Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
zapojení LED
Re: zapojení LED
Pánové je někdo schopen mi udělat jednoduchý obvod pro zapojení led. Vstup je 4,5 v z BEC, výstul 2x vysoce svítivá bílá 5mm, 1X střednesvítivá červená, 1x středně svítivá zelená všechno trvalý svit. Elektronika není moje silná stránka a i když jse to zmákl teoreticky, praktické pokusy dopadají žalostně. Jendotlivé ledky rozsvítím ale tento mix ne...Za hotový obvod samozřejmě zaplatím.
díky
Pajan
díky
Pajan
podívám se ti na to, chceš to i s těma ledkama ? levo stačí jen říct co a jak zapojít ?pajan píše:Pánové je někdo schopen mi udělat jednoduchý obvod pro zapojení led. Vstup je 4,5 v z BEC, výstul 2x vysoce svítivá bílá 5mm, 1X střednesvítivá červená, 1x středně svítivá zelená všechno trvalý svit. Elektronika není moje silná stránka a i když jse to zmákl teoreticky, praktické pokusy dopadají žalostně. Jendotlivé ledky rozsvítím ale tento mix ne...Za hotový obvod samozřejmě zaplatím.
díky
Pajan
Elektronická Sekretářka Nojby pro neznalé: JSEM MUŽ
Nekomplikuj to a nedelej v tom zapojeni zadny rozdil oproti jedne ledce. Vyzkousej postupne kazdou ledku se svym odporem a pak je proste pripoj vsechny na ten jeden vystup z BECu "vedle sebe".pajan píše:Elektronika není moje silná stránka a i když jse to zmákl teoreticky, praktické pokusy dopadají žalostně. Jendotlivé ledky rozsvítím ale tento mix ne
právě tohle mě taky zlobilo, burdo on má ten kluk pravdu, taky jsem to zkoušel a dělá to problémy, pokusim se mu to vyřešitburdal1 píše:Nekomplikuj to a nedelej v tom zapojeni zadny rozdil oproti jedne ledce. Vyzkousej postupne kazdou ledku se svym odporem a pak je proste pripoj vsechny na ten jeden vystup z BECu "vedle sebe".pajan píše:Elektronika není moje silná stránka a i když jse to zmákl teoreticky, praktické pokusy dopadají žalostně. Jendotlivé ledky rozsvítím ale tento mix ne
Fór je v tom, že každá LEDka má svůj odpor. Pokud použiješ jen jeden odpor a LEDky dáváš paralelně tak různé barvy (a různé výrobce stejné barvy) neskamarádíš nikdy.Nojby píše:právě tohle mě taky zlobilo, burdo on má ten kluk pravdu, taky jsem to zkoušel a dělá to problémy, pokusim se mu to vyřešitburdal1 píše:Nekomplikuj to a nedelej v tom zapojeni zadny rozdil oproti jedne ledce. Vyzkousej postupne kazdou ledku se svym odporem a pak je proste pripoj vsechny na ten jeden vystup z BECu "vedle sebe".pajan píše:Elektronika není moje silná stránka a i když jse to zmákl teoreticky, praktické pokusy dopadají žalostně. Jendotlivé ledky rozsvítím ale tento mix ne
Burda1 má pravdu - ke každé LEDce odpor a celé paralelně připojit na BEC a nehledat v tom problém.
lewdky mám stačí obvod dráty už tam zapájímNojby píše:podívám se ti na to, chceš to i s těma ledkama ? levo stačí jen říct co a jak zapojít ?pajan píše:Pánové je někdo schopen mi udělat jednoduchý obvod pro zapojení led. Vstup je 4,5 v z BEC, výstul 2x vysoce svítivá bílá 5mm, 1X střednesvítivá červená, 1x středně svítivá zelená všechno trvalý svit. Elektronika není moje silná stránka a i když jse to zmákl teoreticky, praktické pokusy dopadají žalostně. Jendotlivé ledky rozsvítím ale tento mix ne...Za hotový obvod samozřejmě zaplatím.
díky
Pajan
má i nemáSH píše:Fór je v tom, že každá LEDka má svůj odpor. Pokud použiješ jen jeden odpor a LEDky dáváš paralelně tak různé barvy (a různé výrobce stejné barvy) neskamarádíš nikdy.Nojby píše:právě tohle mě taky zlobilo, burdo on má ten kluk pravdu, taky jsem to zkoušel a dělá to problémy, pokusim se mu to vyřešitburdal1 píše: Nekomplikuj to a nedelej v tom zapojeni zadny rozdil oproti jedne ledce. Vyzkousej postupne kazdou ledku se svym odporem a pak je proste pripoj vsechny na ten jeden vystup z BECu "vedle sebe".
Burda1 má pravdu - ke každé LEDce odpor a celé paralelně připojit na BEC a nehledat v tom problém.
má v tomhle:ke každé LEDce odpor
nemá v tomhle: celé paralelně připojit na BEC
opravdu to zlobí když se to připojí tak jak popisuješ - celé paralelně připojit na BEC, taky mi to zlobilo, a taky jsem hledal jak to vyřešit, někdy je to dosti obtížné, každá LED se chová jinak
a nebude problém spíš s proudem? nevím kolik dává BEC, ale je otázka zda utáhne tolik diod a ještě serva a přijímač...

NeJaToD team
Bec to utáhnee spolehlivě, jde to z regulátoru a mimo baterie led a dvou serv tanm mic není. Zdroje jsou 2x 7 čl 3850.ivvo píše:a nebude problém spíš s proudem? nevím kolik dává BEC, ale je otázka zda utáhne tolik diod a ještě serva a přijímač...
A jak to zlobilo? Pokud byto tak "nešlo", tak to znamená, že neplatí Kirhoffovy zákony, Ohmův zákon,...Nojby píše:má i nemá
má v tomhle:ke každé LEDce odpor
nemá v tomhle: celé paralelně připojit na BEC
opravdu to zlobí když se to připojí tak jak popisuješ - celé paralelně připojit na BEC, taky mi to zlobilo, a taky jsem hledal jak to vyřešit, někdy je to dosti obtížné, každá LED se chová jinak
měl jsem na becu:červená,modrá,zelená,vysocesvítivábílá-to vše v letadle, ukaždé odpor,Žádný problém.........svítilo to furt-každý let........ivvo píše:a nebude problém spíš s proudem? nevím kolik dává BEC, ale je otázka zda utáhne tolik diod a ještě serva a přijímač...
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
já jsem měl super svítivou zelenou a sup. červenou s odporama a zlobilo to , tak jsem je musel dát seriově a ted to jde tak jak máRomanT píše:měl jsem na becu:červená,modrá,zelená,vysocesvítivábílá-to vše v letadle, ukaždé odpor,Žádný problém.........svítilo to furt-každý let........ivvo píše:a nebude problém spíš s proudem? nevím kolik dává BEC, ale je otázka zda utáhne tolik diod a ještě serva a přijímač...
Definuj prosím pojem "zlobilo to". Bez toho se nehnem dál...Nojby píše:já jsem měl super svítivou zelenou a sup. červenou s odporama a zlobilo to , tak jsem je musel dát seriově a ted to jde tak jak máRomanT píše:měl jsem na becu:červená,modrá,zelená,vysocesvítivábílá-to vše v letadle, ukaždé odpor,Žádný problém.........svítilo to furt-každý let........ivvo píše:a nebude problém spíš s proudem? nevím kolik dává BEC, ale je otázka zda utáhne tolik diod a ještě serva a přijímač...
jasně , každá LED svítila jinou intenzitou
Ahá...Nojby píše:jasně , každá LED svítila jinou intenzitou
To není chyba zapojení, to je chyba návrhu velikosti odporu. Zelená a červená LED nemá stejný úbytek napětí v propustném směru a tedy pro stejný proud (=svítivost) potřebuješ jiný předřadný odpor. Tím, že si je dal do serie jsi zajistil jim stejný proud a tedy i svítivost.
Jako vedlejší efekt máš poloviční odběr.
jen podotknu že já nejsem tvůrcve dotazu, jen jsem reagoval na něj že bych se mu pokusil pomoci - něco plácnu trochu laicky a vy se tu do mě hned pustíte, tyhle informace znám , proto jsem taky reagoval s odpovědí, a pokud vím tak kdo má problém je PAJAN a ne jáSH píše:Ahá...Nojby píše:jasně , každá LED svítila jinou intenzitou
To není chyba zapojení, to je chyba návrhu velikosti odporu. Zelená a červená LED nemá stejný úbytek napětí v propustném směru a tedy pro stejný proud (=svítivost) potřebuješ jiný předřadný odpor. Tím, že si je dal do serie jsi zajistil jim stejný proud a tedy i svítivost.
Jako vedlejší efekt máš poloviční odběr.
já nemám problém, chci pomoc abych se tím nemusel zabývat. Samozřejmě bych asi dotáhl teori do praktického konce, nechci na tom strávit stáří a proto jsem požádal tímto způsobem o pomoc. pokud někdo má ověřené zapojení sem s ním...Nojby píše:jen podotknu že já nejsem tvůrcve dotazu, jen jsem reagoval na něj že bych se mu pokusil pomoci - něco plácnu trochu laicky a vy se tu do mě hned pustíte, tyhle informace znám , proto jsem taky reagoval s odpovědí, a pokud vím tak kdo má problém je PAJAN a ne jáSH píše:Ahá...Nojby píše:jasně , každá LED svítila jinou intenzitou
Jako vedlejší efekt máš poloviční odběr..
děkuji..
Pajan
Neco o zapojeni LEDek
http://www.theledlight.com/ledcircuits.html
je zde i LED kalkulator pro ruzne typy zapojeni.
Neber život příliš vážně, stejně z něj živý nevyvázneš.
Tomáš
Tomáš
led kalkulátor máme tady taky :-) od Lukaše1
portal/view.php?cisloclanku=2006120002
To je pravda, ale na tom odkazu, který jsem uvedl kalkulátor umožňuje počítat i pro více LEDek pro různá zapojení.Ante píše:led kalkulátor máme tady taky :-) od Lukaše1
Tomáš
Tomáš
jasně já jsem jen tak přihříval monačí polívčičku 
to píše:Neco o zapojeni LEDek
Tomáš
Tomáš
Podívej se na www.rcfogli.cz, je tam polopatický popis zapojení osvětlení s diodami na remorkér MoNaKo I, obrázky a jak zapojit diody a jaké použít odpory. Doufám, že Ti to pomůže. S pozdravem BEN
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3 Odpovědi
- 5988 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Cassiopeus
-
- 4 Odpovědi