Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

ELCO 80 od ITALERI 1/35 na RC

Vše o vojenských lodích.
Rycho1

ELCO 80 od ITALERI 1/35 na RC

Příspěvek od Rycho1 »

Ahoj :)

odporucim przestavbu na RC Torpedo boat ELCO 89 na 1/35 od Italeri

pohon motory 3x MIG 400
regulator MD54DCS
radio HITeC Flash5

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Nyni stavim schenellboot S-100 1 /135 take od Italeri

Obrázek
Obrázek
jindracb

Re: ELCO 80 od ITALERI 1/35 na RC

Příspěvek od jindracb »

Ahoj, jsem tu nový,ale tvůj příspěvek mne velice zaujal.Jsem spíš plastikový modelář, co rád dělá i RC modely. No spíš dělával tak před 20 lety:-) Rád byc si teď udělal torpédový člun a tvoje varianta předělat plastikovou stavebnici se mi moc líbí. Můžeš mi prosím napsat jak dopadnul ten schnellboot S100 ? Funguje na RC? A ten ELCO od Italieri je také OK? Díky za info
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

jindracb píše:Ahoj, jsem tu nový,ale tvůj příspěvek mne velice zaujal.Jsem spíš plastikový modelář, co rád dělá i RC modely. No spíš dělával tak před 20 lety:-) Rád byc si teď udělal torpédový člun a tvoje varianta předělat plastikovou stavebnici se mi moc líbí. Můžeš mi prosím napsat jak dopadnul ten schnellboot S100 ? Funguje na RC? A ten ELCO od Italieri je také OK? Díky za info
V této souvislosti bych rád připomněl seriál Zdenka Bílka, který může být též inspirací:
portal/view.php?cisloclanku=2009090008
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
PeterP

Příspěvek od PeterP »

O stavbe kitu Italeri S100 a jeho úprave na RC je niečo aj tu:

http://www.modelboats.live4tuning.sk/vi ... f=14&t=129

Čo sa týka člnu ELCO, v Brne sa myslím vyrába laminátový (alt. uhlíkový) trup na tento kit, ktorý zrejme výrazne prospeje jazdným vlastnostiam tohoto modelu, pretože pôvodný plastikový výlisok je pomerne ťažky a je problém dosiahnuť optimálny výtlak modelu.

Ale videl som jazdiť aj ELCO s originál Italeri plastovým trupom a dá sa na to pozerať ... ;)

Oba modely sú veľmi vydarené a po doplnení leptami od Eduardu ( aj bez :)) sa z toho dá postaviť nádherný model.

Na tento rok pripravuje Italeri stavebnicu britského Vospera ... samozrejme 1/35.
PeterP
jindracb

Příspěvek od jindracb »

PeterP píše:O stavbe kitu Italeri S100 a jeho úprave na RC je niečo aj tu:

http://www.modelboats.live4tuning.sk/vi ... f=14&t=129

Čo sa týka člnu ELCO, v Brne sa myslím vyrába laminátový (alt. uhlíkový) trup na tento kit, ktorý zrejme výrazne prospeje jazdným vlastnostiam tohoto modelu, pretože pôvodný plastikový výlisok je pomerne ťažky a je problém dosiahnuť optimálny výtlak modelu.

Ale videl som jazdiť aj ELCO s originál Italeri plastovým trupom a dá sa na to pozerať ... ;)

Oba modely sú veľmi vydarené a po doplnení leptami od Eduardu ( aj bez :)) sa z toho dá postaviť nádherný model.

Na tento rok pripravuje Italeri stavebnicu britského Vospera ... samozrejme 1/35.
Díky, za info.Nějaký kontakt na to Brno by se tu nenašel? Myslím na ten trup
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Ja kontakt na výrobcu bohužiaľ neviem, ale ten trup som držal v rukách pred dvomi rokmi na nejakej modelárskej akcii. A pamätám si, že bol z Brna.

Snáď sa niekto prizná ... :)
PeterP
LRT

Příspěvek od LRT »

zdravím, měl bych dotaz ohledně ELCA od Italeri. Jaký průměr šroubů jste použil a kormidla jste nechal původní nebo jste jejich plochu zvětšil?
Jurka
TomHlach

Příspěvek od TomHlach »

Co jsem viděl tak šrouby se nechávaly ale kormidla se hodně zvětšovali.
Má pomalu se rozrůstající flotila:
Dokončené: USS Fletcher destroyer (1/144), Schnellboot S-100 (1/35), DGzRS Hermann Marwede (1/72), ACL Honesty (1/100)
Rozestavěné: Smit Houston (1/200), HMCS Snowberry (1/72), Schnellboot S-100 (1/72), HMAS Armidale (1/50), Watergeus (1/40)
LRT

Příspěvek od LRT »

Rozhodl jsem se pro pohon 2x motor řady 400 nebo 480 s převodem.šrouby použiji pravděpodobně větší o průměru 25-30mm.Myslím, že by to tak mohlo fungovat.
Jurka
LRT

Příspěvek od LRT »

Tomáši, ty jsi stavěl Fletchera od Revellu,že? Mohl by si mi prosím poradi jaké lepidlo použít? U Snowberry jsem použil toulen s kousky ABS a trup se mi značně zdeformoval,ale možá to bylo kvůli velkému množství lepidla.
Jurka
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

Snowberry jsem slepil contaktou od Revellu - i po cca 4 nebo sezonách v pohodě.....
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
TomHlach

Příspěvek od TomHlach »

Já osobně bych tu contaktku vynechal. Na např nástavby je to věc dobrá ale u menších věcí se mi častokrát stalo že je neslepila. Já jsem používal vteřinové lepidlo (viz obrázek dole) je na plasty a stojí asi 170 Kč a lepí je dobře. A např na slepení trupu a větších ploch jsem používal epoxid který sem někde vyhrál ale myslím že na tom nesejde. A na menší věci jako zábradlíčka také vteřiňák.
Obrázek
Dokončené: USS Fletcher destroyer (1/144), Schnellboot S-100 (1/35), DGzRS Hermann Marwede (1/72), ACL Honesty (1/100)
Rozestavěné: Smit Houston (1/200), HMCS Snowberry (1/72), Schnellboot S-100 (1/72), HMAS Armidale (1/50), Watergeus (1/40)
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

používám také toluen , ale vynechávám to rozpouštění PS , a je to bez deformací ,pokud díly na sucho slícuji a do spáry nechám navzlínat jen opravdu nejnutnější kapičku .
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
LRT

Příspěvek od LRT »

myslíte to tak,že lepené plochy natřete jen toulenem?
Jurka
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

ANO , ALE NEDÁ SE ŘÍCI NATŘU, plochy k sobě stisknu na sucho , toluen nasaju do stříkačky s jehlou síly asi jako pro diabetiky -prostě tou nej slabší co seženu a stříkačku jehlou přiložím na spáru mezi díly.Toluen se držením stříkačky v prstech zahřívá a pomalu vystupuje tou jehlou přímo do spáry , jehlu lehce posunuji po celé délce a tím je spoj ,,svařen,, nechám vytuhnout a je hotovo.
Tím , že v kapalině není rozpuštěn polystyren je odpaření dosti rychlé a nedochází ke změknutí materiálu stavebnice v takovém rozsahu , že by to bylo viditelné jinde než přímo ve spoji.
Toto používám pro komerční stavbu modelů už od 94 roku a zatím bez reklamací TEDY NEPOČÍTÁM -LI POKUS O STEJNÉ LEPENÍ NÁHRAŽKOU TOLUENU Z OBI!!!!
Ta prostě ani neředí barvy ani nelepí jak by měla vhodná je snad jen na mytí součástek od mastnoty.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

ne. dily se sestavi a zajisti nasucho. pote se vezme kapka toluenu (napr na hrotu spendliku, nebo se da pouzit mala strikacka s jehlou a davkovat stisknutim sten strikacky ne pistem) a da se do spoje. toluen sam navzlina do spary...

pouzivam to take jako Petr a deformace nebyly zadne...
Obrázek
NeJaToD team
Snek

Příspěvek od Snek »

To sekundove lepidlo co doporucuje Tom sezens na HK za 95kc i s postovnym a jeste ti v baliku zbyde misto na dve dalsi lepidylka :) Jediny rozdil je v cene, lepidlo je to same co nabizi jedna ceska firma vozici to z Chiny.

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... dLock.html
Modelařím pro radost, ne pro specializaci na danou kategorii modelů.
Turnigy er9x + Assan + Dickie Tug + Springer
Lukass

Příspěvek od Lukass »

Ahoj,

vyzkoušejte Filmové lepidlo (LN 301), díly dát k sobě a spoj přetřít lepidlem.
machacek

Příspěvek od machacek »

Pánové k vánocům jsem dostal od italeri elco 80 torpédový člun,a mám dylema.Jestly použit motory 480co mám doma a nebo jestly by nestačily 280 které mám taky doma .jde o to že ponor neni nijak velký a ty 280 by byli jenom přece lehči. No ak tomu ještě originál velikost šroubů je asi 21mm ale přidou mi strašně malé.pokud bych použil 25 tak bych podle tabulky mega motor mohl i ty 280 použít.jde mi hlavně o rychlost né až o maketovost tak pokud má někdo osobni skušenosts timto modelem předem diky za info Pepa
luboss

Příspěvek od luboss »

Z vlastnej skúsenosti môžem doporučiť lepidlo Revell Contacta Professional. Nemá zmysel premýšľať a experimentovať nad toulénom, alebo inými lepidlami ktoré nie sú určené priamo na kity. Ja som lepil polky trupu Contactou tak, že som štandardne naniesol lepidlo na lepenú plochu a obe časti som pritlačil a stiahol k sebe. Máš istotu že lepidlo je aplikované po celej ploche. Pre pocit istoty som lokálne vlepil malé obdlĺžniky 1mm hrubej HPS dosky. Jazdil som s takto lepeným trupom 3 sezóny a všetko bolo v poriadku, nič nepraskalo, nedeformovalo sa a nepretekalo.
Čo sa týka laminátového trupu, tak ho použil aj pán Zoltán Bujna z Komárna, ktorý má na tento trup aj formu. Osobne si myslím že sa zaobídeš váhou aj bez laminátového trupu.
TomHlach

Příspěvek od TomHlach »

Co se lepidla týče, doporučuji Revell Contacta professional na opravdu velké plochy, na vše ostatní Tamiya extra thin cement. Opravdu si ho nemohu vynachválit.
Dejv

Příspěvek od Dejv »

Zdravím vespolek, myslím že kolega Machacek se ptal na motory, to téma na lepidla jsou příspěvky z roku 2012. :) Nicméně pokud by šlo o lepidlo, na jemné malé spoje lepidlo od Italeri, na hrubé věci Agamu. To je moje zkušenost.
machacek

Příspěvek od machacek »

Pánové nikdo neporadí ohledně těch motoru
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

StandaDok píše:Jako motory stačí 280 pro dva krajní šrouby 20-25 mm, prostřední šroub nechat volně protáčet, nebo při nemaketovosti sundat. Trup je tvarován pro rychlou jízdu, takže hodně drží směr, originální plocha kormidel je nedostačující, je lepší je zvětšit. Pro ještě větší obratnost doporučuji i vypínání vnitřního šroubu.
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
machacek

Příspěvek od machacek »

díky za info tak nějak sem si to představoval že to udělám.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Vojenské“