Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Mayflower

Zaměřeno na konkrétní historické plachetnice a stavbu jejich modelu.
Mynymaks

Re: Mayflower

Příspěvek od Mynymaks »

Po nějaké době zase trošku i já. Pohrál jsem si se dvěma otevřenýma střílnama:
[imgl]portal/img/gallery/278_1236324849.jpg[/imgl]

[imgl]portal/img/gallery/278_1236324991.jpg[/imgl]

a dále jsem dodělal veškeré doplňky na palubě i na trupu (zatím nemám foto), stěžně a ráhna už mám hotové, takže hurá do takeláže.
Naposledy upravil(a) Mynymaks dne pát bře 06, 2009 09:01, celkem upraveno 1 x.
PepeLopez

Příspěvek od PepeLopez »

Nááádhera, nádhera... staviam ju práve teraz v plastike (1:83) a keď že poznám každý jej milimeter, skutočne klobúk dolu pred tvojou prácou.
Mynymaks

Příspěvek od Mynymaks »

jej, diky za pozitivni reakci.. :) momentalne majka odpociva v suchym doku na skrini, snad se k ni brzo vratim..
Mynymaks

Příspěvek od Mynymaks »

Ahoj vsem, tak po pul roce jsem ze skrine sundal opet Mayku a pustil jsem se do upinacich kladek, zacal jsem od zadu od besanu, viz. fota
Obrázek
Obrázek
petrgate

Příspěvek od petrgate »

Dotaz!koupil jsem mayflower od helleru v měřítku 1:150????ale při proměření modelu cca 30cm mi vychází
měřítko asi 1:72, je to možné.Má s tím někdo zkušenost.Dík za odpověď.
kartonist

Příspěvek od kartonist »

Kterou délku jsi měřil? Přes všechno tj. od špičky čelenu až dozadu anebo jsi měřil délku na vodorysce?

Radek
petrgate

Příspěvek od petrgate »

Měřil jsem na vodorysce.
Mynymaks

Příspěvek od Mynymaks »

V tom to asi bude :) ja v meritku 1:33 mam delku celeho modelu se vsim vsudy 120 cm..
petrricek

Příspěvek od petrricek »

Objevil jsem na netu "Susan Constant" 1605 velmi podobnou Mayfloweru, asi by ti to pomohlo.
http://rapidshare.com/files/310675351/SusanConstant.rar
Petr
Mynymaks

Příspěvek od Mynymaks »

Perfektni - dekuju, uz jsem si stahnul a prolistoval!! Kazdej dalsi material je dobrej..

Jirka
magnum.357

Příspěvek od magnum.357 »

kartonist píše:U Bellony je to nebezpečí, že existuje několik skutečně špičkových modelů a ty se případně utrápíš, protože jejich kvalit nedosáhneš. :D :lol: :P
Ale existují k ní monografie, a to je mnohem podstatnější, hlavně při úpravách.

San Felipe je smyšlenka, takže podklady budeš shánět hůř.

P.S.: Ještě jedna věc: Já osobně jsem proti Corelu předpodjatý, protože jsem měl v rukách jejich stavebnice se spoustou PLASTOVÝCH dílů - gratingy, děla, lafety. Ověř si to raději předem....

Jen pro info krabici s wapenem mám doma plast tam nenajdeš jenom slušnou hromadu železa a leptů
tetref

Příspěvek od tetref »

Zdravím nadšeného modeláře, který staví podle plánů.

Sleduji tu stavbu téměř od začátku a držím palce. Sám se pokouším stavět podle plánů s tím, že si obstarávám veškerý materiál. Koupil jsem si pouze plánek, který je od firmy Amati v měřítku 1:64, tedy poloviční než tvůj. V současné době jsem ve fázi stavby, kdy mám hotovou první obšívku ale nedělal sem jí s balzy ale z lipových nosníků. Když se koukám na fotografie tvého hotového trupu, vidím stejné nedostatky jako na mé lodi: jdou vidět žebra. Zkrátka ať jsem se snažil sebelíp, ten můj trup není dokonale oblý. Já vím, teď mě čeká kitování a tím se plno chyb zahladí. Ale...

A proto se ptám, co tě vedlo k tomu, tedy jestli to dobře vidím na fotkách, proč si neudělal druhou obšívku ze silnějších nosníků a nenaznačil kování tak jak to máš hezky na palubě?
Mynymaks

Příspěvek od Mynymaks »

Ahoj, taky zdravím..
je to velice prosté, jak jsem už psal výše, Mayflower je moje první dřevěná loď a beru ji jako rozjezd na nějakou složitější loď, (i když u mě je to běh na dlouhou trať - je spousta jiných zájmů a na modeling zbývá pramálo času), tudíž je to pro mě takový nácvik pracovních postupů a zkoušení všeho možného co a jak. Spoustu věcí kdybych stavěl zase "Mayku" od začátku bych udělal už úplně jinak, nedělal bych např. z balsy. Hlavně když jsem začínal, tak jsem měl jen plány a dutou hlavu. Materiály a nářadí žádné a sem k Monaku, kde se dá nepřeberně čerpat informací jsem se dostal také až později.
K té obšívce: tenkrát (začal jsem stavit na podzim 2002 :lol:) jsem jaksi nováčkovsky zapomněl, při tvorbě trupu, zbrousit hrany žeber a naivně si myslel, že to na obšívce nebude vidět. Vidět to je, snažil jsem se to několika vrstvama zatmelit, ale nakonec jsem se rozhodl to tak nechat. S druhou obšívkou jsem nepočítal a také by trochu naběhl objem trupu kdybych lepil další vrstvu, musel bych asi strhat obšívku a zbrousit a snížit žebra.
To kovaní a hřebíčky na trupu nechám prozatím na ostřílenější borce (pettricek, kartonist, žut, mitom), zatím to není nic pro mě a než se s tím u modelu utrápit v začátcích a nedokončit ho, to ho radši trochu zjednoduším.

Jirka
tetref

Příspěvek od tetref »

tak to jsme na tom podobně, já sice u žeber brousil ale nepřesně lepil, takže jsem musel dělat velké korekce a času taky málo. Stavím jí od 2007 a mám jen trup. Akorát mě to udivilo, že při takhle velkém měřítku je trup úplně hladký. Přemýšlím, že jí zakituju a položím další vrstvu obšívky i za cenu většího objemu ale v mém případě to dělá 0,5mm :)

Přeji hodně štěstí při stavbě

Tetref
Mynymaks

Příspěvek od Mynymaks »

opet zde po letech, sundam majku ze skrine a jdu na takelaz :-)
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Mynymaks píše:opet zde po letech, sundam majku ze skrine a jdu na takelaz :-)
To byla poctivá tvůrčí pauza ;).
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
Mynymaks

Příspěvek od Mynymaks »

Zdravim, zde přikládám dvě fotky aktuální stav modelu. Je vidět, že z takeláže mám zatím akorát stays - stěhy. A rozdělané backstays u jednotlivých stěžňů.

Obrázek
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Historické plachetnice - rozestavěné“