Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Model Hobby 2012

Odpovědět
petr hájek

Model Hobby 2012

Příspěvek od petr hájek »

VÁŽENÍ KOLEGOVÉ,
20 ročníků MH je za námi a mě napadlo , optat se modelářů skutečně ,,modelujících,, jak by si představovali , kam by se mělo dění u bazenu dále ubírat či se utlumovat...... ;)
Předpokládejme, že rozměry bazénu jsou již konstantní , ale dění na hladině i pod hladinou je podle mého osobního názoru poněkud neuspořádané i náborová hodnota výstavního bazénu je nedoceněná.
Prosím tedy o Vaše názory co by se mělo a jak změnit a co naopak ponechat jak je, netvrdím, že se vše dá zařídit , ale leccos by se možná zlepšit dalo, ocením i konstruktivní připomínky k bazénům minulým , ale poprosím o zcela nezaujaté názory bez osobních invektiv.
DÍKY ZA VAŠE NÁZORY
Petr Hájek - ufon
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Ivvo

Re: Model Hobby 2012

Příspěvek od Ivvo »

vím úplně přesně co by se mělo změnit - termín... zase mi to totiž nevyšlo abych se zůčastnil :cool:

ale teď vážně...
myslím, že propagaci u bazénu chybí "šoumen". prostě někdo kdo tam přitáhne diváky. ať se na mě nikdo nezlobí, ale není to ani Jirka Chaloupka, ale ani Ladous. Oba dělají co umí, ale ta správná propagace to není.
On je to obecně problém. Letadla mají svůj program, protože si ho zorganizují prodejci/výrobci, kteří chtějí ukázat své produkty a podpořit prodej. Co je ale cílem propagace u bazénu? Výrobců příslušenství pro lodě mezi námi je tu jen pár a pokud vím tak na MH inzeruje jeden, max dva (ufon a Jirka Chaloupka), ostatní to dělají jen z důvodu "předvedení své práce a pocitu, že ten bazén přeci letadýlkářům nedáme" (bez urážky).
Udělat pořádnou akci s ukázkami chce nějakou choreografii, nacvičení, domluvení a doplnění komentářem, který diváka přitáhne.

Otázkou ale je k čemu ho má přitáhnout? Stavět springery a účastnit se Springer Cupu? Stavět remorkéry a účastnit se TT? Stavět makety a přitáhnout k soutěžím Naviga? Získat dalšího šílence co bude stavět lodě a jezdit za barákem na rybníku? Podle toho je potřeba udělat program (nebo několik).

Stojí to čas, peníze, ale nejhorší je, že se musí najít "trouba" (opět bez urážky), který to bude chtít táhnout, který to vymyslí, který to domluví, který to zařídí, který to zorganizuje a který tomu svůj čas obětuje. Navíc bez nároku na odměnu (volné lístky a povolení k vjezdu nepočítám) a jistotou, že ho ostatní co se nezúčastní počastují svojí kritikou. Nenalezení takového člověka je největší překážkou prezentace lodních modelářů na MH. O jednom, který by to zvládl vím, ale bohužel s MH a svojí účastí u bazénu již skončil a nemyslím, že to změní...

Mě účast letos nevyšla vůbec, takže jak to bylo u bazénu letos nevím vůbec nic. Dokonce jsem ani nestihl přečíst články ladouse z MH. Mea culpa. Ale bohužel MH přišlo v nevhodný termín a práce se na koníček moc neohlíží... :mad:

Prosím ty, které jsem jmenoval, aby to nebrali osobně nebo jako znevážení jejich práce. Naopak. Vážím si toho, že tam ladous letos strávil 4 dny a vím jak je to náročné fyzicky i psychicky, sám jsem to zažil. Rozhodně to není hodnocení letošního ročníku, protože jak jsem psal víše nevím o letošním MH vůbec nic... Každý z nás něco umí a na něco jiné zase bohužel buňky nemá.
Obrázek
NeJaToD team
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

Lidi co mě znají , ví že s Ivem často nesouhlasím - ale tentokrát se trefil. Byl jsem na MH 2x , i předváděl - a už ne. Mnohem víc mi dá setkání v Písku , Lánech, Lužinách , TTčko nebo soutěž Navigy- co se lodí týče , nebo návštěva nějakého letiště, kvulivá letadlům. Mezi lidma co znám je pověst MH strašná a hnedle ji něco neopraví - ani kdyby se v bazénu koupala nějaká víla.....
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
micer

Příspěvek od micer »

Shrnul bych to ze svého pohledu: dění u bazénu bylo lepší než minulé roky, a to je dobře, ale porovnáním s jinými akcemi, zejména v Německu, je HODNĚ, sakra hodně co dohánět. Plně souhlasím s Ivem, jen bych to převedl do konkrétních požadavků pro příště. Nikdo to nedokáže úplně úplně změnit z roku na rok, toto bych považoval za reálné změny v první fázi.

1/ změnit uspořádání kolem bazénu, teď je dostupný od diváků jen z 1 ze 4 stran, zpřístupnit minimálně 1/2, lépe 3/4 obvodu. To znamená, že by stoly s modely byly jinde a tvořily ostrovy s posádkou (obsluhou) uvnitř, dá se to také trochu snadněji uhlídat. Zajistit víc sloupků a pásku, aby se dal na nezbytnou dobu vytvořit koridor kolem bazénu, když je třeba (na soutěž EX a podobně).

2/ Jízdy podle vypsaného programu, stačilo by ho sestavovat na hodinu předem, program na monitoru nebo papírové tabuli, to je jedno. Aby bylo jasné, jestli má smysl čekat, když chci vidět třeba zrovna tuhle pohorku.

3/ Bazén asi už hlubší nebude a podlaha je v hale skloněná, takže líp přizpůsobit výběr modelů podmínkám. Ze 6 plachetnic mohly na vodu 3 (z toho od dvou tam nikdo nebyl, takže taky nemohly), ostatní drhly kýlem o dno. Ponorky byly letos lépe vybrané, ze 6 se dostalo 5 úplně pod hladinu, i když i ty si odřely břicho a urazily kormidla o faldy fólie na dně. To by byl takový problém ty faldy před napuštěním narovnat?

4/ Zajistit ventilátory! Plachetnice jsou atraktivní a mohly by jezdit, ale ty tři větráčky co tam byly, to byl výsměch - počtem i výkonem. V Lipsku mají 5 ventilátorů na větším bazénu, jsou ale výkonnější, a jezdí jim to jak z praku.

5/ Zvětšit počet akcí dělaných pro děti a mít je předem ohlášené (bod 2). Soutěž EX se moc povedla, ale bylo jich málo, lodní pólo se teprve technicky dolaďovalo a určitě taky bylo atraktivní, ale přijít s ním v neděli odpoledne (dřív nebyla technika hotová), to prostě bylo s křížkem po funuse! Zapojit víc děti. Ceny od sponzorů se nutně loudit nemusí, on pěkný diplom taky udělá své a stojí minimum.

6/ Nekřížit v jednu dobu ukázky modelů a jízdy dětí, kterým se lodě půjčují! Haranti vemou loď a najíždějí a záměrně bourají do čekoholi, nejen mezi sebou, ale do maket taky a zejména je přitahuje přejíždět ponořenou ponorku, i když jdou periskopy až těsně pod hladinu. Po výstavě je to zralé na generálku. Půjčovat lodě ano, ale jen ve vymezené době a ne při ostatním provozu!

7/ Jak to sakra má fungovat, když se nedodržuje ani elementární kázeň a kolíčkový systém kanálů! Někdo si klidně zapne vysílač vedle mě na stejném kanále a je bez kolíku (Karpatský), někdo má jiný kanál na štítku, jiný na kolíku i jiný krystal uvnitř, nebo ani netuší, co má vlastně za kanál (kluci od Tomáška). O občasném zapínání vysílačů bez kolíku naproti u kaminonů ani nemluvim, to bych ještě překousl, a objevim to jen scanerem, řízení to vzhledem k větší vzdálenosti až tak neruší.

8/ Nekompromisně vyloučit od bazénu JAKOUKOLI komerční činnost (nebudu jmenovat, myslím, že všichni vědí). Plochy jsou komerční a nekomerční, za každou se platí jinak (z pohledu organizátora výstavy) a nedodržování tohoto rozdělení může vést k tomu, že majitel výstaviště nebude ochoten v tom pokračovat respektivě organizátor zaplatí mastnou pokutu respektivě bazén prostě příště nebude. Tady neplatí "Já jenom ...." - prostě NE. Kdo chce prodávat, ať si najme stánek (nebo ať to není alespoň vidět).

9/ Voda není jen pro lodě, proč na ní nebyly i malé hydroplány? Tedy myslím ty, co by opravdu vzlétly a přístály. I to snad k vodě patří.

10/ Zajištění lidmi komentovat nebudu, jen snad k počtu. Jeden člověk přehled nad jednou dlouhou řadou stolů těžko udrží, nehledě na to, že když by někdo začal "loupat perníček", tak se k němu ani dostatečně rychle nedostane.

Nakonec pro MB/RomanT - MH vůbec není o tom, co dá nám (to snad jen práci předem na přípravě, tam úmornou s hlídáním a organizací a pak ještě na opravách modelů), ale o tom, co dáme my návštěvníkům a zejména dětem.
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Ivvo píše:vím úplně přesně co by se mělo změnit - termín...
S tím souhlasím, ale spíše kvůli něčemu jinému. Nevidím totiž jediný důvod, aby se kryl termín s Model Hobby Spiel v Lipsku. Je to trochu podpásovka i pro nás, co se snažíme něco dělat u bazénu, když se nemůžeme podívat ani do Lipska.
Ivvo píše:Letadla mají svůj program, protože si ho zorganizují prodejci/výrobci, kteří chtějí ukázat své produkty a podpořit prodej.
U leteckých modelů probíhaly komerční ukázky, ovšem mimo nich tam proběhlo i několik řádných halových soutěží.
Ivvo píše:Udělat pořádnou akci s ukázkami chce nějakou choreografii, nacvičení, domluvení a doplnění komentářem, který diváka přitáhne.
To je kámen úrazu. Myslím, že se to letos povedlo trochu zlepšit, ale to domluvení se předem na něčem pořád vázne. Z mého pohledu tedy zásadním způsobem selhává komunikace mezi vlastními modeláři navzájem.

Doplnění komentářem je hezké, ale aby vůbec někdo něco mohl komentovat, tak musí mít podklady. (Klidně je seženu, ale musím předem znát seznam přihlášených modelů od všech účastníků.) Málokdo je chodící encyklopedie a z hlavy popíše vše, co se mihne na vodní hladině.
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

micer píše:1/ změnit uspořádání kolem bazénu, teď je dostupný od diváků jen z 1 ze 4 stran, zpřístupnit minimálně 1/2, lépe 3/4 obvodu. To znamená, že by stoly s modely byly jinde a tvořily ostrovy s posádkou (obsluhou) uvnitř, dá se to také trochu snadněji uhlídat. Zajistit víc sloupků a pásku, aby se dal na nezbytnou dobu vytvořit koridor kolem bazénu, když je třeba (na soutěž EX a podobně).
Na tomto jsme se po akci shodli, takže nevidím problém. Akorát by to znamenalo se zbavit po bocích nějakých automobilových modelářů.
micer píše:2/ Jízdy podle vypsaného programu, stačilo by ho sestavovat na hodinu předem, program na monitoru nebo papírové tabuli, to je jedno. Aby bylo jasné, jestli má smysl čekat, když chci vidět třeba zrovna tuhle pohorku.
Souhlasím.
micer píše:3/ ... To by byl takový problém ty faldy před napuštěním narovnat?
Nikdo z lodních modelářů tam před napouštěním bazénu nebyl, takže je docela problém to ohlídat. Já se rozhodně jako dobrovolník v tomto směru nehlásím. Už takhle jsem si tam ve středu odpoledne při přípravách připadal skoro zbytečný, nepočítám-li čištění igelitového ubrusu na stolech.
micer píše:4/ Zajistit ventilátory! Plachetnice jsou atraktivní a mohly by jezdit, ale ty tři větráčky co tam byly, to byl výsměch - počtem i výkonem. V Lipsku mají 5 ventilátorů na větším bazénu, jsou ale výkonnější, a jezdí jim to jak z praku.
Otázka zní, kdo je zajišťoval letos?
micer píše:5/ Zvětšit počet akcí dělaných pro děti a mít je předem ohlášené (bod 2). Soutěž EX se moc povedla, ale bylo jich málo, lodní pólo se teprve technicky dolaďovalo a určitě taky bylo atraktivní, ale přijít s ním v neděli odpoledne (dřív nebyla technika hotová), to prostě bylo s křížkem po funuse! Zapojit víc děti. Ceny od sponzorů se nutně loudit nemusí, on pěkný diplom taky udělá své a stojí minimum.
Lodní pólo se jeví jako dobrý trend. Jen bych k tomu ve chvíli, kdy mám frontu 20 dětí, nepouštěl dospělé.
micer píše:6/ Nekřížit v jednu dobu ukázky modelů a jízdy dětí, kterým se lodě půjčují! Haranti vemou loď a najíždějí a záměrně bourají do čekoholi, nejen mezi sebou, ale do maket taky a zejména je přitahuje přejíždět ponořenou ponorku, i když jdou periskopy až těsně pod hladinu. Po výstavě je to zralé na generálku. Půjčovat lodě ano, ale jen ve vymezené době a ne při ostatním provozu!
Toto by samozřejmě šlo, ale až bude někde viset harmonogram. Pokud jsem se dobře díval, tak u kluků z Jablonce byla fronta od rána do večera, přičemž pomalu nestíhali ani měnit akumulátory. Popravdě řečeno, kdyby tam nebyli, tak jsme až do neděle s programem pro děti víceméně namydlení.
micer píše:7/ Jak to sakra má fungovat, když se nedodržuje ani elementární kázeň a kolíčkový systém kanálů!
To je opravdu problém. Bohužel řada modelářů, co se u bazénu vyskytovali, na jiných akcích s kolíčkovým systémem do styku nepřijde, a tak je těžké je k jeho používání donutit.
micer píše:9/ Voda není jen pro lodě, proč na ní nebyly i malé hydroplány? Tedy myslím ty, co by opravdu vzlétly a přístály. I to snad k vodě patří.
Moc jsem se nedíval, ale myslím, že jsem ani nikde u letadel na stojící malé hydroplány nenarazil. Vloni sice nějaké komerční lety malých hydroplánů probíhaly, ale z hlediska bezpečnosti to úplně bez rizika nebylo. (Proč mají letečtí modeláři ve vedlejší hale kolem letového prostoru síť?)
micer píše:10/ Zajištění lidmi komentovat nebudu, jen snad k počtu. Jeden člověk přehled nad jednou dlouhou řadou stolů těžko udrží, nehledě na to, že když by někdo začal "loupat perníček", tak se k němu ani dostatečně rychle nedostane.
Tohle už je daň za to, že kolem stolů nemáme dvoumetrový plot. Pokud je nás u bazénu v jednom okamžiku 10, přičemž 5 se věnuje předvádění modelů, tak ti zbylí zkrátka nemají šanci něco uhlídat. Nehledě na to, že jsou zaměstnáni dotazy na své modely.
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Ivvo píše:O jednom, který by to zvládl vím, ale bohužel s MH a svojí účastí u bazénu již skončil a nemyslím, že to změní...
Můžeš naznačit, kdo to byl?
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

jak jsem psal ladousi nesnižoval jsem tvoji práci na letošním MH ani ho nehodnotil, neb jsem tam nebyl. byla to obecná odpověď na zadaný dotaz.

co se týká osoby, odpověděl bych slovy klasika "my nesmíme ani naznačovat" :rolleyes: nebylo by to fér vůči němu. bohužel má stejné zkušenosti s MH jako RomanT a ostatní co ho skrytě či veřejně "bojkotují"
Obrázek
NeJaToD team
petr hájek

Já osobně mám pocit , že by se dala bazénová část zorganizovat jako částečně soutěžní vypsaná pro mládata v oboru , částečně jak workshop, a částečně jako přehlídka modelů pánů mistrů v oboru a bude nutno je oslovit osobním psaním minimálně. Provoz se musí naplánovat na čtvrthodiny s důrazem na přesnost dodržení časů , myslím tak hodina a půl půjčování všech možných i nemožných lodí , střídavě s ex500 a fotbalem či pólem ale i s dozery či springery i TT a to pod odborným vedením modelářů, to vše by se dalo zkombinovat s dobrovolným poplatkem a kuponem na loďoškolus VIP modelem, který by se bud dal na příští rok pro nákup materiálu na workshop nebo by se předalo na některé konto jako je třeba to kuře.
Jinak souhlasím s ,,micer,, v kritických bodech, bohužel letos jsem na MH mohl být jen jeden den a to ještě jako dozor syna , ale po zkušenostech z minulých ročníků mi přijde hlavním problémem absence důsledné a pečlivé přípravy a plnění slíbených náležitostí (myslím že netřeba ani jmenovat ani vypočítávat co vše a kdy mělo být a nebylo nebo bylo jinak či později).
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

petr hájek píše:přehlídka modelů pánů mistrů v oboru a bude nutno je oslovit osobním psaním minimálně.
Není problém je oslovit, ale je problém jim za účast přislíbit adekvátní náhradu. Asi se budu opakovat, ale měsíc před akcí je na nějaké přemlouvání k účasti docela pozdě. Nehledě na to, že takové ty detaily ohledně vjezdu apod. se řeší až minutu po dvanácté za neustálých zmatků.

To se pak jeden nevyhne otázce, zda to za ty nervy stojí?
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

ladousi a jsi opět u toho "blbce" co to celé odedře, zařídí a zorganizuje. navíc bez nároku na nějaké ocenění (nemluvím jen o finančním, protože to co poskytuje provozovatel - vstup a vjezd pro auto - je vysměch)

základní otázka je, proč se tam ty ukázky dělají. osobně bych viděl dva důvody:

1. přilákání návštěvníků veletrhu a poskytnutí jim i něco jiného než jen možnost "nakoupit a nalézt nové obchodní kontakty"

2. propagace klubů nebo modelářských disciplin

myslím, že cílem na MH by měly být obě varianty. na první by ale měl mít zájem hlavně pořadatel, tzn. měl by nalákat modeláře, aby nějaký program připravili a následně je za to náležitě ocenit.

druhá varianta je zase na vůli konktérních modelářů, jak moc chtějí propagovat svůj "obor" modelaření a případně k němu přitáhnout více zájemců. je hezké že KLOM brečí, že na soutěže nejezdí noví modeláři a postupně "vymírají", ale neviděl jsem nikoho s maketou, že by si tam stoupl a 4 dny ukazoval a přesvědčoval tatínky, aby přihlásili své ratolesti do některého z X desítek modelářských kroužků. A stejné je to s ostatními kategoriemi lodních modelů...
Obrázek
NeJaToD team
SH

Příspěvek od SH »

Ivvo:
myslím, že jsi narazil na základní problém .... :) nebo spíš :(

to, co se popisuje v celém vláknu je jak přes kopírák i v Brně.... jen s tím rozdílem že i bazén je tragédie. Hluboký je sice dost, zato je malý a je do něho deckám blbě vidět....

bod1) je záležitost pořadatele veletrhu. Dění u bazénu (na autodráze, letadla za sítí, trucky, železnice,...) mu zvyšují atraktivitu, tedy víc návštěvníků, následně víc vystavovatelů a tedy i větší příjmy. Volné vstupy a vjezdy považuji za naprostou samozřejmost (to už pochopili...), zrovna tak i proplacení cestovních nákladů (to ještě ne). Nějaká odměna za celodenní šaškování by byla příjemná i zasloužená, ale vem to čert, do modelařiny jsme už vrazili více a na druhou stranu je to taky o pokecání a setkání s druhými. Tady bych to oželel. Mluvím o běžném modelářském plebsu, hlavní osoba organizující dění, která je tam všechny dny a řeší problémy by měla být placena jako normální zaměstnanec pořadatele výstavy.

bod 2) propagace... hmmm pěkná idea. Pokud ale ani Svaz, který by si měl vychovávat nové své členy aby měl být vůbec svaz koho, aby měl kdo platit příspěvky atd. nemá koncepci jak lákat nové zájemce, pokud nemá zájem dění va výstavách nějak podpořit nebo alespoň se prezentovat, tak pár nadšenců to nevytrhne.
A k tvé představě o X desítkách kroužků.... v rámci lodní modelařiny se to "X" dost blíží k jedničce... pokud ji už nepodkročilo. Zájem o modelařinu je, ale není nic smutnějšího, než když musíš děckám na předváděčce říkat, že nejbližší kroužek je 50km daleko.... a odkazovat jen na internet a MoNaKo... (díky za něj)
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

samozřejmě, že za to X se dá dosadit i jednička, ale určitě jsou i modelářské kroužky které se "nikde nehlásí" Bobo jeden měl při základní škole vedle svého bydliště a když tam chodili jen 3 kluci a vybavení místnosti už nestačilo, tak je začal brát do své dílny. takových bude určitě více, ať už při školách nebo při DDM.

jinak ale s tebou naprosto souhlasím.
Obrázek
NeJaToD team
chajda

Příspěvek od chajda »

Milí přátelé,
naprosto s vámi souhlasím v tom, že je mnoho co zlepšovat na organizaci a hlavně materiálovém zabezpečení provozu u bazénu. Pohlédněme na to ale také z druhé strany. cena, kterou musí pořadatel za celkový provoz bazénu a zapůjčení potřebného materiálu se pohybuje okolo 100 tisíc korun. Shodou okolností jsem měl ve středu rozhovor s ředitelem výstavy a rokovali jsme o tom, co by se mělo a co by bylo možno vylepšit. Je s podivem, že jsme došli ke stejným závěrům, jaké zde prezentujete. Na MH 2012 určitě budou jinak postavené stoly a nebude možný komerční prodej. Pokud budou modeláři chtít, mohou si pronajmout "budku" a tam mít prodej. Ta ale bude "uklizena" u vchodu do haly a nebude zabírat místo u bazénu. Co se týče provozu na bazénu, velmi rád bych sestavil nějaký program, ale jak to sakra mám udělat, když ještě týden před výstavou nevím kdo mi vlastně přijede... Samozřejmě, jsou odpovědní modeláři a hlásí se i když ještě není rozeslaná oficiální přihláška, ale bohužel je dost těch, kteří do toho jdou na poslední chvíli. Letos poprvé jsme měli opravdu kvalitní audiosoupravu, dokonce tak dobrou, že i když ji Vašek Janko schodil do bazénu, po vyschnutí zase normálně fungovala. Je pravdou, že bychom mohli také o bazén přijít, kdybychom nevyloučili komerci, protože lidé z ABL chodili po výstavišti a hlídali si co je kde vystaveno. Hala na doprovodný program je totiž účtována za úplně jiné peníze než komerční a tak je jasné, jak by to mohlo dopadnout. S Tomášem Jalovcem jsme se dohodli, že stanovíme pevný program, který bude otištěn v časopise MH ještě před výstavou a ten se bude nekompromisně dodržovat. Pokud někdo z účinkujících vypadne v daném čase, nahradí ho někdo jiný a nebo se uspořádá nějaký "Sranda mač". Co se týče malých hydroplánů, je to v jednání , nemohu nyní nic slíbit, ale uvidíme. Vodní pólo určitě bude, nyní se už vyhrabává z porodních problémů. Zda se objeví také Beam Towing (nahánění klád Dozer čluny), to ještě nevím, snad se povede alespoň 4 lodě dát dohromady... Moje představa je taková, že by činnost na bazénu měla fungovat v cca 1/2 hodinových blocích, kde by se střídaly ukázky špičkových modelů a soutěže pro děti. Z tohoto důvodu bych uvítak vaše náměty a třeba i závazné přihlášky na příští ročník s tím, co jste schopni s modelem předvést (a také který den), vždy to bude poslední týden v září (to bohužel ovlivnit neumím a Lipsko je na stejném termínu už několik let) a zase to bude čtvrtek až neděle. Jsem ochoten dělat toho "blba" a tu práci odřít, věřte, že se už ani náhodou nenechám ukecat na nějaké blbnutí v TV (jako letos), tam je totiž všechno úplně jinak, než se dohodne a proto vznikl zmatek při příjezdu první den veletrhu, za což se všem, které to nějak postihlo dodatečně omlouvám...
Vaše příspěvky na téma doprovodný program MH 2012 s popisem modelů a jejich činnosti (případně nějakou tu fotku) očekávám na e-mailu : cms2@seznam.cz
Pohodu všm přeje Chajda...
petr hájek

jsem rád že se nám tu konečně zaregistroval a ukázal Jirka Chaloupka(chajda) a pověděl nám co se chystá a doufejme jen že nebude opět dokončovat své modely během výstavy...... ;)
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

chajda píše:Co se týče provozu na bazénu, velmi rád bych sestavil nějaký program, ale jak to sakra mám udělat, když ještě týden před výstavou nevím kdo mi vlastně přijede...
To se dá lehce ošetřit striktním vypsáním mezních termínů pro přihlášky. Kdo se nebude obtěžovat se včas přihlásit, nebude mít k bazénu přístup. Vůbec bych se nebál zde veřejně jmenovat černé ovce, co se letos přihlásily pozdě.
chajda píše:S Tomášem Jalovcem jsme se dohodli, že stanovíme pevný program, který bude otištěn v časopise MH ještě před výstavou a ten se bude nekompromisně dodržovat.
To v překladu znamená, že uzávěrka přihlášek bude o měsíc dříve, než letos. Osobně to vítám.

Jen bych rád varoval, že letos se v doprovodném programu objevilo předvádění plachetnic. Nevím, kdo to tam prosadil, ale pokud to měl být hlavní tahák dění u bazénu, tak to moc nevyšlo...

Jde-li o závazné přihlášky na příští rok, je z mého pohledu dosti brzy se hlásit. Jako optimální bych viděl s náborem počkat nejméně do května 2012, kdy už budeme vědět, jestli nějaké Model Hobby 2012 v nějakém termínu proběhne. Nerad bych soustředil energii na něco, co by se nekonalo.
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

V mezidobí jsme si s Jirkou Chaloupkou vyměnili role, takže letos mám styk mezi pořadatelem a lodními modeláři na krku já. K ruce jsem si vzal Petra Hájka, který je chodící studnicí nápadů.

S jistotou známe termín a místo:
27. - 30. září 2012, PVA Letňany

Další, snad potěšující zprávou je, že lipský veletrh se tentokrát s tím pražským termínově nekryje. Mohlo by to přinést více zahraničních prodejců.

A nyní k věci:
Bazén bude podobný tomu loňskému, jen bude více přístupný divákům, protože stoly s modely budou seskupeny jinak.

Na nás lodních modelářích nyní je, abychom v horizontu týdnů sestavili stěžejní část programu a poté mým prostřednictvím zasedli k jednacímu stolu s pořadatelem a vyjednali podmínky. Již nyní je vidina obou stran stejná - vynaložit co nejmenší finanční náklady.

Z tradičních účastníků kromě Jirky Chaloupky své modely předvedou KLoM Barrakuda a KLoM Admiral Jablonec nad Nisou.

Pokud nepatříte k těm, kteří by za svůj čas chtěli zaplatit, můžete naše řady rozšířit. Počítejte s tím, že kompenzace nákladů nebudou velké a že účast bude vždy ztrátová. Komu z jednodenních účastníků v minulých letech stačil volný vstup a teplý oběd, bude jistě i letos spokojen. Ti, kteří setrvají více dnů, mohou využít nabídku ubytování.

(KLoM ČR již závěrem roku 2011 obdržel mou výzvu, aby využil nabídky k případné prezentaci. K dnešnímu dni jsem se nedočkal reakce.)

Náměty na program uvítám - ale raději od modelářů, kteří mají možnost se zúčastnit, aby se to nezvrtlo v nekončící seznam myšlenek, které nikdo nepřevede do praxe.

Děkuji.
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Stávající programové bloky:
- EX (KLoM Barrakuda)
- lodní pólo (Jirka Chaloupka)
- pastičkolodě (Petr Hájek)
- půjčovna modelů dětem (všichni ochotní)
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Během uplynulých dvou měsíců k ničemu převratnému nedošlo, pouze se pořadateli povedlo zajistit skupinu lodních modelářů z Mnichova, která přiveze 40 modelů. Více zpráv o této skupině nemám.

Zájemci o drobný modelářský prodej lodněmodelářského sortimentu budou mít možnost, avšak musejí si zaplatit pronájem výstavního stolu o rozměrech 180 x 80 cm ve výši 200,- Kč. Tyto stoly budou poblíž bazénu, avšak ne v čele, jako bývalo v minulých letech zvykem.
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Vážení modelářští kolegové,
nějak jsem zapomněl oznámit, že jsem v mezidobí zveřejnil propozice pro případné zájemce o účast. Stalo se tak prostřednictvím článku:
Model Hobby 2012 - propozice

Jelikož se domnívám, že máte co nabídnout ze své flotily, dovoluji si Vás oslovit ohledně případné účasti na letošním předvádění lodních modelů v rámci veletrhu Model Hobby 2012 v termínu 27. - 30. 9. 2012 v PVA Letňany v Praze poblíž konečné metra C.

Vše, co pro svou účast musíte již nyní s předstihem udělat, je vyplnění a zaslání přihlášky do 1. 8. 2012, nejlépe na e-mail wwwmonako@seznam.cz.

Kdo nemá Excel, nechť zašle tyto údaje:
Jméno:
Příjmení:
Mobil:
E-mail:
Adresa:
Účast (od - do):
Zájem o ubytování (ano/ne):
Jméno modelu:
Typ (třída dle Navigy):
Měřítko:
Délka [cm]:
Šířka [cm]:
Kanály RC (čím více, tím lépe):
Zvláštní funkce:
Předvádění na vodě (ano/ne):

Po tomto datu nashromážděné údaje o lodních modelech poskytnu pořadateli veletrhu (Tomáš Jalovec), aby mohl včas zajistit přiměřený počet výstavních stolů, pro zájemce o ubytování zamluvit ubytování apod.

Předem děkuji za projevený zájem a připojuji seznam předběžně přihlášených:
Alexander Čimo
Jirka Chaloupka
Interessen Gemeinschaft Schiffsmodellbau Markt Schwaben
KLoM Admiral Jablonec nad Nisou
KLoM Barrakuda
KLoM Písek
Ponorkový klub Žilina
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Seznam předběžně přihlášených k 28. 7. 2012:
Alexander Čimo
Pavel Hubka
Jirka Chaloupka
Petr Jašek
Jiří Laifr
Luděk Rais
Interessen Gemeinschaft Schiffsmodellbau Markt Schwaben
KLoM Admiral Jablonec nad Nisou
KLoM Barrakuda
KLoM Písek
Ponorkový klub Žilina
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Svou účast k dnešnímu dni zcela odvolal KLoM Admiral Jablonec nad Nisou. KLoM Barrakuda nakonec pouze zapůjčí modely pro soutěže EX, jinak svého zástupce u bazénu mít nebude...

Uvolnilo se tak místo pro další zájemce o vystavování.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Výstavy a veletrhy“