Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Motor pro TT
- Pepa Darvaš
Re: Motor pro TT
Řekl bych ,že strach z pájení je zaviněný né neznalostí ,ale pájou s malou výkonností.Je pořeba spoj řádně očistit ,prohřát a pak se ten cín krásně rozleje po povrchu.Také jsem se mořil s pájením až mi to začalo jít.Je to o tom ,že když to neprohřeješ ,tak se to nespojí a neustálé cpaní cínu na povrch dělá boule a nevzhled.To pak je lepší všechno odrbat a zkusit to znovu.Určitě je mnoho zastáncůl pistolové pájky já raději dělám s hrotovou pájkou o výkonu 60W.
Mám pájku takovou tu klasickou jako pistole..a pak takovou tu hrotovou...na té pistolové mám dva hroty..nějaké hloupé bych řekl..je nová a má hloupě řešené připojování hrotu..trubička do které se strká pá větší vnitřní průměr..táta měl starou kde se drát omotal okolo šroubku..nicméně budu zkoušet ale kde to půjde budu lepit....
Jsem jen malé kolečko, ale přece se točím. Po mnoha letech se vracím, plácám se v začátcích ale rychle se učím..
- petr hájek
klasickou hrotovou ti to půjde lépe pokud má alespoň 40W jinak to chladne moc rychle.
Ale stejně bych to nepřeháněl s trubickou , jak psal Přema to je podle mě nejbezpečnější a nejméně překážející způsob pro mazání , do trubičky navrtej dírku cca 1mm na trubku natáhni silikonku hadičku a do trubky přes otvor jehlou natlač vazelínu, osobně používám silikonku i když ji asi ostatní nedoporučí , má jednu obrovskou výhodu , je jí uplně jedno jaká je okolní teplota má pořád stejnou hustotu a netaje s teplem z ložisek.
Ale stejně bych to nepřeháněl s trubickou , jak psal Přema to je podle mě nejbezpečnější a nejméně překážející způsob pro mazání , do trubičky navrtej dírku cca 1mm na trubku natáhni silikonku hadičku a do trubky přes otvor jehlou natlač vazelínu, osobně používám silikonku i když ji asi ostatní nedoporučí , má jednu obrovskou výhodu , je jí uplně jedno jaká je okolní teplota má pořád stejnou hustotu a netaje s teplem z ložisek.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Koukni o pár příspěvků nahoru ...je tam fotka už hotového..pokud to dnes při testu nepovolí tak to nechám přilepeno..trubičky má vybroušený důlek pro přesné usazení (do oblouku..pro pochopení)...do pouzdra hřídele jsem vyvrtal a poté diamantovým tělískem vybrousil přesnou díru..zkontrolováno svetlem a párátkem, že nic nebude překážet vevnitř hřídele....a nestrašte, že by to nevydrželo..lepil jsem s tím lepidlem už kde co....
Jsem jen malé kolečko, ale přece se točím. Po mnoha letech se vracím, plácám se v začátcích ale rychle se učím..
TEda s 60W bych se bál pájet součástky, radši 30W ale na pájení drátů a jiných věcí (ne součástek ! ) je to asi lepšíPepa Darvaš píše:Řekl bych ,že strach z pájení je zaviněný né neznalostí ,ale pájou s malou výkonností.Je pořeba spoj řádně očistit ,prohřát a pak se ten cín krásně rozleje po povrchu.Také jsem se mořil s pájením až mi to začalo jít.Je to o tom ,že když to neprohřeješ ,tak se to nespojí a neustálé cpaní cínu na povrch dělá boule a nevzhled.To pak je lepší všechno odrbat a zkusit to znovu.Určitě je mnoho zastáncůl pistolové pájky já raději dělám s hrotovou pájkou o výkonu 60W.
Elektronická Sekretářka Nojby pro neznalé: JSEM MUŽ
Při pájení používám starou pistolovou trafopájku 100W s upravenými konci (elektrikářská čokoláda) pro snadné upevnění hrotu (používám na zábradlí a drobné věci).Na baterie do paku a silnější materiál používám mikropájku s výměnnými hroty.Zásadně při pájení používám neutrální pájecí kapalinu,koupenou v GM Elektronic,za nějakých 32Kč.Podmínkou je dostatěčné prohřátí materiálu.
Koukal jsem na tu svoji..je od firmy LUX tools a má 100W
Tak jsem rukou zalomcoval tou olejničkou a je to v pohodě..tedy urvat bych to asi zvládl..
nedaří-li se ti práce nerozčiluj se...vezmi si větší kladivo....
nedaří-li se ti práce nerozčiluj se...vezmi si větší kladivo....
Ještě dotaz..vím, že furt otravuju...použil jsem páku z kormidla..připadá mi příliš krátká..nebude lepší ji prodloužit aby se dýza otáčela pomaleji..o sílu serva nemám strach..12 kg s kovovými převody...
délka páky rychlost otočení kormidla ovlidňuje jen minimálně, délka se mění jen kvůli zvětšení nebo zmenšení úhlu otočení dýzy, proto je na páce několik děr... až budeš mít připojeno, vezmi rádio a vyzkoušej jak moc se dýza otáčí, pokud bude málo prodluž páku u serva a zkrat u kormidla a naopak... dej ale pozor aby se ti táhlo nepřehodilo na druhou stranu, to se pak servo zablokuje

NeJaToD team
možná by to chtělo míň příspěvků o ničem, a do těch co už psát musíš tak psát efektivně.JuraSach píše:..vím, že furt otravuju...
Elektronická Sekretářka Nojby pro neznalé: JSEM MUŽ
Ja si to rad prectu. Jsou to sice relativne jednoduche konstrukcni problemy resitelne ctenim a googlenim ale neni nad to precist si jak by tu a tu prkotinu resil zkuseny modelar.
- Morpheus141
Jenže to už je tu na DF popsaný několikrát a všechno ... co takhle hledat a nezaplevelovat to tady nepodstatnýma blbostma ??????? Nebo se bude zakládat téma pro každej šroubeček ??????? Tady z nikoho GURU nadporučík nebude ........
.... jestliže to funguje tak se do toho nes... 
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 18 Odpovědi
- 10690 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Šiška Roman
-
- 4 Odpovědi