Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Marinefährprahm MEP 1943 "Type D"

Nápady, postupy, dotazy jak a co udělat.
Nováček

Re: Marinefährprahm MEP 1943 "Type D"

Příspěvek od Nováček »

Jo tak nějak jsem to nakonec tak udělal a zatim mam hotovy trup ale bez bortu
cobra

Příspěvek od cobra »

Nováček píše:Jo tak nějak jsem to nakonec tak udělal a zatim mam hotovy trup ale bez bortu
Já jsem ho laminoval z jednoho kusu tkaniny - je teda fakt že zbylo poměrně mnoho zbytků ale šlo to krásně - jen to vlastně chtělo zatížit okraje.Jinak pozor nějaké moc ostré hrany tam nejsou - mrkni na fotky co jsem ti poslal,... apropo kde je foto :D
Cobra možná někdy bejvávala dobrá..... Obrázek
Joe

Příspěvek od Joe »

To s tím lamitem není špatný nápad, možná někdy vyzkouším. Já jsem kdysi používal metodu z železničního modelářství, kdy jsem do Toluenu nalámal kousky plexiskla z různých krabiček. Konzistenci si každý musí vyzkoušet. Touto "tekutinou" jsem prosytil papír - většinou silnější savou čtvrtku (nejčastěji z různých kancelářských desek). Nechal jsem zaschnout a potom se ten papír dal krásně do hladka vybrousit. Někdy se musel nátěr i opakovat, ale spíš kvůli povrchu, už ne kvůli prosycení. Takto upravený papír se dal krásně řezat nožem a netřepil se. Pokud jsem chtěl něco udělat do oblouku, stačilo místo v ohybu natřít hmotou, ohnout a nechat zaschnout. Oblouk byl krásně kulatý a nepraskal.
Nováček

Příspěvek od Nováček »

tu první vrstvu jsem taky dělal z jednoho kusu a ty hrany jsem si zbrousil, ale i tak mi to někde odstávalo tak jsem to musil opravit
Nováček

Příspěvek od Nováček »

Cobro Jak jste to vyřešil s těmi otvíracími vraty v předu?
cobra

Příspěvek od cobra »

Zdravím - plánek se v tomto ohledu poněkud liší,zřejmě se vůbec nepočítalo s tím že model bude mít funkční vyklápěcí rampu.Vycházel jsem z dobových fotografií (poměr otevřených vrat - k měřítku modelu),nákladový prostor musel mít po obou stranách vnitřního prostoru místo pro mechanizmus vyklápění a vyrovnávací protizávaží (vrata musela být při své velikosti značně těžká) - a motory které navýjely manipulační řetězy by zřejmě nezvládaly tak velikou váhu (nutno dodat že musely být značně róbusní z důvodu že po nich musely vyjíždět těžké tanky Tiger ).Další chyba na plánu je tvar rampy bližší části u paluby,pokud by byl zachován tento profil nebylo by možné z nákl.prostoru najíždět ani vyjíždět (prostě nájezd.rampa by měla příliš vysoké převýšení nad okolním terénem).Na jedné fotce jsem si toho všiml.Člun musel mít úplně jiný profil vrat než jak vypadá profil přídě.
foto Obrázek

jinak související odkaz zde : portal/viewtopic.php?id=1101 ....prozatím stavbě zdar
Cobra možná někdy bejvávala dobrá..... Obrázek
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Stavba modelu“