Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
hledám vše o tankerech
- petr hájek
Re: hledám vše o tankerech
Přátelé , najde se mezi Vámi někdo kdo se zajímá o námořní tankery ? Mám zájem postavit si po všech těch minilodích něco opravdu velkého na 12V z automobilového akumukátoru a o délce asi 3,5m. Uvítám jakékoli informace ,plány, podklady a nápady.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
-
Guest
Všiml jsem si pane Hájku ,že máte zájem o stavbu tankeru tři a půl metru dlouhého ,když pomineme spotřebu materiálu ,je třeba také uvažovat o váze.Stavím bitevní loď Richelieu ,mám hotový zatím jen trup a počítám s váhou 65 kg.Samotný trup ,který jsem stavěl klasickou metodou,tj potahováním balzovými lištami a přelaminováním jak zvenčí ,tak zenitř a následným tmelením mě vychází na deset kilo.Takže loď tři a půl metrů dlouhá musí mít výtlak něco kolem sto dvaceti kilo,ovšem pokud neuvažujete jen jako stolní model bez možnosti plavby.Tady na tomto serveru jsem objevil nadšence z Ameriky ,kteří staví také taková monstra ,jeden postavil letadlovou loď o výtlaku tisíc kilo a vozí se v ní ,nad hlavou drží RC a ovládá ji,je to moc hezké ,ale na vodu loď dávají jeřábem s pozdravem Pepa Darvaš
P.S.Pokud budete mít na mě nějaký dotaz ohledné stavby trupu takové loďě ,jsem ochoten Vám poradit
P.S.Pokud budete mít na mě nějaký dotaz ohledné stavby trupu takové loďě ,jsem ochoten Vám poradit
- petr hájek
Opravdu by mělo jít o tak veliký a těžký model , jde o to postavit model který se v Děčíně spustí na vodu a v Hradci Králové z vody vyzvedne to vše za podpory jedné významné logistické firmy. Z toho plyne , že nejde ani tak o maketu skutečné lodi ,ale o volnější pojetí pod logem sponzora.
Naše představa je ,trup lodi z laminované překližky s výztuhami z kvalitních dřevěných latí tedy tak jako u skutečného malého člunu.Pohon tohoto monstra by měl obstarávat elektromotor na 12v ze servopohonu od general elektrik , v kombinaci s automobilovými akumulátory, to je zatím to jediné co jsme prakticky vyzkoušeli. Motor bez převodovky a s lodním šroubem o pruměru 90mm z elektropohonu pro rybáře dokázal se slušnou učinností běžet na 1 akumulátor 55Ah neuvěřitelných 11hodin než začal zpomalovat to vše v pramici na Labi. Řídit monstrum bychom měli z doprovodné motorové lodi klasickou modelářskou vysílačkou ale se zdvojeným přímačem.
No toliko o úmyslech i když poněkud zatím vzdálených. Při stavbě rád využiju nabídku na rady a nápady.
Naše představa je ,trup lodi z laminované překližky s výztuhami z kvalitních dřevěných latí tedy tak jako u skutečného malého člunu.Pohon tohoto monstra by měl obstarávat elektromotor na 12v ze servopohonu od general elektrik , v kombinaci s automobilovými akumulátory, to je zatím to jediné co jsme prakticky vyzkoušeli. Motor bez převodovky a s lodním šroubem o pruměru 90mm z elektropohonu pro rybáře dokázal se slušnou učinností běžet na 1 akumulátor 55Ah neuvěřitelných 11hodin než začal zpomalovat to vše v pramici na Labi. Řídit monstrum bychom měli z doprovodné motorové lodi klasickou modelářskou vysílačkou ale se zdvojeným přímačem.
No toliko o úmyslech i když poněkud zatím vzdálených. Při stavbě rád využiju nabídku na rady a nápady.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek