP »

Kolega pripravil plánky tratí.
http://www.yoda.sk/LODE/ttdnv/TT_DNV_2009_trate.pdf
Navrhli sme variant "dlhej" trate a "krátkej" trate.
Jazdiť sa budú štyri kolá
Výber trate závisi od dohody, prípadne časových možností.

Tá tretia trať je určená pre kategóriu F4.

Plánky ešte nie sú definitívne , ale budú doplnené o bodové hodnoty jednotlivých bránok.
PeterP
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Zdravim všetkých účastníkov akcie Remorkéry na rybníku, ktorú sme dneska poobede ukončili. Dúfam , že ste všetci v poriadku došli domov.

Ako spoluorganizátor nebudem akciu chváliť ani haniť ;), to nech urobia iní, ak chcú.

Pokúsim sa uviesť len pár informácii o priebehu a pár fotiek.

V kategórii F4 súťažilo 17 súťažiacich, v kategórii TT OC ( bez statického hodnotenia) dva tímy, a v kategórii TT MC šesť tímov, teda spolu cca 30 modelov.

Výsledkové listniny zverejníme dúfam v dohľadnej dobe. Podobne aj ďalšie fotky, prípadne video, ktoré sme sa snažili natočiť.

Chcem sa touto cestou poďakovať všetkým účastníkom súťaže, ako aj ostatným, ktorí ochotne a nezištne pomáhali, najmä pri rozhodcovaní, ale aj stavbe trate a podobne.

Osobitná vďaka patrí dvojčlennému týmu :) , ktorý počas celej súťaže zabezpečoval "Detskú jazdu" , ktorej sa zúčastnilo skoro 60 detí. Dúfajme, že aspoň pre niektorých to bude prvým impulzom k tomu, aby sa pre nich modely lodí stali koníčkom a pribudli nejakí modelári :)

A ešte pár fotiek:
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
PeterP
Tatka

Příspěvek od Tatka »

JurajL

Příspěvek od JurajL »

Myslím si, že sa súťaž veľmi vydarila. Ja som sa cítil veľmi príjemne. Prišlo veľa pekných lodí a dosť lodí, ktoré sú k pekným na dobrej ceste. Súťaž prebiehala pomerne hladko, zišli sa ľudia, ktorý sa vedeli dohodnúť na istom doťahovaní pravidiel a organizácí súťažných jázd.
Mal som pocit, že súťaž vzbudila kladnú odozvu aj u divákov. Celý deň tam bolo veľa zvedavých ľudí, dospelých aj detí. Deti mali možnosť si lodičkovanie aj vyskúšať.
Dúfam, že sa akcia na budúci rok vydarí aspoň takto dobre. Ak sa to podarí a myslím si, že sa podarí bude to znovu veľmi pekná časť modelárskej sezóny.

Tug Towingu zdar
:cool:
kit

Příspěvek od kit »

Celé stretnutie vyžarovalo takú pohodovú atmosféru a konečne sa mi podarilo lepšie spoznať ľudí, s ktorými som bol v kontakte len cez e-mail alebo net. Dozvedel som sa veľa užitočných vecí a hoci je internet dobrá vec, skutočné stretnutie a pokecanie to nenahradí. Dúfam že nabudúci rok sa zúčastním aj ako súťažiaci.:D
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Možno niekoho bude zaujímať, ako dopadlo tak obávané a niektorými zatracované statické hodnotenie modelov remorkérov.

Modely hodnotila päťčlenná komisia.

Na prvom mieste v statickom hodnotení skončil SMIT JAPAN Juraja Karolusa.
Obrázek

Na druhom Torben Petra Mikulku juniora.
Obrázek

Tretie miesto v statike získala Pawlina Milana Sedláčka z Brna
Obrázek

Štvrté a šieste miesto získali dvojičky Klimek Juraja a Viktora Szaraza z Galanty
Obrázek

Piate a siedme miesto obsadili Watergeusy z Prievidze Adriána Adamíka aPetra Kozáka
Obrázek

Na 8.mieste skončil moj značne nedokončený Smit Denemarken :cool:
Obrázek

Deviate miesto Smit Nigeria Miroslava Švehlu
Obrázek

Desiata priečka Silač Roba Schmidta - Galanta
Obrázek

11. miesto - Smit Japan Roba Schmidta
Obrázek

A konečne 12. miesto úplna novinka SMIT NOVIK Miroslava Švehlu
Obrázek

Remorkéry, ktoré získali menší počet bodov v statickom hodnotení väčšinou doplatili na skutočnosť, že neboli dokončené, a preto stratili body za chýbajúce detaily, ktoré skutočná loď má mať.
Ale ak ich majitelia raz dokončia , vznikne tak podstatne väčšia konkurencia na na horných priečkách ... :D
PeterP
PeterP

Příspěvek od PeterP »

A ešte pár slov a obrázkov ostatných remorkérov, ktoré sa akcie zúčastnili.

Paolo M juniora Juraja Letovanca má " našlápnuté" na peknú a na slovenských "preSMITovaných" vodách menej obvyklú maketu. Drevená paluba má skrátka svoje čaro.
Obrázek

Ďalším prísľubom atraktívneho remorkéru je aj pekne rozpracovaný Al Khubar od Kita z Levíc. Niektoré detaily má už teraz zpracované do úžasných podrobností.
Obrázek

Aj keď nedokončený , už teraz je krásnym modelom Braveheart Petra Mikulku seniora.
Otočné kortové trysky a rozmery modelu, dávajú tušiť obratnosť a silu podobnú Pawline Milana Sedláčka z Brna
Obrázek

A skoro na záver klasika - Springer juniora Marka Dvořaka z Bratislavy. TugTowing jazdil prvý krát, a myslím, že máme v radoch TT nadšencov nového člena . Už plánuje stavbu nového , väčšieho remorkéru. :)
Obrázek

Nakoniec sa neda nespomenúť známy "veterán" TT cirkusu, Argus Juraja Karolusa.
Tentokrát poslúžil ako " atrakcia pre deti" . Skoro celé dva dni neúnavne krúžil vedený detskými kapitánmi na osobitnej trojuholníkovej trati.
Vystriedalo s pri ňom skoro 60 detí. Tomu sa hovorí heroický výkon. :D
Obrázek
PeterP
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

Ahoj kluci!
Napište, prosím, krátký článek......jinak moc pěkné!;) - držím palec do dalších akcí
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
duke

Příspěvek od duke »

Pánové musím uznat, že tu konečně vidím velice hezké lodě pro TT. Opravdu hezká podívaná.

Držím vám palce do budoucna, snad se nechá i CZ "páčkovací" scéna inspirovat.
PeterP

Příspěvek od PeterP »

RomanT píše:Ahoj kluci!
Napište, prosím, krátký článek......jinak moc pěkné!;) - držím palec do dalších akcí
Na článku sa pracuje ... som dohodnutý s Ladousom, že sa pokúsim zosmoliť pár riadkov, dodať niekoľko fotiek a on to potom uverejní na Monaku.

Ináč výsledkové listiny a dúfam aj podstatne viac fotografii sa onedlho objaví na www.yoda.sk
PeterP
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Vďaka všetkým za povzbudivé slová. :D

Chcem len dodať, že okrem remorkérov sa akcie zúčastnli aj krásne lode v kategórii F4.

Ja som zatažený na tie remorkéry :) , takže som ich akosi opomenul, ale určite si aj ostatné lode zaslúžia rovnakú pozornosť.

Záujem divákov najmä detí o tieto modely bol možno väčší než o remorkéry. Predsa len mali kanóny :).

Takže do budúcna plánujeme kategóriu F4 na akcii Remorkéry na rybníku zachovať. Koniec - koncov aj majitelia remorkérov si môžu vyskúšať, že odjazdiť trojuholník Naviga nie je až tak banálna záležitosť a možno tomu klasickému maketárskemu súťaženiu prídu na chuť. :)

Fotky "neremorkérov" sa pokúsime postupne zverejniť.
PeterP
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Výsledkové listiny jednotlivých kategórii súťaže "Remorkéry na rybníku " sú už dostupné na adrese:
http://www.yoda.sk/index.html#LODE/ttdnv/ttdnv.html
PeterP
guitar61

Příspěvek od guitar61 »

V Devínskej Novej Vsi som prvýkrát videl Tug Towing v skutočnosti.
Je to určite zaujmavejšie jazdenie ako F-2 F-4.
Takže do budúcnosti si určite postavím nejaký remorkér.
Teraz len fotky čo som nafotil.

http://cid-5993c779d903ba82.skydrive.li ... Ves%202009
PeterP

Příspěvek od PeterP »

guitar61 píše:V Devínskej Novej Vsi som prvýkrát videl Tug Towing v skutočnosti.

Ozaj pekné fotky ...

A mám radosť, že pribudol ďalší Tug Towingový fanúšik :)
Ak sa smiem spýtať, aký remorkér plánujete stavať ?

Nech vieme, na čo sa môžeme tešiť, lebo nepochybujem o tom, že remorkér z Vašej "lodenice" určite bude stáť za pozornosť.
PeterP
guitar61

Příspěvek od guitar61 »

PeterP píše:
guitar61 píše:V Devínskej Novej Vsi som prvýkrát videl Tug Towing v skutočnosti.

Ozaj pekné fotky ...

A mám radosť, že pribudol ďalší Tug Towingový fanúšik :)
Ak sa smiem spýtať, aký remorkér plánujete stavať ?

Nech vieme, na čo sa môžeme tešiť, lebo nepochybujem o tom, že remorkér z Vašej "lodenice" určite bude stáť za pozornosť.
Ešte som sa nerozhodol.
Záleží na tom akú zoženiem dokumentáciu.
A aj na tom ako rýchlo sa rozhýbem.
Ako sa poznám tak pretečie ešte veľa vody,kým bude môj remorkér plávať.
Modelárčina je "jedným" z mojich koníčkov.
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Dovolím si upozorniť čitateľov DF, že na stránkach MoNaKo bol zverejnený článok o akcii Remorkéry na rybníku.
portal/view.php?cisloclanku=2009050003

Súčasne chcem touto cestou poďakovať Ladousovi a Kebovi za spracovanie do HTML a uverejnenie.
PeterP
PeterP

Příspěvek od PeterP »

V piatok 5. júna sa uskutočnila v Prievidzi súťaž v Tug Towingu ako sprievodné podujatie Medzinárodnej súťaže makiet NS, ktorá bola v sobotu a v nedeľu (6. -7.).

Pár fotiek z akcie zverejnil v galérii kolega DDG 51, tak ja pridám ešte zopár remorkérov.

V súťaži pribudol nový tím z Prievidze s remorkérom Paolo M 1/25 a Watergeusom.
Obrázek

Toto nie sú matriošky :D ale novinka - Smit Japan v mierke 1/72, ktorý postavil Jozef Púpava ako maketu do kategórie F2A . Ten väčší je v mierke 1/33 a jedná sa o "starý známy" model Juraja Karolusa.
Obrázek

Abeile Flandre (1/100) Jozefa Púpavu je tiež určená na súťaže makiet a nie Tug Towing. Ale je to parádny remorkér ...
Obrázek6

Maketárskej súťaže sa zúčastnil aj Watergeus 1/36 pana Šestáka. Videl som ho na živo prvý krát ... je to skutočne nádherný model a pán Šesták je ozajstný "MISTR". Model bol v obkľúčení fotografov ako filmová hviezda ...
Obrázek

Smit Japan a Smit Denemarken v akcii ... Na vlečný čln sme pridali dve pevné "kormidlá" - plutvy, čím sa výrazne zlepšili jazdné vlastnosti. Zadná časť člnu už nemá "pretáčavé" tendencie a vlek celkom pekne drží stopu.
Obrázek

Jeden z našich juniorov neodolal lákaniu vodného živla :) a predviedol so svojím remorkérom efektné utopenie, hodné Titanicu. Našťastie voda nebola hlboká, tak záchranná akcia bola dielom krátkej chvíle. Dúfam, že si túto "športovú vložku" neodnesie na svojom zdraví.
Možno konečne máme nádejného reprezentanta v kategórii F7 " Predvádzací manéver jednotlivca s napodobeninami skutočných lodí " . Bolo mu ale odporučené, aby si začal šetriť na neoprén a šnorchel. :D
Obrázek

Ohľadne výsledkov súťaže TT:
Výsledky snáď niekde zverejnia kolegovia z Galanty, ktorí súťaž organizačne zabezpečovali.
Zaujímavým javom je to, že rozdiely na jednotlivých miestach boli skutočne minimálne ( medzi tretím a šiestým týmom v poradí púhych 2,5 boda, čo znamená, že sily sa vyrovnávajú a súťaž začína byť skutočne zaujímavá. Každá, aj drobná chyba môže byť "osudná" ... ;)

Na záver spomeniem jednu veľmi príjemnú správu. Vyzerá to tak, že do Tug Towingovej "siete" sa chytili ďalší slovenskí maketári z Komárna a z Rimavskej soboty, ktorí prejvili odhodlanie postaviť si remorkéry a zúčastňovať sa súťaží.

Takže prajem im veľa elánu pri stavbe nových remorkérov aby sme sa čo najskôr stretli na nejakej tej Tug Towingovej akcii .
PeterP
guitar61

Příspěvek od guitar61 »

Fotogalériu z tug towingu najdete na :

http://cid-5993c779d903ba82.skydrive.li ... =296575445

Večer bude aj zo súťaže NS.
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Ešte malá spomienka na akciu "Remorkéry na rybníku" ...

V miestnej tlači " Metropola" 2/2009 vyšiel krátky článok s fotkami.

Postupne sa niektorí modelári stávajú mediálnymi hviezdami :D

Obrázek
PeterP
Jack

Příspěvek od Jack »

PriateliaTT, dajte tu ešte niečo nového z tohto leta na Slovensku. Už sa neviem dočkať nových správ, čo sa deje doma!
PAS Trenčín
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Jack píše:PriateliaTT, dajte tu ešte niečo nového z tohto leta na Slovensku. Už sa neviem dočkať nových správ, čo sa deje doma!
Po súťažiach v Devinskej Novej Vsi a v Prievidzi sa v TT nič mimoriadne na Slovensku asi neudialo. Teda, aspoň ja o ničom takom neviem.

Uvažovalo sa ešte nad jednou súťažou, nakoniec z toho z rôznych dôvodov zišlo.

Teraz tí pracovitejší stavajú nové modely, prípadne dorábajú tie rozostavané. :)

Okrem toho pripravujeme stavbu modulového prístavu, chceme vyrobiť nejaké tie majáky a iné doplnky trate, a pomaličky sa začníname zaoberať organizáciou budúcoročných súťaží.

Termín súťaže "Remorkéry na rybníku" už je predbežne stanovený ( písal som v osobitnej téme).

Ja by som bol tiež rád, keby do tejto témy občas niekto prispel niečim novým. Napríklad nejakým napadom týkajúcim sa organizácie súťaží, alebo fotkami svojho rozostavaného modelu, ktorý chystá na budúcu sezónu.

Takto to vyzerá, že ten Tug Towing na Slovensku zaujíma iba dvoch - troch ľudí . ;)

Nakoľko v modelári z Bratislavy sa občas stretnú v nejakej krčme alebo v dielni, tak o sebe vieme, čo kto robí. Keď budeme mať niečo hotové , napríklad tie prístavné moduly, určite sem hodím nejké info.

Ale čo sa deje a chystá inde ???

Kto nový sa plánuje zapojiť do TT, prípadne stavia nové lode a aké?

To by iste nielen mňa zaujímalo.

Preto navrhujem - nech každý TT fanda (čo číta MoNaKo :)) zo Slovenska, kto má alebo stavia nejaký remorkér na TT sem umiestni jeho fotku ( aj v rozpracovanosti) prípadne nejaké stručné údaje (veľkosť, mierku, ...). Niečo ako Who is who ...

Budeme to tu mať pekne spolu ako "databázu".

Pre organizátorov to bude zaroveň informácia o možnom počte súťažiacich na budúcich súťažiach.

Nejaké fotky remorkérov zo súťaží som sem už dával ja, ale bolo by lepšie, keby tak urobil každý za seba.

Tak som zvedavý, či niekto zareaguje ... :D
PeterP
coro

Příspěvek od coro »

Ahoj, som z bratislavy ale nie som nijak v kontakte s tunajšími lodnými modelármi (som letecký, v devínskej novej vsi, a aj tak som viac na internete ako na letisku). Staviam Puerto de Bilbao od Pepy Darvaše (Gogor, Ur, Alai, Zabal) ale nie nejak maketovo, na to nie som v žiadnom zmysle vybavený (trpezlivosť, čas, náradie..) portal/viewtopic.php?pid=25335#p25335
Dúfam že ešte kým zamrzne voda, aspoň odskúšam pohon - no v stavbe som sa zasekol na kormidle, neviem ako sa mi to podarí vyriešiť a či to bude fungovať..
Pozrieť sa aj sa ukázať, sa budem určite snažiť, ale na súťaženie si netrúfam, a v porovnaní s loďami ktoré vidno na slovenských TT akciách, sa predvádzať určite nebudem mať s čím :)

Na odreagovanie od hľadania kormidla na pláne, a potom voľného miesta za kortovkou na kormidlo (nemá! budem musieť neplánovane točiť kortovku...) som si urobil funkčný SMIT Houston 1:200 od Revelu. :-)
Ak sa mi neutopí tak ho niekedy predvediem - ale nečakajte pekný plastikový kit, to som nerobil nikdy v živote, a podľa toho to aj vyzerá :-)
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Tak pridám data aj za seba flotilu mojich nedokončených remorkérov:
Obrázek

Klimek, mierka 1/30, motor 400/12V na priemo, vrtula trojlist Modela, pohon 6článok NiCd, dlžka 50 cm , výtlak cca 2,5 kg. Model ja na TT malý a pomerne slabý , takže jedine v úlohe pomocného remorkéra v trojčlennom družstve:)

Herman (new evolution:)), mierka 1/33, motor 2x600/12V na priamo, protiťahy, priečny pohon z čerpadla, vrtule 40mm Raboesch, pohon 12V (olovo alt. 10 článok NiCd),dlžka 60cm, výtlak cca 6 kg. Model už absolvoval prvú skúšobnú plavbu

Smit Denemarken, mierka 1/33, pohon 2x600/12V na priamo, protiťahy, vrtule 50mm Raboesch, pohon 6 článok NiCd, dlžka 80cm, výtlak cca 8kg. Model už súťažil v TT.
PeterP
Jack

Příspěvek od Jack »

Ja mám len starého Naxos-a kdesi v garáži z mladosti.
Plánoval som pre jednoduchosť a "rýchlu" zábavu postaviť tlačný remorkér podľa pravidiel.
Vidím ale, že na Slovensku sú hlavne šikovný modelári a stavajú pekné makety.
Nešlo by rozpumpovať aj také jednoduchšie stretnutia s tlač.remorkérmi na západnom Slevensku?
PAS Trenčín
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Jack píše:Ja mám len starého Naxos-a kdesi v garáži z mladosti.
Plánoval som pre jednoduchosť a "rýchlu" zábavu postaviť tlačný remorkér podľa pravidiel.
Vidím ale, že na Slovensku sú hlavne šikovný modelári a stavajú pekné makety.
Nešlo by rozpumpovať aj také jednoduchšie stretnutia s tlač.remorkérmi na západnom Slevensku?
Prečo by nešlo ? Iniciatíve sa medze nekladú a môžeš začať , alebo sa aspoň pridať k nám !
Každý, kto chce pomôcť je vítaný.

Tlačáky sme zatiaľ moc neriešili, lebo ich nikto nemáme. Evidujem nejaké dva springery, ale zatiaľ len jeden z nich sa zúčastnil súťaže.

Ale bo budúcna sa s tlačákmi situácia asi zmení, lebo je viac modelárov ( vrátane mňa :D) ktorí sa na stavbu tlačáku chystajú.

Ešte by ma zujímalo, čo mýslíš pod slovami "jednoduchšie stretnutia" ?

Na TT je najzložitejšie postaviť trať. Musíš mať k dispozícii prekážky, boje, prístav a čas pár hodín, kým to všetko dáš na vodu. Všetko ostatné je už pomerne jednoduché ... ;)

Ak chceš len skúšať tlačiť vaňu na vode, to by sa dalo počas pravidelných stretnutí na Štrkovci.
Napríklad túto sobotu v rámci Regaty Istropolitana plánujeme malé ukážky TT s vlečným člnom.
Príď sa pozrieť.

Ináč tlačáky su zaujímavé, ale v týme dvoch remorkérov je to, podľa mňa, väčšia zábava. :)

A ešte jedna poznámka:
Neviem páni, čo máte problémy s tým, že "makety - nemakety"!
V pravidlách máme kategóriu "open" bez statického hodnotenia modelov a tam môžete v pohode súťažiť so springermi, vymyslenými loďami, nedokončenými a pod. Nie sú tam žiadne obmedzenia týkajúce sa vzhľadu ani technického riešenia lodí. Systém hodnotenia som už v tejto téme vyvetľoval a tiež sa pozrite na fotky zúčastnených modelov. ;)
PeterP
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Tug Towing“