Ke kotvám se snažím vytvořit odpovídající bójky, v tomto měřítku jsem si zase osvěžil češtinu...
Bójky dělám dvě, na samosoustruju jsem je vytočil za pomocí pilníčků z ramínové kulatiny síly 6 mm..

Trochu jsem je ztmavil mořidlem a dedukoval jak vytvořit kování, aby bylo souměrné. Do připravených drážek jsem vteřiňákem zalepil kroužky z černěného drátku 0,3 mm..

..po zaschnutí pilníčkem zbrousil na plocho..

.. po načernění patinátorem jsou pásky ploché..
Trochu (dost..) práce dalo navléknout na bójky nosná lanka, zkusil jsem více způsobů, nakonec to vyšlo.. Připojena ovládací lanka, první bójka připravena k připojení na kotvu a zavěšení na loďku..

Na větší kotvy jsem navázal obě bójky. Ve vlákně Pandory ELKANA na Modelforu probíral Kpt.KL zákonitosti umístění kotev:
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php? ... &start=795 Píše zde, že obě hlavní větší kotvy mají být na přídi, ty menší za nimi na úponových lavicích. Zkusil jsem to tak, ale velké kotvy se mi dopředu nevejdou, nevypadá to hezky. Takže z nouze ctnost, kotvy jsem obrátil, což odborníka dráždí, ale jinak si toho nikdo nevšimne...( Jára Cimrman..)

Všechna lana a lanka jsem napustil akrylovým lakem ze spreje, zatáhly se chloupky, ale hlavně lak opět trochu pomohl fyzice..

Ještě menší kotvy a pak na plachty..