Roman T psal : "Osobně jsem pro postupné odstranění SC z malého TT.Proč? Když sám s jedním SC TT jezdím?---Protože SC prostě není tažný remorkér, jsem strašná konzerva, v TT by měly(v dalekém budoucnu) jezdit spíše polomakety námořně-přístavních remorkérů a ne vymyšlené bedny......i to MoNaKo I je podobné víc své předloze než sebelíp udělaný SC........" !!!!!
Romane, nechci se zastávat springerů nad únosnou míru, ale co je pravda to je pravda... Springer není "vymyšlená bedna", jak píšeš... mohu ti poslat množství fotek skutečných plavidel, která mohou sloužit jako předloha springera nejen tvarem trupu, ale i dalším vybavením. Musím připustit, že to jsou spíše takové malé přístavní "traktůrky" které jsou určeny k manévrování s menšími plavidly a prostě k tomu, co je v každém přístavu čas od času potřeba a na co se nevyplatí nasazovat "plnokrevný"remorkér, který by navíc třeba obtížně manévroval v omezeném prostoru... nicméně každý typ lodi má svůj účel, pro který byl vymyšlen a postaven. No a že se za velkou louží stavby těchto modelů rozvinuly v kategorii s vlastními pravidly, není nic divného, když se přihlédne k početnosti tamní modelářské obce. Navíc ty malé "traktůrky" jsou nadány něčím, co ty velké nemají.. láce, dostupnost vybavení, snadnost stavby, no a lze s nimi dělat spoustu blbin, ke kterým by majitel vyhýčkané a všemožně vyglančené lodi svůj stroj určitě nebyl ochoten propůjčit. Springery by měly především sloužit k tomu, pro co se vlastně rozšířily i za mořem.. jako kategorie levná, snadno postavitelná, na které si může kdokoliv, a hlavně modelářská mládež, vyzkoušet, jestli se mu vůbec RC lodě budou zamlouvat, jestli ho to takříkajíc chytne a třeba postupně přejde k modelům složitějším, větším, a skončí např. u tolik obdivovaných maket. I mistři světa na soutěžích pylonářů atd. začínali většinou u házedel... Takže bych řekl, aby se tomu nechal volný průběh.. jsou pravidla, jsou plánky, a budou-li zájemci z řad modelářů, a hlavně dobrá parta, bude i spousta springerů, se kterými se dá podnikat spousta věcí, zažít spousta srandy v dobré společnosti, poznávat další modeláře, navazovat kamarádské vztahy na setkáních u vody, a o to přece především jde, nebo alespoň by jít mělo. Možná v budoucnu se majitelé springerů "rozmnoží" natolik, že nebude problém pořádat samostatné soutěže, jak se pokoušel zorganizovat Pepa Darvaš. Myšlenka výborná, ale trochu možná předběhla dobu... není ani vyloučeno, že tenhle typ v našich podmínkách zajde na skrčeninu.. i to se může stát, ostatně historie zná spoustu dobrých nápadů, které se neujaly, a nejen v modelařině. Ale mluvit o nějakém "vyobcování" nějaké kategorie ze soutěží nepovažuji za šťastné.. Springer přece splňuje podmínky pro soutěž v TT, a pokud s ním někdo chce jezdit, je to jeho privátní věc. Tož tak...
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Co dál se Springery?
Re: Co dál se Springery?
JUDr. Karel Sochor koncem února 2019 zemřel.
Čest jeho památce.
Čest jeho památce.
Re: Co dál se Springery?
Já se asi špatně vyadřil, vím že SC exstuje v realu,vím že se dá postavit rychle a levně model-neb jsem si to zkusil. Jen bych prostě rači viděl SC jako samostatnou kategorii.Rozhodně nikoho neobcuji, neb na to nemám žádné právo a ani kdybych ho měl, bych ho nepoužil. Dokonce jsem byl i proti pravidlu v TT o dodělaných lodích......ač se mě to netýká....
SC je výborný na blbnutí a se ženou jsme vydrželi celé jedny baterky se nahánět a bušit do sebe.....
Jen jsem si říkal že můžu SC podpořit v tom, že když se někde sejdem 2,3... skusíme něco,,,,....
Že se mi SC v TT nelíbí je jen můj názor, nestidím se za něj ale ani ho nevnucuji, je to prostě tak.....
SC je výborný na blbnutí a se ženou jsme vydrželi celé jedny baterky se nahánět a bušit do sebe.....
Jen jsem si říkal že můžu SC podpořit v tom, že když se někde sejdem 2,3... skusíme něco,,,,....
Že se mi SC v TT nelíbí je jen můj názor, nestidím se za něj ale ani ho nevnucuji, je to prostě tak.....
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek