Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
flauta "Derfflinger" 1:48
Re: flauta "Derfflinger" 1:48
Máš pěkné uzlíky na šlapnicích. Celkově jakoby tenší lana v poměru k velikosti kladek.
(Zjišťuju, že v mé stavebnici je zřejmě lanoví špatně nadimenzováno a blbě se váže...)
Radek
(Zjišťuju, že v mé stavebnici je zřejmě lanoví špatně nadimenzováno a blbě se váže...)
Radek
Na síly lan jsem použil tabulku od Mondfelda a snažím se to zhruba dodržet i když je to občas problém.
Petr
Petr
Vypadá to velice dobře.Lana s uzly jsou 100 % autentické.Super.
Žut na přelomu dubna a května 2010 náš svět navždy opustil.
Nechť žije jeho památka v našich srdcích.
Mužu se zeptat z čeho máš plachty??
A máš je nějak vyztuženy kvuli dojmu napnutí??
A máš je nějak vyztuženy kvuli dojmu napnutí??
Dokončeno: H.M.S. Victory; La Real
Neuveriteľne precízna a pekná práca. Klobúk dole. Mohol by si sem hodiť ešte nejaké fotky hotovej lode?
Jano
Jano
zdravím, blahopřeji k dokončení modelu.Opět je na světě jeden výstavní kousek.Smekám.
Žut na přelomu dubna a května 2010 náš svět navždy opustil.
Nádherný, precizní model. Gratuluji. Tak na které soutěži s ním chceš vyhrát, abych věděl, kam se zajet na něj podívat.
Radek
Radek
To Admirál:
plachty jsou ušité z tenkého plátna a na vyztužení jsem použil 0.6mm tenký přídavný drát pro svařování v CO, který je vsunutý do obšitých obrub a drží tvar plachty.

To firdajan:
fotky ještě udělám, čekám až bude víc světla, protože s bleskem nejsou fotky dobré.
To BRadek:
ještě nikdy jsem na žádné soutěži nebyl a tak se chci pokusit uspět v céčkové soutěži v dubnu v Mariánkách. Doufám, že to rozhodčí moc nepoplijí. Ale aspoň se dozvím, co dělám špatně a další model bude třeba o to lepší.
Petr
plachty jsou ušité z tenkého plátna a na vyztužení jsem použil 0.6mm tenký přídavný drát pro svařování v CO, který je vsunutý do obšitých obrub a drží tvar plachty.

To firdajan:
fotky ještě udělám, čekám až bude víc světla, protože s bleskem nejsou fotky dobré.
To BRadek:
ještě nikdy jsem na žádné soutěži nebyl a tak se chci pokusit uspět v céčkové soutěži v dubnu v Mariánkách. Doufám, že to rozhodčí moc nepoplijí. Ale aspoň se dozvím, co dělám špatně a další model bude třeba o to lepší.
Petr
Loď je nádherná a práca poctivá a čistá, verím že bude mať úspech aj u rozhodcov... 
zdravím, celou dobu stavby jen hledím s otevřenou hubou, takže teď na konec se musím ozvat. Nádherná práce, moc pěkně se na to dívá!
carrot
carrot
Dneska se zadařily světelné podmínky a tak jsem ještě nafotil pár detailnějších fotek. Jsou k vidění na http://petrricek.galerie.cz/
Petr
Petr
I já děkuji za další krásné fota a s tím mi vyvstává otázka - mohl by jsi prozradit postup výroby kladek, protože jsou vzkutku precizní, zaobleno do všech stran.
Radek
Radek
Vďaka za fotky v galérii, sú fantastické. Prekrásna inšpirácia. Veľa zdaru pri dokončovaní Sovereign.
Jano
Jano
Kladky vyrábím tak, že si nařežu hranolky o rozměrech kladky (šířka x hloubka), do nich ještě vyříznu drážky pro uvázání. Potom na cirkulce obříznu hranolek kolem dokola ( výška kladky).BRadek píše:I já děkuji za další krásné fota a s tím mi vyvstává otázka - mohl by jsi prozradit postup výroby kladek, protože jsou vzkutku precizní, zaobleno do všech stran.
Radek
Vyvrtám otvory pro lana a ty pak ještě vrtáčkem projedu tak, aby to vypadalo, že je uvnitř kladka.
Potom trojhranným pilníčkem piluji postupně ze všech stran včetně zaoblení a nakonec krajovou kladku odříznu a ještě dočistím samostatně.
Tenhle postup zaručuje, že budou všechny kladky stejné.

Petr
Na finální dohlazení kladek lze použít obrušování v bubnu - Vezme se uzaviratelná plechovka a vnitřek vylepí jemným šmirlpapírem. Pevné čelo uprostřed provrtat a upevnit šroub. Za ten šroub upnout do akučka nebo k jinému "zdroji rotace", nasypat kladky a nechat pracovat...
Radek
Radek
Co by to asi udělalo s kupovanýma hranatýma kladkama? Myslíš, že by se obrousily do kulata?
Petr
Petr
Mělo by. Ten postup je z ruských stránek, borci si sami vyrábějí tisíce kladek, takže ruční broušení neee.petrricek píše:Co by to asi udělalo s kupovanýma hranatýma kladkama? Myslíš, že by se obrousily do kulata?
Petr
Jo, a ta piksla má rotovat naležeto - vrtačka ze strany, nikoliv zezdola.
Radek
Podobne sa čistia zemiaky vo veľkých vývarovniach. Len tam je bubon nastojaka. 
Asi preto , že zemiaky sú ťažšie. Takže aj rýchlosť otáčania bubna pri brúsení kladiek
je treba voliť nižšiu, aby kladky neboli odstredivou silou "prilepené" k obvodu a brúsny
efekt nikde.
Asi preto , že zemiaky sú ťažšie. Takže aj rýchlosť otáčania bubna pri brúsení kladiek
je treba voliť nižšiu, aby kladky neboli odstredivou silou "prilepené" k obvodu a brúsny
efekt nikde.
Nepsali tam jakou zrnitost by měl mít ten šmirgl?kartonist píše:Mělo by. Ten postup je z ruských stránek, borci si sami vyrábějí tisíce kladek, takže ruční broušení neee.petrricek píše:Co by to asi udělalo s kupovanýma hranatýma kladkama? Myslíš, že by se obrousily do kulata?
Petr
Jo, a ta piksla má rotovat naležeto - vrtačka ze strany, nikoliv zezdola.
Radek
Petr
- petr hájek
dá se tam nasypat i sklářský písek nebo korund v prášku mezi vše jako náplň, jinak ten buben b měl mít uvnitř něco jako lopatky v míchačce a otáčky musí být nízké mě se osvědčila převodovka z majáčku - starý typ z tzv. majáčků zvaných remoska .Stejným způsobem se opracovávají drahokamy na tzv.mugle jen ještě za přidání vody.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!