Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

hledám vše o tankerech

Nápady, postupy, dotazy jak a co udělat.
Odpovědět
petr hájek

Re: hledám vše o tankerech

Příspěvek od petr hájek »

Přátelé , najde se mezi Vámi někdo kdo se zajímá o námořní tankery ? Mám zájem postavit si po všech těch minilodích něco opravdu velkého na 12V z automobilového akumukátoru a o délce asi 3,5m. Uvítám jakékoli informace ,plány, podklady a nápady.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Guest

Příspěvek od Guest »

Všiml jsem si pane Hájku ,že máte zájem o stavbu tankeru tři a půl metru dlouhého ,když pomineme spotřebu materiálu ,je třeba také uvažovat o váze.Stavím bitevní loď Richelieu ,mám hotový zatím jen trup a počítám s váhou 65 kg.Samotný trup ,který jsem stavěl klasickou metodou,tj potahováním balzovými lištami a přelaminováním jak zvenčí ,tak zenitř a následným tmelením mě vychází na deset kilo.Takže loď tři a půl metrů dlouhá musí mít výtlak něco kolem sto dvaceti kilo,ovšem pokud neuvažujete jen jako stolní model bez možnosti plavby.Tady na tomto serveru jsem objevil nadšence z Ameriky ,kteří staví také taková monstra ,jeden postavil letadlovou loď o výtlaku tisíc kilo a vozí se v ní ,nad hlavou drží RC a ovládá ji,je to moc hezké ,ale na vodu loď dávají jeřábem s pozdravem Pepa Darvaš
P.S.Pokud budete mít na mě nějaký dotaz ohledné stavby trupu takové loďě ,jsem ochoten Vám poradit
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

Opravdu by mělo jít o tak veliký a těžký model , jde o to postavit model který se v Děčíně spustí na vodu a v Hradci Králové z vody vyzvedne to vše za podpory jedné významné logistické firmy. Z toho plyne , že nejde ani tak o maketu skutečné lodi ,ale o volnější pojetí pod logem sponzora.
Naše představa je ,trup lodi z laminované překližky s výztuhami z kvalitních dřevěných latí tedy tak jako u skutečného malého člunu.Pohon tohoto monstra by měl obstarávat elektromotor na 12v ze servopohonu od general elektrik , v kombinaci s automobilovými akumulátory, to je zatím to jediné co jsme prakticky vyzkoušeli. Motor bez převodovky a s lodním šroubem o pruměru 90mm z elektropohonu pro rybáře dokázal se slušnou učinností běžet na 1 akumulátor 55Ah neuvěřitelných 11hodin než začal zpomalovat to vše v pramici na Labi. Řídit monstrum bychom měli z doprovodné motorové lodi klasickou modelářskou vysílačkou ale se zdvojeným přímačem.
No toliko o úmyslech i když poněkud zatím vzdálených. Při stavbě rád využiju nabídku na rady a nápady.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Stavba modelu“