Ahoj všem,
pánové velice vám všem děkji za pomoc.
SH
tento návrh se mi zamlouvá asi nejvíce, kdy navrhované řešení pomocí "L" profilu by odpovídalo předloze.
Petr Hájek
Návrh s lahví "crazy wolf" se mi moc nezamlouvá právě z toho důvodu, že by byla "okna" černá, ale i tak děkuji za snahu! Jen bych se ještě chtěl ujistit, jestli jsem pochopil myšlenku správně - okna by byla tedy jenom nalepena na povrchu trupu, je to tak? Pokud ano, pak mě napadá řešení kdyby se místo lahve použila samolepicí fólie se "zrcadlovým" odleskem (taková ta pseudo-zrcadlová fólie) a pak by se přestříkala bezbarvým lakem kvůli ochraně proti povětrnostním vlivům...
Tatka
za tip ohledně firmy na leptání kovů děkuji, i kdybych tentokrát jejích služeb na okna nevyužil, pak by se možná hodila firma na jiné záležitosti.
Mohl bych poprosit o modelový příklad co a za kolik jsi si nechal u firmy leptat? Abychom i my ostatní měli přibližnou představu. Možná ještě jak dlouho to trvalo a tak. Prostě se malinko rozepsat
Dále mě ještě napadla jiná možnost - kombinace tipu od SH a vlastní nápad, který bych potřeboval prodiskutovat.
Napadlo mě vytvarovat "L" profil a po jeho spájení, zarovnání, vybroušení atd. ho položit rubem na podložku (nejlépe izolepa, nebo něco podobného nelepivého) a zalít takto vzniklý "kelímek" epoxidovou pryskyřicí, která by
a) vytvořila imitaci okna
b) spevnila celý rám okna
K této myšlence mě přivedlo to, že pokaždé co zpracovávám olaminační epoxi L285, tak mi trochu zbyde v kelímku a když to nechám zaschnout, je z toho perfektní "sklo", které vypadá dost odolně. Proto mě napadlo, že po vytvarování rámu okna z "L" profilu bych si usnadnil práci s výrobou skel z plexiskla a podobných materiálů.
Neví tedy někdo, jak se časem L285 v takovémto množství chová? (myslím výdrž, změna barvy atd.)
No a teď jako tradičně pár fotek:
na soustruhu jsem nechal jednoho kolegu vyrobit pouzdro na ložisko pro uložení hřídele kormidla.
Toto ložisko bude na horním konci pouzdra hřídele a bude pomáhat ke snížení namáhání samotného pouzdra hřídele kormidla.
Před slisováním dohromady (na což se chystám příště, protože budu i lepit atd)
No a dnes se mi taky ve schránce objevil papír od pošty, že si mám vyzvednou tohle
Nezdá se to, ale je to pořádnej macek

Mě tedy jeho parametry zaskočily...
Taky jsem servo dneska pro jistotu rozebral, abych se mrknul na ozubená soukolí (jestli například nejsou vylámané zuby apod) a musím říct, že z mého pohledu se jeví soukolí jako velice kvalitní. Jo a mimochodem jsou to kola jako hovado

Za cenu kolem 600 Kč je to celkem slušné... Snad to aspoň trochu vydrží.