Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

H.M.S. Bounty od Constructo

Zaměřeno na konkrétní historické plachetnice a stavbu jejich modelu.
Odpovědět
Raduzo

Re: H.M.S. Bounty od Constructo

Příspěvek od Raduzo »

Tak a ideme na to.
Raduzo

Příspěvek od Raduzo »

Tak tu sú fotky a môžte kritizovať ,lebo bez kritiky sa človek nezlepší.
http://raduzooo.webgarden.cz/
petrricek

Příspěvek od petrricek »

Pokud se to dá rozpoznat, tak to vypadá dobře. Akorát by to chtělo pečlivěji ostřit, aby byly vidět detaily a bylo co kritizovat;)
Petr
kartonist

Příspěvek od kartonist »

Máš to pěkně rozjeté.
Dvě drobnosti. Hatche (průlezy) - světlý vnitřní rošt by měl mít po svém obvodu souvislou lištu a ne volné konce. Bohužel na mnoha výkresech ve stavebnicích je to zrovna opačně, tak jak u tebe.
Děla - lafety jsou nepřirozeně široké a veškeré kovové části vč. hlavní mají být černé. Tady doporučuju předělat podle lepších podkladů.

Přeju úspěšné pokračování a nenech se mou kritikou odradit. :)

Radek
Raduzo

Příspěvek od Raduzo »

Čierne? na ich obrázkoch sú mosadzné. To som zvedavý ako to teraz opravím. Za foto sa ospravedlňujem urobím lepšie.
Žut

Příspěvek od Žut »

Zdravím,
jak píše Kartonist, "průlezy" jsou olemovány uvnitř rámu.Souhlas, ale si myslím, že to jsou světlíky
http://victory.novyweb.com/IMG_sv1.jpg
Připomínky ke kanónům jsou správné.Zkus s tím něco udělat, mohou zkazit dojem z celého modelu.
Žut na přelomu dubna a května 2010 náš svět navždy opustil.
Nechť žije jeho památka v našich srdcích.
Raduzo

Příspěvek od Raduzo »

Všetko čo je na delách mosadzné má byť čierne? A akú farbu mám skúsiť? Klasická čierna na kov? Ešte mám otázku: Záchranný čln mám hotový aj veslá ale neviem ako kotviť tie malé očká na ktoré ide lano. Do 2mm lišty nezatlčiem 12mm očko. Odstrihol som len očko a prilepil. Je to správne? Aké používate lepidlá? Mám len Herkulesa a musím brúsiť každú maličkosť lebo pod lakom je fľak. Nemám skúsiť sekundové? A aké? Lak mám na báze polyuretanu ako tu niekto radil. Ďakujem
Raduzo

Příspěvek od Raduzo »

Tujano

Příspěvek od Tujano »

Eh Raduzo ,nepodliehaj panike. Stavba modelu má priniesť radosť predovšetkým Tebe a to bez ohľadu na potenciálnych kritikov vôkol. Akokoľvek tu svoju loď postavíš- hlavne keď ju dokončíš- pokiaľ nie si kovaný historik a znalec lodnej architektúry - budeš mať potešenie. Keď Ťa eufória prejde , porovnaním s inými modelármi a modelmi , odhalíš chyby. Tie sa pokúsiš odstrániť pri ďalšom modeli a narobíš nové. A tak stále dookola. Aspoň ja to tak robím stále už 15 rokov. O zábavu mám postarané a iné ambície nemám.
Tak smelo vpred !
kartonist

Příspěvek od kartonist »

Nazdar Raduzo.
"Originál" si vyber dle svého vkusu. Osobně se mi nezdá použití červené barvy, takže bych volil ten první.
Černění: Správně by se mělo černit chemicky, což tu bylo před týdnem krásně popsáno. Ale většina modelářů (včetně mě, třeba ) používá občas barvu. Třeba akrylovou, aby nesmrděla, a hlavně matný odstín černé nebo grafitové. Nechat mosaz je až na výjimky chyba.
Ke člunu: Nevím přesně co myslíš, ale zjednodušování je povoleno. Pokud jsou ve stavebnici větší očka, tak je buďto vypust anebo vyrob menší. K základní výbavě by měly patřit měděné nebo mosazné drátky různého průřezu - od rozpletených el. lankových vodičů až po jejich tuhé žíly cca do 2mm. Dají se ohýbat nebo rozklepat na plíšek... prostě užitečné.

Radek

P.S.: Mrkni na soukromé zprávy.
Žut

Příspěvek od Žut »

Zdravím,
plně souhlasím s Tujanem.Kritiku ale na mo-na-ku chápu spíše jako rady a je jen na tobě, budeš-li je akceptovat.Drž se varianty dle stavebnice, barevnou úpravu si zvol z dostupných informací tak, aby se líbila tobě.Je to tvůj model.Mosazné hlavně jsem na Victory natíral černou syntetikou pololesk (Revell) a vypadají docela dobře.
Tvůj model vypadá dobře a byla by škoda, aby nervozita ovlivňovala další průběh prací.Pokud k modelařině neusedám s natěšením, raději se jdu ten den zabývat něčím jiným.
Žut na přelomu dubna a května 2010 náš svět navždy opustil.
Nechť žije jeho památka v našich srdcích.
Raduzo

Příspěvek od Raduzo »

O.K. Nadšenie mi nechýba len nechcem postaviť Bounty ktorá sa nepodobá na Bounty ani farebne. To by som ju musel nazvať inak. Keď budeš robiť repliku mercedesu nemôže ti z toho vyjsť opel. Len toľko som mal na mysli.
Raduzo

Příspěvek od Raduzo »

Kartonist nejde mi to otvoriť.
kartonist

Příspěvek od kartonist »

Zkus to znovu, nahrál jsem novou verzi. Kdyby nešlo, napiš mi soukromě.

Radek
Raduzo

Příspěvek od Raduzo »

Tak pridal som nejaké fotky. Hatche som opravil a aj delá. Nafarbil som kotvy a aj ďalšie doplnky. http://raduzooo.webgarden.cz/galerie

Kvalita fotiek zaostáva. A mám otázočku: Čo má byť ešte čierne? Aj tie malé kahance a zvon? Na palubu použijem lipové lišty 2x5mm a pokúsim sa aj o tie čierne drážky. Mám kúpený aj čierny kriedový papier. V plánoch nechápem ako veľké majú biť jednotlivé súčiastky. Plán je veľký asi A0. Keby to bolo aspoň v mierke. Mám strojársku priemyslovku žena vysokú a sme z toho jeleni.
kartonist

Příspěvek od kartonist »

Měřítko a velikosti dílů ber podle monografie. U historických lodí není zvykem kótovat. Co je nakreslené v celku se odměřuje z výkresu (strojaři plačte). Co je nakresleno bokem, jsou většinou detaily, často natočené kvůli lepšímu vyjádření tvarových složitostí - většinou to bývá mimo měřítko výkresu.
Krom toho byla výbava lodí (např. kladky) určitým způsobem "normována", takže velikost se zjistí z literatury (např. Mondfeld: Historic Ship Models).
Zvon rozhodně nečernit, kahance (lampy?) nevím jistě.

Zkus popřemýšlet o lafetách (vozících) děl a porovnat je s monografií.

Radek
Raduzo

Příspěvek od Raduzo »

Ďakujem za radu. Tá mierka mi robí problém ale snáď to zvládnem. Vozíky diel prerábať nebudem lebo pri pokuse ho rozlepiť práska a je to vyrezané laserom a keď to zlomím tak som v .... Viem sú široké. Dúfam že sa tu dobre vyškolím aby tá H.M.S. Surprise bola špica ako vaše modely. Lepím palubu. Kedy mám nafarbiť boky lode?
vikin

Příspěvek od vikin »

Zdravím modelárov, dnes som objavil toto fórum a toto je môj prvý pokusný príspevok. Pred dvomi rokmi som postavil Santa Mariu od Artesania Latina a teraz staviam od tej istej firmy H.M.S Bounty. Venujem sa tomu len zimné mesiace a tak mi to bude trvať 2 až 3 roky. Skúsim pridať nejaké foto no ale neviem ako, musím sa to naučiť, zatial toľko
vvs

Příspěvek od vvs »

Taky sem před časem začal stavět Bounty ,po objevení těchto stránek a shlédnutí tolika krásných modelů se do toho chcu opět pustit. a mněl bych jeden dotaz. Na žádném plánu kterz mám k dispozici není před kormidelním kolem kompasová budka, na jedné fotce repliky je . Jak to bylo ve skutečnosti připodá mi že na lodi která se v té době vydávala na plavbu v podstatě kolem světa by být mněla.
Tujano

Příspěvek od Tujano »

Nno, podľa McKayovej monografie, medzi kormidlovým kolom a bezanovým sťažňom, malá kompasová budka je.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Historické plachetnice - rozestavěné“