Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Druhy lodních šroubů
Re: Druhy lodních šroubů
pro RC76,
déj tam sestavu, kterou jsem ti navrhoval v prvním kole : Carson - Poison Truck 6500 ot. ( 4,8 -8,4 V) + Raboesch A 146-13 průměr 40 . Napájení 6 článkem. Kdyby to plulo "pomalu" ...dáš tam 7článek, a tím zvýšíš otáčky.
Ať se Ti to podaří a lodě plují
déj tam sestavu, kterou jsem ti navrhoval v prvním kole : Carson - Poison Truck 6500 ot. ( 4,8 -8,4 V) + Raboesch A 146-13 průměr 40 . Napájení 6 článkem. Kdyby to plulo "pomalu" ...dáš tam 7článek, a tím zvýšíš otáčky.
Ať se Ti to podaří a lodě plují
To jsem chtěl slyšet. Já to zaregistroval na poprvé a našel na netu. Opravdu děkuju.
pro MC76,
nerozumím Tvému ....xxx500 .... Ten Carson je 540 , což je tzv.500 zadéj si do vyhledávače:
www.akroshop.cz otevři stejnosměrné motory ...a druhý motor máš Poison truck (výrobce Carson)
nerozumím Tvému ....xxx500 .... Ten Carson je 540 , což je tzv.500 zadéj si do vyhledávače:
www.akroshop.cz otevři stejnosměrné motory ...a druhý motor máš Poison truck (výrobce Carson)
pro MC76,
toho posledního přízpěvku si nevšímej , nějak jsem prokombinoval stránky....
Ať se to podaří
toho posledního přízpěvku si nevšímej , nějak jsem prokombinoval stránky....
Ať se to podaří
Je mi to jasný. Děkuji
Carson - Poison Truck je objednán. Všem moc děkuji za příspěvky.
omlouvá se MC76, že zneužiji jeho niku na odpověď ..SH na jeho příspěvek z včerejška.
pro SH:
Je škoda, že jsi nenapsal ve své příspěvku z 14:20 hodin.
Jakou 400, jaké napětí a kapacitu , nastavení regulátoru, odběr A , teplotu motoru má kolega ve svém Snowberry a jak dlouho mu pluje.
K včerejšímu příspěvku z 21:13.
Určitě se oba shodnem , že 10% vyšší výkon 480 oproti 400 je výhodné u letadel a nikoli modelů lodí, protože vysokootáčkové 400-480motory u prakticky 99% modelů nejsou potřeba a dají se použít větší motory. Tímto vyšší výkon 480 o 10% je prakticky nepodstatný. Jedině kdyby byla speciální rychlostní kategorie pro 480 bez omezení.
To co si představovala MEGA ve svých tabulkách použití šroubů ...napětí V ...odběr A ...nevím ...snad závislost maximální proudový odběr při daném napětí ...a z toho příkon.. MEGA tutlá veškeré informace a diagramy o motorech MIG.
To co jsem navrhoval 480 3Li na 6článků...z důvodu vysokých otáček , prakticky zavrhuješ z důvodu možnosti menšího odběru proudu. S tím jsem počítal , že nebudu moci odebrat celých 10 A , ani to co má MEGA ve svých tabulkách.
Jestli si dobře vzpomínám, také jsi v nějakém příspěvku informoval o použití minimálního napájení -podpětí pro snížení otáček 400.
Teoreticky Snowberry pro maketovou rychlost 1m/sec. ..stačí příkon cca 4Waty s koeficientem strachu ..tření ,účinnost šroubu do 10 Watů ...což je 7,2V x 1,4A .
Při rychlosti 1m/sec. je příkon pro jakýkoliv model i bednu prakticky zanedbatelný. např. bedna délkax šířkax ponor + hmotnost : 100 x 40 x 20 cm + 50 kg při rychlosti 1m/sec. = příkon 12Watů.
S těmi motory ve Vašich F4, a odběrem proudu to bude asi stéjné jako v mém předpokladu odběru A v tabulkách MEGA motor.Ale záleží na šroubu ,a.j.
Jak tedy řešíš rychlost modelu( 0,5, 1, 1,5 m/sec + daný průměr šroubu ), použitím 480 při jmenovitém napětí..?
Můj názor na vysokootáčkové motory 400 je tady prakticky znám. Ale když je někdo dokáže použít, tak ať splňují požadavky, proč ne!
Ať Tvoje lodě plují
pro SH:
Je škoda, že jsi nenapsal ve své příspěvku z 14:20 hodin.
Jakou 400, jaké napětí a kapacitu , nastavení regulátoru, odběr A , teplotu motoru má kolega ve svém Snowberry a jak dlouho mu pluje.
K včerejšímu příspěvku z 21:13.
Určitě se oba shodnem , že 10% vyšší výkon 480 oproti 400 je výhodné u letadel a nikoli modelů lodí, protože vysokootáčkové 400-480motory u prakticky 99% modelů nejsou potřeba a dají se použít větší motory. Tímto vyšší výkon 480 o 10% je prakticky nepodstatný. Jedině kdyby byla speciální rychlostní kategorie pro 480 bez omezení.
To co si představovala MEGA ve svých tabulkách použití šroubů ...napětí V ...odběr A ...nevím ...snad závislost maximální proudový odběr při daném napětí ...a z toho příkon.. MEGA tutlá veškeré informace a diagramy o motorech MIG.
To co jsem navrhoval 480 3Li na 6článků...z důvodu vysokých otáček , prakticky zavrhuješ z důvodu možnosti menšího odběru proudu. S tím jsem počítal , že nebudu moci odebrat celých 10 A , ani to co má MEGA ve svých tabulkách.
Jestli si dobře vzpomínám, také jsi v nějakém příspěvku informoval o použití minimálního napájení -podpětí pro snížení otáček 400.
Teoreticky Snowberry pro maketovou rychlost 1m/sec. ..stačí příkon cca 4Waty s koeficientem strachu ..tření ,účinnost šroubu do 10 Watů ...což je 7,2V x 1,4A .
Při rychlosti 1m/sec. je příkon pro jakýkoliv model i bednu prakticky zanedbatelný. např. bedna délkax šířkax ponor + hmotnost : 100 x 40 x 20 cm + 50 kg při rychlosti 1m/sec. = příkon 12Watů.
S těmi motory ve Vašich F4, a odběrem proudu to bude asi stéjné jako v mém předpokladu odběru A v tabulkách MEGA motor.Ale záleží na šroubu ,a.j.
Jak tedy řešíš rychlost modelu( 0,5, 1, 1,5 m/sec + daný průměr šroubu ), použitím 480 při jmenovitém napětí..?
Můj názor na vysokootáčkové motory 400 je tady prakticky znám. Ale když je někdo dokáže použít, tak ať splňují požadavky, proč ne!
Ať Tvoje lodě plují
Pro mě to znamená, že při výběru dalšího pohonu se raději zeptám. Toto není moje parketa.
Pre MC76 ak chceš môžem poskytnúť motor rada 400 je to z tlačiarne na 7,4V to má 2150ot/min
za motor nechcem nič mám ich dosť z tlačiarní.
za motor nechcem nič mám ich dosť z tlačiarní.
Děkuji za nabídku, ale už jsem motor objednal. Uvidim co to udělá.
pro vatsona 220,
jsou to dobré motory do Artura a podobně rychlých modelů, ale to už jsou dost nízké otáčky pro "rychle" modely.
Ať Tvoje lodě plují
jsou to dobré motory do Artura a podobně rychlých modelů, ale to už jsou dost nízké otáčky pro "rychle" modely.
Ať Tvoje lodě plují
pokud potřebujete pomalejší motorky než je 400ka a s dostatečným momentem tak doporučuji tyto:
Mabuchi FS-390PH http://www.electro24.cz/detail-455601-e ... -fs-390ph/
Graupner klasický třílist 35mm na 6tičlánek utočí bez zadýchání, 40mm myslím taky. V každém případě je zajímavá cena. Kdysi jsem je sehnal od jednoho "překupníka", pak je přestal dovážet a myslel jsem, že jsou už nedostupné a ejhle- odkaz. A dokonce za stejnou cenu.
Jediný problém při použití Compact hřídele je, že má jinou rozteč uchycujících šroubů - 19mm (oproti 16mm 400ky), pro samodomo uchycení je naopak příjemné, že závity jsou M3.
http://andruha.stormway.ru/models/mabuc ... -390ph.htm
Mabuchi FS-390PH http://www.electro24.cz/detail-455601-e ... -fs-390ph/
Graupner klasický třílist 35mm na 6tičlánek utočí bez zadýchání, 40mm myslím taky. V každém případě je zajímavá cena. Kdysi jsem je sehnal od jednoho "překupníka", pak je přestal dovážet a myslel jsem, že jsou už nedostupné a ejhle- odkaz. A dokonce za stejnou cenu.
Jediný problém při použití Compact hřídele je, že má jinou rozteč uchycujících šroubů - 19mm (oproti 16mm 400ky), pro samodomo uchycení je naopak příjemné, že závity jsou M3.
http://andruha.stormway.ru/models/mabuc ... -390ph.htm
Jen pro zajímavost, motor Carson - Poison Truck je namontován a mám z toho dobrý pocit. Oproti 400 je to macek. Sice jsem musel zabudovat polopřepážku pro uchycení, ale nevadí. Ještě objednat šroub a na vodu se doufám dostanu v létě.
Vše je namomtováno a odzkoušeno v bazénku. Dopadlo to na jedničku. Děkuji za pomoc. Chtěl jsem přiložit obrázek, ale nevím jak.
Opět bych se rád obrátil na vás s prosbou. Chtěl bych použít šrouby Raboesch D2 162-07 průměr 25mm na model Bismarck 1/200. Jaký motor použít? Asi bude také nízkootáčkový, ale nevím velikost a typ?
pro MC 76, jsem rád, že jsi spokojený s Carsonem ve své fregatě.
nevím, čím chceš napájet Bismarka,ale pro co nejlevnější řeěení bych Ti navrhl:
pohon : motor MIG 400 12V (3Li) 2x střední šroub volně protáčen
regulátor: DSYS 32 A 1x zatáčení modelu protitahem šroubů pomocí druhého regulátoru by bylo prakticky nulové
napájení : gelová olověná baterie 6V 3,4Ah 1 - 2ks má výhodný rozměr pro snížení těžiště. Druhá baterie jako funkční zátěž. Odhaduji výtlak modelu 3,5 - 3,8 kg. Baterie propojit paralelně.( 6V 6,8 Ah)
Motor MIG napájen 6V točí 10500 ot./min. Snížení otáček motorů na potřebných cca 8000 dosáhneš omezením výkonu regulátoru.
Ať Tvoje lodě plují
nevím, čím chceš napájet Bismarka,ale pro co nejlevnější řeěení bych Ti navrhl:
pohon : motor MIG 400 12V (3Li) 2x střední šroub volně protáčen
regulátor: DSYS 32 A 1x zatáčení modelu protitahem šroubů pomocí druhého regulátoru by bylo prakticky nulové
napájení : gelová olověná baterie 6V 3,4Ah 1 - 2ks má výhodný rozměr pro snížení těžiště. Druhá baterie jako funkční zátěž. Odhaduji výtlak modelu 3,5 - 3,8 kg. Baterie propojit paralelně.( 6V 6,8 Ah)
Motor MIG napájen 6V točí 10500 ot./min. Snížení otáček motorů na potřebných cca 8000 dosáhneš omezením výkonu regulátoru.
Ať Tvoje lodě plují
Cena MIG 400 12V je přijatelná, ale já používám Ni-Mh 7,2-8,4V a to znamená koupit Li-Pol , nabíječku, regulátor. Nějaký Nízkootáčkový 7,2V řady 400?
pro MC76,
ty 400 12V3Li můžeš klidně krmit NiMh - čkami. DSYS regulátory pracují s jakýmikoliv napájením : Olovo, NIxx, LIxx.
Motory napájené na 7,2V bodou mít vyšší otáčky než napájené 6V ...budeš muset akorát více omezit výkon regulátoru.
Je sice motor Igarashi N 2738-51G 12V, který by měl s 6-7 článkem nižší otáčky, ale výkon je tak na hranici a je podstatně dražší než 400.
Ať Tvoje lodě plují
ty 400 12V3Li můžeš klidně krmit NiMh - čkami. DSYS regulátory pracují s jakýmikoliv napájením : Olovo, NIxx, LIxx.
Motory napájené na 7,2V bodou mít vyšší otáčky než napájené 6V ...budeš muset akorát více omezit výkon regulátoru.
Je sice motor Igarashi N 2738-51G 12V, který by měl s 6-7 článkem nižší otáčky, ale výkon je tak na hranici a je podstatně dražší než 400.
Ať Tvoje lodě plují
- petr hájek
400 12V3Li jsou výborné ,,plechovky,, 2 kusy honily můj NOVGOROD o váze 25kg se šrouby 30mm napřímo a to docela svižně s akumulátorem 7,2V nicd , dokonce musím říci, že to byly no name šrouby ....prostě co zrovna v prodejně bylo na pultě.....regl jsem ale měl zakázkově postavený dvojitý od Jirky Chaloupky pro řízení jako tank - rajčáky.Celý pohon ani moc ,,nežral,, na předvádění na modellhobby jsem obvykle dobíjel jednou denně
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
I pro mě je to přijatelná volba. Děkuji
Dobrý den. Obracím se na vás s prozbou třetí. Našel jsem konečné pro mě dostatek podkladů pro raketovou protiponorkovou fregatu třídy Udaloy I. Tak mě to chytlo, že mám hotový trup a čekám na vyzrání laminátu na plaňkovaném trupu. Měřítko je 1/100, délka 163 cm. Rád bych tam dal dva šrouby Raboesch typ D 174-05,06, a nevím jestli průměr 35 nebo 40 mm. Na plánu je 37 mm. Potřebuji poradit jaké motory. Může být i s převodovkou. Nejsem sice její přívrženec, ale v dřevěném trupu nebude hluk tak vadit. Dále přemýšlím, jesli nezvětšit plochu kormidla. Je jenom jedno mezi dvěma šrouby. Děkuji
35mm šroub utáhne i 400ka napřímo ale u modelu této velikosti dostane zabrat, dej tam raději motor velikosti 480 nebo 600.
40mm šrouby Graupner + 600/7.2V napřímo + 6tičlánek spolehlivě tahají velkou minolovku Wicher tak, že jde do půlky kýlu z vody...
tady o ní píše její majitel "Bezer" https://forum.mo-na-ko.cz/portal/searc ... ser_id=416
Kormidlo zvětši. Mezi šrouby nebude mít takovou účinnost. Podle pravidel můžeš zvětšit plochu až na 150% původní hodnoty.
40mm šrouby Graupner + 600/7.2V napřímo + 6tičlánek spolehlivě tahají velkou minolovku Wicher tak, že jde do půlky kýlu z vody...
tady o ní píše její majitel "Bezer" https://forum.mo-na-ko.cz/portal/searc ... ser_id=416
Kormidlo zvětši. Mezi šrouby nebude mít takovou účinnost. Podle pravidel můžeš zvětšit plochu až na 150% původní hodnoty.
Problém asi bude, že Raboesch má velké stoupání a je potřeba nízkých otáček. Kormidlo zvětším.
Raboesch průměr 35mm má stoupání 31,1 a 40 mm 35,6. Co takhle MIG 600 12V a 5-6článek? Šlo by to?
Mig 600 12V je super motor ale na 12V. Pri 6 - 7,2 V bude mať s malou vrtuľou strašne malý výkon na pohon dosť veľkej lode. Pri 12V má otáčky okolo 5700 a bojím sa že 2900 otáčiek pri 6V s vrtuľou 40mm bude málo na "rozhýbanie" lode o výtlaku asi 12-15 kg. Môže sa stať že zafúka lepší protivietor a loď bude cúvať.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek