Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Co dál se Springery?
Re: Co dál se Springery?
Tak sezóna 2008 je minulostí a je třeba si položit otázku, co dál se Springery? Pokus o samostatnou akci letos ztroskotal, takže bych rád vysondoval, má-li smysl nějakou připravovat na rok 2009?
Jako náplň dne bych viděl tlačení (ne)uvázané vany a dále vodní pólo.
Jako náplň dne bych viděl tlačení (ne)uvázané vany a dále vodní pólo.
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
- Pepa Darvaš
No přiznám se ,že na to kolik jsem jich prodal do republiky (hodně)se to moc nechytlo.
Ahoj Laďo
Samostatná akce na jedno odpoledne a jenom pro springery asi nebude to pravé ořechové.Musí se počítat z tím že pokud někam jedeš více méně na otočku tak zhruba do 50km maximálně 100km.Pak je to místní akce a tolik SC není.Pokud by to bylo při TT tak to už je nutné řešit více organizačně (čas a volné kanály)Za tuto variantu bych se přimlouval.Ale zase je to otázka ,pokud si SC postaví někdo jako první loď má strach z něčeho jako je fotbálek (vlastí skušenost)Ale co třeba vyhlásit setkání SCček s možností zapisu do knihy rekordů? Prozatím z možností vyzkoušet si tlačení nebo jiné možnosti ,přece jenom je primárně určen na TT
Třeba se naláká více adeptů na modelaření.Termín víkend TT ??? Doufám že budou další návrhy 
Samostatná akce na jedno odpoledne a jenom pro springery asi nebude to pravé ořechové.Musí se počítat z tím že pokud někam jedeš více méně na otočku tak zhruba do 50km maximálně 100km.Pak je to místní akce a tolik SC není.Pokud by to bylo při TT tak to už je nutné řešit více organizačně (čas a volné kanály)Za tuto variantu bych se přimlouval.Ale zase je to otázka ,pokud si SC postaví někdo jako první loď má strach z něčeho jako je fotbálek (vlastí skušenost)Ale co třeba vyhlásit setkání SCček s možností zapisu do knihy rekordů? Prozatím z možností vyzkoušet si tlačení nebo jiné možnosti ,přece jenom je primárně určen na TT
Chybami se člověk učí, ale nesmí je opakovat.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
- Pepa Darvaš
Něco podobného jsem již zažil.Při veké akci ,jako je setkání parníkářů v Hradci Kr.zkoušeli aby se sešlo co nejvíce Arturů.No myslím ,že víc než 8 jich nebylo.Nevím jestli neúspěch toho co jsem chtěl dělat já ,bylo jedno odpoledne ,nebo důvod byl v setkání s mou osobou.Rozhodně jsem chtěl tuto akci na dva dny.Bylo zajištěno téměř vše ,co taková soutěž obsahuje.Kdo mě zná ,ví ,že jsem několik soutěží již s mojí partou pořádal,to že se někomu zdálo,že to není zrovna ideální je zcela normální.Vždyť máme demokracii.Já bych spíš odhadoval ,že pořádání takovýchto akcí přibývá.Vemte třeba na Moravě ,co je všelijakých akcí ,kde se člověk opravdu odreaguje.Do toho soutěže TT,spousta lidí jezdí na soutěže od Navigy,také do zahraničí, a teď ,kde na to vzít čas a hlavně prachy.Kdy\ž to zkusíte zařadit do soutěží na TT ,kdo to bude organizovat ,lidi ,kteří se starají o TT toho mají až nad hlavu .Proto navrhuji nechte to spát.Občas když se sejde parta ,která ty SC bude mít sebou a bude volno ,tak proč né ,ale jako samostatná akce bych to vyloučil.A nebo ať to zkusí pořádat někdo jiný ,já jsem již ze všech saoutěží vyléčen.
Já bych to viděl tak, že by se udělal víkend se Springery na stejném místě, jako víkend s TT, ale třeba o týden později (protože to naráz nelze časově zvládat) - a někteří by to mohli pobytem spojit a udělat si krásnou modelářskou dovolenou.Nalim píše:Pokud by to bylo při TT tak to už je nutné řešit více organizačně (čas a volné kanály)Za tuto variantu bych se přimlouval.
Co na to široká obec modelářská?
Odpovím si sám - finančně by to každého druhého podojilo ;-(. Ale možná je to nástin trendu let budoucích TT, kdy budeme rádi, že nemusíme pořád někam vandrovat, ale budeme v poklidu týden vegetit na jednom místě.
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
Asi by to bylo potřeba řešit nejenom víkend z SC ale asi více méně jako setkání několika druhů modelů ale zase , pokud něco zajišťovat tak je nutno alespoň zjistit předběžný zájem snad anketou? :/
Chybami se člověk učí, ale nesmí je opakovat.
Něco takového toto DF snad také umožňuje, ale já s tím neumím. Tak kdyby se toho chopil někdo jiný a jako termín uzávětky hlasů bych viděl konec ledna ;-).Nalim píše:... snad anketou? :/
To je těžké, někdo je Spingery nadšen, někdo ne. Někomu se nevyplatí někam jet na den, pro někoho jsou dva dny dlouho. Celotýdenní modelářská dovolená může být sice zajímavá ale některým může být zatržena drahýma polovičkama. Přece jenom představa dovolené vypadá jinak. A zázemí, jaké mají letci v Modelcity pro lodě chybí.
Termín květen- červen a září je naprosto zabitý, tam je tolik akcí, že se nechce už nikam jet, o prázdninách není nic ale každý má strach něco pořádat z obavy, že nikdo nepřijede...
A pak něco dělej..
Termín květen- červen a září je naprosto zabitý, tam je tolik akcí, že se nechce už nikam jet, o prázdninách není nic ale každý má strach něco pořádat z obavy, že nikdo nepřijede...
A pak něco dělej..
Dovolím si také něco poznamenat.
Springery jako zcela samostatná akce mají šanci jen tehdy, pokud se najde někdo, kdo vytipuje vhodný termín, vyhledá vhodný kemp, zajede to tam omrknout a zamluvit termín, pak vymyslí program na celý týden, zajistí hmotné zabezpečení akce, sepíše propozice, doladí pravidla, zajistí propagaci a spoustu další "drobných organizačních opičáren" okolo (odvoz věcí, stavbu tratě, přihlášky...). Akci potom vyhlásí a nážeitě zpropaguje (bannery, pozvánky, spolupráce s časopisy atd...) Nakonec bude doufat, že lidi přijedou :-) Toho člověka to bude stát spoustu času, nervů a peněz.
Springery v rámci Tug Towingu. Zde mají šanci větší. Kategorie tlačné remorkéry má zatím plnokrevné dva tlačné remorkéry. Teď by nastalo dilema, jak soutěž tlačných remorkérů vlastně jezdit. S odpoutanou vanou, na upravené trati a pod. Tlačáky zatím trať proplují stejně jako ostatní družstva nebo na vlastní trati. Jenže pak nastává problém s časem, kanály (WiFi ještě není tak rozšířená) a organizací vůbec. Na organizovaný fotbálek by asi protor nebyl prakticky vůbec, protože v TT se chystáme zavést i noční plavby a více kol než tři...
Zůstat někde týden nevidím reálně. Jen představa jak si třeba 15 modelářů naplánuje týdení dovolenou na stejný termín mi přijde jako sci-fi.
Zázemí pro lodní modeláře existuje. V Otrokovicích. Zázemí je tam opravdu velmi dobré, ale má to svá ale. Nic proti Otrokovicím, ale leží trochu stranou a pak tam není příliš vhodná voda na stavbu tratě - velká hloubka. Plusem je třeba blízkost Baťova kanálu - vhodného místa na trávení dovolené :-)
Springery jako zcela samostatná akce mají šanci jen tehdy, pokud se najde někdo, kdo vytipuje vhodný termín, vyhledá vhodný kemp, zajede to tam omrknout a zamluvit termín, pak vymyslí program na celý týden, zajistí hmotné zabezpečení akce, sepíše propozice, doladí pravidla, zajistí propagaci a spoustu další "drobných organizačních opičáren" okolo (odvoz věcí, stavbu tratě, přihlášky...). Akci potom vyhlásí a nážeitě zpropaguje (bannery, pozvánky, spolupráce s časopisy atd...) Nakonec bude doufat, že lidi přijedou :-) Toho člověka to bude stát spoustu času, nervů a peněz.
Springery v rámci Tug Towingu. Zde mají šanci větší. Kategorie tlačné remorkéry má zatím plnokrevné dva tlačné remorkéry. Teď by nastalo dilema, jak soutěž tlačných remorkérů vlastně jezdit. S odpoutanou vanou, na upravené trati a pod. Tlačáky zatím trať proplují stejně jako ostatní družstva nebo na vlastní trati. Jenže pak nastává problém s časem, kanály (WiFi ještě není tak rozšířená) a organizací vůbec. Na organizovaný fotbálek by asi protor nebyl prakticky vůbec, protože v TT se chystáme zavést i noční plavby a více kol než tři...
Zůstat někde týden nevidím reálně. Jen představa jak si třeba 15 modelářů naplánuje týdení dovolenou na stejný termín mi přijde jako sci-fi.
Zázemí pro lodní modeláře existuje. V Otrokovicích. Zázemí je tam opravdu velmi dobré, ale má to svá ale. Nic proti Otrokovicím, ale leží trochu stranou a pak tam není příliš vhodná voda na stavbu tratě - velká hloubka. Plusem je třeba blízkost Baťova kanálu - vhodného místa na trávení dovolené :-)
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
- Pepa Darvaš
To co jsi Kebo psal bylo všechno připraveno.Já jsem jen čekal na vás modeláře.Občerstvení ,propagace dokonce se sem chystal na koukandu klub z Německa a byli velice zklamaní ,když jsem psal ,že nic nebude.Myslel jsem že přijede aspoň deset lidí ,což by na pobavení určitě stačilo.V ten den měl místní Sokol svou akci ,tak jsme to spojili v jedno.Diváků bylo spousty ,jen jsme chyběli my.Ti hlavní ,bylo mi blbý každýmu vysvětlovat ,že jsme se trefili do blbýho termínu.Sám dobře víš ,kolik práce ,telefonování a běhání je potřeba k zařízení takové akce.Nevím jestli to byl šprajc na moji osobu anebo někomu leží v žaludku můj přivýdělek , v každém případě se mně to hodně dotklo.Čekal jsem aspoň od těch lidí se kterými jsem si rozuměl nějaké vysvětlení ,nebo něco .Ale ,to ,že se mi ozve jeden člověk Ladous(Láďo dík máš u mě zadara jeden trup)to mě dostalo zcela.No nyní asi otázka kterou položím má směřovat do jiného vlákna ,nebo přímo Tobě na SZ.Dohodli jsme se spolu ,že na poslední TT v Bráníku dám čtyři trupy ,dva pro vítěze a dva pro poražený.Dostal jsem jen jednu poukázku na Springera od nějakýho pána z Pelhřimova.To ti ostatní neměli o moje výrobky zájem?Třeba to Puerto jde do Německa 5 ks v měsíci a tady o ně nemá zájem nikdo ani zadarmo?
To by jsi se divil, ale zrovna tohle u kolegů leteckých modelářů nedaleko Písku funguje již řadu let, kdy seberou své hydroplány, sbalí stany a karavany a jedou na týden k rybníku, kde zhola nic není. Snad jen el. zásuvka, ale jinak to má k civilizaci daleko. Ovšem je pravda, že je to uprostřed léta a akce má 30-letou tradici a někteří třeba nedorazí, protože nemůžou, ale to se ti často stane, když je akce jen o víkendu.Keba píše:Jen představa jak si třeba 15 modelářů naplánuje týdení dovolenou na stejný termín mi přijde jako sci-fi.
Na Velkém Dářku byli plachetničkáři také více dní a sešlo se jich celkem dost. Navíc to bylo o prázdninách, kdy je téměř mrtvá sezóna. Ale vše má jeden háček (veliký hák) Najde se někdo, kdo to ve svém volnu zařídí a zorganizuje?ladous píše:To by jsi se divil, ale zrovna tohle u kolegů leteckých modelářů nedaleko Písku funguje již řadu let, kdy seberou své hydroplány, sbalí stany a karavany a jedou na týden k rybníku, kde zhola nic není. Snad jen el. zásuvka, ale jinak to má k civilizaci daleko. Ovšem je pravda, že je to uprostřed léta a akce má 30-letou tradici a někteří třeba nedorazí, protože nemůžou, ale to se ti často stane, když je akce jen o víkendu.Keba píše:Jen představa jak si třeba 15 modelářů naplánuje týdení dovolenou na stejný termín mi přijde jako sci-fi.
Ať žijí dědkové, což takhle špenát by nebyl?
Pokud si vzpomínám, ještě na jaře se mluvilo/psalo o přiřazení Springerů do TT seriálu. A teď ticho, případně negace.Keba píše:...
...
Mám z toho takový pocit (a nekamenujte mě za něj), že "partičku od Voraře" tato kategorie prostě nezaujala a než by se snažili o její přiřazení k TT seriálu, raději propracovávají (zatraktivňují, anebo taky komplikují, jak to kdo cítí) klasické TT.
Původně jsem se těšil na kategorii tlačáků, kam by Springer mohl přirozeně patřit. Pak ale vyšel "návrh pravidel" o poměrech rozměrů lodě a vany a zase to bylo nějak mimo...
A na závěr trocha konstruktivismu
Myslím, že atraktivní a "jiná" by byla kategorie volného tlačení vany, ať už jednou nebo dvěma loděmi (Springery). Prostě taková trošku od námořní praxe odtržená představa, že tlačák může do vany šťouchat a tím ji posunovat. Zkoušeli jsme to doma na jezírku (nebojte, je dostatečně velké) s mojí 90cm/20kg vanou a šlo to.
Tohle by, podle mě, šlo provést i na překážkách pro klasický TT, jen to chce malinko času na vymyšlení vhodného kurzu a hodně ochoty vyhradit pro Springery čas.
Radek
Pánové ja sem i když pozde v TT začal jezdit se springerem i tlačaky a slušne semse pobavil dokonce v souteži kde byly oba dva plnokrevne tlačaky semi je podařilo porazit a to sem mnel jen jednu usmolenou 400 plechovku a jedno kormidlo a šlo to rozhodne to je zajimava disciplina a ja osobne se ji hodlam zučastnit i přiští rok nebot mneto bavi navic jezdim sam za sebe a co pokazim to si i sliznu. Ale dalši soutež v TT serialu si myslim že je nerealna vuči času nebot i tak je soutežni den nacpanej až po střechu
footy, Challenger, Springer - Sofia, Ruský dělový člun, hrouda laminátu :-)
Partička od Voraře Springery nezatratila ani se je nesnaží vytlačit. Mimochodem RomanT s jedním jezdí lehký TT, ja mám druhý rozestavěný. Springery mohou jezdit jak lehký TT tak i v kategorii tlačáků...
Jak říká Mak, sám to vyzkoušel. Další nafukování o samostatné jízdy je dle mého názoru nereálné z časových důvodů. Pokud jde o fotbálek tak by se asi nejaká chvilka mezi jízdami dala najít, ale myslím, že není možné program víkendů nadále nafukovat...
Jak říká Mak, sám to vyzkoušel. Další nafukování o samostatné jízdy je dle mého názoru nereálné z časových důvodů. Pokud jde o fotbálek tak by se asi nejaká chvilka mezi jízdami dala najít, ale myslím, že není možné program víkendů nadále nafukovat...

NeJaToD team
co je to "stranou"? Já bych zrovna řekl, že leží přesně uprostřed - mezi Čechama a Slovenskem. Pokud je do Otrokovic z Prahy daleko, tak je třeba říct, jak daleko jsou lidi ochotni cestovat a podle toho se zařídit. A jestli to nebude moc velká vzdálenost, tak si dovolím tvrdit, že buď se najde na Moravě nějaká partička, tak jako v Praze U Voraře, která potáhne TT na Moravě a pak vzniknou dvě cesty, anebo se nenajde a TT bude Praha a okolí a na Moravě to až na výjimky zase zajde na úbytě (tak jak ostatní kategorie). Neberte to jako nějaké vyrývání ale jako konstatování faktu.Keba píše:Zázemí pro lodní modeláře existuje. V Otrokovicích. Zázemí je tam opravdu velmi dobré, ale má to svá ale. Nic proti Otrokovicím, ale leží trochu stranou a pak tam není příliš vhodná voda na stavbu tratě - velká hloubka. Plusem je třeba blízkost Baťova kanálu - vhodného místa na trávení dovolené :-)
Otrokovice nejsou modelářský areál jako Modelcity, které bylo budováno přímo pro modeláře. Měl jsem na mysli areál s rybníkem/-y, s hloubkou do 1-1.5m, nemusí být moc velký ale v soukromém vlastnictví bez rybářů s nějakým zázemím. Ve světě to bývá ale u nás je to čisté sci-fi.
- Pepa Darvaš
Sváťo není to sci-fi .Zkus se na foru zeptat jen tak ,kdo by byl ochten přijet na tři dny třeba i rodinou někam k vodě a pobavit se.Jen co já vím je po celé naší republice takových krásných ploch na vyblbnutí.Kdo se toho ,ale ujme?A budovat lodněmodelářské zázemí v dnešní době ,kdy každej kouká aby měl co do huby a na nějakou tu modelařinu.Obětovat volný čas,nemalé peníze na vybudování zázemí a starat se o to .Tak čtyřikrát ,pětkrát do roka řešit s policií stejnou věc a to ,že to někdo vykrade.Takovejch s prominutím "Blbců s velkým B je dnes již poskrovnu.Já jezdím každý rok na takové modelářské show v Horní Branné ,je to kousek od Vrchlabí.Mají to tam letecčtí modeláři a mají moc pěkný areál.Jenže to všechno stojí moc peněz a nevím ,jak to dopadne až ti staří odejdou .No a partička od voraře na to už nemá kapacitu.Musím se těch chlapců zastat.Kdo jste nědky něco organizovali víte co to je za starosti.Jako velkýho člověka v organizování takovýchto setkání bych viděl velice ochotného a obětavého člověka z Písku.Třeba se toho Ladous chytne a zkusí něco vymyslet.
Pokud se na to díváš takhle, tak máš pravdu, že Otrokovice leží uprostředSH píše:co je to "stranou"? Já bych zrovna řekl, že leží přesně uprostřed - mezi Čechama a Slovenskem. Pokud je do Otrokovic z Prahy daleko, tak je třeba říct, jak daleko jsou lidi ochotni cestovat a podle toho se zařídit. A jestli to nebude moc velká vzdálenost, tak si dovolím tvrdit, že buď se najde na Moravě nějaká partička, tak jako v Praze U Voraře, která potáhne TT na Moravě a pak vzniknou dvě cesty, anebo se nenajde a TT bude Praha a okolí a na Moravě to až na výjimky zase zajde na úbytě (tak jak ostatní kategorie). Neberte to jako nějaké vyrývání ale jako konstatování faktu.
Otrokovice nejsou modelářský areál jako Modelcity, které bylo budováno přímo pro modeláře. Měl jsem na mysli areál s rybníkem/-y, s hloubkou do 1-1.5m, nemusí být moc velký ale v soukromém vlastnictví bez rybářů s nějakým zázemím. Ve světě to bývá ale u nás je to čisté sci-fi.
Co se týče TT na Moravě a v Čechách...nemyslím si, že by bylo dobré TT nějak rozdělovat. To považuji za hrobařinu TT v obou částech ČR. Soutěže pro TTC 2009 jsme se snažili volit tak, aby to bylo "cestovatelsky" vyvážený. Do Mostu to bude mít dál moravské křídlo, do Olomouce české křídlo, do Žirovnic to budou mít "daleko" relativně všichni
Co se týče Springerů. Jak psal Ivvo, nikdo je nezatratil. Na TTC 2009 bude kategorie tlačných remorkérů, kde se můžou Springery uplatnit. Další sólo soutěžní plavby jen pro Springery se v rámci programu už prostě nevejdou. Pokud si někdo postavil Springera a očekává, že někdo kvůli tomu bude organizovat soutěže jen pro Springery, je to chybná logika a zůstává opravdu záhadou proč se Springery nesjely k Pepovi Darvašovi.
Berte to tak, že v tuto chvíli je Tug Towing určený nějakými pravidly. Jsou již známé kategorie, jsou již známé soutěže, jsou již známé termíny, víte kdo to bude pořádat. Dál je to čistě JEN VAŠE volba
Moje volba je, že o TT dál přestávám diskutovat ve smyslu co by se mělo a pod..., protože to nikam nevede. Raději budu společně s dalšími připravovat novou sezónu. Máme už hodně hotovo a ještě víc nás čeká. Těším se na to, že zase uvidím známé a třeba i nové lodě (hlavně dodělané:) ), nové i známé lidi, které tug towing opravdu baví.
Keba - webmaster
Ak môžem, ozvem sa aj spoza rieky Moravy.
Čo som sa bavil s kolegami zo Slovenska, s ktorými jazdíme TT resp. tými, ktorí ho do budúcna chcú jazdiť, je skutočnosť, či je súťaž zaradena do serialu TT Cup relatívne nepodstatná. Jedná sa samozrejme najmä o dopravnú vzdialenosť , a z toho vyplývajúcu neučasť väčšiny týmov zo Slovenska na niektorých súťažiach TT Cupu ...
Tým chcem povedať, že ak bude súťaž v Otrokoviaciach, hoci aj nezaradená do TT Cupu, určite tam príde viac týmov zo Slovenska, než do napríklad Mostu, aj keď by sme si v bazéne radi zajazdili.
Takže ak sa nájde opäť ochotný tým organizátorov, myslím že nebude mať problémy s účasťou.
Podmienky v Otrokoviach, snáď až na tú veľkú hľbku vody boli ozaj vynikajúce a organizačné zabezpečenie tiež.
A naopak, dúfam, že v sezóne 2009 pripravíme na Slovensku nejakú slušnú TT akciu, na ktorú sa odvážime pozvať aj týmy z Čiech a Moravy ...
Čo som sa bavil s kolegami zo Slovenska, s ktorými jazdíme TT resp. tými, ktorí ho do budúcna chcú jazdiť, je skutočnosť, či je súťaž zaradena do serialu TT Cup relatívne nepodstatná. Jedná sa samozrejme najmä o dopravnú vzdialenosť , a z toho vyplývajúcu neučasť väčšiny týmov zo Slovenska na niektorých súťažiach TT Cupu ...
Tým chcem povedať, že ak bude súťaž v Otrokoviaciach, hoci aj nezaradená do TT Cupu, určite tam príde viac týmov zo Slovenska, než do napríklad Mostu, aj keď by sme si v bazéne radi zajazdili.
Takže ak sa nájde opäť ochotný tým organizátorov, myslím že nebude mať problémy s účasťou.
Podmienky v Otrokoviach, snáď až na tú veľkú hľbku vody boli ozaj vynikajúce a organizačné zabezpečenie tiež.
A naopak, dúfam, že v sezóne 2009 pripravíme na Slovensku nejakú slušnú TT akciu, na ktorú sa odvážime pozvať aj týmy z Čiech a Moravy ...
PeterP
To máš naprostou pravdu. Já to myslel tak, že by to byl důsledek toho, že lidi nechtějí jezdit daleko ale jsou organizátoři. Pokud nebudou organizátoři, tak podud se nebude chtít jezdit, tak to chcípne stejně a TT bude rozvíjet/přežívat pouze v dojezdném okolí nadšeného organizátora... Samozřejmě výjimky z pravidla se najdou.Keba píše:Co se týče TT na Moravě a v Čechách...nemyslím si, že by bylo dobré TT nějak rozdělovat. To považuji za hrobařinu TT v obou částech ČR.
Zářný příklad máš v NSkách, kdy většina soutěží je v Čechách, když se něco udělá na Moravě tak přijede polovina lidí než normálně, do Čech jezdí jen skalní Moraváci co mají ambice v repre (nic jiného jim nezbývá), ale soutěžit by se chtělo a tak z dětského MP se pomalu stává dospělácký s děckama... atd.
Ještě mně tak napadlo, proč vlastně tlačný remorkér Springer musí jezdit i v lehkém TT? Vždyť má kozy, tak ať při TT prioritně tlačí vanu a hned by byl čas na jiné disciplíny. A když už čas bude, tak ať třeba jede i lehkém TT ;-).
Nebo to zkusím napsat ještě jinak: Proč tato loď jako jediná smí startovat ve 2 kategoriích (v roce 2009 to tak asi zůstane, ale pro další časy by to mohlo být jinak)?
Nebo to zkusím napsat ještě jinak: Proč tato loď jako jediná smí startovat ve 2 kategoriích (v roce 2009 to tak asi zůstane, ale pro další časy by to mohlo být jinak)?
Možno preto, že niektoré tlačné remorkéry môžu byť aj ťažné ... 
http://www.tugboats.de/delta_tug_2500_e.html
http://www.tugboats.de/delta_tug_2500_e.html
PeterP
Je to dáno pravidly, do lehkého TT se mohou přihlásit všechny lodě, co vypadají jako remorkér a zároveň jsou kratší než 70cm a musí mít k tažení uzpůsobený uvazník. To splňují "téměř" všechny springery, kromě nějakých bojovýchladous píše:Ještě mně tak napadlo, proč vlastně tlačný remorkér Springer musí jezdit i v lehkém TT? Vždyť má kozy, tak ať při TT prioritně tlačí vanu a hned by byl čas na jiné disciplíny. A když už čas bude, tak ať třeba jede i lehkém TT ;-).
Nevím jestli je rozumné dávat další omezení. Pak by to skončilo tím, že mohou startovat jen remorkéry s 1 šroubem, s kortovo dyzou a vycházející z lodí vyrobených v letech 1950-2000 v Anglii...

NeJaToD team
no.. pánové nedalo mi, abych se co by majitel "menší" springer-loděnice nepřipojil do diskuse.. padlo zde dost rozumných pravdivých názorů, ale rovněž (můj názor) i pár trochu zkreslených pohledů na využití či začlenení springerů... springer je zajisté stavebně jednoduchší loď, ale pokud majitel bude chtít mít na něm pár slušnějších detailů odhaduji intenzivní stavbu na 2-3 měsíce a dál nehledě na dalších měsících dolaďování výkonu (v mém případě těch zbytečně nakoupených motorů, převodovek, vyrobených šrobů atd...
) čímž chci lehce vyloučit jednu z kategorií springerů a to je fotbálek.... né každý je ochoten v této disciplíně utopit loď.. a tato pravděpodobnost je ve fotbálku hodně vysoká (vím co má barracuda dokáže...
) Na fotbal se budou muset stavět daleko jednoduchší lodě, což nelibě budou snášet rádoby-estéti... V kategorii tlačáků.. proč né.. ale zde nutno podotknout jako jednošroubová loď bude vždy silně znevýhodněna proti plnokrevným tlačným remorkérům.. ,ale klobouk dolů před tím kdo i se springerem umí... V kategorii TT se domnívám, že se springery osvědčili a pokud nějaká "nová jiná" pravidla je neomezí budou nadále zpestřením rozmanitosti všech lodí v soutěži.
Pánové jen chci podotknout.. dejme springerům svůj čas.. první springer se na soutěži objevil v Protivánově v roce 2007.... a od té doby se už jich asi pár desítek postavilo... pokud poroste jejich množství nadále takovým tempem zajisté jednou vznikne potřeba uspořádat samostatnou soutěž pro tuto kategorii . Zatím bych asi nijak nepředbíhal událostem vývoje této kategorie a už vůbec nic nelámal přes koleno. Malá poznámečka k akci pořádané Pepou D. osobně mě odradilo ,že celá soutěž byla POUZE pro kategorii Springer-Eco , ač vím ,že v nabídce Pepovy stavebnice jsou i dýzy ,ale tyto už do základní třídy nepatří... možná to byl důvod neúčasti více zájemců (majitelů springerů) na této akci .
Pánové jen chci podotknout.. dejme springerům svůj čas.. první springer se na soutěži objevil v Protivánově v roce 2007.... a od té doby se už jich asi pár desítek postavilo... pokud poroste jejich množství nadále takovým tempem zajisté jednou vznikne potřeba uspořádat samostatnou soutěž pro tuto kategorii . Zatím bych asi nijak nepředbíhal událostem vývoje této kategorie a už vůbec nic nelámal přes koleno. Malá poznámečka k akci pořádané Pepou D. osobně mě odradilo ,že celá soutěž byla POUZE pro kategorii Springer-Eco , ač vím ,že v nabídce Pepovy stavebnice jsou i dýzy ,ale tyto už do základní třídy nepatří... možná to byl důvod neúčasti více zájemců (majitelů springerů) na této akci .
Cabadaj 10. října 2015 zemřel. Čest jeho památce.
né každý je ochoten v této disciplíně utopit loď.. a tato pravděpodobnost je ve fotbálku hodně vysoká (vím co má barracuda dokáže... ) ................
Víše,dál a rychleji asi nebylo původní myšlenkou amerických soudruhů.......
a zatím co oni jezdí, my kupujeme motory,vrtule,baterky.... z druhé strany vývoj nezastavím a je dobře, že na tak jednoduché lodi jako je SC se lidi naučili dělat šrouby, okýnka ,zábradlí......(žádná ironie!)
Ale o tom jsem psát nechtěl.
Letos mě mrzí že jsem se nezůčastnil 2 akcí: Olomouce v TT a Pepa cupu(který se nekonal)- mám i jiné zájmy a zrovna na tyto dvě akce(termíny) jsem dal přednost jiným aktivitám.(pro šťoury- nelítal jsem po lesích s detíkem ale hrál s kapelou-to má u mě prioritu č.1)
Pokud mi nebudou kolidovat termíny s TT 2009, určitě pojedu kamkoli, ale Ol mám jako závazek.Nejspíš vynechám Most, jelikož jsem asi na horách....
SC cup=nebude, dokud někdo tvrdě a nedemokraticky se do toho neobuje a nezorganizuje to.Osobně bych se jednoho(1) výkendu či dne rád zúčastnil.-Skusím navrhnout L aby udělal jen jeden Písek a při té příležitosti si dáme fočus-když to dopadne blbě, budou to Štěchovice proti Písku, když ukecám Ivva, zbude i třetí místo pro Prahu.....
Osobně jsem pro postupné odstranění SC z malého TT.Proč? Když sám s jedním SC TT jezdím?---Protože SC prostě není tažný remorkér, jsem strašná konzerva, v TT by měly(v dalekém budoucnu) jezdit spíše polomakety námořně-přístavních remorkérů a ne vymyšlené bedny......i to MoNaKo I je podobné víc své předloze než sebelíp udělaný SC........
Ale rád bych skusil tlačáky, blbnutí s SC= fotbálek, tlačení volných van, kolektivní přetlačovaná atd......problém tohodle je, že se to časově nevejde do TT
a je to na samostatnou soutěž nebo setkání.
Hodně kacířská myšlenka je, "vyobcovat" tlačáky z TT jako takové, ovšem za určitých podmínek= klasických posádek bude tolik, že se tam tlačáky(a´t už klasické nebo sc) nevejdou časově....jelikož je nás jako šafránu(rozuměj málo) zatím to nehrozí- ale v daleké budoucnosti to tak vidím. Upozornění!!!=toto je MOJE vize, nikoli partičky od Voraře....
Víše,dál a rychleji asi nebylo původní myšlenkou amerických soudruhů.......
a zatím co oni jezdí, my kupujeme motory,vrtule,baterky.... z druhé strany vývoj nezastavím a je dobře, že na tak jednoduché lodi jako je SC se lidi naučili dělat šrouby, okýnka ,zábradlí......(žádná ironie!)
Ale o tom jsem psát nechtěl.
Letos mě mrzí že jsem se nezůčastnil 2 akcí: Olomouce v TT a Pepa cupu(který se nekonal)- mám i jiné zájmy a zrovna na tyto dvě akce(termíny) jsem dal přednost jiným aktivitám.(pro šťoury- nelítal jsem po lesích s detíkem ale hrál s kapelou-to má u mě prioritu č.1)
Pokud mi nebudou kolidovat termíny s TT 2009, určitě pojedu kamkoli, ale Ol mám jako závazek.Nejspíš vynechám Most, jelikož jsem asi na horách....
SC cup=nebude, dokud někdo tvrdě a nedemokraticky se do toho neobuje a nezorganizuje to.Osobně bych se jednoho(1) výkendu či dne rád zúčastnil.-Skusím navrhnout L aby udělal jen jeden Písek a při té příležitosti si dáme fočus-když to dopadne blbě, budou to Štěchovice proti Písku, když ukecám Ivva, zbude i třetí místo pro Prahu.....
Osobně jsem pro postupné odstranění SC z malého TT.Proč? Když sám s jedním SC TT jezdím?---Protože SC prostě není tažný remorkér, jsem strašná konzerva, v TT by měly(v dalekém budoucnu) jezdit spíše polomakety námořně-přístavních remorkérů a ne vymyšlené bedny......i to MoNaKo I je podobné víc své předloze než sebelíp udělaný SC........
Ale rád bych skusil tlačáky, blbnutí s SC= fotbálek, tlačení volných van, kolektivní přetlačovaná atd......problém tohodle je, že se to časově nevejde do TT
a je to na samostatnou soutěž nebo setkání.
Hodně kacířská myšlenka je, "vyobcovat" tlačáky z TT jako takové, ovšem za určitých podmínek= klasických posádek bude tolik, že se tam tlačáky(a´t už klasické nebo sc) nevejdou časově....jelikož je nás jako šafránu(rozuměj málo) zatím to nehrozí- ale v daleké budoucnosti to tak vidím. Upozornění!!!=toto je MOJE vize, nikoli partičky od Voraře....
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek