Díky za rady. Ano, teď jsem si tu hmotnost přepočítal a byl jsem mimo... Skutečně půjde k sedmi kilům. Měřítko volím 1:25 jednak proto, že chci už něco většího než metrovku a s kamarádem jsme se shodli na tomto měřítku. Dokonce jsem uvažoval 1:15... Ale to už je skutečně moc. Takto je to pořád v normě a s tím převážením, jsem rád, když se dostanu k vodě s lodí jednou za 2 měsíce a to jsem ještě optimista. Většinu času je model "na výstavce", čekaje kdy nabiju baterky. Taky bydlím ve Vinoři, kde máme tři rybníky, takže je to spíš o přenášení. Desetikilový jedenapůl metrový kufr poměrně snadno přepravím i MHD a vlakem. Mám vyzkoušeno.A hlavně, mě se prostě velké modely líbí, neskáčou při každé vlnce jak špunt v umyvadle. Stavím tak jeden za rok (a to si hodně fandím), tak ani otázka nákládů není až tak bolestivá. V čase se to rozpustí a manželce se to pak už taky plete, kolik že těch motorů a jakých jsem to vlastně měl... Ke stavbě. Protože jich budu dělat víc, dva jistě, spíš čtyři, budu dělat kopyto trupu i s realizovatelnými detaily a laminovat do formy. Maximum toho bude laminátové, plaňkovaný trup jsem nedělal ani nepamatuju. Dřevěnou "a plaňkovanou" dělávám jenom palubu, tady u S142 jen pár doplňků pro parádu. U některých detailů (kanony) uvažuju, že zkusím 3D plotr, jsem grafik a tak si to lehce můžu udělat ve 3D. Záleží na ceně. Možná se na to vyprdnu a páječka jedem... Ohledně výše zmíněného plastikového modelu: ten mám koupený, je to macek, spousta detailů k obšlehnutí. Mám k tomu i dost materiálů, co jsem našel na internetu, tak mám snad z čeho vycházet. Jinak pochopitelně, vybaveni zatím pouze plány a chutí, už střílíme z děl, vypouštíme torpéda, simulujeme zvuk apod... Ale to asi znáte... Speed 900 neznám, musím kuknout. Zatím se mi to jeví (viz příklad polské minolovky výše) na ty šestistovky. Accu bych v každém případě rád neolověné, když už jsem u vody tak jezdit a současně nabíjet druhý pack. Ještě jednou díky a příkládám nějaké obrázky "IN ACTION".