Možná by měl někdo zájem o eventuelní podrobnosti - či bližší přiblížení tohoto plavidla,rovněž tak i já ocením jakoukoli informaci,foto,nákres apod.

Tady je to trochu vidět - prohnutá střecha která se teleskopicky zasouvala asi do sebe - jako na některých vagónech nebo přikrytí bazénů.cobra píše:Prosím kohokoliv o názor o radu o jakékoliv nové postřehy - předem velice Děkuji.
https://www.mo-na-ko.cz/upload/u_schuck_17_f.jpg
PS:Potřebuji to pro vytvoření co možná nejpřesnějšího mechanizmu,k modelu - který stavím.
Asi máš pravdu - možnost první,se mi začíná zamlouvat.Již z toho důvodu,že při zamýšleném vylodění (původně u břehů Anglie),potřebovaly rychle vyložit náklad - a trápit se sundáváním paluby,by je asi dost zaměstnalo (jen můj úsudek).SH píše:Tady je to trochu vidět - prohnutá střecha která se teleskopicky zasouvala asi do sebe - jako na některých vagónech nebo přikrytí bazénů.cobra píše:Prosím kohokoliv o názor o radu o jakékoliv nové postřehy - předem velice Děkuji.
https://www.mo-na-ko.cz/upload/u_schuck_17_f.jpg
PS:Potřebuji to pro vytvoření co možná nejpřesnějšího mechanizmu,k modelu - který stavím.
Anebo druhá možnost je, že se ta střecha v přístavu jeřábem buď nasadila nebo taky nenasadila podle druhu a výšky dopravovaného materiálu.

Ten princip vahadla mě docela zaujal - mohl bys to nějak přiblížit (jak to podle tebe mohlo pracovat)? Na další fotce jsou vidět po obou stranách válečky - po kterých se pravděpodobně paluba zasouvala (stojí na nich ten človíček).Tak se asi skutečně jedná o posun paluby,a soudě podle těch válečků byla asi slušně těžká !!vicmac píše:Ahoj kolegové, vím, že je to možná ptákovina, ale nedá mi to:
všiml jsem si, že při každém sklopení nájezdových vrat se vzadu vyklopí kryty. Dle mého jsou pod nimi ukryta závaží (viz detailní fotka zezadu), kerá pomáhala při manipulaci s těžkými dveřmi a umožňovala jejich lepší obsluhu ve spojení s tím řetězem (princip vahadla). Co vy na to?
Jinak přeji všem pěkný víkend!
Viktor

No začínám tomu čim dál víc věřit - a zdá se že je to ta správná cesta.Zkusím udělat model vahadla než se pustím do použitelné velikosti pro loď.Každopádně díky za inspiraci.vicmac píše:Ahoj,
při své úvaze jsem vycházel z fotky u_schuck_37_f.jpg, kde sou jasně vidět jakési mohutné ocelové bloky, které jsou skryty pod kryty, které se při každém položení rampy zvednou. Dále mě napadá spojení s řetězi, které končí na konci rampy a které mají dle mého zvedací funkci. Jako spojitý systém mě to napadlo při pohledu na detail obrázku u_schuck_27_f.jpg, kde sou řetězy dobře vidět.
A nyní úvaha: pokud by byl rětěz kladkami spojen se závažími a s podlahou vyvážen, mohllo by to fungovat s použitím minimální síly. (podobný systém jsem několikát viděl na různých chatách při ovládání poklop s protiváhou). Výhoda totoh systému by byla v nezávislosti na motorech plavidla, tj. rampa se dá spustit, i když motory nepracují apod.
Je to dostatečně šílené?
Viktor

Takže - máš 100 % PRAVDU ,stále mi to nedalo a pátral jsem,a našel důkaz !!!vicmac píše:Ahoj kolegové, vím, že je to možná ptákovina, ale nedá mi to:
všiml jsem si, že při každém sklopení nájezdových vrat se vzadu vyklopí kryty. Dle mého jsou pod nimi ukryta závaží (viz detailní fotka zezadu), kerá pomáhala při manipulaci s těžkými dveřmi a umožňovala jejich lepší obsluhu ve spojení s tím řetězem (princip vahadla). Co vy na to?
Viktor

Souhlasím že z tohoto pohledu to tak vypadá - ale jde jen o linii paluby - je to vlastně řez podélnou osou lodě.Bohužel z tohoto nákresu není zcela zřejmé kam ve skutečnosti řetěz vedeivvo píše:Na tom nákresu, ale ten řetěz jde dozadu do lodi, takže asi nebude spjen s protiváhou ale s nějakým navijákem (možná podobným jako se používá na kotvy)...

No tak to mě těší, že jsem se trefilcobra píše:Takže - máš 100 % PRAVDU ,stále mi to nedalo a pátral jsem,a našel důkaz !!!vicmac píše:Ahoj kolegové, vím, že je to možná ptákovina, ale nedá mi to:
Viktor
https://www.mo-na-ko.cz/upload/u_Vyklapeci%20rampa.jpg
Nejde sice přímo o Německý MEP ale o Italskou licenci "motozattere",jenž Italové vyráběli během války ale i po skončení až do r.1970 http://www.divenfun.com/news/sch_big.htm