Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Příspěvky o ničem

Vaše připomínky, náměty, návrhy apod. ke stránkám MoNaKo.
SH

Re: Příspěvky o ničem

Příspěvek od SH »

N: nikde jsem neřek, že to není hodně práce... Je a hodně. A víc než o práci je to o čase. Ale pokud chceš zvyšovat úroveň, je třeba investovat. Čas, práci, znalosti,...

Ale jsou dvě možnosti - buď čekat, že něco zhůry spadne. Možná ano a možná taky ne... anebo s tím stromem zatřepat aby padalo víc.
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Pre Nojby: Ja si práve, na rozdiel od Teba myslím, že SH nepreháňa.
Teda ak sa jedná o MoNaKo.
Ak tam správca/redaktor chce mať nejaké zmysluplné články, skutočne by mal vytipovávať zaujímavé veci ( napr. z DF) a osloviť potenciálnych autorov. Samozrejme, že to nebude mať 100% úspešnosť, ale je to cesta, ako získavať zaujímavé príspevky.
V mojom prípade tak niekoľkokrát urobil Keba a väčšinou som sa mu snažil vyhovieť.
Už len preto, že som si istým spôsobom považoval za česť, že o moje "výplody" má niekto záujem ;)

Vyššie uvedené sa asi netýka DF ... tam je to ozaj o komunikácii a spätnej väzbe.
Preto ja skôr preferujem DF. Je to skutočne ( ako napísal Keba) jednoduchšie, rýchlejšie, menej zodpovedné a tým aj zábavnejšie.

Ešte by som dodal jednu vec.
Keď Keba ukončil protestnú odstávku DF, vydal "pravidlá" pre prispievanie do DF.

S väčšinou bodov súhlasím, ale keď sa považuje za nevhodné správanie to, že niekomu verejne pochválim jeho model alebo prácu, ktorú prezentuje na DF, tak je to , podľa mňa jedna z príčin, prečo tu ubúda ukážiek modelov.

Deväť z desiatich modelárov predsa očakáva, že keď už ide s kožou (modelom) na trh, že mu ho aspoň niekto pochváli. :) ( ten desiaty svoj model nikdy a nikde neukáže)

Neznamená to, že sa tu budeme nekriticky a servilne potľapkávať po pleci.
Ale pokiaľ sa mi niečo páči, neviem prečo mám zakázané verejne morálne povzbudiť autora k ďalšej práci . :/
PeterP
Morpheus141

Příspěvek od Morpheus141 »

Peter .... jak to říci ...... když jeden modelář založí vlákno a prezentuje zde svou práci a dalších řekněme 59 modelářů mu pod jeho příspěvek napíše "máš to krásné, je to super" a podobně a mezi těmy 59 je jeden co se ptá na nějaký technický detail tak jeho hlas zanikne a odpovědi se s největší pravděpodobností nedočká. Ať už proto, že tázaný v té záplavě nic neříkajících příspěvků jeho dotaz přehlédne, nebo proto že prostě odpovídat z různých příčin nechce a spousta příspěvků se mu hodí jako výmluva. To je první případ. Druhý je ten, že když přijde na toto forum nějaký nováček a hledá informaci, tak ji s největší pravděpodobností nenalezne, protože se v té záplavě příspěvků typu "Máš to dobrý" a nebo "Já to umím, ale vám to neřeknu" ztratí. Tudíž založí vlákno nové se svým dotazem a vzápětí se na něj sesypou ti poplácávači po ramenou a chváliči vlastních ohonů s tím, proč zakládá nové vlákno, že takové doatzy už tady byly řešeny a ať kouká hledat. Pokusil jsem se dneska vžít do role takového nováčka a hledal jsem informace zde na foru. a přitom hledání jsem si udělal takovou statistiku a vyšly mi zajímavé výsledky. Pravděpodobnost nalezení požadované informace je 30% Zbívajících 70% jsou tlachy o ničem. A zajímavé bylo sledovat kdo má jaké příspěvky. Jak říkám bylo to velmi poučné .... To co jsem hledal jsem sice po dlouhém pátrání nalezl ( a to jsem hledal s tím, že jsem měl hrubou představu kde to naleznu) ale hlavně, vím kdo je nejlepší (samozřejmě Ferda), vím kdo ze zdejších modelářů mi to co potřebuji udělá levněji než jinde, a vím kdo to umí lépe ( i když jsem se nedozvěděl jak ale dozvěděl jsem se že mi do toho nic není). Je škoda, že galerie nemá možnost vkládat komentáře. Tam by se dalo poplácávat po rameni da aleluja aniž by se muselo zanášet DF. A chválení vlastních ohonů ?? Na to je admin krátkej. To musíme my samy. Smůla je, že takovej chválič má spoustu vlastních vrtichvostů, kteří jej okamžitě brání do roztrhání těla. A skrytou reklamu normálně zpoplatnit a hotovo. A vyšší sazbou než kdyby byla normálně zveřejněná. Další výsledky mého malého průzkumu raději rozvádět nebudu, abych nebyl obviněn z xenoifobie či jiných věcí. Všechno je to o lidech ....... nebo o lidské hlouposti ???????
.... jestliže to funguje tak se do toho nes... :)
ESN

Příspěvek od ESN »

PeterP píše:Pre Nojby: Ja si práve, na rozdiel od Teba myslím, že SH nepreháňa.
Teda ak sa jedná o MoNaKo.
Ak tam správca/redaktor chce mať nejaké zmysluplné články, skutočne by mal vytipovávať zaujímavé veci ( napr. z DF) a osloviť potenciálnych autorov. Samozrejme, že to nebude mať 100% úspešnosť, ale je to cesta, ako získavať zaujímavé príspevky.
V mojom prípade tak niekoľkokrát urobil Keba a väčšinou som sa mu snažil vyhovieť.
Už len preto, že som si istým spôsobom považoval za česť, že o moje "výplody" má niekto záujem ;)

Vyššie uvedené sa asi netýka DF ... tam je to ozaj o komunikácii a spätnej väzbe.
Preto ja skôr preferujem DF. Je to skutočne ( ako napísal Keba) jednoduchšie, rýchlejšie, menej zodpovedné a tým aj zábavnejšie.

Ešte by som dodal jednu vec.
Keď Keba ukončil protestnú odstávku DF, vydal "pravidlá" pre prispievanie do DF.

S väčšinou bodov súhlasím, ale keď sa považuje za nevhodné správanie to, že niekomu verejne pochválim jeho model alebo prácu, ktorú prezentuje na DF, tak je to , podľa mňa jedna z príčin, prečo tu ubúda ukážiek modelov.

Deväť z desiatich modelárov predsa očakáva, že keď už ide s kožou (modelom) na trh, že mu ho aspoň niekto pochváli. :) ( ten desiaty svoj model nikdy a nikde neukáže)

Neznamená to, že sa tu budeme nekriticky a servilne potľapkávať po pleci.
Ale pokiaľ sa mi niečo páči, neviem prečo mám zakázané verejne morálne povzbudiť autora k ďalšej práci . :/
Asi si mě špatně pochopil, samozřejmě můžeme oslovit lidi o články, ale mě jde spíše o to že by se mohli modeláři více podílet na běhu monaka i sami, tj. psát sami od sebe, ale to je moc práce. Pak by vubec nemuselo být toto vlákno, například. Ale to je jedno. Oslovovat modeláře budeme. spíše jsem myslsel že toho je pro redaktora docela dost práce. Ale to už je jiná věc.
Elektronická Sekretářka Nojby pro neznalé: JSEM MUŽ
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Ja by som si nerobil ilúzie, že DF MoNaKo bude výlučne o odborných príspevkoch, vecných radách, podkladoch k modelom, ...

V hospode sa asi nedozviem kurzy akcii na burze ani aktuálne novinky genetického inžinierstva a napriek tomu tam idem s partiou rád pokecať, aj keď si dám iba nealko pivo alebo kofolu.

Vysoké percento DF je balast, ktorý však udržuje kontakty a komunikáciu.
Ak mám pocit, že na DF svojími "neodbornými" príspevkami obťažujem, som radšej ticho a idem sa pozrieť inde, kde to trochu žije ;)

http://www.rc-modellbau-schiffe.de/wbb2 ... b0a3f28f99

http://forum-schiff.de/phpBB3/index.php ... fe8998eea3

http://modeltugforum.com/index.php?PHPS ... 307769454&

http://modelisme-naval-radiocommande.ac ... login=5522

http://www.modelbrouwers.nl/phpBB3/viewforum.php?f=149

http://www.modelbouwforum.nl/forums/wer ... ndex2.html
PeterP
PeterP

Příspěvek od PeterP »

A aby som nechodil tak daľeko, pozrite sa sem:

http://www.modelforum.cz/viewtopic.php? … mp;t=43575

Prečo autorka toho modelu nedala svoj parádny rozpracovaný model na DF MoNaKo, aj keď sa v podstate nejedná o plastikový model ?
Prečo nikomu nevadí, že jej tam mnoho ľudí vyslovuje ( zaslúžený) obdiv ?
A prečo Kpt.KL. , ktorý je myslím jeden z najfundovanejších v oblasti historických plachetníc voľakedy pripieval na DF MoNaKo a teraz prešiel do inej "hospody" ?

Už som ticho ... :cool:
PeterP
PeterP

Příspěvek od PeterP »

PeterP
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

PeterP píše:A prečo Kpt.KL. , ktorý je myslím jeden z najfundovanejších v oblasti historických plachetníc voľakedy pripieval na DF MoNaKo a teraz prešiel do inej "hospody" ?
Kauzu odchodu Kpt.KL bych už neoživoval. Kdo to sledoval, tak informace má. Chápu, že tu na protest smazal svá témata, na druhou stranu mu dodnes vyčítám, že je smazal v afektu. Do jeho témat totiž cenné odkazy přidávali i jiní, ale vše vymazal jeden člověk. V podstatě mě naštve každý zakladatel tématu, který později smazáním svého úvodního příspěvku vymaže i reakce, ale je to systémová záležitost, se kterou nic neuděláme.

Nicméně jsem docela rád, že jsme zde nikoho nenaštvali tak, aby s publikováním přestal úplně. Co mám zprávy, tak se zatím každy přesunul z nějakého důvodu někam jinam (na specializovanější DF atd.).
PeterP píše:S väčšinou bodov súhlasím, ale keď sa považuje za nevhodné správanie to, že niekomu verejne pochválim jeho model alebo prácu, ktorú prezentuje na DF, tak je to , podľa mňa jedna z príčin, prečo tu ubúda ukážiek modelov.

Deväť z desiatich modelárov predsa očakáva, že keď už ide s kožou (modelom) na trh, že mu ho aspoň niekto pochváli. smile ( ten desiaty svoj model nikdy a nikde neukáže)
Veřejná forma pochvaly se tu dá realizovat i jiným způsobem - může se udělit nějaká ta pozitivní hvězdička za celé téma, popř. ohodnotit daný příspěvek kladným hodnocením samotného uživatele, kde se dá pár slovy napsat důvod hodnocení.
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
romank52

Příspěvek od romank52 »

Možno by stálo za to urobiť to tak ako na http://www.schiffsmodell.net/ Tam keď si niekto založí svoje vlákno o stavbe modelu, tak do neho píše iba on sám napr.: http://www.schiffsmodell.net/showthread ... light=S100 a na debatu sa založí paralelné vlakno - komentáre, kde sa debatuje, chváli, (kritizuje) a kladú sa prípadné dotazy: http://schiffsmodell.net/showthread.php ... post329939 Myslím, že takto sú vlákna o stavbe prehľadné a nikam sa v nich neodskakuje a koho názory na stavbu nezaujímajú, nemusí sa cez ne "prehrýzať".
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

SH píše:No, snad to Ladous snese a nedá mi ban...:)
Podobný příspěvek na BAN rozhodně není.
SH píše:jedna z myšlenek která tu zazněla je, že některá vlákna na DF jsou velmi obsažná a zasloužila by si samostatný článek (Ano, je jich málo ale jsou...) a že by autoři měli spíš než se vypisovat na df napsat článek....
Ano, s první částí souhlasím, s druhou už ne. A to z několika důvodů. Jednak se často takové podnětné vlákno vyvine z naprosto nevinného dotazu a třeba až po delší době...
Co jsem před několika týdny převzal DF, tak jsem na takové téma v podstatě nenarazil. Co se týče starších témat, tak tam rezervu samozřejmě mám, ale je to spíše záležitost na dlouhé zimní večery.
SH píše:A druhak je to velmi podobná, ne-li identická situace jako u modelářských časopisů - "napište článek, my vám ho vydáme..." Ale to je podle mě trochu zjednodušené hápání. Redaktor/webmaster by se taky měl aktivně podílet na svém díle ve smyslu vyhledávat zajímavá témata, mět vytipované "pisálky" kteří umí psát zajímavě a přitažlivě ( to není bohužel každému dáno...) a mít s nimi třeba reportáže ze zajímavých akcí domluvené předem a ne se v pondělí ptát "kdo o tom něco napíše"..
Dlouhodobě se snažím oslovovat především modeláře na východ od Jihlavy, aby z akcí (mimo můj akčí rádius), na které zavítají, pár řádek napsali. Bohužel jsem žádného pisatele zatím neobjevil, ale čas od času se občas s reportáží ozve někdo, u koho bych to nečekal. Tím více si takových reportáží cením.
SH píše:A stejné je to i s převodem některých vláken do článků. Proč by to nemohl dělat admin anebo nějaká jím pověřená osoba?
Řekněme, že admin již pár nabídek dostal a nyní vybírá nejvhodnějšího kandidáta ;-).
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

romank52 píše:Tam keď si niekto založí svoje vlákno o stavbe modelu, tak do neho píše iba on sám a na debatu sa založí paralelné vlakno - komentáre, kde sa debatuje, chváli, (kritizuje) a kladú sa prípadné dotazy.
Je to zajímavá koncepce, ale pravděpodobně nerealizovatelná na zdejším DF. Nevím, jestli se tu nechá někde nastavit, aby v určité sekci do tématu mohl přispívat jenom autor. Pokud ne, tak by to znamenalo neustálé ruční přesouvání příspěvků od dalších návštěvníků do toho paralelního tématu.
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

DDG 51 píše:Na inspiraciu, pre adminov. Skuste sa zaregistrovat na anglicke fora, ci vas tam niekto pusti, pokial nebudete mat realnu mailovu achranku a postovu adresu a realne meno. Mozno by aj dana vec tomuto foru pomohla, kedze podla mojho odhadu by na Monaku odpadla polovica ucastnikov, keby ste podobnu vec presadili aj tu, ale rozhodne by isla kvalita hore.Mozno by to zasa bolo forum o modelarceni a nie o hadani sa. Je to moj nazor.
Na to apeluji už od počátku, aby návštěvníci při registraci uváděli alespoň okres, čímž se pak především začátečníkům dá mnohem lépe pomoci.

Osobně bych jako ideální ověření viděl to, že by se zkrátka na poštovní adresu poslalo nějaké tajné heslo a teprve po jeho zpětném oznámení uživatelem by se registrace dokončila. Má to ale dvě negativa - registace by trvala jistě přes týden a poštovné dnes není zanedbatelné. Cca 1200 uživatelů x 10,- Kč je opravdu mimo naše možnosti, pokud chceme udržet počet reklamních bannerů na nějaké únosné hranici.
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

to je zase slovní průjem pánové, osobně na MoNaKo už jen občas kouknu a není to z důvodu mého tlachání na zdejším DF ale spíše tím že mě modelařina pohltila čas profesně. Pokud potřebuji s něčím z lodičkařiny poradit nebo se o něčem pobavit je pro mě rychlejší použít skype kde běží živá diskuze takřka nepřetržitě.
O kvalitě monaka jsem začal mít pochyby přesně v okamžiku kdy bylo protestně odstaveno s následným vyhlášením pravidel která mi trošku připoměla americkou histerii po 11.9., tehdy jsem se zařekl že už sem přispívat nebudu, nicméně došlo mi ,že občas můžu trošku poradit někomu kdo to jinde nenajde tak občas poruším své předsevzetí.
O skryté reklamě a jejím potírání bych raději moc nepsal , mám ji tu též at už jako odkaz na příčný pohon či na čudítko a spínače, tak kolego morphee...hrrrrrrr na mě.Nepřijde mi až tak nepochopitelné , že kdo něco uí vyrobit a je ochoten to i prodávat rád své produkty nabídne i mezi (snad)kamarády, to kdybychom skrytou reklamu chtěli vymýtit po vzoru protikacířské inkvizice asi by to chtělo zakázat i veškeré odkazy v příspěvcích , vždyt tím děláme reklamu a ani si to neuvědomujeme.
Ke kvalitě článků , ono napsat něco jako článek popisující technologii je docela náročné pokud by mu měl rozumět každý. Takový článek mě osobně dá zabrat minimálně týden po večerech a to jen z důvodu že věci které já pokládám za automaticky jasné , se musí v článku detailně rozepsat , proto i já dávám přednost pokud se mě na vše někdo ptá a já mohu odpovídat.
No nic abych se nezařadil jen mezi mlátitele prázdné slámy kterých tu je čím dále více raději končím a mizím zase minimálně na týden. ;)
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
SH

Příspěvek od SH »

ladous píše:
romank52 píše:Tam keď si niekto založí svoje vlákno o stavbe modelu, tak do neho píše iba on sám a na debatu sa založí paralelné vlakno - komentáre, kde sa debatuje, chváli, (kritizuje) a kladú sa prípadné dotazy.
Je to zajímavá koncepce, ale pravděpodobně nerealizovatelná na zdejším DF. Nevím, jestli se tu nechá někde nastavit, aby v určité sekci do tématu mohl přispívat jenom autor. Pokud ne, tak by to znamenalo neustálé ruční přesouvání příspěvků od dalších návštěvníků do toho paralelního tématu.
Ve "stavbě" to funguje i dobrovolně, tak nevím, proč by to nemohlo fungovat i jinde. A pokud by se taková vlákna zvrhla, jde to zarazit. Přimlouval bych se za zkoušku.
SH

Příspěvek od SH »

petr hájek píše:to je zase slovní průjem pánové, osobně na MoNaKo už jen občas kouknu a není to z důvodu mého tlachání na zdejším DF ale spíše tím že mě modelařina pohltila čas profesně. Pokud potřebuji s něčím z lodičkařiny poradit nebo se o něčem pobavit je pro mě rychlejší použít skype kde běží živá diskuze takřka nepřetržitě......
problematického chování na DF jsem si začal všímat, když se začalo skypovat a vznikly skupinky "nás co spolu mluvíme"..... a když připočtu to, že skype je drbárna kde se věci ztrácí v propadlišti dějin tak je to spíš zhouba. Na domluvu že se večer sejdeme u rybníka anebo si jen tak podrbat proč ne.... ale jako zdroj informací??? Možná pro příjemce, tedy začátečníky. Ale pro toho kdo by měl info poskytovat je to ztráta času.
midshipman

Příspěvek od midshipman »

PeterP píše:A aby som nechodil tak daľeko, pozrite sa sem:
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php? … mp;t=43575
Prečo autorka toho modelu nedala svoj parádny rozpracovaný model na DF MoNaKo, aj keď sa v podstate nejedná o plastikový model ?
Zřejmě ji atmosféra a bídná odborná “úroveň” Monaka odpuzuje. Na plastikovém Modelforu je proto, že znechucená odešla z papírového DF, narazila tam na několik blbců.
PeterP píše:Prečo nikomu nevadí, že jej tam mnoho ľudí vyslovuje ( zaslúžený) obdiv ?
Ona má takový speciální statut, je strašně hodná na všechny a je ráda za každou pochvalu, sama chválu rozdává, kde může, za což ji mají rádi ostatní. A především má zájem o co nejlepší model a žádá o připomínky k jeho zlepšení. Když ji napíšeme, že něco udělala špatně, tak to podle uvážení předělá a vždycky poděkuje. A dá tam smajlíka, který se tluče válečkem po hlavě. Její vlákna o HMS Victory a Sovereign of the Seas jsou přátelská, zajímavá, poučná a inspirující. Tam se hádáme maximálně o kvalitě podkladů pro model a vyvíjíme úsilí dostat se k co nejlepším podkladům a zdrojům informací.
Když je nějaký plán, stavebnice nebo informace z knihy nebo webu paskvil, tak je to paskvil, nebere se to osobně, jako na Monaku. Na rozdíl od Monaka je na Modelforu viditelná tendence se co nejvíce dozvědět a modely zlepšovat. MoNaKo má tendenci degradační, špatné rady rozdávají lidé, co o dané věci skoro nic nevědí. Na Monaku se směřuje k horším modelům, jak říkával kpt.KL k obývákovým dekoracím, které se skutečnými loděmi mají málo společného. Zkrátka, Monaku chybí esprit, duch.
PeterP píše:A prečo Kpt.KL. , ktorý je myslím jeden z najfundovanejších v oblasti historických plachetníc voľakedy pripieval na DF MoNaKo a teraz prešiel do inej "hospody" ?
Na tom mám lví podíl já. Kdysi jsem ho dlouho přesvědčoval, ať začne psát, protože o plachetnicích jsou u nás dost bídné znalosti, pocházející z bídných zdrojů. Po čase jsem ho ještě vehementněji přesvědčoval, ať se na MoNaKo vykašle. Důvodů, proč to tady zabalil, bylo víc. Jeden hodně sebevědomý mudrlant tady rozdával rady na všechny strany, převážně naprosté pitomosti. Kpt.KL jej několikrát opravoval, také mu psal SZ. Dotyčný si nedal říct, asi měl silnou potřebu budování ega, a že někdo ví o plachetních tisíckrát víc než on asi neuměl strávit. Moderátor smazal kpt.KL nějaké příspěvky a sdělil mu, že MUSÍ psaní pitomostí o lodích od jiných lidí akceptovat, a v podstatě mu doporučil, ať si píše někde jinde. On tohle nejdříve nechtěl přijmout, ale já jej začal navádět, ať MoNaKo nechá plavat a udělá si vlastní stránky. Tenkrát jsem našel jednoho provozovatele webu, který měl o kapitánovy příspěvky zájem a vypadalo to, že by specializované stránky o plachetnicích mohly vzniknout. Nakonec se nedohodli na podmínkách. Také jsem ho naváděl, ať napíše, které stavebnice a plány jsou mizerné, a proč. Místo diskuze, jak situaci zlepšit a jak případně stavebnice realističtěji upravit, se ozval s hloupou argumentací jeden pantáta, který plachetničkářům žádnou kvalitní informaci nikdy neposkytl. To byl správný okamžik odejít a na Monaku další čas neztrácet. Tři dny jsem “afektovaně” pomáhal kpt.KL kopírovat jeho více než 300 příspěvků a odmazávat je z DF. Za likvidaci jeho témat s příspěvky jiných jsem odpovědný já, to já po dokončení kopírování odmazal i první příspěvek. Na rozdíl od Ladouse jsem ale neviděl žádné hodnotné příspěvky jiných lidí, které by se měly ponechat a tak jsem se s tím nezdržoval. Hloupé reakce několika lidí mne vyprovokovaly, abych jim přidělil mínusové body v hodnocení. Afektovaně jsem jednal já, ne kpt.KL. Doopravdy se rozlobil, až když vznikla diskuze v aréně. Od té doby je ale na historických plachetnicích klid a administrátor nemá žádnou práci. Že je to odborná bída, to už je jiná věc.

Honza
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

Ahoj lidi.... dlouze jsem přemýšlel jestli se zapojit. Asi by nebylo od věci si občas připomenout jak a proč tyhle sránky vznikly.
A taky, ruku na srdce, lodě jsou sice široký okruh, ale za čas se dost vyčerpá- otázky okolo RC jsou stále stejné (servo, motor, šroub, regl, baterky...) okolo stavby taky(lepidla, dřevo, překližka....) průměrný pitomec mého typu se v tom za cca 3 roky začne orientovat a přestane se ptát a začne hledat.
Stavby lodí na DF- v dnešní rychlé době dost problém, někdo se rozepíše v euforii a náhle zjistí že to není na 6 večerů ale na 2 roky....navíc je na něj činěn nátlak kdy už bude pokračování a že to má blbě a měl by to předělat , vyhodit a zapálit......
Vztahy- nikdy to nebude výborné, budeme rádi když to bude dobré....někdo je rýpal, někdo neunese tlak okolí, někdo je osobnost, někdo je pro někoho vůl a pro druhého nejlepší člověk co kdy potkal,někdo je škodič.....
Lidi - za ty léta znám dost lidí osobně, nejvíc mě překvapuje jak si dokážem virtualně znepříjemnit život a když se vidíme, zjistíme že máme mnohé společné....(postavu, názory, milenky....) a je zbytečné tedy se navzájem napadat či si dokazovat kdo má větší....ono se ukáže...
Pro mé potřeby je MoNaKo v pohodě, pro jiného jsou tady jen základní informace a ještě blbě.....
Kostlivci- (ne ve skříni ale v DF) - Kpt. Karla L. znám osobně (cca 4 měsíce na jedné lodi), proto mě překvapil jeho "odchod" z DF- no alespoň vím komu za to vděčím- problém Histerických lodí (a maket všeobecně) je ten že (odhadem!) 90% stavěčů stačí dekorace do obýváku nebo na rybník. A nechtějí pochopit že to 10% vadí (chápu těch 10% s tím že by se měli zdržet poznámek na těch 90%)- myslím že by stačilo uvést že stavím polomaketu volně dle předlohy.....piloti s tím nenají žádný problém.....
Hádky typu čím laminovat a lepit mě ,dámy prominou, serou- komu není rady....pokud někdo chce laminovat lepidlem, ať to klidně dělá...pokud někdo nelaminuje vůbec, ať klidně nelaminuje.....(na obranu jmenovaných uvádím že vlastním nelaminovaný model starý 40 let lepený herkulesem a lakovaný lodním lakem- bez problémů každý rok na vodě)
Bany a mazání - jsem od přírody smířlivý ale na můj vkus se tady maže a banuje málo.....
Reklama -veřejná,placená mi nevadí, jsem se ji naučil filtrovat v hlavě -
Reklama skrytá mě vadí pokud je skrytá- pokud dá někdo ve vláknu odkaz na něco co použil, koupil, sehnal, scizil (výrobci, prodejci) je to ku prospěchu věci.Alespoň pro mne.
Aneb- jaký si to uděláš, takový to máš-
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
Ferda

Příspěvek od Ferda »

Tak jsem to přečetl
A mezi tím přemýšlel u oběda.
Hned mne napadlo napsat celou ságu -
- to je to ego ? nebo jen výtažek ? nechť je to tedy hlavně povzdech !

Na ságy by asi zvědav nebyl nikdo, jenže jsem nucen se opakovat-
- bohužel již léta se pokouším pár věcí zjistit-
- a musím souhlasit, že připomínek je tři prdele- rozumné formulace zanedbatelně

Dále, jde o to, že vyjádřit myšlenku lze i tak, že to posléze vyžaduje "překlad" -
- můj typický problém -- osobní :)

S čím ovšem souhlasím bez výhrad, je skutečnost, že došlo k odchodu lidí, kteří kromě kritiky zde nic pro sebe motivujícího s bídou nenalezli.

Fórum je o odvaze a taky o tom espritu, to ano !
Jenže je to také o korektnosti,+ bohužel o spotřebě času na produkci názoru, co je snesitelný i jiným.

Několikrát jsem započal s nadšením skládat nějaké psaní o dílčím problému a pokaždé nalezl důvod napřed definovat k tomu i slovník a obrázky, jelikož to je právě to, co všichni ocení, když tomu na počátku nerozumí, ale později se jim to jeví již falešně jasné a tedy hledá další stupínek.

Má to ale háček !!!
Pokud vynecháme prvotní podstatu = slovník, pak se to celé snadno rozsype.
Jakož diskuse také nakonec vypadá, že totiž je plná citací, ale odtržená od původního smyslu.

Například natírání je věda -- jenže například naprosto nikde nenajdete informaci
že Humbrol -- AGAMA a podobně lze ředit ředidlem od AGAMY !!!

doporučení výrobce na obalech je pro začátečníka matoucí a i mě po skoro 50 letech plácání barev překvapí, že mi prodavač "kitařiny" a slepovaček poradí použít uvedené ředidlo na oba druhy barev !

Byl jsem rád, ale obezřetně použil dotaz : "nebude se to srážet ?
a dostal pro mne dostatečnou odpověď, že je potřeba znát míru.

načež si to představím jako začátečník ! Co to je "znát míru ? "

A jde s míchá toho kilo najednou = povětšinou to podělá !!!

Mě to doma fungovalo, a jsem rád, že nemusím hledat ředidlo s benzinem, nebo něco s embargovanou sloučeninou typu těžký benzin, "fialka" do Eprodenů a další složky, jako je třeba Xylen a další podobné.

A o tomto právě tato fóra jsou a být mají !!!!

Doufám, že mne chápete, co tím myslím a už toho pro dnešek nechám
FGH_Method
T.Vilcsek

Příspěvek od T.Vilcsek »

Pro mně MoNaKo i s DF zůstává pořád nejzajímavější, i když je tu ten pohyb poněkud slabší. Nějak mi jiná fóra nějak nesedí.
Napsání článku o stavbě zabere velké množství času, pokud se to snažíte dělat pořádně. Doporučuji každému, co to ještě neudělal, ať si to zkusí. Dělat fotky během stavby, natočit videa z jízdy, sepsat to tak ať to jde aspoň trochu číst. A nakonec se toho minimálně polovina smaže a Ladousovi raději nepošle. Reportáž z akce je proti tomu úplná sranda hotová max. za 2 hodiny.
Ale alespoň jednou by se o to snad mohl pokusit každý. Na konec je z toho i pro pisatele radost a dobrý pocit.
midshipman

Příspěvek od midshipman »

RomanT píše:Kostlivci- (ne ve skříni ale v DF) - Kpt. Karla L. znám osobně (cca 4 měsíce na jedné lodi), proto mě překvapil jeho "odchod" z DF - no alespoň vím komu za to vděčím.
Není zač, jsem opravdu rád, že Ti jeho odchod udělal radost :)

RomanT píše:Pro mé potřeby je MoNaKo v pohodě, pro jiného jsou tady jen základní informace a ještě blbě..... Problém Histerických lodí (a maket všeobecně) je ten že (odhadem!) 90% stavěčů stačí dekorace do obýváku nebo na rybník. A nechtějí pochopit že to 10% vadí (chápu těch 10% s tím že by se měli zdržet poznámek na těch 90%)- myslím že by stačilo uvést že stavím polomaketu volně dle předlohy.....piloti s tím nenají žádný problém.....
Jinými slovy říkáš v podstatě to samé, co já :cool: Věc se dá snadno vyřešit. Protože modelářská špička na MoNaKo stejně nechodí a pro lidi, co se chtějí dozvědět kvalitní historicko-technické informace o plachetnicích je tady solidních informací hodně málo, jako administrátor můžeš úplně zrušit sekci Historické plachetnice – obecně. Modeláři obývakových modelů, kteří nemají o realistické a pravdivé informace zájem, tak nemusí ztrácet čas zbytečnými diskuzemi, které nemají žádný smysl. Do sekce Historické plachetnice – rozestavěné dej na začátek jasnou informaci, že DF je především pro nenáročné modeláře, kterým na historické věrnosti a realistickém pojetí modelu nezáleží. To je velmi důležité, protože noví zájemci o historické plachetnice budou ihned vědět, že tady se kvalitní informace nevedou a nemusí tak ztrácet čas neplodnými dotazy, vyhledáváním a vyjasňováním pseudoinformací. Jo, a tu sekci bych přejmenoval na Nehistorické plachetnice – rozestavěné, ať je to jasné hned na první pohled. Byla by to slušnost. Nyní jsou názvy zavádějící.

Honza
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

midshipman píše:Protože modelářská špička na MoNaKo stejně nechodí a pro lidi, co se chtějí dozvědět kvalitní historicko-technické informace o plachetnicích je tady solidních informací hodně málo, jako administrátor můžeš úplně zrušit sekci Historické plachetnice – obecně.
Při vší úctě ke všem, kteří tuto sekci v minulosti použili a někteří stále používají, rozhodně k žádnému mazání nedojde. Lze hovořit maximálně o nějakém způsobu transformace.
Dada

Příspěvek od Dada »

Název tohoto fora je modelařina na koleně jestli špičkový modeláři mají za to že potřebují poradit jak vylepšit kousky plastiku a dohadovat se o odstínech barvy tak opravdu tady strácí drahocený čas a jistě budou mít uspěch na jiných stránkách dada
Godric

Příspěvek od Godric »

Jinými slovy říkáš v podstatě to samé, co já :cool: Věc se dá snadno vyřešit. Protože modelářská špička na MoNaKo stejně nechodí a pro lidi, co se chtějí dozvědět kvalitní historicko-technické informace o plachetnicích je tady solidních informací hodně málo, jako administrátor můžeš úplně zrušit sekci Historické plachetnice – obecně. Modeláři obývakových modelů, kteří nemají o realistické a pravdivé informace zájem, tak nemusí ztrácet čas zbytečnými diskuzemi, které nemají žádný smysl. Do sekce Historické plachetnice – rozestavěné dej na začátek jasnou informaci, že DF je především pro nenáročné modeláře, kterým na historické věrnosti a realistickém pojetí modelu nezáleží. To je velmi důležité, protože noví zájemci o historické plachetnice budou ihned vědět, že tady se kvalitní informace nevedou a nemusí tak ztrácet čas neplodnými dotazy, vyhledáváním a vyjasňováním pseudoinformací. Jo, a tu sekci bych přejmenoval na Nehistorické plachetnice – rozestavěné, ať je to jasné hned na první pohled. Byla by to slušnost. Nyní jsou názvy zavádějící.

Honza
Promiňte, ale tohle je trochu více pletení pojmů a dojmů. Pro mne z laického hlediska je historická loď cokoli starší datumem stavby 18... Název historické plachetnice je určen ke stavbě lodí tohoto stáří. Pokud bych chtěl vlákno, kde se bude mluvit o stavbě přesných kopií jen v malém měřítku, pojmenuje se vlákno Maketa.....
Tohle mě prostě irituje, na tomto je i založené MoNaKo, je to především pro modeláře, co si chtějí něco postavit a mají s toho radost, i když to není podle skutečnosti. Uvědomte si, že každý nějak začínal a modelář, který zkusí jako svoji prvotinu udělat nějakou maketu, tak většinou pohoří a skončí hned na začátku stavby, protože nevidí výsledky a navíc to ještě pořádně neumí.
To že každý mluví do nečeho i když tomu nerozumí je věc druhá, ale netahal bych zde ještě nějaké specifické označování DF jenom vzhledem k tomu, že se tu nedělají makety.
Uvědomte si, co znamená název tohoto fora a webu. Proto sem i chodí určítá sorta lidí a ne naše modelářská TOP squadra.
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Dada píše:Název tohoto fora je modelařina na koleně jestli špičkový modeláři mají za to že potřebují poradit jak vylepšit kousky plastiku a dohadovat se o odstínech barvy tak opravdu tady strácí drahocený čas a jistě budou mít uspěch na jiných stránkách dada
Týmto si to teda zaklincoval ...

Mám to chápať tak, že je stratou času sa na Monaku zaoberať takými vecami, ako odtieň farby alebo vypracovanie nejakého detailu modelu v podľa skutočnej predlohy ??? :/
PeterP
PeterP

Příspěvek od PeterP »

To, že sem PRESTALI chodiť modelári, ktorých Godric nazval TOP squadrou, považujem za veľku chybu a jeden z dôvodov upadania úrovne tohoto fóra.

Aj keď má MoNaKo v názve zakódované "koleno" , tvrdím , že aj na kolene a s minimálnou dielenskou výbavu môžu vznikať slušné a neodfláknuté modely ( zdôrazňujem , že nehovorím o maketách).

Myslím, že MoNaKo pôvodne programovo nemalo za cieľ vytlačiť ľudí, čo niečo vedia, pretože najmä od tých sa môžeme my ostatní niečo naučiť a môžu nás potiahnuť dopredu.

Ale akosi sa tak udialo, a uplatnil sa princíp, že ak niekto prečnieva z priemeru, treba ho vyštvať ...

Tuším má ten Ivankap pravdu. :(
PeterP
Zamčeno
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Připomínky a náměty - kniha návštěv“