forum citam uz asi nejake dva tyzdne a stale my je malo, na modelarine sa mi najviac paci elektromechanicka konstrukcia co som mal ako hobby uz od malicka. Kedze som vasnivy rybar rozhodol som sa pre vlastnu zavazacku
V prvom rade mi ide o cenu, preto som od katamaranu upustil aj ked... ovela radsej by som si ho zostrojil ako klasiku, no ak by som ho chcel riadit bez kormidiel.. znacne by sa mi cela stavba predrazila o dalsiu pb bateriu a regulator a preto som sa rozhodol pre KLASIKU.
Otazka smeruje hlavne k elektornike :
motor: SP3657-050FC-3P - 12V (volba motora je kvoli spotrebe, nepotrebujem ist do rychlosti)
regulator : Graupner V30R navy - mal by mat aj spiatocku
Servo: to az tak neriesim, na kormidlo bude standard a na kontajnery zvolim nieco s viac KG dokopy budu asi 2-3 Ks
lodny hriadel: nemam ponatia
sroub (vrtula): 40-50mm od f. graupner
samozrejem merac napatia, a nejake tie ledky aby som po tme nezabludil
bateria olovena: model presne neviem ale 12V/7Ah mi pride kompromis medzi cenou, vahou, a vydrzou
Otazka 1.: ked si predstavim vahu lode cca 4,5 kg aj s navnadou malo by motor stacit?
2: poradte mi nejaky nacrt lode, neviem si vypocitat ponor, vytlak a ni nic p odobne, som elektrikar
3: nadobku by som chcel vsadit do trupu lode jednu alebo dve v pozdlznom smere, zalezi od velkosti lode
4. to najhlavnejsie PORADTE MI NEJAKY VYSIELAC S PRIJIMACOM lebo sa zblaznim, najradsej by som z HK bral lebo na slovensku za 6 kanal take prachy nedam
mame tu velkonocne sviatky tak by som rad zostrojil aspon trup a potom zvysok, samozrejme idem laminovat... ano viem.. bude to tazke