Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
President Sergal - úprava stavebnice
Re: President Sergal - úprava stavebnice
Koukám na ty děla a lafety. Určitě by se to dalo udělat líp. navíc pozor carronady měly zcela jiné lafety než normální děla. Radek
Zdravím Radku. Píši, že lafety jsou jen ukázkové, památka na stavbu Zlaté Laně od Směru..!!!!! Jen jsem zde ukazoval rozdíl mezi Vaší hlavní a hlavní ze stavebnice. Vaše hlavně usadím do mnohem lepších lafet, aspoň doufám!!!!!

,,To muselo dát práci! A přitom taková blbost..."
Připravil jsem otvory pro kotevní krakorce..

Dále jsem pokračoval instalací bočních výztužných lišt. Proti plánu jsem je upravil, originál chtěl přelepit obklad lištami 3x2 a 2x2 mm, což by bylo děsně humpolácké. Lišty jsem zeslabil na 3x1,5 a 2x1,5, černé zbarvení mořidlem a zapuštěné mezi druhou obšívku 0,5x3 mm.

Dále jsem pokračoval instalací bočních výztužných lišt. Proti plánu jsem je upravil, originál chtěl přelepit obklad lištami 3x2 a 2x2 mm, což by bylo děsně humpolácké. Lišty jsem zeslabil na 3x1,5 a 2x1,5, černé zbarvení mořidlem a zapuštěné mezi druhou obšívku 0,5x3 mm.

Trochu pomoc techniky, na výztužných lištách je též naznačeno kolíkování..

- petr hájek
hezká práce , budeš to něčím později lakovat?
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Zdravím a děkuji za pochvalu. Po namoření lakuji dřevo ihned vodou ředitelným matným lakem, abych povrch neznečistil. I paluba je po vymačkání kolíků jehlou nalakovaná, na světlém dřevě se však kolíky ztrácejí.
Nakonec jsem opravil poškozený kloun přetmelením a přebarvením modrou barvou nástaveb. Každé napojení nových lišt by bylo vidět a obdobné zbarvení jsem na jiných modelech také našel.

Následovala práce na zábradlí z dřevěných lišt namořených černým mořidlem a přelakováno ..
Někde se muselo dost ohýbat..

Někde se muselo dost ohýbat..

S výsledkem jsem velice spokojen!

Dále mě čekala zásadní úprava plánu. Oprava tvaru předního zábradlí, ale hlavně úprava zařízení na palubách. Upravený plánek je trochu znečištěný od barvení, chybí na něm úvazníky...

Jak jsem uvedl, základ trupu jsem nechal ze stavebnice, což mě dnes už trochu mrzí, určitě bych řešil delší dělovou palubu s více děly. Předřezané díly ze stavebnice při složení vypadají tvarově i rozměry jinak než na plánu. I zaoblení předřezané přední paluby jsem zachoval, ale na plánu byla příď nezvykle "hranatá". Proto jsem plán poopravil, myslím, že jen k dobrému, to co chtěl "autor" říci, není nijak věrné. Plán již beru jen jako pomůcku a prohlížím plány obdobných lodí tohoto letopočtu, snad se přiblížím více realitě. Oříšek další práce je myslím vyřešit dle plánu předloženou příď s kovovými lištami..

..a záď s kovovými odlitky..

Jak jsem uvedl, základ trupu jsem nechal ze stavebnice, což mě dnes už trochu mrzí, určitě bych řešil delší dělovou palubu s více děly. Předřezané díly ze stavebnice při složení vypadají tvarově i rozměry jinak než na plánu. I zaoblení předřezané přední paluby jsem zachoval, ale na plánu byla příď nezvykle "hranatá". Proto jsem plán poopravil, myslím, že jen k dobrému, to co chtěl "autor" říci, není nijak věrné. Plán již beru jen jako pomůcku a prohlížím plány obdobných lodí tohoto letopočtu, snad se přiblížím více realitě. Oříšek další práce je myslím vyřešit dle plánu předloženou příď s kovovými lištami..

..a záď s kovovými odlitky..

Na svém modelu jsem při ponorce po pracech na trupu začal s výrobou zařízení paluby. Vytvořil jsem gratingy. Zde jsem použil frézované díly ze stavebnice, abych je ušetřil, kontra jsem použil lišty 1x1 mm ze stejného materiálu lípa.
Jako obrubu jsem použil ořechové lišty 2x2 mm
Jako obrubu jsem použil ořechové lišty 2x2 mm

Další práce kotevní úvazník 
Dále jsem za použití formy předvrtal díry na úvazná oka děl

Dále jsem za použití formy předvrtal díry na úvazná oka děl

Rozhodl jsem se doplnit proti plánu přední zábradlí o žebrové úvazníky, neboť zábradlí je nízké a jiné boční úvazníky se sem nevejdou. Tyto jsou z ořechové lišty 2x2 mm.

Poté jsem se vrhl na plánovanou přestavbu zádě, abych nemusel instalovat kovové odlitky

Poté jsem se vrhl na plánovanou přestavbu zádě, abych nemusel instalovat kovové odlitky

Předřezaná okna jsou kvalitní, rozhodl jsem se je na modelu nechat. Rozměřil jsem okna a podle nich začal skládat boční galerii. K tomuto jsem se na chvíli stal "papírákem", neboť nástavba bude v barvě.

První pokus byl moc "humpolácký"...

..ještě jsem galerii o pár milimetrů zmenčil, už k trupu ladí více

První pokus byl moc "humpolácký"...

..ještě jsem galerii o pár milimetrů zmenčil, už k trupu ladí více

Všechna okna jsou plánovaná zasklená, prostor za nimi začerněn. Boční galerie jsem po nabarvení..

..umístil na boky zádě, strop a podlaha jsou dřevěné, černě namořené a lakované matným lakem, stejně jako výstužné lišty.

Matný vodou ředitelný lak používám na celém modelu, barvy jsou též matné, jen vypadají na fotkách pod světlem leskle.

..umístil na boky zádě, strop a podlaha jsou dřevěné, černě namořené a lakované matným lakem, stejně jako výstužné lišty.

Matný vodou ředitelný lak používám na celém modelu, barvy jsou též matné, jen vypadají na fotkách pod světlem leskle.
Dále jsem vytvořil a umístil dvířka do zadní nástavby, tyto jsem "okoukal" z jiného modelu.

Dále jsem okoukal na Royal Caroline komín, na který plán nemyslel a dále dle "Karolínky" prostupy kotevních lan

Dále jsem okoukal na Royal Caroline komín, na který plán nemyslel a dále dle "Karolínky" prostupy kotevních lan

...další prací na modelu byla instalace oken zadního zrcadla. Použil jsem další barvu anglických lodí, a to žlutou. Rozhodl jsem se doplňky barvit touto barvou, zlatá byla barva lodí královských. Nabarvil jsem okna touto barvou a zasklil je průsvitnou fólií.

Okna jsem zalepil do připravených otvorů.

Okna jsem zalepil do připravených otvorů.

- petr hájek
pěkné, ale prosím pohraj si trošku se zaostřováním...... já používám vždy při focení opřený fotáks nastavenou samospouští abych nehýbal třesem ,,stařecké ,,ruky s čočkami vůči modelu.....
Zdravím Petře. S focením obyčejným foťákem je to maturita.. Už jsem se to časem naučil lépe, ale rada se samospouští je skvělá, to mě nenapadlo a určitě to pomůže.
- petr hájek
já dostal stejnou radu od Michala Černého když viděl jak fotím.........
Jak jsem uvedl, zrcadlo lodi tvoří kovový odlitek, tento je nesouměrný, na záď nepasuje rozměry, je nízký a vrchní zaoblení jsou křivá. 
Rozhodl jsem se záď olištovat žlutými lištami a prostor doplnit nějakými ozdobami.

Olištovaná záď se mi však tvarově vůbec nelíbila, od začátku jsem chtěl záď fregaty rozšířenou přes boky, jako třeba u HMS Fly.

Rozhodl jsem se záď olištovat žlutými lištami a prostor doplnit nějakými ozdobami.

Olištovaná záď se mi však tvarově vůbec nelíbila, od začátku jsem chtěl záď fregaty rozšířenou přes boky, jako třeba u HMS Fly.

Proto jsem lišty ze zádi strhal...

a rozměřil novou záď se širokým zrcadlem.

a rozměřil novou záď se širokým zrcadlem.

Na nové dřevěné zádi jsem prvně vyzkoušel frézku, kterou jsem si během stavby pořídil a doplnil s ní dílnu...

S výsledkem jsem spokojen, celou záď se mi rozbít a předělat nechtělo.

Dále mě čekají ozdoby mezi okny a dozdobení celé zádě...

S výsledkem jsem spokojen, celou záď se mi rozbít a předělat nechtělo.

Dále mě čekají ozdoby mezi okny a dozdobení celé zádě...
Opět zdravím. Pár fotek z ozdob na zádi. Rozhodl jsem se, že mezi okna instaluji ozdobné sloupky. Stavebnice nic takového neznala, mé výtvarné schopnosti si na nic takového netroufly, proto jsem využil nálezu, který jsem provedl u tchýně.. Jednalo se o soustružená párátka, která odpovídala velikostí k oknům

Tato jsem přetmelil, podélně napůlil a natřel žlutou. Výsledek myslím OK.

Dále jsem instaloval okna do bočních nástaveb

Tato jsem přetmelil, podélně napůlil a natřel žlutou. Výsledek myslím OK.

Dále jsem instaloval okna do bočních nástaveb

boční galerie jsem také doplnil sloupky a ještě orámováním oken.

Dále jsem dumal nad ozdobou okolo oken zrcadla a rozhodl jsem se pro jakýsi závěs, okoukaný z jiného modelu

Dále jsem doplnil stříšky bočních galerií.

Dále jsem dumal nad ozdobou okolo oken zrcadla a rozhodl jsem se pro jakýsi závěs, okoukaný z jiného modelu

Dále jsem doplnil stříšky bočních galerií.

-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 71 Odpovědi
- 219618 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Ondras1971
-