Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Hřídel

Nápady, postupy, dotazy jak a co udělat.
Odpovědět
lustigm

Re: Hřídel

Příspěvek od lustigm »

Ahoj
Mám olaminovaný trup na Springera natřený základovkou. Chystám se provrtat díry na hřídel a na hřídel kormidla. Chtěl jsem se zeptat, jestli na to nejsou nějaké fígle, aby trup/barva nepopraskal.
Díky za rady
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Fígl je ten, že se to běžně dělá ještě před nabarvením. Možná existují lidé, co při vrtání trefí otvor akorát a po vlepení pouzder hřídelí se nebude muset přistoupit k opravě nátěru, ale já se k nim rozhodě neřadím. Ještě snad ten kolmý otvor na kormidlo, ale tu šikmou díru na hlavní pohon si moc čistě neumím představit.

Má rada tedy zní: Začít vrtákem o průměru cca 2 mm a postupně přidávat.
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
lustigm

Příspěvek od lustigm »

Díky moc.
Kdybych poškodil tu základovou bílou, tak to můžu ještě opravit. Konec konců, není to ta finální vrstva. Příště se snad poučím. :)
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

Ahoj- navíc tam musíš tu hřídel nějak vlepit- osobně se mi vlastně nikdy nepovedlo ji vlepit "čistě" - vždy mi lepidlo(epox) někde trochu vyjel, ukáp- a následovalo broušení.....základovka ale není asi na závadu...bude to v pohodě, uvidíš....
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
Tatka

Příspěvek od Tatka »

Pokud uděláš díru pro hřídel větší (na 90% asi jo), nastříhej na kratší kousky izolepu vyztuženou skleněnými vlákny (osvědčila se mně nejvíc, neb se moc neprohýbá a dobře lepí) a tu ďouru okolo hřídele zvenku oblep těmi kousky izolepy a zevnitř zalij pryskyřicí. Na tohle používám Letoxit s mikrobalony. Pokud lepíš ty kousky dostatečně "snaživě", tak Letoxit ani neproteče.
SH

Příspěvek od SH »

Tatka píše:Pokud uděláš díru pro hřídel větší (na 90% asi jo), nastříhej na kratší kousky izolepu vyztuženou skleněnými vlákny (osvědčila se mně nejvíc, neb se moc neprohýbá a dobře lepí) a tu ďouru okolo hřídele zvenku oblep těmi kousky izolepy a zevnitř zalij pryskyřicí. Na tohle používám Letoxit s mikrobalony. Pokud lepíš ty kousky dostatečně "snaživě", tak Letoxit ani neproteče.
máš štěstí na pásku... U některých druhů pásek je Letoxit schopen pásku odtlačit od podkladu a zatéct pod ní. Je silně vzlínavý.
Přema

Příspěvek od Přema »

Podle velikosti díry,ale i tak,osvědčil se mi Purex-zavzlíná a následně vzdušnou vlhkostí vypění,a to všude
-je schopen přilepit i kovové pouzdro
-je pevný
-ale dostatečně pružný,takže se nepřenáší tolik hluku do skořepiny trupu,fungující coby ozvučnice
-ta páska se skelnými vlákny je opravdu dobrá a proto tak drahá
Tatka

Příspěvek od Tatka »

Šoupl jsem do galerie fotky s páskou. Je to ze stavby Jenise - roura na příčný pohon. Fotky z hřídelí jsem nenašel.
Obrázek
Obrázek
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Stavba modelu“