Samotný Clearfix může být užitečný u velmi malých okének (1-2 mm), pokud nejsou mechanicky ohrožována při provozu nebo manipulaci s modelem.
To jen aby nevzniklo nějaké nedorozumění
V tom Zenitu jsem ty tyčky kupoval....shark píše:Nějaké plexiglas tyče mají tady: https://eshop.zenit.cz/kulata-tyc-plexi ... 0-0-0161/# Někdy se tam možná stavím.
Z obalů od CD jsem kdysi okénka na plasťáka dopraváka dělal zabroušenou a zubatou trubičkou, upnutou do vrtačky. Šlo to jak po másle...
Teoreticky by fungovat měl, v popisu má v seznamu lepených materiálů i dřevo. Osobně jsem to ale zatím netestoval. Vím, blbá rada, ale nejlépe si vyzkoušet osobně, každý totiž má trochu odlišný styl a co vyhoví jednomu, nemusí druhému. Cena toho transparentního Chemoprenu byla pár desetikorun, tak to snad není problém zainvestovat. A kdyby se neosvědčil, tak se pořád může hodit na různé drobné opravy v domácnosti apod. Ještě pozor, že se jedná o kontaktní lepidlo, tedy funguje poněkud odlišně od jiných lepidel. Potřeba napatlat obě plochy, pak počkat na zaschnutí (než vyprchá rozpouštědlo) a pak teprve oba díly spojit a silou stlačit k sobě. Právě na tom záleží pevnost a spolehlivost spoje. Tedy pokud daná aplikace neumožňuje patřičný přítlak dílů, tak kontaktní lepidla obecně nebudou vhodná.PetrS píše:Osměluji se otázkou, překližková bouda a okénko z obalu CD, Chemoprén transparentní, bude to fungovat ?
Včera jsem zkoušel různé alternativy a materiály skla, zkumavka (asi polystyren), Petriho miska (taky polystyren) a obal z CD, versus lepidla Contacta od Rewelu, dělá fleky asi nejčirejší, ale na dřevě samozřejmě nedrží, vteřiňák Jino, všechno zbělá, lepidlo na plastové okapy Marley kontaktní, mírně zbělá, a na dřevě moc nedrží, klasický Chemoprén drží, ale nažloutlá hmota v rozích nic moc. Velikost okýnka 40x40, namáhání skoro žádné, parník, šnečí rychlost bez vln.
Pouze se chci vyhnout dalším 10ti lepidlům a sérii pokusů ...