Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
President Sergal - úprava stavebnice
- petr hájek
Re: President Sergal - úprava stavebnice
dobrý nápad s tím madlem ze dreva.... já minule zaformoval jednu z figurek šachů a odléval ji pak s vizáží mosazného povrchu z polyuretanu.... dopadlo to celkem dobře.... treošku vidět je to tady:
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/or ... a83dd6.jpg
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/or ... a83dd6.jpg
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Až po instalaci podložky stojánku jsem začal instalovat kormidlo, abych jej neurazil.. Opět přiděláno zkrácenými hřebíčky..
Přidělanému kormidlu jsem dobarvil hřebíčky, už čeká jen na pojistný řetízek

Přidělanému kormidlu jsem dobarvil hřebíčky, už čeká jen na pojistný řetízek

,,To muselo dát práci! A přitom taková blbost..."
Poté jsem začal s pracemi na objímkách stěžňů, složil jsem je z lištiček síly 1 mm a odbrousil..

..spolu s nimi jsem začal tvořit žebříky na přední palubu..

..spolu s nimi jsem začal tvořit žebříky na přední palubu..

Dále jsem se vrhl na úpravu figurek, abych je mohl nafotit již upravené. Jako kapitána jsem vybral nejpodsaditějšího nádražáka, tomuto dodělal z části plastové trubičky kabát, odřízl přilbu. Jako vzor jsem použil s dovolením foto kapitána Royal Caroline od Doris Obručové..

Z moduritu jsem vyrobil nové klobouky..

Další připravená figurka je poručík, oba připraveni na malování..

Další připravená figurka je poručík, oba připraveni na malování..

- petr hájek
kamaráde ...... až budeš příště sochat figurky ...... měl bych zájem o 2 ležící slečny v plavkách a jednoho maníka za kormidlo v 50tině......potřebuju na palubu ,,punčošky,,......
ale ted vážně, ještě dotvoř ošacení a bude to výborný.
ale ted vážně, ještě dotvoř ošacení a bude to výborný.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Fotky s ošacením se již stahují na server.....
Tak nějaké fotky se souboje mě a figurek v měřítku 1:87... No nejdříve vyhrávaly figurky, ale moc mi pomohla lampa s lupou, bez ní bych to nedal. Barvy jsem užil co mám v zásobě, a to Agamy syntetika a část akryl. Nejprve jsem natřel bílé košile..

s figurkami však byla špatná manipulace, tak jsem je nalepil na plastové tyčky..

velikost jsem porovnal s tankistou 1:72, ten je o poznání větší..

Jako nástroj na malování detailů, žlutých linek a zlatých knoflíků jsem užil špičku modelářského špendlíku, i ta byla při větším namočení do barvy moc silná.. Ale pokusil jsem se i o ozdobný konec rukávů!!!!

s figurkami však byla špatná manipulace, tak jsem je nalepil na plastové tyčky..

velikost jsem porovnal s tankistou 1:72, ten je o poznání větší..

Jako nástroj na malování detailů, žlutých linek a zlatých knoflíků jsem užil špičku modelářského špendlíku, i ta byla při větším namočení do barvy moc silná.. Ale pokusil jsem se i o ozdobný konec rukávů!!!!

Hotovým figurkám jsem musel odstranit přemalované nohavice, měly moc silná lýtka..

Výsledek se mi líbí..

Na lodi jsou chlapi jako doma..

Výsledek se mi líbí..

Na lodi jsou chlapi jako doma..

Při pracech na "velení lodi" jsem něco málo jsem udělal i na lodi, a to schody do podpalubí..

Trup lodi je již hotov, tak jsem začal s vybavením paluby. Jako první jsem umístil kotevní úvazník a oka k instalaci děl..

následovaly boční úvazníky, které jsem měl již delší dobu připravené..

Trup lodi je již hotov, tak jsem začal s vybavením paluby. Jako první jsem umístil kotevní úvazník a oka k instalaci děl..

následovaly boční úvazníky, které jsem měl již delší dobu připravené..

Dále jsem začal s výrobou rohatinek. Docela pocuc, délka 5 mm, materiál latička z bukového dřeva, abych to nerozmačkal.. Přiznám se, že velký pomocník byla lupa..

Doobjednal jsem další materiál, kladky, kotevní lano, očka a řetízek od Radka Besedy..
Dále různé průměry lipových a ořechových lišt, tyto jsou ohodně kvalitnější než lišty ze stavebnice!! Plnič pórů a konečně matný lak Revel!!!!! Zásilka od p. Čejky..

Doobjednal jsem další materiál, kladky, kotevní lano, očka a řetízek od Radka Besedy..

Dále různé průměry lipových a ořechových lišt, tyto jsou ohodně kvalitnější než lišty ze stavebnice!! Plnič pórů a konečně matný lak Revel!!!!! Zásilka od p. Čejky..

Dále jsem vytvořil schody na zadní palubu, první pokus nebyl kvalitní, proto jsem si vytvořil malou šablonu a pokus opakoval..

Nalepil jsem gratingy na palubu a zjistil, že kotva ze stavebnice je perfektní a použitelná. Jen jsem musel dokoupit silnější kotevní lano..
Kotevní lano jsem poté umístil na úvazník a spustil pod palubu..

Dodělal jsem zadní schody, ze šablony již jsou souměrné..

Nalepil jsem gratingy na palubu a zjistil, že kotva ze stavebnice je perfektní a použitelná. Jen jsem musel dokoupit silnější kotevní lano..

Kotevní lano jsem poté umístil na úvazník a spustil pod palubu..

Dodělal jsem zadní schody, ze šablony již jsou souměrné..

schody jsem umístil na palubu, předtím jsem posunul vzad zadní úvazníky, bránily by instalaci zábradlí zadní paluby

umístil jsem i přední žebříky

umístil jsem i přední žebříky

Poté jsem modré boky přetřel matným lakem Revell, výsledek perfektní, barva byla místy opravovaná, místy osahaná, toto bylo znát, lak vytvořil souvislý matný povrch...

Další prací na palubách bylo zábradlí na zadní palubu..

Toto jsem doplnil o úvazné kolíky..

část hotových rohatinek jsem umístil na vnitřní stranu boků

Toto jsem doplnil o úvazné kolíky..

část hotových rohatinek jsem umístil na vnitřní stranu boků

Vypočítal jsem s pomocí Doris Obručové a modeláře "Elkana" velikost zadní vlajky, ta ze stavebnice opět nepoužitelná. Dle jejích rozměrů jsem vytvořil zadní vlajkovou žerď..

Na kování žerdi a na další kování jsem vyzkoušel "patinátor" od Radka Besedy, o moc lepší práce než barvení..

takto jsem načernil i jistící řetězy kormidla..
..a tyto připojil ke kování kormidla
Výrobu vlajek jsem se rozhodl zadat "Elkanovi", který tisk vlajek nabízí na Modelforu a jejich kvalita byla potvrzena dalšími modeláři.

Na kování žerdi a na další kování jsem vyzkoušel "patinátor" od Radka Besedy, o moc lepší práce než barvení..

takto jsem načernil i jistící řetězy kormidla..

..a tyto připojil ke kování kormidla

Výrobu vlajek jsem se rozhodl zadat "Elkanovi", který tisk vlajek nabízí na Modelforu a jejich kvalita byla potvrzena dalšími modeláři.
Jak jsem uvedl, výrobu vlajek jsem si zadal u Elkana a udělal jsem dobře!! Natiskl mi dvě verze, slepovací i oboustrannou, jsou přesné a barvy sedí..

Původní vlajka byla ze špatného materiálu, špatného období a veliká..

Matný akryl lak ve spreji připraven až bude na vlajky čas. Další prací na lodi jsou zadní řetězy kormidla a lana na zadních střílnách..

Původní vlajka byla ze špatného materiálu, špatného období a veliká..

Matný akryl lak ve spreji připraven až bude na vlajky čas. Další prací na lodi jsou zadní řetězy kormidla a lana na zadních střílnách..

Jen lana na střílnách se mi nelíbily, tak jsem je předělal s oky..

Umístil jsem oka zavírání dveří

Dále oka okolo zadního stěžně a rohatky na zádi..

Umístil jsem oka zavírání dveří

Dále oka okolo zadního stěžně a rohatky na zádi..

Další prací na modelu je výroba kormidelního kola. V plánu opět neměřítkový překližkový stojan..

Kovový odlitek kormidelního kola jsem použil, jako vzor kormidelní kolo fregaty Diana..

Stojan jsem vytvořil z ořechové lišty, k výrobě dvou stejných dílů jsem použil před broušením slepení dílů oboustrannou páskou, funguje to...

Kovový odlitek kormidelního kola jsem použil, jako vzor kormidelní kolo fregaty Diana..

Stojan jsem vytvořil z ořechové lišty, k výrobě dvou stejných dílů jsem použil před broušením slepení dílů oboustrannou páskou, funguje to...

stojan jsem slepil..
..a doplnil o lano

Následně umístil na palubu, zatím nenalepeno

..a doplnil o lano

Následně umístil na palubu, zatím nenalepeno

Další práce, dřevěné zábradlí schodů na zadní palubu..
Sloupky zábradlí okolo vstupu do podpalubí jsem vytvořil z injekční jehly a očka..
Sloupky jsem slepil vteřiňákem..
A nabarvené umístil na palubu..
Dále jen doplnit lanem. K tomuto jsem umístil obrubu a oka okolo hlavního stěžně..
A s lanem..

Sloupky zábradlí okolo vstupu do podpalubí jsem vytvořil z injekční jehly a očka..

Sloupky jsem slepil vteřiňákem..

A nabarvené umístil na palubu..

Dále jen doplnit lanem. K tomuto jsem umístil obrubu a oka okolo hlavního stěžně..

A s lanem..

Již před více než rokem jsem se pustil do výroby vratidla. Ze stavebnicového frézovaného válce jsem odřízl a použil vrchní díl a tento doplnil žebry z lipového dřeva v úmyslu výsledek nabarvit..
Následně jsem se však rozhodl celé vratidlo vyrobit z ořechu. Z důvodu absence frézky jsem si vytvořil miniaturní brusku..

ořechové dřevo je prostě lepší!!!?

Následně jsem se však rozhodl celé vratidlo vyrobit z ořechu. Z důvodu absence frézky jsem si vytvořil miniaturní brusku..

ořechové dřevo je prostě lepší!!!?

vratidlo jsem doplnil výztuhami a kováním..

Při pracích na vratidle jsem plně využil lampu s lupou, opravdu "desetinomilimetrová" práce.. Otvory pro páky jsem označil připraveným měřítkem.. 
K přesnému vrtání jsem si vytvořil lože pod vrtačku..
..přesnost výsledku mě mile překvapila
rozměřil jsem délky pák, vratidlo na palubu sedí

Následně jsem vytvořil podstavec se zarážkami a prozatím nejsložitější součástka lodi je hotova..

K přesnému vrtání jsem si vytvořil lože pod vrtačku..

..přesnost výsledku mě mile překvapila

rozměřil jsem délky pák, vratidlo na palubu sedí

Následně jsem vytvořil podstavec se zarážkami a prozatím nejsložitější součástka lodi je hotova..

Tak jsem se nechal tak naočkovat, že jsem začal vážně přemýšlet nad koupí frézky. Prošel jsem co šlo a zjistil, že vrtací stojan k ruční frézce, který mám a který jsem k podobným pracím již v laickém provedení použil...
...lze doplnit o další různá profi zařízení, jehož výsledkem bude složená frézka podobná PROXXON MF 70, ale za menší peníz....
foto z jiného vlákna
Ve slabé chvíli jsem sedl a začal objednávat...
souřadnicový stůl KT 70
Dělicí zařízení pro MF 70 a KT 70

...lze doplnit o další různá profi zařízení, jehož výsledkem bude složená frézka podobná PROXXON MF 70, ale za menší peníz....
foto z jiného vláknaVe slabé chvíli jsem sedl a začal objednávat...
souřadnicový stůl KT 70
Dělicí zařízení pro MF 70 a KT 70,,To muselo dát práci! A přitom taková blbost..."
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 71 Odpovědi
- 219625 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Ondras1971
-
- 0 Odpovědi