Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Zvukový a světelný modul
Re: Zvukový a světelný modul
Zatím marně hledám elektronické zařízení, které by pomocí reproduktoru imitovalo zvuk kulometu, případně i s možností připojit malou ledku, imitující záblesky.
Tomu se říká "Dobrá rada nad zlato"Merrimack píše:Ahoj, na modelech to máme běžně udělané....ovšem schéma bych poslal ale nemám to na v digitální podobě...
to je sice hezký že nám pošleš fotku hotovýho tišťáku ale fotka zapojení by se hodila vícMerrimack píše:PŘESNĚ, NAD ZLATO....
foto je v galerii, víc proto udělat nemohu...myslím že je to na foto jasné, každý to zmákne ...
Elektronická Sekretářka Nojby pro neznalé: JSEM MUŽ
Obrázek je sice pěkný, ale pro mne prakticky nepoužitelný. Navíc je u něj uvedeno modul střelby děla (dvouhlavňového) a já sháním zvuk kulometu.
Co pan Conrad, specielně http://conrad.de/, když nic jiného, tak mají modul do kterého jde nahrát libovolný zvuk.
Když ted koukám do papírového katalogu, tak to je no: 130017-98 , tedy:
http://www1.conrad.de/scripts/wgate/zco ... results=20
Když ted koukám do papírového katalogu, tak to je no: 130017-98 , tedy:
http://www1.conrad.de/scripts/wgate/zco ... results=20
Zachovejte paniku :-)
No jestli je to tvoje práce tak od toho raději dál. Nechtěl bych mít prostřelenou ruku.
Máš to doufám aspoň dvakrát jištěno?
Není tě tu škoda? Myslím v republice - Amíci nebo Japonci by tě vyvažovali zlatem.
Takoví odborníci jako ty jsou tam ceněni.
Máš to doufám aspoň dvakrát jištěno?
Není tě tu škoda? Myslím v republice - Amíci nebo Japonci by tě vyvažovali zlatem.
Takoví odborníci jako ty jsou tam ceněni.
MoNaKo I, CARIBIC, RARACH, SC B2, SC B3, SMIT BISON
a potom už jenom letadla:
EXTRA 300S na 30ccm, FW 190 na 15ccm, SuperZoom na stříďák, ...... atd
a potom už jenom letadla:
EXTRA 300S na 30ccm, FW 190 na 15ccm, SuperZoom na stříďák, ...... atd
v elektronice se vyznám, ale zase takový machr nejsem, podle nákresu dokážu postavit a oživit tišťák, ale abych si to navrhl tak tak dobrej nejsem, a tím nám ale moc nepomůžeš, kdyby si poslal ten nákres tak by to bylo lepší.Merrimack píše:to se dá použít jako kulomet...Tišťák bych poslal,ale nemám ho v digitálu...tohle je moje práce...nic extra, ale zvuk super...myslím že kdo se trochu vyzná v elektronice tak to zmákne, když vidí ty součástky...
Elektronická Sekretářka Nojby pro neznalé: JSEM MUŽ
- Šiška Roman
Někde jsem viděl internetové stránky se zvuky různých zbraní(a nejen zbraní).Jak to najdu tak sem hodím odkaz.Taky jsem nad tím přemýšlel nahrát ten zvuk do nějakého zvukového modulu,třeba marťafonu co se prodával s vitamíny.
Marťafon bych nedoporučoval, máme ho doma. Je to strašně zkreslené. Je ovšem otázka jesli to není jenom reproduktorem. Připojovat nějaký zesilovač s jiným reproduktorem jsem nezkoušel.Šiška Roman píše:Někde jsem viděl internetové stránky se zvuky různých zbraní(a nejen zbraní).Jak to najdu tak sem hodím odkaz.Taky jsem nad tím přemýšlel nahrát ten zvuk do nějakého zvukového modulu,třeba marťafonu co se prodával s vitamíny.
Viděl bych to na obyčejný astabilní klopný obvod s výkonovým stupněm. No tak neděj s tím tajnosti a hoď sem schéma.Merrimack píše:to se dá použít jako kulomet...Tišťák bych poslal,ale nemám ho v digitálu...tohle je moje práce...nic extra, ale zvuk super...myslím že kdo se trochu vyzná v elektronice tak to zmákne, když vidí ty součástky...
Marťafon je audiopaměť, žádný magnetofon.
Je tam převodník, který převádí analogový signál (zvuk) do digitální podoby a ta je ukládána do paměti.
Je tam převodník, který převádí analogový signál (zvuk) do digitální podoby a ta je ukládána do paměti.
- Šiška Roman
Zde slíbený odkaz na různé zvuky zbraní a nejen jich.
Jsou tam i zvuky nabíjení,padání prázdných nábojnic atd.
Jen to s tama nějak dostat a nahrát do zvukového modulu.
Jsou tam i zvuky nabíjení,padání prázdných nábojnic atd.
Jen to s tama nějak dostat a nahrát do zvukového modulu.
- Šiška Roman
Díky za tip, zvuky jsou opravdu zajímavé. Já jsem původně myslel na nějaké elektronické zapojení, které bude tento zvuk samo vydávat a pokud by k němu šla připojit i svítící dioda, tak by to nemělo chybu. Sám jsem našel zvukový modul od CONRADA, vydávající zvuk dieselového motoru, frekvence "klapání" je ovládána regulátorem a zvuk je podobný. Mám k tomu i schema, ale jako laik tomu nerozumím. Možná, že by šlo zařízení upravit (vypustit regulaci) a někam připojit tu svítící diodu, která by blikala v rytmu "střelby".
máš prosím někde číslo produktu toho zvukového modulu ?
pokud ano mohl by jsi ho uvést ?
děkuji
Lubor Chytil
děkuji
Lubor Chytil
máš prosím někde číslo produktu toho zvukového modulu ?
Stavebnice je pod číslem 23 49 82
Hotový modul pod číslem 22 52 23
Stavebnice je pod číslem 23 49 82
Hotový modul pod číslem 22 52 23
díky objednám klukovi do lodě a dám vědět
- Merrimack Miloš
použít standartní časovač s 555 a tak 10 součástek,trimem se řídí kadence,vyšlo v knize časovače s 555,zkusím to hodit do scanneru.
model Merrimack,jeho provoz,vývoj systémů,praktické zkušenosti z provozu za 15 let
Díky, budu rád za každý tipMerrimack Miloš píše:použít standartní časovač s 555 a tak 10 součástek,trimem se řídí kadence,vyšlo v knize časovače s 555,zkusím to hodit do scanneru.
Zatím jsem se nic moc nedozvěděl. Na netu jsem narazil na zmínku o modulech používaných v modelech tanků HENG LONG, ketré údajně umí i zvuk kulometu. Na stránkách www.beami-trade.cz jsem to našel i jako náhradní díl, ale připadá, že se jedná jen o cosi jako reproduktor a vlastní zvuky se vytváří někde v řídícím kompletu (řídící jednotce) za cenu 600,- Kč, takže vlastní nabízený modul bude asi vyžadovat něco dalšího co ale bude součástí celého ovládání tanku. Takže tuty asi opět cesta nepovede.
Zkouším oživit svůj dotaz, jestli se mezitím někde něco nenašlo, nebo jesli třeba Merrimack meztím neodtajnil svoje vědomosti. sám jsem v pátrání vůbec nepokročil.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 14 Odpovědi
- 16833 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od petr hájek
-
- 6 Odpovědi