Dobrý den,
mám drobný problém s elektronikou, tak vás chci poprosit o radu, nebo názor.
Moje vybavení:
Turnigy 9x (v originálním stavu)
Zpomalovač serva [FP-FS-SS] http://www.rcpark.cz/fail-safe-servorev ... serva.html
servo - nějaká "čína"
regulátor Graupner
Můj problém:
pokud zapojím servo bez zpomalovače chodu, tak chodí normálně po celé dráze 0° - 90°.
Když zapojím do obvodu zpomalovač, tak se chod serva omezí na přiblizně 10°-15° a ještě se chvěje (osciluje) kolem koncové polohy. Vyzkoušel jsem víc kanálů,jiné servo (Graupner), výsledek je stejný.
Máte nějaký nápad co s tím?
Michal Horák
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Zpomalení chodu serva
Re: Zpomalení chodu serva
Ahoj
Přehrát Turnigy a použít tento návod:portal/viewtopic.php?id=3367příspěvek č.5. Proč používat další "mezikus" pokud to umí tato vysílačka?
PS: Není to náhodou možné i se starýmSW?
Přehrát Turnigy a použít tento návod:portal/viewtopic.php?id=3367příspěvek č.5. Proč používat další "mezikus" pokud to umí tato vysílačka?
PS: Není to náhodou možné i se starýmSW?
Chybami se člověk učí, ale nesmí je opakovat.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
Konzultoval bych to s prodejcem. Podle mě se jedná o vadný výrobek. Jinak bych se držel toho co napsal Nalim. Byl rychlejší než já.
Dík za odezvu.
Se starým SW to nejde, ale stejně všechno směřuje k tomu, co psal Nalim.
Mezikus jsem použil, protože jsem ho prostě už měl, zatím co nový software ne.
Akorát z toho mám trochu husí kůži, přece jenom páječka není moje nejsilnější zbraň a programátor taky nemám.
Na stránkách RiMra je nabídka na flash T9x přesto se chci zeptat, jestli se najde v okolí Prostějova, nebo Olomouce někdo kdo by mi to flashnul. Samozřejmě že práci i materiál zaplatím.
Se starým SW to nejde, ale stejně všechno směřuje k tomu, co psal Nalim.
Mezikus jsem použil, protože jsem ho prostě už měl, zatím co nový software ne.
Akorát z toho mám trochu husí kůži, přece jenom páječka není moje nejsilnější zbraň a programátor taky nemám.
Na stránkách RiMra je nabídka na flash T9x přesto se chci zeptat, jestli se najde v okolí Prostějova, nebo Olomouce někdo kdo by mi to flashnul. Samozřejmě že práci i materiál zaplatím.
Jiny vyslilac/prijimac jsi zkousel ?
Ahoj
Pokud chceš dát konektor na venek vysílačky tak mechanickou část určitě zvládneš sám. Já použil mini DIN konektor, a do obalu přilepil patexem.
Zapojení na desku, pokud si netroufneš sám muže pomoc například nějaký kolega v klubu nebo je v tvém okolí určitě při nějaké škole radio kroužek. Jinak pokud máš alespoň trochu praxe v pájení, né trafopájkou tak to zvládneš. No a co se týká samotného programování opravdu na něm nic není. Stačí si párkrát pusti video od Rimra a ono to půjde.Programátor můžeš koupit na Aukru nebo lépe raději na eBay kde to vyjde na 8 dolarů.Takto ho mám upraven 
Pokud chceš dát konektor na venek vysílačky tak mechanickou část určitě zvládneš sám. Já použil mini DIN konektor, a do obalu přilepil patexem.

Zapojení na desku, pokud si netroufneš sám muže pomoc například nějaký kolega v klubu nebo je v tvém okolí určitě při nějaké škole radio kroužek. Jinak pokud máš alespoň trochu praxe v pájení, né trafopájkou tak to zvládneš. No a co se týká samotného programování opravdu na něm nic není. Stačí si párkrát pusti video od Rimra a ono to půjde.Programátor můžeš koupit na Aukru nebo lépe raději na eBay kde to vyjde na 8 dolarů.Takto ho mám upraven 
Chybami se člověk učí, ale nesmí je opakovat.
Zitra ten zpomalovač vezmu ještě kolegovi do práce, aby to zkusil na své vysílačce.
Dík za povzbuzení do dalšího v mém případě spíš lepení než pájení
Nějaké plošné spoje si doma sem tam udělám, možná právě proto mám obavy.
No s chutí do toho....
Dík za povzbuzení do dalšího v mém případě spíš lepení než pájení
Nějaké plošné spoje si doma sem tam udělám, možná právě proto mám obavy.
No s chutí do toho....
Jen doplním současný stav:
Flash T9x opravdu není žádná věda. Jako nejpracnější shledávám odizolování jemných vodičů.
Myslel jsem, že bude třeba nějaký zásah do DPS, ale všechny pájecí body jsou připraveny.
Ke zpomalování serva:
Zpomalování chodu serva vysílačkou funguje na všech zkoušených servech (9ks)
Zpomalení pomocí [FP-FS-SS] 6ks ano 3ks ne
Značky zkoušených serv - HobbyKing (4ks) OK, Hitec (2ks) OK / Graupner (1ks) KO, nějaká čína (2ks) KO
Flash T9x opravdu není žádná věda. Jako nejpracnější shledávám odizolování jemných vodičů.
Myslel jsem, že bude třeba nějaký zásah do DPS, ale všechny pájecí body jsou připraveny.
Ke zpomalování serva:
Zpomalování chodu serva vysílačkou funguje na všech zkoušených servech (9ks)
Zpomalení pomocí [FP-FS-SS] 6ks ano 3ks ne
Značky zkoušených serv - HobbyKing (4ks) OK, Hitec (2ks) OK / Graupner (1ks) KO, nějaká čína (2ks) KO
Jakým způsobem se dá externě zpomalit servonaviják nebo servo otočné o 360 stupňů.Zpomalovačem to nejde.Na vině je asi vyřazení trimru.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek