Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Spínač
Re: Spínač
takové regly jako je ten of Flajzara (analog alá BEL) rozdávám za cenu součástek... V některé konfiguraci fungují, v některé ne. Je třeba si rozmyslet, k čemu a na jak důležitou pozici bude použit.
Večer nakreslím schéma= obkreslím to a nafotím....akorád navím jestli se ty spínače ještě dají sehnat=ty moje jsou 30 let starý.......Přema píše:Měl jsem dva regly od Flajzara,dohromady mi to dal Jarda Tesař,Raset před Protivanovem,...bohužel,zaslali mi ho s 6V relé,problém byl,kde sehnat 12V relé,když bylo,nefungovlo to,...posléze odešly relátka,jiskřila,...nevím,zda je to ideální cesta,....více se mi líbí ty spínače od bohous
bohužel z fotky mě nenapadá,co je ke a od zdroje a co od a k motoru
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
Mám přesně přepínač co potřebuješ.Vlevo-stop-vpravo..Staví je pan Růžička z Ústí n.L. a vyjde na 200kč.Není problém na jakoukoliv voltáž.Precizní zpracování a funkčnost.žádný komplikace se servem a mikrospínačema spínačema.Pokud máte zájem pošlu foto a kontakt...
Tak to napiš sem prosím, to bude zajímat více lidí.pan.malin píše:Mám přesně přepínač co potřebuješ.Vlevo-stop-vpravo..Staví je pan Růžička z Ústí n.L. a vyjde na 200kč.Není problém na jakoukoliv voltáž.Precizní zpracování a funkčnost.žádný komplikace se servem a mikrospínačema spínačema.Pokud máte zájem pošlu foto a kontakt...
Dík
Zachovejte paniku :-)
Jsi si jist, že jsou to spínače vlevo-stop-vpravo? Není to náhodou páka vlevo - sepnut jeden kanál, páka vpravo - sepnut druhý kanál? To je totiž dost velký rozdíl v zapojení spínače i možnosti použití.pan.malin píše:Mám přesně přepínač co potřebuješ.Vlevo-stop-vpravo..Staví je pan Růžička z Ústí n.L. a vyjde na 200kč.Není problém na jakoukoliv voltáž.Precizní zpracování a funkčnost.žádný komplikace se servem a mikrospínačema spínačema.Pokud máte zájem pošlu foto a kontakt...
Není to náhodou páka vlevo - sepnut jeden kanál, páka vpravo - sepnut druhý kanál? To je totiž dost velký rozdíl v zapojení spínače i možnosti použití.
Takový mám z admiral shopu(je nápadně podobný tomu spínači od Flajzara)- funkce=neutrál, páka v pravo sepne jeden obvod, páka v levo sepne druhý obvod.(je to dost náchylné na rušení) -byl to dárek od mé ženy a tam se o kvalitě nemluví....
pokud opravdu dělá někdo:"spínače vlevo-stop-vpravo" tak sem stím......
Takový mám z admiral shopu(je nápadně podobný tomu spínači od Flajzara)- funkce=neutrál, páka v pravo sepne jeden obvod, páka v levo sepne druhý obvod.(je to dost náchylné na rušení) -byl to dárek od mé ženy a tam se o kvalitě nemluví....
pokud opravdu dělá někdo:"spínače vlevo-stop-vpravo" tak sem stím......
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
zdravím..
tak tady je foto :1 je ten přepínač.Zapojí se do kanálu na přijámači.a pak např. křížovým ovladačem přepínáte pravý ,levý chod třeba příčného pohonu,vyndy ,atd.uprostřed je samozřejmě Off:)
tak tady je foto :1 je ten přepínač.Zapojí se do kanálu na přijámači.a pak např. křížovým ovladačem přepínáte pravý ,levý chod třeba příčného pohonu,vyndy ,atd.uprostřed je samozřejmě Off:)
ještě mi někdo poradte jak sem přidám obrázek...jinak kontakt je :
ruzicka.jarda1@seznam.cz
jo a dělal mi i modul na reverz.motoru.Na volný kanál na přepínač.
ruzicka.jarda1@seznam.cz
jo a dělal mi i modul na reverz.motoru.Na volný kanál na přepínač.
Naposledy upravil(a) pan.malin dne pon bře 02, 2009 16:41, celkem upraveno 1 x.
To zapojení je jednoduchý, spodní vývody jsou k baterii tam je to dobře vidět jak jsou propojený, a horní se spojí první s posledním a druhý s třetím a jdou k motoruPřema píše:.více se mi líbí ty spínače od bohous
bohužel z fotky mě nenapadá,co je ke a od zdroje a co od a k motoru
Jak přidat obrázek se dočteš na FÓRUM / Prosím čtěte!pan.malin píše:ještě mi někdo poradte jak sem přidám obrázek.
Nedá mi to a musím se ozvat.Ve svém příspěvku jsem uvedl,že v zadání byl požadavek na neutrál.Ty odvolávky na Flajzara ukazují na to,že to jsou spínače.Spínání je pomocí relé,to nakonec potvrdil i Přema.Relé zná stav zapnuto-vypnuto /Romane T/ Proto 2 spínače-jeden spíná při kniplu dopředu a druhý při kniplu dozadu.
- Karolinus I
Ty spínače(přepínače) od p. Růžičky jsou opravdu vpřed(páka vpředu)-stop(páka neutrál)-vzad(páka vzadu), Zde je odkaz. cena 200 je staršího data je lépe se domluvit na nastavení a ceně(ampéry a volty).Lump píše:Nedá mi to a musím se ozvat.Ve svém příspěvku jsem uvedl,že v zadání byl požadavek na neutrál.Ty odvolávky na Flajzara ukazují na to,že to jsou spínače.Spínání je pomocí relé,to nakonec potvrdil i Přema.Relé zná stav zapnuto-vypnuto /Romane T/ Proto 2 spínače-jeden spíná při kniplu dopředu a druhý při kniplu dozadu.
ruzicka.jarda1@seznam.cz
A je To . . . .!
- Šiška Roman
Vhodným propojením kontaktů se dá docílit změny polarity na motoru.
Relé jsou spínány RC spínači na jednom kanálu.Páka od sebe sepne jedno relé,neutrál není seplé žádné relé,páka k sobě sepne druhé relé.RC spínač může být třeba ten od Flajzara s dvěma relé,nebo jiné zapojení z internetu,či Amatérského rádia.

Relé jsou spínány RC spínači na jednom kanálu.Páka od sebe sepne jedno relé,neutrál není seplé žádné relé,páka k sobě sepne druhé relé.RC spínač může být třeba ten od Flajzara s dvěma relé,nebo jiné zapojení z internetu,či Amatérského rádia.

Pozor na spínané proudy.Relátka do plošných spojů jsou určena pro max.spínaný proud 16A.Ne všechna tomu vyhovují.Pokud to někdo vyrábí na živnost,tak to asi splňuje.Jinak se kontakty opalují,spínání je nespolehlivé a potom Ahoj.Upřednostňuji spínače s FET Tranzistory.
Preco myslis, ze relatka do plsnych spojov su iba na 16A? http://www.pselectronic.cz/k5102-044-rele-512nd12.html
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 41 Odpovědi
- 141241 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Akula Draku
-
- 0 Odpovědi