Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Jaký motor do A. Flandre 1:50?
Re: Jaký motor do A. Flandre 1:50?
Ahoj zakládám toto téma na základě debaty z Jaký regulátor pro A. Flandre v měřítku 1:50?.
Měl jsem v plánu použít dva stejnosměrné motory Graupner speed 720 torque na 80mm mosazné lodní šrouby od Raboesh v kortyho dýze. bylo řečeno že daný motor je příliš slabý. prosím tedy o radu jaký by tam byl nejvhodnější motor na pohon.
Jedná se o model v měřítku 1:50 délky okolo 1200mm délky a přibližné váhy okolo 18kg.
Děkuji za odpovědi
Měl jsem v plánu použít dva stejnosměrné motory Graupner speed 720 torque na 80mm mosazné lodní šrouby od Raboesh v kortyho dýze. bylo řečeno že daný motor je příliš slabý. prosím tedy o radu jaký by tam byl nejvhodnější motor na pohon.
Jedná se o model v měřítku 1:50 délky okolo 1200mm délky a přibližné váhy okolo 18kg.
Děkuji za odpovědi
- petr hájek
konkrétní typ neporadím , ale osobní zkušenost mi nedá abych nedoporučil střídavý motor a 3 článkový aku lixx(nejlépe li-fe vysoké kapacity).
účinnost střídavých motorů je vždy lepší než plechovky at si říká kdo chce co chce, stačí se porozhlédnout na stránkách prodejců případně se poptat přímo na TT foru kluků co střídáky používají.
Já je používám též leč v jiném režimu než ostatní většina takže konkrétně radit nemohu.
účinnost střídavých motorů je vždy lepší než plechovky at si říká kdo chce co chce, stačí se porozhlédnout na stránkách prodejců případně se poptat přímo na TT foru kluků co střídáky používají.
Já je používám též leč v jiném režimu než ostatní většina takže konkrétně radit nemohu.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
pro nicka,
Petr má 100% pravdu. Máš možnost nákupu na Hobbyking ? Případně, kde pracuješ, možná, že by se to dalo sehnat levněji tam? U nás jsou už střídavé motory pro tuto velikost modelů dost drahé. Případně, máš možnost si sestavit - udělat převodovku = 2 ozubené řemenice + řemen? Pokusil bych se Ti sestavit pohon se střídavým motorem. Teprve potom by se současně řešily regulátory a zdroje.
Ať Tvoje lodě plují
Petr má 100% pravdu. Máš možnost nákupu na Hobbyking ? Případně, kde pracuješ, možná, že by se to dalo sehnat levněji tam? U nás jsou už střídavé motory pro tuto velikost modelů dost drahé. Případně, máš možnost si sestavit - udělat převodovku = 2 ozubené řemenice + řemen? Pokusil bych se Ti sestavit pohon se střídavým motorem. Teprve potom by se současně řešily regulátory a zdroje.
Ať Tvoje lodě plují
Ahoj ted jsem konkrétně ve Vídni ale moje prac. doba nedovoluje nějakou výpravu do modelářství nebo kamkoli jinam... na Hobby kingu jsem jestě nic nekupoval. převodovku jsem si ze zakoupených komponentů schopen sestavit na udělání všech součástek nemám zařízení. Tvou nabídku bych určitě přijmul. se střídavýma motorama nemam vůbec žádnou zkušenost, svou první lod jsem zapojil prostě jako RC auto(prostě jsem ho vykuchal a nacpal do lodě) které jsem si kdysi pořídil z druhé ruky, takže je to pro mě tabu ....
Ahoj tak sem trošku hledal na hobbykingu střídavé motory co by asi mohli vyhovovat. popravdě mám v tom docela zmatek protože nevím přesně podle čeho mám vybírat. Je mi jasné že musim najít nějaký který se mi vejde do napětí a do otáček. zaujal mě tento http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oled_.html ale zase nevím jestli neni těch 18voltů moc když bych tam chtěl mít 12voltů baterii.
Stejnosměrné motory maj rozpětí od kolika min. do kolika max. voltů ,platí to i o střídavých motorech?
Podle čeho poznám že ten který motor bude dostatečně silný aby utáhl lod mých rozměrů?
Děkuji za všechny odpovědi a rady S pozdravem Nick
Stejnosměrné motory maj rozpětí od kolika min. do kolika max. voltů ,platí to i o střídavých motorech?
Podle čeho poznám že ten který motor bude dostatečně silný aby utáhl lod mých rozměrů?
pro Nicka,
omlouvám se Ti, že jsem se doposud neozval. Měl jsem minulou sobotu dost těžký pád na horách...naražená záda, lopatka, zlomená 4 žebra, naštěstí bez koplikací. Takže jakýkoliv pohyb byl ..., ale vypadá to , že už to půjde. Určitě se ozvu příští týden.
ať Tvoje lodě plují
omlouvám se Ti, že jsem se doposud neozval. Měl jsem minulou sobotu dost těžký pád na horách...naražená záda, lopatka, zlomená 4 žebra, naštěstí bez koplikací. Takže jakýkoliv pohyb byl ..., ale vypadá to , že už to půjde. Určitě se ozvu příští týden.
ať Tvoje lodě plují
Tie motory z HK sú úplne nevhodné na remorkérove vrtule priemer okolo 80mm potrebuješ maximálne 4000 otáčok ja mám v Braveharde 2900 a 60 wat a patrí k najsilnejším na Slovensku Honzo Čevíček mal v tejto lodi nejaké ventilátorové z auta.
burun ti urcite nejaky doporuci, ale tento motor co jsi vybral urcite ne.. ma 3180kv coz znamena, ze za kazdy volt na napeti prida 3180 otacek, takze pri 10V baterii ti da 31 800 otacek. to je na rychlika a ne na remorker. ty potrebujes motor, ktery ti pri 12V bude davat tak 6 az 7 tis. otacek... takze hledej neco mezi 500 a 600 kv...Nick píše:Ahoj tak sem trošku hledal na hobbykingu střídavé motory co by asi mohli vyhovovat. popravdě mám v tom docela zmatek protože nevím přesně podle čeho mám vybírat. Je mi jasné že musim najít nějaký který se mi vejde do napětí a do otáček. zaujal mě tento http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oled_.html ale zase nevím jestli neni těch 18voltů moc když bych tam chtěl mít 12voltů baterii.

NeJaToD team
Pro Ivvo a p.Mikulku, Supr to je přesně to co jsem potřeboval vědět jak poznám ty otáčky... ted už budu vědět co hledat děkuju
Ahoj Burune to musel být opravdu těžký pád. Držím palce at se ti všechno dobře zahojí...
Asi vím o koho jde, našel jsem foto A.F. s popisem že tam má motory ze stěračů z buldozeru. Ale asi bych radši použil nějaký na doporučení střídák s převodovkou. děkuji za vše Nick
Ahoj Burune to musel být opravdu těžký pád. Držím palce at se ti všechno dobře zahojí...
Asi vím o koho jde, našel jsem foto A.F. s popisem že tam má motory ze stěračů z buldozeru. Ale asi bych radši použil nějaký na doporučení střídák s převodovkou. děkuji za vše Nick
ahoj nicku už jsem tady,
sestavu pohonu pro Abeille jsem sestavil z komponentů, které se dají koupit na stránkách : www.emotors.cz
- motory: Aeolian C 50-65 KV 270 nebo C 50-65 KV 320
- regulátory: HK50A Boat ESC 3A UBEC (s reversem), nebo počkáš na AC regulátory DSYS, které mají přijít v nejbližší době
do prodeje.
-aku : 2x turnigy 5000mAh 3s20C sestavené paralelně do sestavy 3s2p (11,1V 10000mAh)
- servo kormidel: analog.... HX12K - HXT10kg nebo FS5109 Standard
Kdyby jsi se rozhodl dovést komponenty z Hobbykingu přes sklad v Německu, tak:
- motory : NTM PropDrive 50-60 KV 270 nebo s KV 380
-akumulátory:....na skladě jsou
- regulátory: ....sklad nevede
Nevím, kolik stojí zásilka z Německa ...jestli se to vyplatí( motory + aku ), ale pravděpodobně ano.
Ať se Ti daří stavba a lodě plují
sestavu pohonu pro Abeille jsem sestavil z komponentů, které se dají koupit na stránkách : www.emotors.cz
- motory: Aeolian C 50-65 KV 270 nebo C 50-65 KV 320
- regulátory: HK50A Boat ESC 3A UBEC (s reversem), nebo počkáš na AC regulátory DSYS, které mají přijít v nejbližší době
do prodeje.
-aku : 2x turnigy 5000mAh 3s20C sestavené paralelně do sestavy 3s2p (11,1V 10000mAh)
- servo kormidel: analog.... HX12K - HXT10kg nebo FS5109 Standard
Kdyby jsi se rozhodl dovést komponenty z Hobbykingu přes sklad v Německu, tak:
- motory : NTM PropDrive 50-60 KV 270 nebo s KV 380
-akumulátory:....na skladě jsou
- regulátory: ....sklad nevede
Nevím, kolik stojí zásilka z Německa ...jestli se to vyplatí( motory + aku ), ale pravděpodobně ano.
Tak tyhle regly (HK50A Boat ESC 3A UBEC (s reversem)) zcela jistě na remorkér NEBRAT!!!! Zaprvé mají vodní chlazení = potřeba docela silného proudu vody od šroubu, což u remoše nepřichází v docela širokém spektru provozních režimů v úvahu. A zadruhé - měl jsem ho osobně v ruce a testoval ho a neumí plynulý pomalý rozběh. Prostě jsem ho poslal do světa, protože na remoše je totálně nevhodný. Podotýkám, že se jedná o osobní zkušenost.burun píše:- regulátory: HK50A Boat ESC 3A UBEC (s reversem), nebo počkáš na AC regulátory DSYS, které mají přijít v nejbližší době do prodeje.
Co se týče AC reglů DSYS, tak o těch jsem už často slyšel, ale žádný ještě neviděl ani neměl v ruce, tak nemůžu sloužit.
Pěkný den.
MoNaKo I, CARIBIC, RARACH, SC B2, SC B3, SMIT BISON
a potom už jenom letadla:
EXTRA 300S na 30ccm, FW 190 na 15ccm, SuperZoom na stříďák, ...... atd
Ahoj Burune. Tak už i já jsem se dostal k pc. Vypadá to dobře, co sem to zatím počítal tak se vejdu i do rozpočtu. jen mám ještě pár otázek. Budu muset dávat převodovku nebo ty motory zapojíme na tvrdo. Dále jak psal Msob že Tebou navrhované regulátory nemají plynulý rozběh tak bych se chtěl zeptat na nějakou alternativu. Mám již zabudované příčné pohony poháněné motorem speed400, a ten je stejnosměrný. ale to by asi neplechu dělat nemuselo, přímači je jedno jestli je tam zapojený střídavý regulátor a stejnosměrný naráz že? Strašne moc Vám všem děkuji za rady a postřehy protože bych to asi sám dohromady nedal
Sice se ptáš "buruna", ale třeba ti k něčemu bude i tohle moje popovídání:Nick píše:Ahoj Burune. Tak už i já jsem se dostal k pc. Vypadá to dobře, co sem to zatím počítal tak se vejdu i do rozpočtu. jen mám ještě pár otázek. Budu muset dávat převodovku nebo ty motory zapojíme na tvrdo. Dále jak psal Msob že Tebou navrhované regulátory nemají plynulý rozběh tak bych se chtěl zeptat na nějakou alternativu. Mám již zabudované příčné pohony poháněné motorem speed400, a ten je stejnosměrný. ale to by asi neplechu dělat nemuselo, přímači je jedno jestli je tam zapojený střídavý regulátor a stejnosměrný naráz že? Strašne moc Vám všem děkuji za rady a postřehy protože bych to asi sám dohromady nedal
1) alternativa regulátoru je toto http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... verse.html mám ho a šlape naprosto v pohodě - testováno s motorem http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _350W.html
a k tomu nejlépe zakoupit i programovací kartu http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... r_ESC.html není nezbytná, ale kultura nastavení reglu je oproti "páčkování" v úplně jiné dimenzi
2) přijímači je skutečně šumafuk, jestli je v jednom kanále regl stejnosměrný a v jiném střídavý. Jen je třeba dávat pozor na BEC - vždycky mít zapojený jen z jednoho reglu, který napájí přijímač a serva
3) motory NTM napojit napřímo - mají dostatečný kroutící moment i na šroub 70mm
4) zboží HobbyKing z DE skladu - pošetovné je ukrutně drahé - radši NED anebo si počkat cca 3 týdny a nechat poslat přímo z Asie
Pěkný den přeju
MoNaKo I, CARIBIC, RARACH, SC B2, SC B3, SMIT BISON
pro nicka,
motory zapojit napřímo.
Nevím, kde se rozhodneš nakupovat jestli v přímo v hobykingu v Asii, tak se podívej na 60 A regulátory(27USD ) s ventilátorem. I kyž 30A stačí dokoupil bych pak nějaké malé ventilátory pro PC a zapojil je samostatně s vypínačem, aby ještě chladily při vypnutém regulátoru.
Nevím co by doporučili ostatní kolegové, ale použil bych samostatného zdroje pro přijímač, regulátory, příčné pohony , osvětlení modelu a jiné. Samozřejmě ze všech použitých regulátorů odpojit BEC.
Použil bych : SBEC .... Turnigy 5A SBEC ( 8-26V) for Lipo.
Také bychpoužil hlídač napětí, nastavený na vyšší napětí signalizace než regulátory hnacích motorů.
On-Board Lipoly Low Voltage Alarm 2s-6s nebo 3s-8s.
i Ť nř pos3s-6.
motory zapojit napřímo.
Nevím, kde se rozhodneš nakupovat jestli v přímo v hobykingu v Asii, tak se podívej na 60 A regulátory(27USD ) s ventilátorem. I kyž 30A stačí dokoupil bych pak nějaké malé ventilátory pro PC a zapojil je samostatně s vypínačem, aby ještě chladily při vypnutém regulátoru.
Nevím co by doporučili ostatní kolegové, ale použil bych samostatného zdroje pro přijímač, regulátory, příčné pohony , osvětlení modelu a jiné. Samozřejmě ze všech použitých regulátorů odpojit BEC.
Použil bych : SBEC .... Turnigy 5A SBEC ( 8-26V) for Lipo.
Také bychpoužil hlídač napětí, nastavený na vyšší napětí signalizace než regulátory hnacích motorů.
On-Board Lipoly Low Voltage Alarm 2s-6s nebo 3s-8s.
i Ť nř pos3s-6.
- petr hájek
skušenost z rybářské zakrmovačky :
regl z odkazu sobova po přešvihnutí rychlým rázem rozběhu se blokne a nepomůže jen páčka do neutrálu ale jen restart vypnutím systému od zdroje . jinak dobré regly ale ne pro páčkoběs napřímo s velkým stoupáním a na 2 článek li-fe 15Ah.
BEC u nich dále zásobuje systém jen jaksi nepustí nic do motorů.
regl z odkazu sobova po přešvihnutí rychlým rázem rozběhu se blokne a nepomůže jen páčka do neutrálu ale jen restart vypnutím systému od zdroje . jinak dobré regly ale ne pro páčkoběs napřímo s velkým stoupáním a na 2 článek li-fe 15Ah.
BEC u nich dále zásobuje systém jen jaksi nepustí nic do motorů.
- petr hájek
P.S. ten rychlý rozběh byl podle měřáku -multimetr 40A což by podle textu v návodu nemělo být kritické
petr hájek píše:P.S. ten rychlý rozběh byl podle měřáku -multimetr 40A což by podle textu v návodu nemělo být kritické
jestli multimetr ukázal 40A... tak v reálu počítej s 50-60A a možná ještě i víc...
Pokud multimetr chytne špičku, tak ta už musí být velká a dlouhá, teda pokud nemáš někaký speciál za x tisíc spíš desítek.
- petr hájek
čert vem multimetr , duležité je to, že regl vypne a a nahodit ho jde až po odpojení a znovupřipojení aku.
- petr hájek
http://www.carson-modelsport.com/de/pro ... =500906159
Tenhle regl jsem použil a v pohodě funguje stále. Byl koupen na aukru s ustřiženými dráty jako,,možná funkční,, za 100,-kč.
Tenhle regl jsem použil a v pohodě funguje stále. Byl koupen na aukru s ustřiženými dráty jako,,možná funkční,, za 100,-kč.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2 Odpovědi
- 4836 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od duke
-
- 25 Odpovědi