Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
H.M.S. Bounty od Constructo
Re: H.M.S. Bounty od Constructo
Tak a ideme na to.
Tak tu sú fotky a môžte kritizovať ,lebo bez kritiky sa človek nezlepší.
http://raduzooo.webgarden.cz/
http://raduzooo.webgarden.cz/
Pokud se to dá rozpoznat, tak to vypadá dobře. Akorát by to chtělo pečlivěji ostřit, aby byly vidět detaily a bylo co kritizovat;)
Petr
Petr
Máš to pěkně rozjeté.
Dvě drobnosti. Hatche (průlezy) - světlý vnitřní rošt by měl mít po svém obvodu souvislou lištu a ne volné konce. Bohužel na mnoha výkresech ve stavebnicích je to zrovna opačně, tak jak u tebe.
Děla - lafety jsou nepřirozeně široké a veškeré kovové části vč. hlavní mají být černé. Tady doporučuju předělat podle lepších podkladů.
Přeju úspěšné pokračování a nenech se mou kritikou odradit.
Radek
Dvě drobnosti. Hatche (průlezy) - světlý vnitřní rošt by měl mít po svém obvodu souvislou lištu a ne volné konce. Bohužel na mnoha výkresech ve stavebnicích je to zrovna opačně, tak jak u tebe.
Děla - lafety jsou nepřirozeně široké a veškeré kovové části vč. hlavní mají být černé. Tady doporučuju předělat podle lepších podkladů.
Přeju úspěšné pokračování a nenech se mou kritikou odradit.
Radek
Čierne? na ich obrázkoch sú mosadzné. To som zvedavý ako to teraz opravím. Za foto sa ospravedlňujem urobím lepšie.
Zdravím,
jak píše Kartonist, "průlezy" jsou olemovány uvnitř rámu.Souhlas, ale si myslím, že to jsou světlíky
http://victory.novyweb.com/IMG_sv1.jpg
Připomínky ke kanónům jsou správné.Zkus s tím něco udělat, mohou zkazit dojem z celého modelu.
jak píše Kartonist, "průlezy" jsou olemovány uvnitř rámu.Souhlas, ale si myslím, že to jsou světlíky
http://victory.novyweb.com/IMG_sv1.jpg
Připomínky ke kanónům jsou správné.Zkus s tím něco udělat, mohou zkazit dojem z celého modelu.
Žut na přelomu dubna a května 2010 náš svět navždy opustil.
Nechť žije jeho památka v našich srdcích.
Všetko čo je na delách mosadzné má byť čierne? A akú farbu mám skúsiť? Klasická čierna na kov? Ešte mám otázku: Záchranný čln mám hotový aj veslá ale neviem ako kotviť tie malé očká na ktoré ide lano. Do 2mm lišty nezatlčiem 12mm očko. Odstrihol som len očko a prilepil. Je to správne? Aké používate lepidlá? Mám len Herkulesa a musím brúsiť každú maličkosť lebo pod lakom je fľak. Nemám skúsiť sekundové? A aké? Lak mám na báze polyuretanu ako tu niekto radil. Ďakujem
Ktorého ,,originálu" sa mám držať?
http://raduzooo.webgarden.cz/galerie
Eh Raduzo ,nepodliehaj panike. Stavba modelu má priniesť radosť predovšetkým Tebe a to bez ohľadu na potenciálnych kritikov vôkol. Akokoľvek tu svoju loď postavíš- hlavne keď ju dokončíš- pokiaľ nie si kovaný historik a znalec lodnej architektúry - budeš mať potešenie. Keď Ťa eufória prejde , porovnaním s inými modelármi a modelmi , odhalíš chyby. Tie sa pokúsiš odstrániť pri ďalšom modeli a narobíš nové. A tak stále dookola. Aspoň ja to tak robím stále už 15 rokov. O zábavu mám postarané a iné ambície nemám.
Tak smelo vpred !
Tak smelo vpred !
Nazdar Raduzo.
"Originál" si vyber dle svého vkusu. Osobně se mi nezdá použití červené barvy, takže bych volil ten první.
Černění: Správně by se mělo černit chemicky, což tu bylo před týdnem krásně popsáno. Ale většina modelářů (včetně mě, třeba ) používá občas barvu. Třeba akrylovou, aby nesmrděla, a hlavně matný odstín černé nebo grafitové. Nechat mosaz je až na výjimky chyba.
Ke člunu: Nevím přesně co myslíš, ale zjednodušování je povoleno. Pokud jsou ve stavebnici větší očka, tak je buďto vypust anebo vyrob menší. K základní výbavě by měly patřit měděné nebo mosazné drátky různého průřezu - od rozpletených el. lankových vodičů až po jejich tuhé žíly cca do 2mm. Dají se ohýbat nebo rozklepat na plíšek... prostě užitečné.
Radek
P.S.: Mrkni na soukromé zprávy.
"Originál" si vyber dle svého vkusu. Osobně se mi nezdá použití červené barvy, takže bych volil ten první.
Černění: Správně by se mělo černit chemicky, což tu bylo před týdnem krásně popsáno. Ale většina modelářů (včetně mě, třeba ) používá občas barvu. Třeba akrylovou, aby nesmrděla, a hlavně matný odstín černé nebo grafitové. Nechat mosaz je až na výjimky chyba.
Ke člunu: Nevím přesně co myslíš, ale zjednodušování je povoleno. Pokud jsou ve stavebnici větší očka, tak je buďto vypust anebo vyrob menší. K základní výbavě by měly patřit měděné nebo mosazné drátky různého průřezu - od rozpletených el. lankových vodičů až po jejich tuhé žíly cca do 2mm. Dají se ohýbat nebo rozklepat na plíšek... prostě užitečné.
Radek
P.S.: Mrkni na soukromé zprávy.
Zdravím,
plně souhlasím s Tujanem.Kritiku ale na mo-na-ku chápu spíše jako rady a je jen na tobě, budeš-li je akceptovat.Drž se varianty dle stavebnice, barevnou úpravu si zvol z dostupných informací tak, aby se líbila tobě.Je to tvůj model.Mosazné hlavně jsem na Victory natíral černou syntetikou pololesk (Revell) a vypadají docela dobře.
Tvůj model vypadá dobře a byla by škoda, aby nervozita ovlivňovala další průběh prací.Pokud k modelařině neusedám s natěšením, raději se jdu ten den zabývat něčím jiným.
plně souhlasím s Tujanem.Kritiku ale na mo-na-ku chápu spíše jako rady a je jen na tobě, budeš-li je akceptovat.Drž se varianty dle stavebnice, barevnou úpravu si zvol z dostupných informací tak, aby se líbila tobě.Je to tvůj model.Mosazné hlavně jsem na Victory natíral černou syntetikou pololesk (Revell) a vypadají docela dobře.
Tvůj model vypadá dobře a byla by škoda, aby nervozita ovlivňovala další průběh prací.Pokud k modelařině neusedám s natěšením, raději se jdu ten den zabývat něčím jiným.
Žut na přelomu dubna a května 2010 náš svět navždy opustil.
O.K. Nadšenie mi nechýba len nechcem postaviť Bounty ktorá sa nepodobá na Bounty ani farebne. To by som ju musel nazvať inak. Keď budeš robiť repliku mercedesu nemôže ti z toho vyjsť opel. Len toľko som mal na mysli.
Kartonist nejde mi to otvoriť.
Zkus to znovu, nahrál jsem novou verzi. Kdyby nešlo, napiš mi soukromě.
Radek
Radek
Tak pridal som nejaké fotky. Hatche som opravil a aj delá. Nafarbil som kotvy a aj ďalšie doplnky. http://raduzooo.webgarden.cz/galerie
Kvalita fotiek zaostáva. A mám otázočku: Čo má byť ešte čierne? Aj tie malé kahance a zvon? Na palubu použijem lipové lišty 2x5mm a pokúsim sa aj o tie čierne drážky. Mám kúpený aj čierny kriedový papier. V plánoch nechápem ako veľké majú biť jednotlivé súčiastky. Plán je veľký asi A0. Keby to bolo aspoň v mierke. Mám strojársku priemyslovku žena vysokú a sme z toho jeleni.
Kvalita fotiek zaostáva. A mám otázočku: Čo má byť ešte čierne? Aj tie malé kahance a zvon? Na palubu použijem lipové lišty 2x5mm a pokúsim sa aj o tie čierne drážky. Mám kúpený aj čierny kriedový papier. V plánoch nechápem ako veľké majú biť jednotlivé súčiastky. Plán je veľký asi A0. Keby to bolo aspoň v mierke. Mám strojársku priemyslovku žena vysokú a sme z toho jeleni.
Měřítko a velikosti dílů ber podle monografie. U historických lodí není zvykem kótovat. Co je nakreslené v celku se odměřuje z výkresu (strojaři plačte). Co je nakresleno bokem, jsou většinou detaily, často natočené kvůli lepšímu vyjádření tvarových složitostí - většinou to bývá mimo měřítko výkresu.
Krom toho byla výbava lodí (např. kladky) určitým způsobem "normována", takže velikost se zjistí z literatury (např. Mondfeld: Historic Ship Models).
Zvon rozhodně nečernit, kahance (lampy?) nevím jistě.
Zkus popřemýšlet o lafetách (vozících) děl a porovnat je s monografií.
Radek
Krom toho byla výbava lodí (např. kladky) určitým způsobem "normována", takže velikost se zjistí z literatury (např. Mondfeld: Historic Ship Models).
Zvon rozhodně nečernit, kahance (lampy?) nevím jistě.
Zkus popřemýšlet o lafetách (vozících) děl a porovnat je s monografií.
Radek
Ďakujem za radu. Tá mierka mi robí problém ale snáď to zvládnem. Vozíky diel prerábať nebudem lebo pri pokuse ho rozlepiť práska a je to vyrezané laserom a keď to zlomím tak som v .... Viem sú široké. Dúfam že sa tu dobre vyškolím aby tá H.M.S. Surprise bola špica ako vaše modely. Lepím palubu. Kedy mám nafarbiť boky lode?
Zdravím modelárov, dnes som objavil toto fórum a toto je môj prvý pokusný príspevok. Pred dvomi rokmi som postavil Santa Mariu od Artesania Latina a teraz staviam od tej istej firmy H.M.S Bounty. Venujem sa tomu len zimné mesiace a tak mi to bude trvať 2 až 3 roky. Skúsim pridať nejaké foto no ale neviem ako, musím sa to naučiť, zatial toľko
Taky sem před časem začal stavět Bounty ,po objevení těchto stránek a shlédnutí tolika krásných modelů se do toho chcu opět pustit. a mněl bych jeden dotaz. Na žádném plánu kterz mám k dispozici není před kormidelním kolem kompasová budka, na jedné fotce repliky je . Jak to bylo ve skutečnosti připodá mi že na lodi která se v té době vydávala na plavbu v podstatě kolem světa by být mněla.
Nno, podľa McKayovej monografie, medzi kormidlovým kolom a bezanovým sťažňom, malá kompasová budka je.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek