Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Stříkací aparatura
Re: Stříkací aparatura
Ahoj co se týče elektrického zapojení kompresoru tak popros nějakého elektrikáře sám to nedělej jde o tvoje zdraví no a na vývod z kanystru můžeš použít ventily určené na bezdušové kola vyvrtáš pouze díru a ventil vtáhneš zevnitř ven a navlečeš hadičku určenou na benzín kterou zajistíš páskou nebo přímo objímkou oboje koupíš v "mototechně" Milan
Chybami se člověk učí, ale nesmí je opakovat.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
moc toho nemáš, a protože jsem si tím už prošel, tak jsem toho názoru, že by ses s tímhle vybavením do toho neměl pouštět, pokud nehodláš nic kupovat, kompresor a tlaková nádoba jsou docela nebezpečná věc pokud to není nějakým způsobem zajištěno, kanystr by nemusel vydržet, kompresor potřebuje spínač, ten je na těch kolíkách,Lucky píše:Tak jsem prošel zásoby a mám toto: kompresor z calexky - není ale zapojen, jen 3 kolíky z těla. Dále 10l kanystr z houževnatého a tuhého plastu. Kovové trubičky na vývody a eska pásky na stažení. Co mám použít na upevnění a utěsnění trubiček vedoucích z nádoby? Jaké použít hadičky a kde je koupit? Jak zapojit kompresor?
Pavel Daněk
Al khubar a Schnellboot S-100, ve stavbě
FUTABA 3PM 2,4GHz, 6EX 2,4GHz
To je mi jasné že to nebudu zkoušet, když nevím jak je to zapojené. Já jen jestli to někdo neví, abych se s tím nemusel táhnout napříč Ostravou. Kanystr je dost bytelný ( stěna 3mm ). Udělal jsem kolem drátěný obal z drobného pletiva a ještě jsem jej dokola omotal páskou s textilií. Prvním cílem je teď rozchodit ten kompresor.Nalim píše:Ahoj co se týče elektrického zapojení kompresoru tak popros nějakého elektrikáře sám to nedělej jde o tvoje zdraví no a na vývod z kanystru můžeš použít ventily určené na bezdušové kola vyvrtáš pouze díru a ventil vtáhneš zevnitř ven a navlečeš hadičku určenou na benzín kterou zajistíš páskou nebo přímo objímkou oboje koupíš v "mototechně" Milan
Dobře vypadající a fungující model nechť jest výkladní skříní Tvého umění.
Lukáš Jančar
Lukáš Jančar
Je mi jasné, že ty regulační a bezpečnostní ventily apod. budu muset koupit, bez těchto věcí se do toho ani nehodlám pouštět. Stále je to ale levnější jak koupě nového. Chci se o to aspoň pokusit. Když to bude nepoužitelné, tak to vyhodím.sas píše:moc toho nemáš, a protože jsem si tím už prošel, tak jsem toho názoru, že by ses s tímhle vybavením do toho neměl pouštět, pokud nehodláš nic kupovat, kompresor a tlaková nádoba jsou docela nebezpečná věc pokud to není nějakým způsobem zajištěno, kanystr by nemusel vydržet, kompresor potřebuje spínač, ten je na těch kolíkách,Lucky píše:Tak jsem prošel zásoby a mám toto: kompresor z calexky - není ale zapojen, jen 3 kolíky z těla. Dále 10l kanystr z houževnatého a tuhého plastu. Kovové trubičky na vývody a eska pásky na stažení. Co mám použít na upevnění a utěsnění trubiček vedoucích z nádoby? Jaké použít hadičky a kde je koupit? Jak zapojit kompresor?
Lukáš Jančar
Lukáš Jančar
- petr hájek
kompresor má na boku 3 vývody -konektor kam přijde připojit rozběhové rele a tepelná pojistka kombinovaná s proudovou pojistkou a svorkovnice pro připojení napájecího kabelu a kabelu od termostatu , pokud toto u samotné baňky kompresoru chybí běhat nebude dokud neseženeš celou tuhle krabičku .
Jestli tam krabička je , bývá na ní zevnitř nalepen papír se schematem zapojení svorkovnice , pak stačí pro zjištění funkčnosti propojit svorky pro připojení termostatu kouskem kablíku a kompresor by se měl rozběhnout .
pokud běží doporučuji ho nechat běžet aspon minutu , aby se případně mohla projevit tepelná ochrana pokud by nebyl tak ůplně v pořádku.
místo provizorního propojení které jsme tam pro odzkoušení dali , napojíme později kabely od tlakového spínače.
Jestli tam krabička je , bývá na ní zevnitř nalepen papír se schematem zapojení svorkovnice , pak stačí pro zjištění funkčnosti propojit svorky pro připojení termostatu kouskem kablíku a kompresor by se měl rozběhnout .
pokud běží doporučuji ho nechat běžet aspon minutu , aby se případně mohla projevit tepelná ochrana pokud by nebyl tak ůplně v pořádku.
místo provizorního propojení které jsme tam pro odzkoušení dali , napojíme později kabely od tlakového spínače.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
tady je i schéma http://ostarek.blogspot.com/2006/12/kom ... model.html ale je to 230V a to není sranda.
Chybami se člověk učí, ale nesmí je opakovat.
když vše potřebné krom kompresoru nakoupíš, dostaneš se na cenu levného kompresoru v OBI, pokud ovšem nechceš ten z ledničky hlavně kvuli tichému chodu, ty z OBI jsou výrazně hlučnější,Lucky píše:Je mi jasné, že ty regulační a bezpečnostní ventily apod. budu muset koupit, bez těchto věcí se do toho ani nehodlám pouštět. Stále je to ale levnější jak koupě nového. Chci se o to aspoň pokusit. Když to bude nepoužitelné, tak to vyhodím.sas píše:moc toho nemáš, a protože jsem si tím už prošel, tak jsem toho názoru, že by ses s tímhle vybavením do toho neměl pouštět, pokud nehodláš nic kupovat, kompresor a tlaková nádoba jsou docela nebezpečná věc pokud to není nějakým způsobem zajištěno, kanystr by nemusel vydržet, kompresor potřebuje spínač, ten je na těch kolíkách,Lucky píše:Tak jsem prošel zásoby a mám toto: kompresor z calexky - není ale zapojen, jen 3 kolíky z těla. Dále 10l kanystr z houževnatého a tuhého plastu. Kovové trubičky na vývody a eska pásky na stažení. Co mám použít na upevnění a utěsnění trubiček vedoucích z nádoby? Jaké použít hadičky a kde je koupit? Jak zapojit kompresor?
Pavel Daněk
Nakreslil jsem si hrubé schéma zapojení. Může to být takhle nebo jsem na něco zapomněl? Manometrem budu hlídat akorátní tlak a ventilem pouštět vzduch do pistole. Když tlak poklesne, "docucunu" vzduch kompresorem.
Skoro vše ze schéma mám doma Pavle. Koupit budu muset akorát koncový ventil a hadičky, pokud je tedy na schéma vše potřebné.
Jaký tlak je ideální pracovní pro pistol? Bude stačit nádoba na 10l a jak dlouho bude schopna krmit pistol než bude potřeba znova dofouknout?
Skoro vše ze schéma mám doma Pavle. Koupit budu muset akorát koncový ventil a hadičky, pokud je tedy na schéma vše potřebné.
Jaký tlak je ideální pracovní pro pistol? Bude stačit nádoba na 10l a jak dlouho bude schopna krmit pistol než bude potřeba znova dofouknout?
Lukáš Jančar
Lukáš Jančar
A zapomněl jsem na samotné schéma :-) Tady je:
portal/gallery.php?akce=obrazek_ukaz&media_id=322
portal/gallery.php?akce=obrazek_ukaz&media_id=322
Lukáš Jančar
Lukáš Jančar
na to potřebuješ tlakový spínač ten sepme při poklesu tlaku a při natlakování na nastavený tlak zase vypne na výstupu potřebuješ redukční ventil ten ti redukuje tlak potřebný pro stříkání, jinak nic nenastříkáš, kompresor tlačí 9 atm a tlak ti bude kolísat podle úbytku vzduchu v okruhu,Lucky píše:Nakreslil jsem si hrubé schéma zapojení. Může to být takhle nebo jsem na něco zapomněl? Manometrem budu hlídat akorátní tlak a ventilem pouštět vzduch do pistole. Když tlak poklesne, "docucunu" vzduch kompresorem.
Pavel Daněk
Však ten ventil je na tom nákresu úplně na konci před pistolí. Myslíš že by šlo použít něco podobného?sas píše:na to potřebuješ tlakový spínač ten sepme při poklesu tlaku a při natlakování na nastavený tlak zase vypne na výstupu potřebuješ redukční ventil ten ti redukuje tlak potřebný pro stříkání, jinak nic nenastříkáš, kompresor tlačí 9 atm a tlak ti bude kolísat podle úbytku vzduchu v okruhu,Lucky píše:Nakreslil jsem si hrubé schéma zapojení. Může to být takhle nebo jsem na něco zapomněl? Manometrem budu hlídat akorátní tlak a ventilem pouštět vzduch do pistole. Když tlak poklesne, "docucunu" vzduch kompresorem.
http://www.aukro.cz/item554413041_reduk ... _vody.html
Lukáš Jančar
Lukáš Jančar
to je vono,
Pavel Daněk
-
- Podobná témata
- Odpovědi