Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Příspěvky o ničem

Vaše připomínky, náměty, návrhy apod. ke stránkám MoNaKo.
Morpheus141

Re: Příspěvky o ničem

Příspěvek od Morpheus141 »

Poslední dobou se tady začínají rozmáhat příspěvky o ničem typu "já to vím, a jestli chcete abych vám to řekl, musíte pěkně poprosit" nebo "já to vím heč a vám to neřeknu" Tož nevím, ale než takové příspěvky to raději hubu držet. Zajímavé je, že všechny takovéto příspěvky až na pár vyjímek pocházejí z jedné končiny. Co se dá dělat, modelařina přestává být koníčkem pro radost, a stává se nástrojem pomocí kterého se lze vytahovat nad jiné a hojit si vlastní EGO. Znám jedno fórum, kde tyhle praktiky dovedly k dokonalosti a stále jsem se modlil, aby to tady tak nedopadlo. Když někomu vytknu že plance koniny, nebo že píše o ničem, tož mi to admin smaže, ale že nekdo zaplevelí spoustu vláken kecama o tom jak je dokonalý a jak ostatní stojí za h..., nebo nováčkům radí takové hlouposti, že když se podle nich budou řídit tak je to buď o zdraví, nebo je to od modelařiny odradí, protože tím způsobem to prostě fakt nepůjde, tak to je v pořádku a takové příspěvky zůstanou. Nebo naopak někdo požádá o radu a když se mu jí dostane, tak arogantně začne tvrdit že je to blbost a ještě napadat toho jež se danou oblastí již dlouho zabývá, má v ní nemalé zkušenosti a v dobré víře radu poskytl. Je něco shnilého na zdejším fóru. Omlouvám se, potřeboval sem si pohojit dušičku, ale je to můj názor a za ním si stojím.
.... jestliže to funguje tak se do toho nes... :)
jsyrovat

Příspěvek od jsyrovat »

Já bych řekl, že je to stavem té naší hezké české společnosti obecně - vytahování se, předvádění, závist, atd. Já jsem pobyl opravdu hodně v různých jiných zemích a tyto jevy se vyskytují převážně hlavně u nás. A je to vidět i jinde, už jenom v tom jak kdo u nás řídí - stačí vyjet na silnici v Čechách a netrvá moc dlouho, abysme potkali několik troubů, pro které (heč) předpisy neplatí... Po cestě asi 2000km na dovolenou, kdy jsme odjeli asi 250km po dálnici ke hranicím, hádejte kde jsme potkali 4 nehody, z toho jeden smrťák? Ano, správně, všechny 4 u nás. Od hranic dál je skoro nemožné potkat troubu, co si to hasí o 30km rychleji než se smí, všichni jsou ohleduplní a s úsměvem (jdouc po prašné cestě, řidiči už sto metrů před námi zpomalí a jedou krokem dokud nás neminou) a u nás? "Co tu děláš, ty v...!!!" a prořítí se kolem, byť jedou třeba zákazem vjezdu...
A ty fóra, jo, někteří jedinci holt mají potřebu se ventilovat i tam, že se to ale dostane i do takové modelařiny, jako jsou lodě, kde už dá jistou práci něco stvořit, to bych ale už taky nečekal.
ESN

Příspěvek od ESN »

Musím přidat. na silnicích je to příšerné, dneska jsem zíral jak na přehledném místě na křižovatce se srazí dvě auta, no jistě rychlost.... ale to jsme my Češi. No k fóru: Když jsem ho objevil tak jsem byl rád za každou radu, a každé rady jsem si vážil, a nikoho jsem nenapadal, že to tak není a že já to vím líp a když, tak jsem si to jen myslel, ale rozhodně neventiloval na forum že jsem já ten Ano, jedním slovem začíná to upadat.
Elektronická Sekretářka Nojby pro neznalé: JSEM MUŽ
Admirál

Příspěvek od Admirál »

Dovolím si i já něco málo přidat.

Když jsem toto forum objevil bylo to jako najít maják uprostřed temnoty v modelářské krajině. Stavím totiž svuj první model a tak zkušenosti žádní. Ze začátku jsem tu měl skoro každý den co nového číst. Teď jsem rád když narazím na zajímavý příspěvek alspoň jednou za měsíc. Nechápu to. Copak všichni sekli s modelařinou??

A pokud jde o řidiče. Nikdy nevím zda jsem součástí silničního provozu či nějakého demoličního derby. A bohužel už jsem si zvikl i na to že mě ve městě předjíždějí auta nesmírou rychlosti i přes to že jedu 50 a nemine den kdy bych nepotkal alspoň 5 řidiču co řežou zatáčku s mobilem u ucha.
Zrovna nedávno jsem byl svědkem jak jeden řidič vycouvával ze své garáže na silnici aniž by se podíval dozadu jestli něco jede a přitom měl v jedné ruce cigaretu a v té druhé nějaký rohlík s něčím. Projíždějící auto mělo co dělat aby to zadupl a nenaboural do něj.
Dokončeno: H.M.S. Victory; La Real
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Tu diskuzi o tom silničním provozu bych dál nerozvíjel, protože by neměla konce.

Pokud jde o ty zdejší diskuzní příspěvky na téma modelařiny, tak osobně vidím příčinu v tom, že zkušenější už přišli o ideály a nebaví je pořád radit stále dokola na totéž. Návštěvník pak v hektické době nemá trpělivost s hledáním řešení svého problému, proto se ty dotazy stále opakují. To sice nikoho z nás netěší, ale buďme rádi, že tazatel vůbec sebere odvahu se zeptat.

A proč už se tu téměř nikdo nechlubí tím, jak se mu daří budovat model? Asi bude problém v tom, že třeba našel předchozí stavební postupy s řadou oprávněných i neoprávněných kritických připomínek a nejlepší obranou proti tomu přeci je nic zde nepublikovat, bohužel.

Zároveň připouštím, že poslední modelářské mohykány odtud možná vystrnadila moje nová role v roli administrátora DF, protože narozdíl od svých předchůdců zasahuji do diskuze častěji - přesouvání témat, změny názvů, ale dojde i na občasné smazání některého příspěvku, pokud porušuje pravidla a dobré mravy.
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
Tujano

Příspěvek od Tujano »

A možno je to tým počasím, v tej horúčave som rád, že sa neutopím aj s modelom,
nieto ešte o tom písať :)
Radím vydržať, cez zimu sa to určite opäť rozkotúľa a bude veselšie.
K tým invektívam : niekto je flegmatik, iný horkokrvný, je lepšie použiť v takom prípade
SZ , než rozmazávať cez web kto z koho.
Pepa Darvaš

Příspěvek od Pepa Darvaš »

Ladousi rozhodně to není Tvou osobou, ale je to dané těmi, kdož se ptá.Ten, kdo se zeptá ,protože neví by si měl nechat poradit od zkušenějších.Jenže tady to funguje tak, že se někdo zeptá a pak to stejně udělá po svým.Tak mi povězte proč si mám třepit hubu, když se do mě ten člověk ještě obuje.
Morpheus141

No mmt, nic osobního proti Ladousoy, dokonce ho mám svým způsobem rád, ale když někdo napíše kravinu, a já mu napíšu, že kecá kraviny a Ladous smaže ten můj příspěvek a tu kravinu ne, tak je opravdu něco špatně. Když budu určité národnosti (na východ od našich hranic) tak můžu psát jaké kraviny chci a všecko tady zůstane. Pepo s tebou naprosto souhlasím, než někomu radit a potom být za blba nejen od nováčka, ale i od ostatních co jsou zde již leta, tak to raději mlčet a myslet si svoje. JENŽE ...... s takovou to tady za chvylku můžeme zabalit a bude z toho další forum kde se admini peroou mezi sebou a nikdo neporadí nic konstruktivního.
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Morpheus141 píše:No mmt, nic osobního proti Ladousoy, dokonce ho mám svým způsobem rád, ale když někdo napíše kravinu, a já mu napíšu, že kecá kraviny a Ladous smaže ten můj příspěvek a tu kravinu ne, tak je opravdu něco špatně. Když budu určité národnosti (na východ od našich hranic) tak můžu psát jaké kraviny chci a všecko tady zůstane. Pepo s tebou naprosto souhlasím, než někomu radit a potom být za blba nejen od nováčka, ale i od ostatních co jsou zde již leta, tak to raději mlčet a myslet si svoje. JENŽE ...... s takovou to tady za chvylku můžeme zabalit a bude z toho další forum kde se admini peroou mezi sebou a nikdo neporadí nic konstruktivního.
Tak rozmýšľam, prečo si myslíš, že "kraviny určitej národnosti" sú viac tolerované ...

Som názoru, že za produkciu výživných kravín na tomto fóre sa nemusí hanbiť žiadna zo strán inkriminovanej hranice, pretože to nie je o zemepisnej polohe, ale o knkrétnom pisateľovi.

Takže skús láskavo prestať zovšeobecňovať a ak máš výhrady k nejakému pisateľovi resp. jeho príspevkom, skús si to vydiskutovať priamo s ním, či už cez SZ, chat, alebo rovno v rámci DF ( s rizikom, že to admin zmaže :))

Ináč, keď už sme pri "upadaní" tohoto DF, tiež ma to už dlhšie štve.

Nemyslím si totiž , že nie je o čom písať. Aj keď sa nepokladám za začiatočníka, stále si rád prečítam o tom, aký model kto stavia, jeho nápady, postupy, fotky, názory na nové materiály, stavebnice, plastikové kity, nové laminátové trupy, reportáže a komentáre z akcií a mnoho ďlašieho. Iné lodičkárske fóra vo svete sú dôkazom toho, že to ide.

Už dlhšie rozmýšľam, čím to je, že väčšina našich lodných modelárov miesto toho, aby sa podelila o "radosť" z modelárčiny a tak propagovala tento pekný koníček, radšej sa takmer vyhlási za negramotných ( ja neviem písať, fotiť, vložiť príspevok(fotku do DF), možno ani zapnúť počítač. Zaujímavé však je, že čítať vedia ... ;)

Pritom MoNaKo a DF MoNaKo malo super rozbeh s účasťou a radami aj niektorých modelárských "celebrít" , ktoré sa delili o svoje skúsenosti.

Ja som sa pár krát pokúsil rozbehnúť nejakú tému o modelárskych postupoch, o ktorých myslím, by bolo možné podebatovať a prispieť svojimi nápadmi a postupmi. Namiesto diskusie, nápadov, komentárov a názorov som však narazil na "hradbu" mlčania. Akože nie je o čom ... aj keď doteraz si myslím, že diskusné fórum je od slova diskutovať .

Ale keď sa jedná o "kraviny" vtedy sa nájde diskutérov dosť

Ak niekto máte vysvetlenie, prečo je to na tomto DF cca posledný rok či dva tak, ako to je, sem s tým, nech nezomriem sprosty. Aby som náhodou neprušil nejaké nové pravidlo, že písať o modeloch a modelárčení sa tu nehodí. ;)

( sorry za zdĺhavý príspevok, ale asi som sa potreboval vykecať :))
PeterP
SH

Příspěvek od SH »

No, jestli k tomu taky něco můžu...
- vím, na co a koho Morpheus naráží.. Ze svého pohledu má určitě pravdu. Ale je tu ještě druhý pohled - z modelařiny se stala komerční věc. To, na co M. naráží stálo dotyčného hodně peněz a času (taky peníze) než to dostal do funkčního stavu a teď přijde někdo a řekne: řekni mi, jak jsi to udělal,nejlíp co si kde mám koupit... to v lepším případě. V tom horším si na jeho znalostech založí vlastní výdělečný job...

- MoNaKo přerostlo velikost na kterou bylo stavěno. Potřebuje generální přestavbu. Ne vizáže, tak jak to provedlo MH, ale struktury. Je tu problém najít něco i když vím co hledám a že to tu je. Jak mám najít něco když kledámněco nekonkrétního, inspiraci, nápad. A to je většina hledání. Je třeba změnit strukturu hledání z "vyhledávače" alá google na hierarchickou strukturu alá seznam. Za mě říkám,že nemám zájem psát něco z technologie, co za měsíc zapadne do propadliště dějin. Proto tu jsou jen články Lužiny, Vyžlovka, TT C,... u nich to nevadí, za měsíc jsou už OUT.

- a to, že hodně dotazujících očekává jen potvrzení svých představ a pokud tyto jsou kritizovány tak začnou prskat... o tom tu už bylo psáno.

Napsal bych ještě něco, ale to by bylo drsné... vrátil jsem se z chaty nasrán okolím tak budu radši mlčet...
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

SH píše:- MoNaKo přerostlo velikost na kterou bylo stavěno. Potřebuje generální přestavbu. Ne vizáže, tak jak to provedlo MH, ale struktury. Je tu problém najít něco i když vím co hledám a že to tu je. Jak mám najít něco když kledámněco nekonkrétního, inspiraci, nápad. A to je většina hledání. Je třeba změnit strukturu hledání z "vyhledávače" alá google na hierarchickou strukturu alá seznam. Za mě říkám,že nemám zájem psát něco z technologie, co za měsíc zapadne do propadliště dějin. Proto tu jsou jen články Lužiny, Vyžlovka, TT C,... u nich to nevadí, za měsíc jsou už OUT.
Teď do sebe ale mícháš dvě věci. Problém náplně článků vlastního serveru MoNaKo je dán tím, co má redakce k dispozici. Spíše se nám sejdou reportáže, než jiné články, ale to moc neovlivníme.

Zároveň nikdy nedocílíme stavu, aby na první stránce byly všechny články (a proto jsou tam ty nejaktuálnější). To prostě vzhledem k jejich množství nejde. Proto jsou články řazeny do kategorií a vyfiltrováním dané kategorie se čtenář dostane na uzší seznam, když na to přijde. Nechtěj po mně, abych pár článků, co napíše SH o technologii, nechal na věčné časy čtenářům na očích, aby je nemohli přehlédnout.

Problém DF je ale jinde. Na DF jsou kategorie rozdělené detailněji a stejně je problém něco najít (už jsi někdy zkoušel něco hledat na DF Mojehobby.cz?). O pár let dříve se na DF našlo dost témat, která by stálo za to přesunout jako samostatné články na MoNaKo a také se tak dělo. Dnes o takové téma skoro nezavadíš.

Jinak mám názor jako tujano, že zima bude o něco přívětivějším obdobím a zase se něčeho dočkáme.
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
tom59herder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom59herder »

Nerad se účastním diskuzí, kde může být výsledkem jen blbá nálada zúčastněných. Již jsem to několikrát zažil i na svém diskuzním fóru, kde jsem neprozřetelně souhlasil, aby se stalo i oficiálním diskusním fórem slot racingu (autodráhových závodníků). Přesto se v tomto vláknu připojím se svými postřehy.
MoNaKo sleduji od prvních jeho počátků a zaplať Bůh takový portál existuje. Leteckým modelářům se o něčem takovém může zdát. Přesto i já jsem nabyl dojmu, že trochu (spíš více) neuspokojuje můj hlad po informacích.
Většina z vás zde píše o tom, že to bylo lepší. Všichni toužíme ne po reportech ze setkání, ale po reportážích ze stavby modelů, různé fígle a podobně. Těch je opravdu v současné době jako šafránu. Kdo však za to může. No přece my sami. To není v silách jednoho administrátora webu. Na svých stránkách jsem takovým administrátorem já, a musím se hodně smekat, aby byly pro ostatní modeláře něčím přitažlivé. Víceméně se mi to daří, ale mé stránky mají oslovovat užší okruh modelářů než jsou zájemci o lodě.
Bez našich příspěvků to nepůjde. Ovšem sám vím, co to dá práce udělat alespoň průměrný report ze stavby modelu natož „vyrobit“ tutorial. Sám to dělám několik let a ne vždy mám pocit, že to někdo ocení. Se stejným pocitem se mohou potýkat také ti, kteří napíší report na stránky Monaka. Spousta z nás reaguje docela svérázně a autora takové příspěvku od další publikační činnosti odradí. I „zasloužilí“ modeláři ne vždy úměrným způsobem reagují na příspěvky a to dokonce na diskuzním fóru. Já také modelařím přes 40 let a také bych mohl mít v lečems patent na rozum. Ale mám v sobě brzdu slušnosti a skromnosti a když opravdu už není co pochválit, mlčím. Blbě podaná rada spíše odradí než by nakopla.
Národ modelářů je specifický také v tom, že ke stejnému cíli se většina dobere různou cestou. Je tedy potřeba mít respekt i před takovým názorem, který zrovna mě není pochuti. Od svých 15 let pracuji s dětmi v různých kroužcích modelářů. Jestliže v některých domech dětí mají nedostatek zájemců o kroužky, tak u nás v Liberci to moc neplatí. Ale jde o to, že modeláři jsou takovými dětmi, ke kterým se musí přistupovat tak, aby za každým pokáráním byla cítit pochvala.
Pokud budeme k sobě navzájem přistupovat ohleduplně a taktně, pak nebude problém i se stoupající kvalitou stránek Monaka. A kdo to neumí (někteří říkají, že to umí říci jen na rovinu) pak ať svým psaním raději neškodí a to i na diskuzích. Mistr, který neumí slušně prodat to, co sám umí, nic nikoho nenaučí.
SH

Příspěvek od SH »

ladous píše:Teď do sebe ale mícháš dvě věci. Problém náplně článků vlastního serveru MoNaKo je dán tím, co má redakce k dispozici. Spíše se nám sejdou reportáže, než jiné články, ale to moc neovlivníme.
Nemíchám dvě věci dohromady ale snažím se Ti vysvětlit, že ty dvě věci jsou spolu úzce provázány. Jaký je formát stránek, takové články se spíš budou Ti dostávat k dispozici. Když na první straně budeš mít z 10ti článků 9 reportáží tak je podstatně větší pravděpodobnost, že nějaký potenciální autor (ať už zde déle sloužící nebo kolem procházející /u toho to bude ještě markantnější../ ) napíše spíš další reportáž než článek z dílny. To je dílem inspirace - "jé tady mají hezký článek o takové akcičce... My měli podstatně lepší akci tak jim to tu napíšu..." . Kdybys měl z 10ti článků 9 o technologii , věř mi, že do pů roku budeš brečet,že nikdo nepíše o akcích...

ladous píše:....Zároveň nikdy nedocílíme stavu, aby na první stránce byly všechny články (a proto jsou tam ty nejaktuálnější). To prostě vzhledem k jejich množství nejde. Proto jsou články řazeny do kategorií a vyfiltrováním dané kategorie se čtenář dostane na uzší seznam, když na to přijde. Nechtěj po mně, abych pár článků, co napíše SH o technologii, nechal na věčné časy čtenářům na očích, aby je nemohli přehlédnout.
teď si nejsem jist, jestli jsi vůbec četl co jsem napsal... Mě spíš přijde že ne. Anebo nepochopil...
- nikde jsem nepsal, že na první straně musí být všechny články. Spíš mi přijde že jich tam je až moc.
- nikde jsem nepsal, že moje články musí být pořád na očích na věčné časy. Pouze požaduji, aby byly dohledatelné. A to je rozdíl. A, to se na mě nezlob, v současné době nejsou. Jakýkoliv článek starší půl roku je rozumným způsobem nedostupný. BTW: nevím, proč to hned stavíš do osobní roviny. Napsal jsem Ti, proč nepíšu já. Já nejsem nijak vyjímečný ani zvláštní. Jsem průměrný modelář a proto se mohu domnívat, že stejný pohled na věc má i pár dalších.
- píšeš "Proto jsou články řazeny do kategorií a vyfiltrováním dané kategorie se čtenář dostane na uzší seznam, když na to přijde. " ....%) Nevím, tak to asi píšeme každý o jiném webu. Rozdělení na 14 kategorií z čehož 5 jsou typy modelařiny a je jednoúrovňové nepovažuji za strukturované rozdělení. Viděl jsi třeba Aukro, Seznam atd????
ladous píše:....Problém DF je ale jinde. Na DF jsou kategorie rozdělené detailněji a stejně je problém něco najít (už jsi někdy zkoušel něco hledat na DF Mojehobby.cz?).
a zkusil jsi něco najít na DF MoNaKo???? je to úplně stejné. Nesměšuj DF a MoNaKo. Každé je jiné, má jinou strukturu a jiné zaměření.
ladous píše:....O pár let dříve se na DF našlo dost témat, která by stálo za to přesunout jako samostatné články na MoNaKo a také se tak dělo. Dnes o takové téma skoro nezavadíš.
a přesunul je někdo? Není to spíš úkolem správce? Ano, je to práce. Ale bez práce nic není. A protože se často opakující dotazy nepřesunou, aby na ně šlo dát jednoduchý odkaz, takové FAQ, tak na opakující dotazy už málokdo má chuť a sílu odpovídat. Ostatně o tom někdo psal dřív. Myslím, že zrovna Ty.
Admirál

Příspěvek od Admirál »

Upadek fora sleduji již víc jak rok. A ani v zimě to nebylo lepší, tudíž zimou to není. Jen si vemte kdy naposled tu přibylo nové vlákno o stavbě modelu. A ani ve starých vláknech nové příspěvky nepřibývají. Jen se podivejte do Historické plachetnice - rozestavěné kolik ze staveb je dotahnuta do konce a kolik znich alspoň jednou za čtvrtlení mají alspoň jeden nový příspěvek. Otevřelo se i sekce laminátových lodí a po počátečních třech lodích přišel totální utlum.

Souhlasím i stím že mnoho lidí se bojí sem něco dát. Toto forum je pro modeláře amateri a tak si nemyslím že je zde na místě tvrdá kritika. Když si někdo myslí že to udělal někdo špatně tak by ho neměl urážet ale spíše podat pomocnou ruku a poradit.

Stejně tak souhlasím i stím že i když se někdo pokusí rozběhnout novou diskuzi je to marné. Já sám jsem kdysi chtěl poradit s výrobou plátování a když jsem ho dokončil přišlo mi fer abych sem dal postup mé výroby. Nečekal jsem obdiv neboť nejsem sním zcela spokojen (tak jako se vším na mém pokusu o loď), ale doufal jsem v příspěvky jako " Kdyby si to udělal takhle bylo by to lepší", Timto by sis ušteřil spousty času". Prostě nějaké reakce jež by mě a i ostatním pomohli to příště udělat lépe. A zatim ani jedna reakce. :mad:
Dokončeno: H.M.S. Victory; La Real
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

Admirál píše:Stejně tak souhlasím i stím že i když se někdo pokusí rozběhnout novou diskuzi je to marné. Já sám jsem kdysi chtěl poradit s výrobou plátování a když jsem ho dokončil přišlo mi fer abych sem dal postup mé výroby. Nečekal jsem obdiv neboť nejsem sním zcela spokojen (tak jako se vším na mém pokusu o loď), ale doufal jsem v příspěvky jako " Kdyby si to udělal takhle bylo by to lepší", Timto by sis ušteřil spousty času". Prostě nějaké reakce jež by mě a i ostatním pomohli to příště udělat lépe. A zatim ani jedna reakce. :mad:
Pokud se to povede a ladous bude trochu tvrdší vyjednavač, tak jeden zdejší modelář napíše článek o plátování své lodi... už to nějakou dobu slibuje, tak teď už snad necukne :rolleyes:
Obrázek
NeJaToD team
Morpheus141

No .. koukám, že jsem rozpoutal slušnou debatu. Všichni jsme si tu už řekly, co je tady špatně. Teď bychom si měli číci co udělat pro to aby to bylo lepší. Ne co udělá někdo jiný, ale co uděláme my sami. Jsem spíše podprůměrný modelář a raději s modely jezdím, než je stavím, ale v současné době moji synové předělávají hračkové čluny na plnotučné rc modely a myslím si, že jim to celkem jde a tak jsem jim slíbil, že o tom napíšeme článek. Taky dělám testera pro astra model, a pokud budete chtít, můžu napsat nějaké ty recenze i sem. Ladousy, ať se ti líbí, nebo ne, pokud na DF někdo začné psát kraviny, nebo si tady z toho dělat reklamu, tak po něm půjdu jak cigán po uzeném. A když mi to smažeš, napíšu to znovu ... budu to psát tak dlouho, dokud ten trouba nepochopí, že je něco špatně. A pokud budeš chtít, tak se naučím HTML nebo v čem k čertu tohle forum jede pomůžu ti. Tohle forum mělo svou úroveň a svou hodnotu. Při troše snahy a pomoci od ostatních by to tak zase mohlo být.
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

V redakční poště čekám na těch prvních 9 článků (1. vlašťovku do počáteční desítky už jsem obdržel - autorovi veliké díky) o technologii kolem stavby modelů, abychom změnili nastavený trend, jak to o pár řádek výše zmiňuje SH.

Díky a hezké léto.
Pepa Darvaš

Příspěvek od Pepa Darvaš »

Myslím, že Ladousi nejsi horší admin než Keba ,chce to jen více trpělivosti, než se venku trošku ochladí. Lidi jsou na dovolených a taky mají přehřáté mozky.Věřím,že se to tady brzy rozběhne a bude to jako dřív.Chce to opravdu hlídat a umravňovat takové rejpaly a lidi, co se neumí na veřejnosti chovat ,neboť tyto řádky pročítají i mladí .S těmi skrytými reklamami by se také mělo něco dělat.Reklama na tomto fóru není tak drahá.
Keba

Příspěvek od Keba »

Ahoj!
Docela zajímavé čtení a tak si dovolím taky připojit svůj soukromý názor z pohledu bývalého správce MoNaKa. Z mého pohledu bylo mojí největší chybou založení právě MoNaKa-DF. Přitom v době kdy jsem DF vytvářel se mi zdálo jako naprosto ideální a samozřejmé pokračování rozvoje webu ho mít. Články na MoNaKu přibývaly, čtenáři měli zájem, příspěvků bylo hodně a zdaleka ne jen z reportáže z akcí. Jasně, chce to ještě diskusní fórum!
Jenže...DF odčerpalo spoustu materiálu, který by se jinak objevil na stránkách MoNaKa. Čtenáři se pomalu, ale jistě víc soustředí na samotné DF než na web. Proč psát a něco fotit do podoby uspořádaného článku, když to můžu rovnou sypat na DF, prakticky bez ladu a skladu?!?! Je to pohodlnější a lepší než psát články! Navíc se ostatní čtenáři k tomu mohou rovnou vyjádřit! To je přeci supeééér!
Ano - považuji to za VELKÝ omyl!
Najednou se začnou objevovat různé šarvátky, slovní přestřelky a pod. Bylo tady toho víc než dost. Dá se to ukočírovat jen těžko (proboha co smazat a co ne?!) a někteří si možná vzpomenou, že jsem nakonec, jako protest proti chování čtenářů, MoNaKo-DF na celý týden odstavil. Řešení těchto problémů zabere spoustu času nejen administrátorovi, který všechno pročítá, ale i ostatním. Všichni totiž začnou řešit neřešitelné. Jako administrátor musíte opustit pozici demokrata a musí se z Vás stát despota. Výsledkem je "špatná nálada". Otřepaná, ale pravdivá fráze.
Marně jsem se snažil několikrát apelovat na to, aby ti, kteří píší obsáhlá témata sem na MoNaKo-Df, to raději udělali formou článku. V galerii je spousta fotek dokumentujících postup stavby, ale text nikde! Mají takové fotky význam? Jediné čeho se mi poslední dobou dostávalo byly sliby a pak výmluvy na nedostatek času a nebo, že to neumí napsat. Nemám to nikomu za zlé a nikomu nic nevyčítám! Opravdu to konstatuji jen jako holý fakt. Našli se i tací, kteří svůj slib dodrželi. Těm ještě jednou a upřímně děkuji!
Abych to shrnul. S odstupem času si myslím, že příčinou nedostatku článků na MoNaKu je MoNaKo-DF. Zkuste se nad tím zamyslet. Možná mi dáte za pravdu a napadne Vás stejné řešení jako mě, ale většinou asi ne. :)
Hezký den všem.
Keba
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
tom59herder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom59herder »

Administrátor DF nemůže být velký demokrat. Pak se z dobrého DF stává jen místo kde si někteří diskutující mohu vylévat své nálady a ztrpčovat jiným jejich zálibu. Dost jsem se divil, že jsi DF otevíral, protože už od počátku Monaka bylo možno přidávat komentáře pod článek. Poslední dobou jsem si některé články znovu přečetl a také komentáře k nim a úroveň (myslím tím především morální) byla na větší úrovni, než jsou diskuzní příspěvky v některých vláknech. Na mých stránkách jsem zřídil DF proto, že jsem nechtěl aby články byly "zaneřáděny" komentáři. Dnes to přehodnocuji a po stejně špatných zkušenostech s některými členy DF uvažuji o možnosti komentářů přímo pod texty a zlikvidování DF.
Tím jsem chtěl napsat, že máš dost velký kus pravdy, ale nemyslím si, že se zrušením DF na Monaku něco změní (myslím větší množství bastlířských příspěvků). A stejně tak je bláhové se domnívat, že se zimou příjdou další příspěvky.
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Keba píše:Z mého pohledu bylo mojí největší chybou založení právě MoNaKa-DF. Přitom v době kdy jsem DF vytvářel se mi zdálo jako naprosto ideální a samozřejmé pokračování rozvoje webu ho mít. Články na MoNaKu přibývaly, čtenáři měli zájem, příspěvků bylo hodně a zdaleka ne jen z reportáže z akcí. Jasně, chce to ještě diskusní fórum! ...
Ano - považuji to za VELKÝ omyl!
Z mého pohledu byla myšlenka DF daru z nebes. Určitě nebudu sám, komu se právě prostřednictvím DF povedlo najít kontakty na modeláře, se kterými by se jen těžce seznamoval jinou cestou. Nebýt DF, tak se určitě tak rychle nerozjede TT. Vedlejším efektem DF je, že se zrodila spousta zlé krve, díky níž je dnes i zde na DF polomrtvo.

A k těm reportážím z akcí snad jen tolik, že v době zakládání DF bylo těch akcí pro lodní modeláře mnohem méně. Troufám si tvrdit, že právě díky DF řada nových akcí vznikla, což je v konečném důsledku také dobře. Má to samozřejmě i odvrácenou stranu, protože termíny si kolidují a málokdo si dnes udělá výlet přes celou republiku na nějakou akci, když má obdobných akcí 5 ročně do 100 km od baráku.
Keba píše:V galerii je spousta fotek dokumentujících postup stavby, ale text nikde! Mají takové fotky význam?
Mají, pokud je autor alespoň jako odkaz přímo vloží ke svému příspěvku. Bohužel, převládají jen hlášky typu: "Foto je v galerii, ale numím to sem vložit." U některých je to možná pravda, ale u většiny to bude spíše leností, protože označit adresu k fotce a vložit jí do textu příspěvku zabere o pár sekund navíc.
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Čo sa týka existencie DF MoNaKo versus MoNaKo, prikláňam sa k názoru Ladouse.

Samotné MoNaKo je (bola?) pre mňa akási náhrada neexistujúceho lodnomodelárskeho časopisu. Čo je samozrejme pozitívne, ale až spolu s DF MoNaKo to začalo mať tú správnu šťavu .

Na modelárstve je, aspoň podľa mňa, najlepšie to stretávanie s ľuďmi rovnakej krvnej skupiny a možnosť porozprávať sa o svojich "úspechoch a nezdaroch" , plánoch na nové modely. nápadoch, "úlovkoch" v modelárskych a internetových obchodoch a tak...

Asi sú typy, ktorým stačí doma si zlepiť model a potom si ho niekde pri vode (potajme:/ ) púšťať. Ale myslím si, že takých je málo.

Už dosť rokov robím s deckami na krúžku a viem, že keď sa zúčastnia nejakých modelárskch akcii, alebo sa začlenia do partie ( klubu, krúžku, ...) , lodičkársto ich viac chytí za srdce a majú väčšiu chuť do roboty. Nie všade sú však kluby a krúžky.

Ako s tým súvisi DF MoNaKo? No tak, že aj prostredníctom DF sa udržujú kontakty, je možné sa deliť o zážitky aj skúsenosti zo stavby modelov alebo súťaží, videť ako sa darí ostatným kolegom, atď. Keď vidím, ako niekto úspešne postupuje v práci na modeli, je to pre mňa veľmi pozitívna motívácia, aby som prekonal lenivosť a trochu popracoval na svojich projektoch.

DF MoNaKo je pre mňa virtuálna hospoda ( najlepšie pri vode ), kde by som rád stretával modelárskych známych, aby som sa dozvedel, čo majú nové.
Len je tu už hodne dlho nejako pusto a smutno.
A ja mám čím ďalej, tým menej chuti do modelárčenia.

Možno je čas zmeniť podnik ... ( vraj dosť modelárov prechádza k rybárom:D )

P.S.
Skúste sa pozrieť napríklad na plastikárske www.modelforum.cz
Nie je to dokonalé, ale pre skúseného aj začínajúceho modelára je tam kopec inšpirácie. Dokonca si trúfam povedať, že aj keby si začínajúci plastikový modelár nikdy nekúpil žiadny modelársky časopis alebo nechodil do modelárskeho krúžku, dokáže sa na základe informácii obsiahnutých v tomto DF zdokonaliť. Jednoducho odprezentuje fotky svojho modelu a dozvie sa aj kritické pripomienky aj nápady na lepšie postupy. Nadväzujú sa tu nové kontakty, dohodne sa účasť na súťažiach, aj nejaký ten modelársky bazár funguje.
PeterP
SH

Příspěvek od SH »

No, snad to Ladous snese a nedá mi ban...:)

jedna z myšlenek která tu zazněla je, že některá vlákna na DF jsou velmi obsažná a zasloužila by si samostatný článek (Ano, je jich málo ale jsou...) a že by autoři měli spíš než se vypisovat na df napsat článek....
Ano, s první částí souhlasím, s druhou už ne. A to z několika důvodů. Jednak se často takové podnětné vlákno vyvine z naprosto nevinného dotazu a třeba až po delší době...
A druhak je to velmi podobná, ne-li identická situace jako u modelářských časopisů - "napište článek, my vám ho vydáme..." Ale to je podle mě trochu zjednodušené hápání. Redaktor/webmaster by se taky měl aktivně podílet na svém díle ve smyslu vyhledávat zajímavá témata, mět vytipované "pisálky" kteří umí psát zajímavě a přitažlivě ( to není bohužel každému dáno...) a mít s nimi třeba reportáže ze zajímavých akcí domluvené předem a ne se v pondělí ptát "kdo o tom něco napíše".. A stejné je to i s převodem některých vláken do článků. Proč by to nemohl dělat admin anebo nějaká jím pověřená osoba? Pro někoho může být pár příspěvků na DF vrcholem jeho literární činnosti... jiného třeba ani nenapadne, že by mohl o něčem takovém psát článek. A tu vidím roli admina - tomu prvnímu vyzobat z vlákna informace, dát jim formát a štábní kulturu a dotyčnému ji poslat na korekturu a případné doplnění... A toho druhého vyzvat k napsání...
SH

Příspěvek od SH »

PeterP: 100% souhlas....
ESN

Příspěvek od ESN »

SH píše:No, snad to Ladous snese a nedá mi ban...:)

jedna z myšlenek která tu zazněla je, že některá vlákna na DF jsou velmi obsažná a zasloužila by si samostatný článek (Ano, je jich málo ale jsou...) a že by autoři měli spíš než se vypisovat na df napsat článek....
Ano, s první částí souhlasím, s druhou už ne. A to z několika důvodů. Jednak se často takové podnětné vlákno vyvine z naprosto nevinného dotazu a třeba až po delší době...
A druhak je to velmi podobná, ne-li identická situace jako u modelářských časopisů - "napište článek, my vám ho vydáme..." Ale to je podle mě trochu zjednodušené hápání. Redaktor/webmaster by se taky měl aktivně podílet na svém díle ve smyslu vyhledávat zajímavá témata, mět vytipované "pisálky" kteří umí psát zajímavě a přitažlivě ( to není bohužel každému dáno...) a mít s nimi třeba reportáže ze zajímavých akcí domluvené předem a ne se v pondělí ptát "kdo o tom něco napíše".. A stejné je to i s převodem některých vláken do článků. Proč by to nemohl dělat admin anebo nějaká jím pověřená osoba? Pro někoho může být pár příspěvků na DF vrcholem jeho literární činnosti... jiného třeba ani nenapadne, že by mohl o něčem takovém psát článek. A tu vidím roli admina - tomu prvnímu vyzobat z vlákna informace, dát jim formát a štábní kulturu a dotyčnému ji poslat na korekturu a případné doplnění... A toho druhého vyzvat k napsání...
Sváťo to už trochu přeháníš, stal jsem se radaktorem Monaka, a vidím kolik je práce udělat jeden pitomý článek na web- tím myšleno né ho napsat ale zpracovat, aby k něčemu vypadal, a webmaster nebo redaktor opravdu nemá mnoho času a hlavně nálady hledat a přemlouvat jak ty říkáš pisálky aby něco napsali, no MoNaKo je o dobrovolnosti lidí se podělit. Bohužel už i na MoNaKo dorazila ta česká vyčůranost a vychcanost, já jsem lepší já to umím a já se s nikým nepodělím.

Když jsem na MoNaKo narazil, bylo to tu jiné, pamatuju si že mi Ante, Keba a i jiní radili a psali odpovědi které plodně odpovídali na moje otázky. A dnes ? No posuďte sami...
Elektronická Sekretářka Nojby pro neznalé: JSEM MUŽ
Zamčeno
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Připomínky a náměty - kniha návštěv“