Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Motor pro TT

Vše co se týká této modelářské disciplíny.
Pepa Darvaš

Re: Motor pro TT

Příspěvek od Pepa Darvaš »

Řekl bych ,že strach z pájení je zaviněný né neznalostí ,ale pájou s malou výkonností.Je pořeba spoj řádně očistit ,prohřát a pak se ten cín krásně rozleje po povrchu.Také jsem se mořil s pájením až mi to začalo jít.Je to o tom ,že když to neprohřeješ ,tak se to nespojí a neustálé cpaní cínu na povrch dělá boule a nevzhled.To pak je lepší všechno odrbat a zkusit to znovu.Určitě je mnoho zastáncůl pistolové pájky já raději dělám s hrotovou pájkou o výkonu 60W.
JuraSach

Příspěvek od JuraSach »

Mám pájku takovou tu klasickou jako pistole..a pak takovou tu hrotovou...na té pistolové mám dva hroty..nějaké hloupé bych řekl..je nová a má hloupě řešené připojování hrotu..trubička do které se strká pá větší vnitřní průměr..táta měl starou kde se drát omotal okolo šroubku..nicméně budu zkoušet ale kde to půjde budu lepit....
Jsem jen malé kolečko, ale přece se točím. Po mnoha letech se vracím, plácám se v začátcích ale rychle se učím..
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

klasickou hrotovou ti to půjde lépe pokud má alespoň 40W jinak to chladne moc rychle.
Ale stejně bych to nepřeháněl s trubickou , jak psal Přema to je podle mě nejbezpečnější a nejméně překážející způsob pro mazání , do trubičky navrtej dírku cca 1mm na trubku natáhni silikonku hadičku a do trubky přes otvor jehlou natlač vazelínu, osobně používám silikonku i když ji asi ostatní nedoporučí , má jednu obrovskou výhodu , je jí uplně jedno jaká je okolní teplota má pořád stejnou hustotu a netaje s teplem z ložisek.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
JuraSach

Příspěvek od JuraSach »

Koukni o pár příspěvků nahoru ...je tam fotka už hotového..pokud to dnes při testu nepovolí tak to nechám přilepeno..trubičky má vybroušený důlek pro přesné usazení (do oblouku..pro pochopení)...do pouzdra hřídele jsem vyvrtal a poté diamantovým tělískem vybrousil přesnou díru..zkontrolováno svetlem a párátkem, že nic nebude překážet vevnitř hřídele....a nestrašte, že by to nevydrželo..lepil jsem s tím lepidlem už kde co....
Jsem jen malé kolečko, ale přece se točím. Po mnoha letech se vracím, plácám se v začátcích ale rychle se učím..
ESN

Příspěvek od ESN »

Pepa Darvaš píše:Řekl bych ,že strach z pájení je zaviněný né neznalostí ,ale pájou s malou výkonností.Je pořeba spoj řádně očistit ,prohřát a pak se ten cín krásně rozleje po povrchu.Také jsem se mořil s pájením až mi to začalo jít.Je to o tom ,že když to neprohřeješ ,tak se to nespojí a neustálé cpaní cínu na povrch dělá boule a nevzhled.To pak je lepší všechno odrbat a zkusit to znovu.Určitě je mnoho zastáncůl pistolové pájky já raději dělám s hrotovou pájkou o výkonu 60W.
TEda s 60W bych se bál pájet součástky, radši 30W ale na pájení drátů a jiných věcí (ne součástek ! ) je to asi lepší
Elektronická Sekretářka Nojby pro neznalé: JSEM MUŽ
Lump

Příspěvek od Lump »

Při pájení používám starou pistolovou trafopájku 100W s upravenými konci (elektrikářská čokoláda) pro snadné upevnění hrotu (používám na zábradlí a drobné věci).Na baterie do paku a silnější materiál používám mikropájku s výměnnými hroty.Zásadně při pájení používám neutrální pájecí kapalinu,koupenou v GM Elektronic,za nějakých 32Kč.Podmínkou je dostatěčné prohřátí materiálu.
JuraSach

Příspěvek od JuraSach »

Koukal jsem na tu svoji..je od firmy LUX tools a má 100W
JuraSach

Příspěvek od JuraSach »

Tak jsem rukou zalomcoval tou olejničkou a je to v pohodě..tedy urvat bych to asi zvládl..

nedaří-li se ti práce nerozčiluj se...vezmi si větší kladivo....
JuraSach

Příspěvek od JuraSach »

Ještě dotaz..vím, že furt otravuju...použil jsem páku z kormidla..připadá mi příliš krátká..nebude lepší ji prodloužit aby se dýza otáčela pomaleji..o sílu serva nemám strach..12 kg s kovovými převody...
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

délka páky rychlost otočení kormidla ovlidňuje jen minimálně, délka se mění jen kvůli zvětšení nebo zmenšení úhlu otočení dýzy, proto je na páce několik děr... až budeš mít připojeno, vezmi rádio a vyzkoušej jak moc se dýza otáčí, pokud bude málo prodluž páku u serva a zkrat u kormidla a naopak... dej ale pozor aby se ti táhlo nepřehodilo na druhou stranu, to se pak servo zablokuje
Obrázek
NeJaToD team
ESN

Příspěvek od ESN »

JuraSach píše:..vím, že furt otravuju...
možná by to chtělo míň příspěvků o ničem, a do těch co už psát musíš tak psát efektivně.
Elektronická Sekretářka Nojby pro neznalé: JSEM MUŽ
MichoCZ

Příspěvek od MichoCZ »

Ja si to rad prectu. Jsou to sice relativne jednoduche konstrukcni problemy resitelne ctenim a googlenim ale neni nad to precist si jak by tu a tu prkotinu resil zkuseny modelar.
Morpheus141

Příspěvek od Morpheus141 »

Jenže to už je tu na DF popsaný několikrát a všechno ... co takhle hledat a nezaplevelovat to tady nepodstatnýma blbostma ??????? Nebo se bude zakládat téma pro každej šroubeček ??????? Tady z nikoho GURU nadporučík nebude ........
.... jestliže to funguje tak se do toho nes... :)
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Tug Towing“