Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Dva motory- jak to bude se šroubama?
Re: Dva motory- jak to bude se šroubama?
Ahoj, mám dotaz, někomu se to bude zdát naprosto triviální ale já se chci poradit. Budu dávat do lodi (160cm dýlka, 32 šířka) dva motory na společný regulátor. Je mi jasné že je naprosto ideální mít pravotočiví i levotočiví šroub. Oba by se měli točit do středu a toho docílím tím že jeden z motorů zapojím obráceně. Mám pravdu nebo se to dělá jinak ? Děkuji Vám za všechny rady a tipy
Ano, je to tak. U stejnosměrných motorů stačí prohodit ty dva dráty a točí se opačně.
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
to není pravidlem. I u skutečných lodí se šrouby nekdy točí k sobě a někdy od sebe. A taky se při změně k sobě/od sebe mění chování lodi. Takže to chce vyzkoušet.Kouťák píše:... Oba by se měli točit do středu ...
To je pravda. Minulý měsíc jsem jel dvakrát lodí přes La Manche. Jednou se šrouby točili k sobě a podruhé od sebe. Každá s lodí byla z jiné loděnice a měla jiné rozměry. Ta menší loď točila od sebe, ale velká k sobě.SH píše:to není pravidlem. I u skutečných lodí se šrouby nekdy točí k sobě a někdy od sebe. A taky se při změně k sobě/od sebe mění chování lodi. Takže to chce vyzkoušet.Kouťák píše:... Oba by se měli točit do středu ...
A co takhle role jednoho a dvou kormidel - jen mne to tak napadlo,nemá i toto možnost v rozhodování zdali se vrtule budou točit směrem k ose lodi či naopak ?? Jen se ptám ! Nechci nikoho nas...
Cobra možná někdy bejvávala dobrá..... 

to je hodně dobrá úvaha ja si stavim 1m dlouhý vyloďovací člun a mám tam dva šrouby a jedno kormidlo tak až na to přijdu co je lepši řeknu
Jedno kormidlo, šrouby se otačeji k sobě.Nováček píše:to je hodně dobrá úvaha ja si stavim 1m dlouhý vyloďovací člun a mám tam dva šrouby a jedno kormidlo tak až na to přijdu co je lepši řeknu
Nemusia sa otáčať k sebe mám stihač ponoriek vrtule sa otáčajú od seba je tam len jedno kormidlo a loď manévruje bez problémov.kleta5 píše:Jedno kormidlo, šrouby se otačeji k sobě.Nováček píše:to je hodně dobrá úvaha ja si stavim 1m dlouhý vyloďovací člun a mám tam dva šrouby a jedno kormidlo tak až na to přijdu co je lepši řeknu
Ahoj
Jedna poznámka. Jak se mají otáčet, jestli k sobě nebo od sebe je jedno pouze do doby, než chcete couvat. Po sezóně jsem se konečně "dokopal" k tomu, že jsem otočil směr otáčení. No a Přeříz 2 při couvání jede konečně tam, kam chci já. Kdo mě viděl couvat, tak ví o čem mluvím. Jde o to vyzkoušet to tak i onak, každý trup se chová asi jinak. Milan
Jedna poznámka. Jak se mají otáčet, jestli k sobě nebo od sebe je jedno pouze do doby, než chcete couvat. Po sezóně jsem se konečně "dokopal" k tomu, že jsem otočil směr otáčení. No a Přeříz 2 při couvání jede konečně tam, kam chci já. Kdo mě viděl couvat, tak ví o čem mluvím. Jde o to vyzkoušet to tak i onak, každý trup se chová asi jinak. Milan
Chybami se člověk učí, ale nesmí je opakovat.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
a knowhow je jaké? točíš k sobě nebo odsebe?
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
to opravdu záleží na tvaru trupu... přehodit dva šrouby snad nedá tolik práce.... 
takže nový černý kůň MP2011 ?Nalim píše:Ahoj
dá....to máte klíč, kleště, blbej přístup do kortovky, moc utažený a dve roky nepovolený, .....
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
Já plánuji spíše prohození celých hřídelí, což mi přijde méně pracné, než povolovat zarezlou matku. Tedy za předpokladu, že lze lehko oddělat spojky a kormidla ;-).RomanT píše:dá....to máte klíč, kleště, blbej přístup do kortovky, moc utažený a dve roky nepovolený, .....
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek