micer píše:1/ změnit uspořádání kolem bazénu, teď je dostupný od diváků jen z 1 ze 4 stran, zpřístupnit minimálně 1/2, lépe 3/4 obvodu. To znamená, že by stoly s modely byly jinde a tvořily ostrovy s posádkou (obsluhou) uvnitř, dá se to také trochu snadněji uhlídat. Zajistit víc sloupků a pásku, aby se dal na nezbytnou dobu vytvořit koridor kolem bazénu, když je třeba (na soutěž EX a podobně).
Na tomto jsme se po akci shodli, takže nevidím problém. Akorát by to znamenalo se zbavit po bocích nějakých automobilových modelářů.
micer píše:2/ Jízdy podle vypsaného programu, stačilo by ho sestavovat na hodinu předem, program na monitoru nebo papírové tabuli, to je jedno. Aby bylo jasné, jestli má smysl čekat, když chci vidět třeba zrovna tuhle pohorku.
Souhlasím.
micer píše:3/ ... To by byl takový problém ty faldy před napuštěním narovnat?
Nikdo z lodních modelářů tam před napouštěním bazénu nebyl, takže je docela problém to ohlídat. Já se rozhodně jako dobrovolník v tomto směru nehlásím. Už takhle jsem si tam ve středu odpoledne při přípravách připadal skoro zbytečný, nepočítám-li čištění igelitového ubrusu na stolech.
micer píše:4/ Zajistit ventilátory! Plachetnice jsou atraktivní a mohly by jezdit, ale ty tři větráčky co tam byly, to byl výsměch - počtem i výkonem. V Lipsku mají 5 ventilátorů na větším bazénu, jsou ale výkonnější, a jezdí jim to jak z praku.
Otázka zní, kdo je zajišťoval letos?
micer píše:5/ Zvětšit počet akcí dělaných pro děti a mít je předem ohlášené (bod 2). Soutěž EX se moc povedla, ale bylo jich málo, lodní pólo se teprve technicky dolaďovalo a určitě taky bylo atraktivní, ale přijít s ním v neděli odpoledne (dřív nebyla technika hotová), to prostě bylo s křížkem po funuse! Zapojit víc děti. Ceny od sponzorů se nutně loudit nemusí, on pěkný diplom taky udělá své a stojí minimum.
Lodní pólo se jeví jako dobrý trend. Jen bych k tomu ve chvíli, kdy mám frontu 20 dětí, nepouštěl dospělé.
micer píše:6/ Nekřížit v jednu dobu ukázky modelů a jízdy dětí, kterým se lodě půjčují! Haranti vemou loď a najíždějí a záměrně bourají do čekoholi, nejen mezi sebou, ale do maket taky a zejména je přitahuje přejíždět ponořenou ponorku, i když jdou periskopy až těsně pod hladinu. Po výstavě je to zralé na generálku. Půjčovat lodě ano, ale jen ve vymezené době a ne při ostatním provozu!
Toto by samozřejmě šlo, ale až bude někde viset harmonogram. Pokud jsem se dobře díval, tak u kluků z Jablonce byla fronta od rána do večera, přičemž pomalu nestíhali ani měnit akumulátory. Popravdě řečeno, kdyby tam nebyli, tak jsme až do neděle s programem pro děti víceméně namydlení.
micer píše:7/ Jak to sakra má fungovat, když se nedodržuje ani elementární kázeň a kolíčkový systém kanálů!
To je opravdu problém. Bohužel řada modelářů, co se u bazénu vyskytovali, na jiných akcích s kolíčkovým systémem do styku nepřijde, a tak je těžké je k jeho používání donutit.
micer píše:9/ Voda není jen pro lodě, proč na ní nebyly i malé hydroplány? Tedy myslím ty, co by opravdu vzlétly a přístály. I to snad k vodě patří.
Moc jsem se nedíval, ale myslím, že jsem ani nikde u letadel na stojící malé hydroplány nenarazil. Vloni sice nějaké komerční lety malých hydroplánů probíhaly, ale z hlediska bezpečnosti to úplně bez rizika nebylo. (Proč mají letečtí modeláři ve vedlejší hale kolem letového prostoru síť?)
micer píše:10/ Zajištění lidmi komentovat nebudu, jen snad k počtu. Jeden člověk přehled nad jednou dlouhou řadou stolů těžko udrží, nehledě na to, že když by někdo začal "loupat perníček", tak se k němu ani dostatečně rychle nedostane.
Tohle už je daň za to, že kolem stolů nemáme dvoumetrový plot. Pokud je nás u bazénu v jednom okamžiku 10, přičemž 5 se věnuje předvádění modelů, tak ti zbylí zkrátka nemají šanci něco uhlídat. Nehledě na to, že jsou zaměstnáni dotazy na své modely.