Téma: Marinefährprahm

|
Diskutujte s námi nejen o lodních modelech |
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Řekl bych,že se to zasouvalo pod sebe.Něco jako zastřešení dnešních bazénů.Zkus si to spočítat -vznikl by v té délce krytu pořádný válec
Bude to určitě fungovat jako kryty nákladových prostorů u říčních člunů (nebo ten kryt bazénu): jeden přes/pod druhý.
Zdenek
No právě že na tom posledním snímku to vypadá jako shrnutá harmonika ???

nakonec ten kryt nákladního prostoru se nemusel shrnovat celý, ale jen od přídě k tomu místu, kde by překážel ve výjezdu tím, že vytváří snížený podhled. Na zbytku může být kryt napevno, nepřekáží, anopak chrání náklad před zásahy
Takže odvolávám co jsem prohlásil a prohlašuju, co jsem slíbil...
Podíval jsem se poněkud "lépěji" na obrázek a napadlo mě, jestli to nejsou jenom pojízdné rámy (nebo dokonce jenom takové rozporky) potažené plachtovinou (neboli "brezentem", jak říkají mořští vlci). Po shrnutí jsou vlastně rámy sražené k sobě a brezent (mimochodem dost tuhý a nepoddajný materiál) se zkrátka "vyboulí" nahoru a vytvoří tam tu harmoniku. Díky tomu, že je kryt širší (doufám, že se mi to jen nezdá) než nákladní prostor, stačí vodorovný kryt bez nutnosti nějakých bočnic. Úplný předek krytu ale vypadá na plochou desku, nejspíš kvůli pochůznosti a větší odolnosti proti přímému náporu eventuálních vln.
Tohle už by mohlo být to pravé, ne?
Zdenek
Ahoj kolegové, vím, že je to možná ptákovina, ale nedá mi to:
všiml jsem si, že při každém sklopení nájezdových vrat se vzadu vyklopí kryty. Dle mého jsou pod nimi ukryta závaží (viz detailní fotka zezadu), kerá pomáhala při manipulaci s těžkými dveřmi a umožňovala jejich lepší obsluhu ve spojení s tím řetězem (princip vahadla). Co vy na to?
Jinak přeji všem pěkný víkend!
Viktor
Ahoj,
při své úvaze jsem vycházel z fotky u_schuck_37_f.jpg, kde sou jasně vidět jakési mohutné ocelové bloky, které jsou skryty pod kryty, které se při každém položení rampy zvednou. Dále mě napadá spojení s řetězi, které končí na konci rampy a které mají dle mého zvedací funkci. Jako spojitý systém mě to napadlo při pohledu na detail obrázku u_schuck_27_f.jpg, kde sou řetězy dobře vidět.
A nyní úvaha: pokud by byl rětěz kladkami spojen se závažími a s podlahou vyvážen, mohllo by to fungovat s použitím minimální síly. (podobný systém jsem několikát viděl na různých chatách při ovládání poklop s protiváhou). Výhoda totoh systému by byla v nezávislosti na motorech plavidla, tj. rampa se dá spustit, i když motory nepracují apod.
Je to dostatečně šílené? ![]()
Viktor
Na tom nákresu, ale ten řetěz jde dozadu do lodi, takže asi nebude spjen s protiváhou ale s nějakým navijákem (možná podobným jako se používá na kotvy)...

Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.