Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
konfiguracia lode na zavazanie
Re: konfiguracia lode na zavazanie
Este nieco, z toho Graupnera mi lezie 6,5 V na BEC a ma pisane v parametroch 5V, moze byt ze je regulator nejaky trafeny? Keby tam bolo o 1/2 V viacej nepoviem nic, ale 1,5 V je uz na moj vkus vela. Serva maju pisane 4,8 - 6 V
- petr hájek
nezavrhoval bych ani to vzít to mimo dosah domácích wifin..... HK 6kanál dokázal zarušit wifinu u kompu nevidím důvod proč by to nemohlo být i naopak, o přecpání wifi spektra se zatím sice nahlas ze slušnosti nemluví , ale...........
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
pán hajek presne aj toto ma napadlo, a bola to jedna z moznosti poruchy. Mam doma jeden tablet ktory ide na nejakej zvlastnej norme a dokaze zhodit aj samotny router... co sa tyka wifi 2,4 - 13 kanalov nie je az tak vela
Ale k tomu regulatoru, mam ho dat reklamovat? 6,5V je vela aj na servo, mam taky spinac na kanal ktory prepne po signalu z vysielaca na vystup signal z BEC- ma to sluzit na LED osvetlenie, lenze pracuje to na 5V a pri 6,5 to blbne, teda ak mi ho uz aj neodpalilo.
jestli ten BEC má napsaný výstup 5V a dává 6.5V tak je asi vadný... A přijímač při 6.5V asi už taky dostal co proto pokud není na větší rozsah napětí.
Použij pro přijímač 4 články a jedno servo a uvidíš... Tím začni.
a kdyby to bylo rušením od jiných zdrojů wifi, tak by to blblo po vypnutí vysílače podstatně víc...
Turnigy XR700 ReceiverSH píše:jestli ten BEC má napsaný výstup 5V a dává 6.5V tak je asi vadný... A přijímač při 6.5V asi už taky dostal co proto pokud není na větší rozsah napětí.
Power: 4.5v ~ 9.6v/<30ma takže napájanie napätím 6,5V by mal zvládnuť.
tak, dnes asi to najdolezitejsie aby sme sa pohli. Zobral som vysielac s prijimacom von, mimo dosah wifin teda aspon nejakeho silneho signalu, prijimac som napojil z vysielacky cca 5,3V, a napojil som jedno servo. A vysledok ? Rovnaky, teda to kmitanie nebolo az take caste a silne ako predtym, ale stale to kmitalo. Takze Rusenim to nebolo a nebolo to ani regulatorom, ktory ale aj tak davam reklamovat kvoli 6,5V na BEC.
Tu kolega Watson bol velmi ochotny a posiela mi na skusku prijimac 3kanal HK, tiez FSSH dufam ze sa mi to podari sparovat a konecne lokalizovat ci je vadny vysielac alebo prijimac. Do pajkovania vysielaca som sa zatial nepustal, uvidime co to spravi s tym druhym prijimacom. Idem sa asi pomodlit aby to bolo prijimacom!
Tu kolega Watson bol velmi ochotny a posiela mi na skusku prijimac 3kanal HK, tiez FSSH dufam ze sa mi to podari sparovat a konecne lokalizovat ci je vadny vysielac alebo prijimac. Do pajkovania vysielaca som sa zatial nepustal, uvidime co to spravi s tym druhym prijimacom. Idem sa asi pomodlit aby to bolo prijimacom!
Takze dnes dorazil prijimac od Watsona, nabindovat mi isiel, no nedal sa mi ovladat ani jeden kanal, no to podstatne, servo sa zase cukalo ! Tak som rozobral cely vysielac, prepajkoval som co sa dalo, estej aj odrusovaciu klietku som mal dole z RF casti, tam som prepajkoval nejake spoje, odpory co sa mi nezdalo, konektory prebehol, no skratka vsetko. A vysledok ziaden, stale to iste. Zostal tam jeden kondenzator ktory este cez vikend vymenim, ale pochybujem. Zrejme tam je nejaky problem v RF casti ze si to vysiela nejaky signal na vsetky kanaly, najhorsie ze to vsetko funguje , len sa tie serva sami cukaju trosku. V kazdom pripade, nezostava nic ine, ako objednat dalsi 
ahoj, som letecky modelar a toto forum si citam kvoli velmi zaujimavym napadom a postupom. nahodou som narazil na Tvoj problem.
presne to iste som riesil na jednej novej stavebnici lietadla. doniesol mi ju sused s tym, ze ked zapojil radio, tak mu vsetky serva cukaju. skusali sme kadeco a nakoniec som zavadu nasiel. na vystupe z BECu (regulator) bolo 12V!!! vymena reglu a vsetko slape ako ma. akurat som u vyrobcu overil, ci 12V nie je pre prijimac vela.
presne to iste som riesil na jednej novej stavebnici lietadla. doniesol mi ju sused s tym, ze ked zapojil radio, tak mu vsetky serva cukaju. skusali sme kadeco a nakoniec som zavadu nasiel. na vystupe z BECu (regulator) bolo 12V!!! vymena reglu a vsetko slape ako ma. akurat som u vyrobcu overil, ci 12V nie je pre prijimac vela.
Ahoj, dakujem za postreh, uz som to pisal par prispevkov vysie ze ze BEC mi islo 6,5 V co prijimac nastastie zvlada. Mal som do sroubika rozobranu cely vysielac aj prijimac, co som vedle som prepajkoval, opravil, zafixoval, no problem stale pretrvaval. Tak som sa nastval a objednal novy set vysielac a prijimac, samozrejme ten isty model. A cudujme sa svete, po prichode a odtestovani je to presne o tom istom !!! takze bud ma tato sada taku "vlastnost" alebo posledna moznost bude ze mam nieco s bateriami, idem to este vyskusat napojit na 5V z adaptera , aj vysielac aj prijimac a dam vam echo ze ci to pomohlo 
Neviem aky to je regel, a co ma mat na vystupe. ci 5, alebo 6,5V. Ked 5, tak je zdroj problemu jasny. Co z neho lezie okrem 6,5V by si videl iba nejakym osciloskopom. Skus to na obyc stvorclanok a hned uvidis 
mal mat 5V na vystupe. Ale to by max odpalilo serva ktore boli do 6V. Prijimac v pohdoe ten je do 9V. Napajal som to aj z vysielaca kde su 4xNIMH dokonca dve rozne sady, vysledok rovnakyl. Preto chcem este vylucit baterie tym, ze to napojim na 5V z adaptera a ak to prestane robit , su to baterie. No nemam pocit ze to pomoze
Vysielacove baterie na to samozrejme vplyv mat nijako nemozu. Zo svojho zapojenia vyhod regel a napoj si obyc 4clanok (Ni...) do prijimaca. Uvidis ze sa to ukludni. Ak nie, tak mas vadny prijimac. Pokial Ti ide z reglu do siete 6,5V, tak je na nom vadny BEC. A tym padom tam moze pustat bordel, kt rozkmita serva. To je cele 
asi si necital vsetky prispvky v teme. Regulator uz skoro mesiac nemam lebo je na reklamacii a co je najhorsie z eshopu sa mi nejako neozyvaju tak neviem co sa s nim deje. Mal som prijimac napojeny aj na sulok kde boli 4x 1,2V NIMH a vysledok ten isty. Preto chcem este vyskusat napojit na adapter, ci nemam nahodou dve sady nabijacich bateriek pase, maju uz cca 3 roky, ale funguju podla mna OK. inak ma uz nic nenapada kedze som skusal ist aj mimo wifi anten ak nahodou nieco prebija pasmo 
Aha. Tak toto som prehliadol. Ospravedlnujem sa. Potom vyskusat servo na inom Rx. Baterky to byt nemozu. Zostava Rx a serva.
serva to tiez nie su uz som vyskusal 3 rozne druhy a robia to vsetky. Dnes som uz zabil posledny klinec do rakve.... kaslem na to nejdem zistovat co robi to chrupotanie v servach. Vymenil som antenu na prijimaci za pigtail s klacikou wifi antenkou z routra ,len tak zo zaujimavosti ci to pojde, ano ide to dosah som ale neskusal. napojil som vysielac aj prijimac na konstantnych 5V z adaptera, a tak isto bez zmeny takze bateriami to tiez nie je. Uz to moze byt teda iba rusenie v mojom dome (ale to by nerobilo aj mimo domu kde su wifi podstatne slabsie) Takze moje pokusy o odstranienie problemu cukania v serve tymto ukoncujem a posledny finalny test prebehne uz v hotovom modely lode. Aj tak vsetkym dakujem za rady. Trosku som dufal, ze to rozluskneme no zrejme je turnigy 6X vacsia zahada ako sme mysleli 
mischoo píše:... a je to problem, serva sa mi cukaju a to na vsetkych 3- kanaloch
.... Aj pohyb serv je pri pohybe packov trhany, ale to nie vzdy...
tak mě napadlo - co je u Tebe "serva sa mi cukaju "... je viditelný pohyb páky při tom cukání anebo jenom slyšíš, že v servu něco cuká, vrčí?
totéž "trhaný pohyb".... je trhaný vždy anebo jenom když pákou pohybuješ velmi pomalu. A jaký je typ těch serv?
Ahoj SH,
dobru otazku si mi polozil. hmm cukanie... opisem ti to presne: ked zapnem vysielac tak pocujem zo serva taky chraplavy zvuk ako vrcanie ked sa snazis pohnut pakou na silu a servo drzi polohu. To su len take kmity zvukove niekedy do minuty 15x niekedy 3x. Packa serva sa opticky nehybe, teda aspon som to nepostrehol. No a druha vec ked na vysielaci pohybujem pakou pomalsie tak packa na serve ide trhane ako keby prerusovane ale pritom pohyb packy na vysielaci robim plynulo. Pri rychlejsich pohyboch to ide pekne plynulo. Robi to aj ta druha sada, aj ked mozno uz zaujato sa mi zda ze trosku menej.
dobru otazku si mi polozil. hmm cukanie... opisem ti to presne: ked zapnem vysielac tak pocujem zo serva taky chraplavy zvuk ako vrcanie ked sa snazis pohnut pakou na silu a servo drzi polohu. To su len take kmity zvukove niekedy do minuty 15x niekedy 3x. Packa serva sa opticky nehybe, teda aspon som to nepostrehol. No a druha vec ked na vysielaci pohybujem pakou pomalsie tak packa na serve ide trhane ako keby prerusovane ale pritom pohyb packy na vysielaci robim plynulo. Pri rychlejsich pohyboch to ide pekne plynulo. Robi to aj ta druha sada, aj ked mozno uz zaujato sa mi zda ze trosku menej.
tak jsme doma....
Neřeš to. To není chyba, to je vlastnost. Některá serva (typy serv) to dělají více, některá méně, některá vůbec.... Souvisí to s vnitřní regulací polohy serva, možná výstupní signál z přijímače není úplně konstantní, atd.
A to krokování je dáno tím, že každé servo má tzv. hysterezi - tj. že na změnu signálu menší než ta hystereze se nehne a pohne se až po jejím překročení.
Neřeš to. To není chyba, to je vlastnost. Některá serva (typy serv) to dělají více, některá méně, některá vůbec.... Souvisí to s vnitřní regulací polohy serva, možná výstupní signál z přijímače není úplně konstantní, atd.
A to krokování je dáno tím, že každé servo má tzv. hysterezi - tj. že na změnu signálu menší než ta hystereze se nehne a pohne se až po jejím překročení.
Nuz tak teraz sa ukazalo, aky dokaze byt clovek blby ked si nieco do podrobna nenastuduje a pusta sa do toho. Hanba
Ale zase som o nieco mudrejsi a v podstate druhy vysielac sa tiez hodi
Dakujem za pomoc SH, len skoda ze som sa spravnejsie nevyjadril a ty skor nespytal na to cukanie. Usetril by som si kopec sedivych vlasov
Fakt som bol v tom ze je to nieco na prenose = vysielac - prijimac ked sa to objavovalo iba pri zapnutom vysielaci inak nie
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1 Odpovědi
- 2581 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od petr hájek
-
- 21 Odpovědi