Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Riva Aquamara

Všechno co se týká rychlých závodních člunů všech kategorií.
darco2

Re: Riva Aquamara

Příspěvek od darco2 »

Ja by som dal ten druhy motor, k nemu 3S baterku a hotovo.. otackovo mi to celkom dobre sedi.. vrtulu by som dal nejaky dvojlist s 1,4 stupanim a hotovo..
mal by si celkom slusnu vykonovu rezervu, lebo ta lod musi plavat v sklze.. vtedy to je tak ako to ma byt..
Regulator by som sa po skusenostiach dak radsej Turnigy Marine.. s tym Petrovym mam zle skusenosti.. jeden mi odisiel po jednej sezone..
mozno zly kus... kedze doteraz som bol so vsetkym z HK spokojny.

ked to kupis ako combo.. tak je tam aj lepsia cena.. samozrejme k rehulatoru aj programovaciu kartu.. pouzijes ju mozno jeden-dva krat ale lepsie ako trapit sa s nastavovanim regulatoru cez packy..
Diva od Aeronaut-u - Hotovo, Baby Bootlegger 1:10 - Hotovo
Riva Aquarama este chybaju doplnky, Foo Ling podla 152VO - chybaju napisy
V4 parny motor pre Parnik Matilda podla planu Dampfpinasse um 1900 - staviam
pidrman

Příspěvek od pidrman »

Tak čas pokročil a stavba také :-)

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Spodní obšívka je z letecké překližky 1,5 mm. po namočení to šlo krásně ohnout :-) takže díky pánové za rady :-)

Nyní jsou již nainstalované kompletní pohony (tímto děkuji panu Miletínovi s výběrem a pořízením pohonů :-) )

rovněž brzo přidám fotky.
Pepa Darvaš

Příspěvek od Pepa Darvaš »

Napíšeš z jaké překližky jsi řezal žebra? A nechal sis je řezat u někoho, nebo máš CNC frézku?
pidrman

Příspěvek od pidrman »

Tak všechny přepážky jsou z pololovky 3 mm a nechal jsem si to vyřezat. Jestli někdo bude mít zájem tak napište.

Té topolovky jsem se bál, že to nebude stačit ( tuhost ) ale je to jako beton.
pidrman

Příspěvek od pidrman »

Tak jsem zase něco udělal, obšívku až na pár detailů mam hotovou, vypadá to velice čisté, tak to snad bude vypadat k světu :-)

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
honcka

Příspěvek od honcka »

Ahoj jak jseš na tom se stavbou? Začal jsem taky s Rivou Aquaramou v 1:7 a mám dilema, jestli laminovat jednu vrstvu na překližku, na to nažehlovací dýhu a druhou vrstvu lamina, nebo dát dýhu na překližku a teprve pak lamino. Radši bych ten první, že bych mohl model vyzkoušet a případně udělat ještě nějaké úpravy.

Možná ti to pomůže, ale já jsem se nejvíc obával kovových částí, že na to nemám nářadí ani žádné zkušenosti, ale tady mají komplet všechny kovové části na Aquaramu za imho přijatelných $160.
http://www.woodenmodelboat.com/model/wo ... _parts.htm
pidrman

Příspěvek od pidrman »

Tak jsem tam napsal.

Cena dílů na měřítko 1/7 je $110 ale poštovné je $145. A to zaplatit nehodlám :-(

Ale našel jsem něco jiného :-)

Kdyby se to vyrobilo z laminátu a to si myslím, že by šlo. Tak na to lze aplikovat barvu chromu v prášku, výsledek je dokonalost.

Kosutte Gin San z Japonska
pidrman

Příspěvek od pidrman »

Po delší odmlce jsem se pustil do modelu. Tak ještě horní dýhování, olaminovat, další vrstvou samotného epoxidu vyhladit (vytmelit) a nalakovat. Pak hurá na vodu na testování.

Včera jsem sochal přístrojovou desku a štítek z mahagonu, neskutečné tvrdé dřevo, ale dobře se obrábí (nemá snahu se štípat jako třeba smrk, nebo borovice). Akorát jsem zjistil drobný tvarový rozdíl a tak ho dnes musí opravit.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Naposledy upravil(a) ladous dne čtv črc 19, 2018 17:59, celkem upraveno 1 x.
pidrman

Příspěvek od pidrman »

Tak další update.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Dnes snad dokončím tu přední palubu. A pak přebrousit a olaminovat.
Ivo Michal

Příspěvek od Ivo Michal »

Vypadá to moc hezky! Používáš nábytkovou hranu, nebo si řežeš dýhu a lepíš - čím? Já mám zatím jenom oplaňkované dno a boky, tak vyzvídám :-) Ivoš
pidrman

Příspěvek od pidrman »

Díky.

Koupil jsem si nažehlovací mahagonou hranu 25 mm širokou v dřevo materiálech a práce s ní je paráda, jen se musí počítat s tím, že ta dýha nemá pořád rovná léta a občas má i suk ( neskutečná pakárna ji řezat ) ale pak nažehlování je dobrý. V případě nerovnosti se to dá teplem aktivovat a znova přimáčknout, ale ...... když se nahřeje moc, tak má snahu tmavnout. Po nahřátí umí dost male poloměry ohybu, což mě mile překvapilo.

Teď už mam potaženo a přebroušeno, zítra to jde do laminátu a pak to znova přetřu samotnou pryskyřicí ( vyplním nedokonalosti při řezání dýhy) a vybrousit. Následně stříknu spodek bílou barvou ( nevím jaký systém vybrat, akryát- syntetiku, nebo jinou ) a lakovat lesklým lakem, ale zatím nevím jakým, aby fo dobře fungovalo s tou barvou a laminátem a aby to rychle uschlo.

Obrázek

Obrázek

Honza
Naposledy upravil(a) pidrman dne pát črc 27, 2018 07:27, celkem upraveno 1 x.
Ivo Michal

Příspěvek od Ivo Michal »

Ja jsem z dýhy dělal obšívku - chtěl jsem to vyzkoušet. Dával jsem pásky cca 45st vůči podélné ose lodi a potom druhou vrstvu s léty kolmo. Lepil jsem vteřinovým lepidlem a celek je překvapivě pevný, ale pracný. Dýhu jsem řezal na minicirkulárce - na pásky po létech a příčné řezy nejlépe kolečkem Olfa, případně při zařezávání nalepeného pásku žiletkovou pilkou. Já ještě váhám s odtrhovou hranou na přídi, v konstrukci ji zatím nemám a tak váhám, jestli a jak ji řešit (je pěkně vidět na fotkách stavby Karolka).
pidrman

Příspěvek od pidrman »

Tak malý update stavby. Loď je už celá v laminátu, dnes mě čeká broušení boků.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Dorazili i první výpalky, tak jsem hned zkusil kabinu ( nebude to 100% maketa, ale pokusím se dodržet co nejvíce :-) )

Potřebuji poradit ohledně té spodní barvy a následného laku. Co mam pořídit aby to spolu fungovalo a drželo ( laminát + bílá barva a následný lak )

Díky předem za rady.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Rychlíci“