Ahoj
Mám olaminovaný trup na Springera natřený základovkou. Chystám se provrtat díry na hřídel a na hřídel kormidla. Chtěl jsem se zeptat, jestli na to nejsou nějaké fígle, aby trup/barva nepopraskal.
Díky za rady
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Hřídel
Re: Hřídel
Fígl je ten, že se to běžně dělá ještě před nabarvením. Možná existují lidé, co při vrtání trefí otvor akorát a po vlepení pouzder hřídelí se nebude muset přistoupit k opravě nátěru, ale já se k nim rozhodě neřadím. Ještě snad ten kolmý otvor na kormidlo, ale tu šikmou díru na hlavní pohon si moc čistě neumím představit.
Má rada tedy zní: Začít vrtákem o průměru cca 2 mm a postupně přidávat.
Má rada tedy zní: Začít vrtákem o průměru cca 2 mm a postupně přidávat.
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
Díky moc.
Kdybych poškodil tu základovou bílou, tak to můžu ještě opravit. Konec konců, není to ta finální vrstva. Příště se snad poučím.
Kdybych poškodil tu základovou bílou, tak to můžu ještě opravit. Konec konců, není to ta finální vrstva. Příště se snad poučím.
Ahoj- navíc tam musíš tu hřídel nějak vlepit- osobně se mi vlastně nikdy nepovedlo ji vlepit "čistě" - vždy mi lepidlo(epox) někde trochu vyjel, ukáp- a následovalo broušení.....základovka ale není asi na závadu...bude to v pohodě, uvidíš....
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
Pokud uděláš díru pro hřídel větší (na 90% asi jo), nastříhej na kratší kousky izolepu vyztuženou skleněnými vlákny (osvědčila se mně nejvíc, neb se moc neprohýbá a dobře lepí) a tu ďouru okolo hřídele zvenku oblep těmi kousky izolepy a zevnitř zalij pryskyřicí. Na tohle používám Letoxit s mikrobalony. Pokud lepíš ty kousky dostatečně "snaživě", tak Letoxit ani neproteče.
máš štěstí na pásku... U některých druhů pásek je Letoxit schopen pásku odtlačit od podkladu a zatéct pod ní. Je silně vzlínavý.Tatka píše:Pokud uděláš díru pro hřídel větší (na 90% asi jo), nastříhej na kratší kousky izolepu vyztuženou skleněnými vlákny (osvědčila se mně nejvíc, neb se moc neprohýbá a dobře lepí) a tu ďouru okolo hřídele zvenku oblep těmi kousky izolepy a zevnitř zalij pryskyřicí. Na tohle používám Letoxit s mikrobalony. Pokud lepíš ty kousky dostatečně "snaživě", tak Letoxit ani neproteče.
Podle velikosti díry,ale i tak,osvědčil se mi Purex-zavzlíná a následně vzdušnou vlhkostí vypění,a to všude
-je schopen přilepit i kovové pouzdro
-je pevný
-ale dostatečně pružný,takže se nepřenáší tolik hluku do skořepiny trupu,fungující coby ozvučnice
-ta páska se skelnými vlákny je opravdu dobrá a proto tak drahá
-je schopen přilepit i kovové pouzdro
-je pevný
-ale dostatečně pružný,takže se nepřenáší tolik hluku do skořepiny trupu,fungující coby ozvučnice
-ta páska se skelnými vlákny je opravdu dobrá a proto tak drahá
Šoupl jsem do galerie fotky s páskou. Je to ze stavby Jenise - roura na příčný pohon. Fotky z hřídelí jsem nenašel.

-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6 Odpovědi
- 5233 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od ladous
-
- 3 Odpovědi