Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Generatory zvuku pro loďaře, auta
Re: Generatory zvuku pro loďaře, auta
Tak změna!!!
Balíček odeslaný z USA v březnu, mi dnes dorazil. Oslavujmež! Celně otevřeno 14. dubna, doteď jim to trvalo a chtěli 180,- za úkon (=za nic) plus clo.
Nicméně to znamená, že mám šest zvukových modulů kompletních a volných a vzhledem k tomu, že jsem náklady na součástky už "odepsal", tak jsou k dispozici se slevou.
Zájemci pište SZ a pro všechny ostatní - pošta a clo spadá pod Ministerstvo vnitra... - kdybyste se chtěli projít za někým s vidlema.
Radek
Balíček odeslaný z USA v březnu, mi dnes dorazil. Oslavujmež! Celně otevřeno 14. dubna, doteď jim to trvalo a chtěli 180,- za úkon (=za nic) plus clo.
Nicméně to znamená, že mám šest zvukových modulů kompletních a volných a vzhledem k tomu, že jsem náklady na součástky už "odepsal", tak jsou k dispozici se slevou.
Zájemci pište SZ a pro všechny ostatní - pošta a clo spadá pod Ministerstvo vnitra... - kdybyste se chtěli projít za někým s vidlema.
Radek
Jak za nic? Přece i měsíční skladování něco stojí ;-).kartonist píše:Celně otevřeno 14. dubna, doteď jim to trvalo a chtěli 180,- za úkon (=za nic) plus clo.
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
To je mazec,....nicméně Radkovy generátory fungují a dobře,mámn 4+2.Dop.repro ze starého PCdla 0,5W/8 Ohmů,...napájené to mám extra.Výhodou je možnost ladění počtu válců obyč.klemou.
Žádná výhoda, ale standard. Ladění počtu válců je nastavitelné obyčejnou propojkou (klemou) přímo od autora zvukového modulu a je to uvedeno i v návodu, který vyšel v RC Revue 05/2010.Přema píše:To je mazec,....nicméně Radkovy generátory fungují a dobře,mámn 4+2.Dop.repro ze starého PCdla 0,5W/8 Ohmů,...napájené to mám extra.Výhodou je možnost ladění počtu válců obyč.klemou.
Orginální zdrojové kódy podle kterých jsou zvukové moduly zde stavěny jsou volně k dispozici na adrese redakce http://www.rcrevue.cz/ke-stazeni/downlo ... -zvuku.zip
Zvukové moduly se pouze liší samotným provedením "plošného spoje" a mechanické konstrukce.
Jediné čím se mohou od sebe lišit v oblasti programu, je možnost provedení drobných úpravu konstant a poupravit tak pár vlastností, aby lépe vyhoval modul majiteli.
Modelařím pro radost, ne pro specializaci na danou kategorii modelů.
Turnigy er9x + Assan + Dickie Tug + Springer
Tady je moje poslední modifikace zvukového modulu. Upravil jsem modul tak aby šel vestavět do krabičky. Nějak se mi to do lodě v krabičce víc pasuje a je to lépe chráněno proti vodě, než pouze umístěné ve smršťovačce.
Škoda že mne to nenapadlo dříve.

Zvukový modul v krabičce a druhý určený do smršťovačky. Pro porovnání velikosti je přiloženo servo standardní velikosti.
Kabely mám ve své konstrukci "blbuvzdorné". Signál z příjmače přivádí standardní "servokabel" a do průchozího konektoru se napojí klasický regulátor. Externí napájení 12V přivádí tří pinový konektor se zámkem a reproduktor na dvoupinový.
Oslavována "klema" je schovaná na druhé starně desky aby nelákala někoho tam něco připojit. Dlouhé piny jsem pokrátil, aby nehrozila možnost zkratu při spojení "šroubovákem".
(12V připojovat nemusíme pokud nám stačí hlasitost při napájení z 5V BEC regulátoru motoru.)

Popisky jsou vytištěné na stařičké laserové tiskárně a přelepeny izolepou proti rozmočení. Celek je pak pomocí oboustrané lepící pásky ke krabičce. Polep vypadá na krabičce lépe než na fotce, asi není fotogenický. Hlavně je to z toho co dům dal.
Škoda že mne to nenapadlo dříve.
Zvukový modul v krabičce a druhý určený do smršťovačky. Pro porovnání velikosti je přiloženo servo standardní velikosti.
Kabely mám ve své konstrukci "blbuvzdorné". Signál z příjmače přivádí standardní "servokabel" a do průchozího konektoru se napojí klasický regulátor. Externí napájení 12V přivádí tří pinový konektor se zámkem a reproduktor na dvoupinový.
Oslavována "klema" je schovaná na druhé starně desky aby nelákala někoho tam něco připojit. Dlouhé piny jsem pokrátil, aby nehrozila možnost zkratu při spojení "šroubovákem".
(12V připojovat nemusíme pokud nám stačí hlasitost při napájení z 5V BEC regulátoru motoru.)
Popisky jsou vytištěné na stařičké laserové tiskárně a přelepeny izolepou proti rozmočení. Celek je pak pomocí oboustrané lepící pásky ke krabičce. Polep vypadá na krabičce lépe než na fotce, asi není fotogenický. Hlavně je to z toho co dům dal.
Jak se to v té krabičce chová při napájení 12V? Mnou použité MOSFETy začínaly topit - nevím, jestli nestíhaly cvakat na plno anebo je to prostě jejich vlastnost. (V lokotce je z kolejí napájení až 18V, tak proč toho nevyužít, že?
)
A k předchozímu příspěvku - všem odpovídám, že kódy jsou veřejné (Alana Bonda), ale zároveň musím dodat, že jsem udělal tolik modifikací, že by některé ani nepoznal. Totiž, paměť procesorů je v originálu využita až po strop, a pokud chce někdo nějakou funkci přidat, tak za cenu ztráty něčeho jiného. V speed demandu se dá ještě trošku manévrovat, ale v jednotlivých zvucích už ne.
To je jeden z důvodů, proč jsem po pár pokusech vzdal přidání funkce houkačky.
Radek
P.S.: V jiném projektu propojuju PICAXE s externí pamětí, protože potřebuju kraťoučkým programem reprodukovat haldu dat nagenerovanou PC. Možná to zkusím přenést i sem.
A k předchozímu příspěvku - všem odpovídám, že kódy jsou veřejné (Alana Bonda), ale zároveň musím dodat, že jsem udělal tolik modifikací, že by některé ani nepoznal. Totiž, paměť procesorů je v originálu využita až po strop, a pokud chce někdo nějakou funkci přidat, tak za cenu ztráty něčeho jiného. V speed demandu se dá ještě trošku manévrovat, ale v jednotlivých zvucích už ne.
To je jeden z důvodů, proč jsem po pár pokusech vzdal přidání funkce houkačky.
Radek
P.S.: V jiném projektu propojuju PICAXE s externí pamětí, protože potřebuju kraťoučkým programem reprodukovat haldu dat nagenerovanou PC. Možná to zkusím přenést i sem.
Pak je otázka zda se radši nepodívat po Bascomu (do 8kb pameti free), náročnost je podobná Basicu od Picaxe, ale možnosti jsou úplně někde jinde. Paměti v procesoru v porovnani s Picaxe je "habaděj". Navíc i cenová náročnost a rozšíření je také úplně někde jinde.kartonist píše:P.S.: V jiném projektu propojuju PICAXE s externí pamětí, protože potřebuju kraťoučkým programem reprodukovat haldu dat nagenerovanou PC.
Picaxe je bezkonkurenční v oblasti výuky Basicu a prvotní seznámení se s Asemblerem. Pak na ptákovin typu "semafor, blikač, spínač ...", ale i k prvním pidi robotům. Na větší projekty je finančně značně mimo realitu
Mám osazeny kondenzátory na 16V takže víc jak 12V jsem nezkoušel a v lodi nepředpokládám.kartonist píše:Jak se to v té krabičce chová při napájení 12V? Mnou použité MOSFETy začínaly topit - nevím, jestli nestíhaly cvakat na plno anebo je to prostě jejich vlastnost. (V lokotce je z kolejí napájení až 18V, tak proč toho nevyužít, že?)
Pokud připojím reproduktor 8ohm tak tranzistor zesilovače se ani neohřeje. Při připojení reproduktoru 4 ohm z "dveří auta" kde odběry na neutrál jsou kolem 200mA a na maximum 700mA.
Provedl jsem test a tranzistor se zahřál po 15 minutách trvalého odběru 12V/700mA (~8W) na teplotu 40°C.
Takže nepředpokládám problémy v krabičce pokud se připojí 8 ohm repro klesne odběr jestě níže.
Použitý Mosfet je od autora zapojení STP36NF06 (dss = 30 A, Pd = 70 W, Rds = 0,04 Ohm, Pouzdro = TO220)
Dík. Já používám IRLZ34N a kondíky někdy i do 50V, anžto u nás v pidielektru vede vždy jen jednu řadu...
18V samozřejmě srážím dolů, napájí se z toho i LED světla a další věci, na které to stabilizuju - při napětí do cca 7V se mašinka stejně nehýbe, tak co by se ozývala. Chtělo to odladit vstup z kolejí do rozsahu vstupu druhého PICAXEka; první je bez rádia nanic.
Radek
18V samozřejmě srážím dolů, napájí se z toho i LED světla a další věci, na které to stabilizuju - při napětí do cca 7V se mašinka stejně nehýbe, tak co by se ozývala. Chtělo to odladit vstup z kolejí do rozsahu vstupu druhého PICAXEka; první je bez rádia nanic.
Radek
Prosím ty, kteří měli zájem o předání modulů v Protivanově, aby se mi ozvali. Sice bydlím relativně blízko, ale nerad bych tam jel naslepo. Takže kdy by bylo nejlepší přijet a kdo by měl zájem?
Radek
P.S.: Zůstalo pět kusů, a pak s tím asi končím, protože po proclení jde cena procáků nahoru a navíc je tu kvalitnější konkurence
D)
Radek
P.S.: Zůstalo pět kusů, a pak s tím asi končím, protože po proclení jde cena procáků nahoru a navíc je tu kvalitnější konkurence
V Protivanove budu a budu mit sebou 5ks pro kluky ze slovenska a jeden pro Modrou Bojku 
Muzem porovnat provedeni.
Posledni kusy uz jsou osazovany i SMD blokovacimi kondenzatory na spodni strane plosneho spoje pod procesorem, nad ramec puvodniho zapojeni. (na doporuceni SH)
Muzem porovnat provedeni.
Posledni kusy uz jsou osazovany i SMD blokovacimi kondenzatory na spodni strane plosneho spoje pod procesorem, nad ramec puvodniho zapojeni. (na doporuceni SH)
Chcem sa poďakovať Šnekovi a Kartonistovi za vyrobenie a dodanie zvukových modulov.
Funguje to ozaj na prvé zapojenie.
Ešte otestujem aj iné reproduktory a cez víkend to pôjde na vodu.
Včera večer to u nás bolo ako na strojno-traktorovej stanici. Toľko som "vrčal", až ma chceli z domu vyhodiť ...
Funguje to ozaj na prvé zapojenie.
Ešte otestujem aj iné reproduktory a cez víkend to pôjde na vodu.
Včera večer to u nás bolo ako na strojno-traktorovej stanici. Toľko som "vrčal", až ma chceli z domu vyhodiť ...
PeterP
Zvuky jde pak pres jednoduchy pripravek prehrat. Kolega mel nahrany v modulu "petrol" a ja "diesel".
Sam nevim pro ktery se rozhodnout. Zalezi na reproduktoru a jak to bude v dotycne lodi znit.
Dejte pak ukazku na youtube.com
Sam nevim pro ktery se rozhodnout. Zalezi na reproduktoru a jak to bude v dotycne lodi znit.
Dejte pak ukazku na youtube.com
Ja som testoval len diesel a paru. Zdrojom bol BEC.
Obidva zvuky sa mi zdali dobré a v inerieri aj dostatočne hlasné.
Reprák bol zatiaľ voľne "uložený" v Klimekovi pod nástavbou.
Uvidíme, ako to bude počuteľné na voľnej vode ...
PS. Nedá sa náhodou na báze PicAXe vyrobiť aj modul na nejakú sirénu, foghorn alebo lodný zvon ?
Obidva zvuky sa mi zdali dobré a v inerieri aj dostatočne hlasné.
Reprák bol zatiaľ voľne "uložený" v Klimekovi pod nástavbou.
Uvidíme, ako to bude počuteľné na voľnej vode ...
PS. Nedá sa náhodou na báze PicAXe vyrobiť aj modul na nejakú sirénu, foghorn alebo lodný zvon ?
PeterP
Dá se vyrobit a to dost snadno, díky zahraniční součástkové základně
Mám na stole rozpracovaný projekt zvukového modulu, kam láduji klasické zvukové soubory přímo z počítače přes SD kartu. Jen to musím dotáhnout do úspěšného konce. Prozatím je to na kontaktním poli.
Požádal mne o to kolega, má to sloužit pro "ozvučení železničního přejezdu" na kolejišti.
Takže rozšířit o možnost přehrávat několik různých zvuků by neměl být snad problém.
Mám na stole rozpracovaný projekt zvukového modulu, kam láduji klasické zvukové soubory přímo z počítače přes SD kartu. Jen to musím dotáhnout do úspěšného konce. Prozatím je to na kontaktním poli.
Požádal mne o to kolega, má to sloužit pro "ozvučení železničního přejezdu" na kolejišti.
Takže rozšířit o možnost přehrávat několik různých zvuků by neměl být snad problém.
Se sirénou jsem taky pokusničil.
Varianta generování přímo z PICAXE se nezadařila. Částečně to troskotá na repráku, částečně na procesoru.
Dále jsem zkoušel zapojení Ing. Černého z RCR - po připojení na reprák ze staré televize o rozměrech cca 25x10cm vcelku dobrý zvuk.
Další pokus byl s čipem přímo na lodní sirény, bohužel to chce jakýsi speciální měnič se zpětnou vazbou (prostě jsem to nepochopil...).
Ty MP3 čipy od VLSI vypadají nejlépe, zatím jsme s nimi přehrávali jen řeč, ale z principu přehrají jakoukoliv MP3 z paměťového média. Problémem je cena a (pro mě) vyřešení logiky přepínání (souběh asi nepůjde) více zvuků podle aktuální situace lodičky.
Radek
Varianta generování přímo z PICAXE se nezadařila. Částečně to troskotá na repráku, částečně na procesoru.
Dále jsem zkoušel zapojení Ing. Černého z RCR - po připojení na reprák ze staré televize o rozměrech cca 25x10cm vcelku dobrý zvuk.
Další pokus byl s čipem přímo na lodní sirény, bohužel to chce jakýsi speciální měnič se zpětnou vazbou (prostě jsem to nepochopil...).
Ty MP3 čipy od VLSI vypadají nejlépe, zatím jsme s nimi přehrávali jen řeč, ale z principu přehrají jakoukoliv MP3 z paměťového média. Problémem je cena a (pro mě) vyřešení logiky přepínání (souběh asi nepůjde) více zvuků podle aktuální situace lodičky.
Radek
Soubeh zvuku neresim, zvukovy modul vyjde na smesnou castku. Myslim ze cenou soucastek se velzu v pohode do ceny Zvukoveho modulu na dvou picaxe z cz 
Tak to potom jo - je fakt, že i český překupník ty MP3 čipy nějak slevnil. Kluci to kupovali před půl rokem asi za 500Kč i s poštou. Současnou situaci neznám, se "zvukovými moduly" končím.
Radek
Radek
Ale to je škoda že zo zvukovými mudulmi končíš. Šlapú ako hodinky
To není až tak moje zásluhawatson220 píše:Ale to je škoda že zo zvukovými mudulmi končíš. Šlapú ako hodinky
Po Protivanově zbyl jeden kus a něco součástek, nicméně komerečně se to dělat nedá (při zdejších podmínkách) a mám zdatnou konkurenci.
Radek
Ahojte, koukam jsem asi prisel s krizkem po funuse, ale musim to zkusit, mohl bych nekoho poprosit o modul? Nemusi byt totalne dotazen, drobnosti na nem klidne dodelam, ale neumim si udelat tistak. Klasicke soucastky bych si i osadil, krom smd, jsem v elektronice zacatecnik, ale model lode bych rad mel osazeny. Dekuji
Michal
Michal
viděl jsem v chodu tento repráček,vysoký výkon a malé zkreslenií...při svých rozměrech se docela do lodě vejde,co myslíte, hodil by se ke zvukovým modulům?
GENIUS repro SP-i160
http://www.rcomputer.cz/main.aspx?CLS=P ... _ID=307060
http://www.okcomputers.cz/zbozi/genius- ... slusenstvi
je to jako příslušenství k telefonům a mp3
GENIUS repro SP-i160
http://www.rcomputer.cz/main.aspx?CLS=P ... _ID=307060
http://www.okcomputers.cz/zbozi/genius- ... slusenstvi
je to jako příslušenství k telefonům a mp3
Všechno zůstane jinak !
když chceš vyhodit dvě stovky za krásný design a kvalitu zvuku, kterou ale na lodi nepotřebuješ, protože vzdálenost od lodě popř. umístění v lodi ti to zkreslí mnohem více, tak proč ne nacpat tam jde všechno
Improvizace - základ života
Ahoj jem tu nový a měl bych jeden dotaz. Dokáže někdo dodat naprogramovaný procesory na tenhle generátor.
Ahoj, napiš si na snek@penguin.cz možná by ti dokázal pomoct, nebo kartonistovi - ten určitě taky :-)Tomáš píše:Ahoj jem tu nový a měl bych jeden dotaz. Dokáže někdo dodat naprogramovaný procesory na tenhle generátor.
A je vhodné si vyplnit bydliště :-)
MoNaKo I, CARIBIC, RARACH, SC B2, SC B3, SMIT BISON
a potom už jenom letadla:
EXTRA 300S na 30ccm, FW 190 na 15ccm, SuperZoom na stříďák, ...... atd
a potom už jenom letadla:
EXTRA 300S na 30ccm, FW 190 na 15ccm, SuperZoom na stříďák, ...... atd
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-