Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Watergeus 1:30 by jirkacbx
Re: Watergeus 1:30 by jirkacbx
pro jirkacbx
Pokud to je možné zruš objednávku na motory RAY KV850. Jejich použití je tak při 5A zatížení a mají vysoké otáčky.. Potřebuješ pořádný šroub k 900 mm lodi.
Kup u bel elektronika motory N5045 s KV 600. Mají sice velký výkon , ale to co psaly kolegové byl nesmysl. žáden odběr 60A nehrozí, ani obrovské šrouby.
Potřebuješ hmotnost - plochu k vyzáření ztrátového tepla.
Motor má sice hřídel 8 mm ...na cncshop.cz ... pružné spojky se dá koupit spojka LK20-C25-5/8 , která je levnější než současně prodávané modelářské spojky .gr
Každý motor si při stéjném napětí , stéjném KV, stéjném zatížení = šroub průměr/stoupání "vezme" stéjně ampér. Spíše může nastat situace, že ten malý už nebude stačit a půjde více do zátěže ....
K tomu šroub raboesch 65mm 4 list .
Pokud to půjde doporučuji autíčkářský regulátor 60 A. Vodní musí mít čerpadlo jinak nejsi schopen zajistit průtok.
ať Tvoje lodě plují ....
Pokud to je možné zruš objednávku na motory RAY KV850. Jejich použití je tak při 5A zatížení a mají vysoké otáčky.. Potřebuješ pořádný šroub k 900 mm lodi.
Kup u bel elektronika motory N5045 s KV 600. Mají sice velký výkon , ale to co psaly kolegové byl nesmysl. žáden odběr 60A nehrozí, ani obrovské šrouby.
Potřebuješ hmotnost - plochu k vyzáření ztrátového tepla.
Motor má sice hřídel 8 mm ...na cncshop.cz ... pružné spojky se dá koupit spojka LK20-C25-5/8 , která je levnější než současně prodávané modelářské spojky .gr
Každý motor si při stéjném napětí , stéjném KV, stéjném zatížení = šroub průměr/stoupání "vezme" stéjně ampér. Spíše může nastat situace, že ten malý už nebude stačit a půjde více do zátěže ....
K tomu šroub raboesch 65mm 4 list .
Pokud to půjde doporučuji autíčkářský regulátor 60 A. Vodní musí mít čerpadlo jinak nejsi schopen zajistit průtok.
ať Tvoje lodě plují ....
Každý motor si při stéjném napětí , stéjném KV, stéjném zatížení = šroub průměr/stoupání "vezme" stéjně ampér.
Spíše může nastat situace, že ten malý už nebude stačit a půjde více do zátěže ....
Zajímavý názor ;-)
Připadá mi, že druhá věta odporuje první...
Ale OK, jsem zvědav na skutečný - praktický - výsledek....
Spíše může nastat situace, že ten malý už nebude stačit a půjde více do zátěže ....
Zajímavý názor ;-)
Připadá mi, že druhá věta odporuje první...
Ale OK, jsem zvědav na skutečný - praktický - výsledek....
Bez obav,něco do lodičky naklohnim,možná i zveřejním video z jízdy.
Teoreie je jedna věc,realita zas druhá :-)
To burun. : Motory jsou už zaplacený,takže do lodičky pujdou.Chlazení motorů už mam nějak vyřešeno,chlazení reglů by mělo vyjít,ale ještě pohledám nějaký čerpadýlko,něco v pácu mam,aby se regly chladily nezávisle na chodu a provozu motorů.
Teoreie je jedna věc,realita zas druhá :-)
To burun. : Motory jsou už zaplacený,takže do lodičky pujdou.Chlazení motorů už mam nějak vyřešeno,chlazení reglů by mělo vyjít,ale ještě pohledám nějaký čerpadýlko,něco v pácu mam,aby se regly chladily nezávisle na chodu a provozu motorů.
Nic neumim a s lodičkama jen blbnu
pro steve7
máš pravdu ... patří tam slovo .... a půjde do exitu , pak by mohla nastat situace, že i druhý
prostřední motor půjde do ... a vyhraje motor , který má odběr A při zátěži necelou polovinu příkonu.
pro jirkacbx,
pokus se vyměnit motor RAY 3536 KV850 u prodéjce za motor RAY G2 c3548 KV800.( pokud ho vedou , pelikán ho má ).
ať Tvoje lodě plují
máš pravdu ... patří tam slovo .... a půjde do exitu , pak by mohla nastat situace, že i druhý
prostřední motor půjde do ... a vyhraje motor , který má odběr A při zátěži necelou polovinu příkonu.
pro jirkacbx,
pokus se vyměnit motor RAY 3536 KV850 u prodéjce za motor RAY G2 c3548 KV800.( pokud ho vedou , pelikán ho má ).
ať Tvoje lodě plují
Tak haraburdí k instalaci do trupu konečně doma pohromadě :-)

Postupně nalepuju lišty pro osazení paluby a po psychický stránce se chystám na osazení hřídelí a dýz do trupu, když to musim "tak nějak" rozměřovat z různých fotek po netu.

Postupně nalepuju lišty pro osazení paluby a po psychický stránce se chystám na osazení hřídelí a dýz do trupu, když to musim "tak nějak" rozměřovat z různých fotek po netu.
Naposledy upravil(a) ladous dne stř bře 08, 2017 23:19, celkem upraveno 1 x.
Díky za vysvětlení.
Sice takovýhle obstrukce a zdržování jsou dávno přežitý při používání phpBB,ale tady to "asi" vyhovuje.
Sice takovýhle obstrukce a zdržování jsou dávno přežitý při používání phpBB,ale tady to "asi" vyhovuje.
Tak dnešní 5ti hodinový trápení.
Jak to celý rozměřit, jestli to trochu sedne a aby to moc viditelně nešmajdalo :-)
Docela se i povedlo. Složeno jen na sucho, ještě se bude dolaďovat.

Jak to celý rozměřit, jestli to trochu sedne a aby to moc viditelně nešmajdalo :-)
Docela se i povedlo. Složeno jen na sucho, ještě se bude dolaďovat.

Naposledy upravil(a) ladous dne ned bře 12, 2017 16:55, celkem upraveno 1 x.
Heeeč :-),dneska zalepený dýzy do trupu i vedení kormidel a trochu hřídele.
A ještě mi tu ladous naaplikoval "kontrolní otázku" :-)
Dneska zalepený výztuhy pro kormidla,zalepený mega lochny kolem hřídelí.
Jsem spokojený :-)
Jsem spokojený :-)
V týdnu instalovaný kormidla,pár příček pod palubu.
Dneska vrtule na hřídele,osazení serva pro kormidla,snad jsem ho zalepil správně.
A dotaz.Ke kormidlům letecký vidličky nebo autíčkový kloubky?
Dneska taky konečně nainstalovaný motory,příčka pod ně byla v týdnu a pokračuju v osazování desky pro elektroniku.
Skoro to vypadá,že do léta bych mohl udělat nějakou zkušební jízdu :-)
Dneska vrtule na hřídele,osazení serva pro kormidla,snad jsem ho zalepil správně.
A dotaz.Ke kormidlům letecký vidličky nebo autíčkový kloubky?
Dneska taky konečně nainstalovaný motory,příčka pod ně byla v týdnu a pokračuju v osazování desky pro elektroniku.
Skoro to vypadá,že do léta bych mohl udělat nějakou zkušební jízdu :-)
jirkacbx,
....jedna otázka ...? co je myšleno ...,.. příčka pod ně ...
Ať Tvoje lodě plují ..
....jedna otázka ...? co je myšleno ...,.. příčka pod ně ...
Ať Tvoje lodě plují ..
Nevím,jak je to odborně,ale příčka mezi motor a hřídel,kde jsou motory přišroubovaný na kompakt hřídeli,aby se to vyneslo.
pro jirkacbx,
děkuji za vysvětlení.
Jak máš řešeno chlazení motorů. Pořád mám obavu, že jsou malé.Mají malý výkon a že se budou přehřívat.
Ať se Ti daří se stavbou a lodě plují ...
děkuji za vysvětlení.
Jak máš řešeno chlazení motorů. Pořád mám obavu, že jsou malé.Mají malý výkon a že se budou přehřívat.
Ať se Ti daří se stavbou a lodě plují ...
Pokud se povede,tak každý motor dostane svou vrtulku z větráčku 40x40mm nebo 50x50.
Pokud se nepovede sehnat větráčky,někam do trupu k motorům napáchám nějaký větší větrák,co bude foukat na motory.
A v nástavbě/kabině udělat díry potřebně tak,aby mohl vzduch relativně slušně cirkulovat.
A když jsem schopný s minimálními nároky uchladit v cestáku 1/10 zakrytovaný střídák 250W,tak v týhle škatuli uchladit 2 motory 300W bude brnkačka.
Pokud se nepovede sehnat větráčky,někam do trupu k motorům napáchám nějaký větší větrák,co bude foukat na motory.
A v nástavbě/kabině udělat díry potřebně tak,aby mohl vzduch relativně slušně cirkulovat.
A když jsem schopný s minimálními nároky uchladit v cestáku 1/10 zakrytovaný střídák 250W,tak v týhle škatuli uchladit 2 motory 300W bude brnkačka.
Dneska osazená platle pro elektroniku,natažený hadičky pro vodní chlazení a vcelku spodek hotový.
Aku a rádio bude až z další výplaty,pokud šrajtofle dovolí.
Jedno foto spodku trupu:

Aku a rádio bude až z další výplaty,pokud šrajtofle dovolí.
Jedno foto spodku trupu:

Zabudol si na olovo mal by si lepiacou páskou naznačiť ponor, hodiť to do vane a cvične dovážiť aby ti pri umiestňovaní olova nazavadzali všelijaké poličky na reglery a iné komponenty, inak paráda
Díky za pochvalu :-)
Olovo musí počkat,až přijdou aku a rádio.dovažovat budu na rybníku,jelikož vanu ani jinak potřebně velkou nádobu doma nemam :-)
Ale práce stále dost,tak se nudit nemusím.
Olovo musí počkat,až přijdou aku a rádio.dovažovat budu na rybníku,jelikož vanu ani jinak potřebně velkou nádobu doma nemam :-)
Ale práce stále dost,tak se nudit nemusím.
Dneska spasovaná paluba s trupem a po dlouhých štrapácích a měření i naznačena ryska pro ponor.
Jen se mi nějak nechtěla sejít v jednom bodě při měření kolem trupu,holt to půjde "vod voka" ,aby to nějak sedělo :-D
Jen se mi nějak nechtěla sejít v jednom bodě při měření kolem trupu,holt to půjde "vod voka" ,aby to nějak sedělo :-D
Jak si poradit s vodoryskou, popisoval Ivankap:
https://forum.mo-na-ko.cz/portal/view. ... kety-3-dil
https://forum.mo-na-ko.cz/portal/view. ... kety-3-dil
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
Jen se mi nějak nechtěla sejít v jednom bodě při měření kolem trupu,holt to půjde "vod voka" ,aby to nějak sedělo
No nevím...., zejména i proto, že voda je "rovná", pak vše nerovné uvidíš - nehledě na třeba různou výšku na každé straně trupu...
Ad návod: Je to víceméně dobře známý postup, proto jej Ivan jen připomněl.
Tedy: Trup ustavíš do roviny - tedy tak, aby požadovaná vodoryska byla rovnoběžná s pracovní plochou. Nejlépe ve stojanu a pokud možno trošku pevně, třeba zatížit trup.
Na hranolek o "správné" výšce připevníš kolmo tužku (ne fix a pod!) tak, aby když postavíš hranolek na pracovní plochu byl hrot tužky ve výšce budoucí vodorysky.
Tím hranolkem pak pohybuješ po ploše kolem trupu, tedy "objedeš" trup a nakreslíš si tak ideální rovinu.
OK?
No nevím...., zejména i proto, že voda je "rovná", pak vše nerovné uvidíš - nehledě na třeba různou výšku na každé straně trupu...
Ad návod: Je to víceméně dobře známý postup, proto jej Ivan jen připomněl.
Tedy: Trup ustavíš do roviny - tedy tak, aby požadovaná vodoryska byla rovnoběžná s pracovní plochou. Nejlépe ve stojanu a pokud možno trošku pevně, třeba zatížit trup.
Na hranolek o "správné" výšce připevníš kolmo tužku (ne fix a pod!) tak, aby když postavíš hranolek na pracovní plochu byl hrot tužky ve výšce budoucí vodorysky.
Tím hranolkem pak pohybuješ po ploše kolem trupu, tedy "objedeš" trup a nakreslíš si tak ideální rovinu.
OK?
Neboj,postup jsem pochopil :-)
Použil jsem něco jako tohle,hned první obrázek http://www.danwalker.co.uk/Harbour_Tug_ ... part5.html
Prodává se to jako "třetí ruka s lupou".Stojánek,ohebný krokosvorky a uprostřed lupa.
https://www.kamody.cz/extol-craft-drzak ... oCsSTw_wcB
Vepředu to vypadá jakž takž,ale na zádi se mi čára prostě nesešla.
Někdy s tim plácnu na vodu a uvidim.Tužku sebou a opravím :-)
Použil jsem něco jako tohle,hned první obrázek http://www.danwalker.co.uk/Harbour_Tug_ ... part5.html
Prodává se to jako "třetí ruka s lupou".Stojánek,ohebný krokosvorky a uprostřed lupa.
https://www.kamody.cz/extol-craft-drzak ... oCsSTw_wcB
Vepředu to vypadá jakž takž,ale na zádi se mi čára prostě nesešla.
Někdy s tim plácnu na vodu a uvidim.Tužku sebou a opravím :-)
pro jirkacbx
na vodě už nic nevyrovnáš - nenakreslíš. Na vodě jsi schopen dorovnat zátěž podle vodorysky.
I kdyby jsi měl trup nakloněný na některou stranu při " objetí " trupu tužkou kolem dokola se Ti musí čáry spojit ... začátek s koncem. Domnívám se, že se Ti buď pohlo rámínko s tužkou a nebo jsi aniž jsi si to uvědomil zavadil a pohnul s trupem. Myslím si , že vhodnější by byl hranolek na kterém by jsi měl připevněnou tužku. Vyrovnéj si trup do roviny vodováhou, ať nemáš na jednom boku vodorysku výše a na jednom níže a znovu si vodorysku označ.
Ať se Ti to podaří a Tvé lodě plují ...
na vodě už nic nevyrovnáš - nenakreslíš. Na vodě jsi schopen dorovnat zátěž podle vodorysky.
I kdyby jsi měl trup nakloněný na některou stranu při " objetí " trupu tužkou kolem dokola se Ti musí čáry spojit ... začátek s koncem. Domnívám se, že se Ti buď pohlo rámínko s tužkou a nebo jsi aniž jsi si to uvědomil zavadil a pohnul s trupem. Myslím si , že vhodnější by byl hranolek na kterém by jsi měl připevněnou tužku. Vyrovnéj si trup do roviny vodováhou, ať nemáš na jednom boku vodorysku výše a na jednom níže a znovu si vodorysku označ.
Ať se Ti to podaří a Tvé lodě plují ...
pro jikacbx,
málem bych zapomněl ... zkontroluj si také rovinnost desky na které Ti trup stojí jestli ji nemáš v rovině - vodováze ....tak to může mít také důvod, že se Ti čáry nesetkaly.
málem bych zapomněl ... zkontroluj si také rovinnost desky na které Ti trup stojí jestli ji nemáš v rovině - vodováze ....tak to může mít také důvod, že se Ti čáry nesetkaly.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 79 Odpovědi
- 155264 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Ivvo
-
- 8 Odpovědi