Po shlédnutí Footyny Petra Hájka, jsem se odhodlal si také jednu postavit a aby to nevypadalo jako plané řeči v tématu portal/viewtopic.php?pid=40825#p40825, které by mi jistě někteří uživalelé dali sežrat, založil jsem toto téma kde se budu postupně věnovat popisu stavby mojí Footyny.
Času nemám na rozdávání, proto předem upozorňuji, že zde neuvidíte každý den nový příspěvek.
Prvně byl můj plán postavit Footy s kabinkou, protože kdyby špatně plula, aspoň bude dobře vypadat. Ovšem po bližším prostudování pravidel třídy Footy, jsem se rozhodl raději obětovat kabinku ve prospěch délky kýlu. (Možná to bude škaredé a plavat nebude, ale uvidíme jak to dopadne.)
Takže stávající plán je použít trup vyrobený z laminátu ve formě Franty Chmelky (stejný jako má SH), který se nám v kroužku lodních modelářu v Českém Těšíně asi rok válí, palubu vyrobit z laminátové desky, a zbytek dopasovat podle plánů našich polských kolegů Footy Opalek verze 1.8.
Forma Franty Chmelky.

Trup s hmotnostní 40g (bohužel si nepamatuji použitou tkaninu, příď a záď je zesílená, zbytek jako papír.)

Skoro hotové kormidlo z oboustranného cuprexu tloušťky 1,5mm. Bude následovat tmelení v oblasti vlepené hřídele kormidla 3mm a lakování.
Dalším krokem bude vytvořit jedno žebro mezi trubkou hlavního stěžně a kýlem, a vlepení dřevěných lišt, které trup zesílí a zároveň budou držet palubu.