Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Zvukový a světelný modul

Vše co se týká elektroniky pro lodní modely (RC soupravy, přijímače, vysílače, serva, regulátory, baterie atd.)
Odpovědět
Martin B

Re: Zvukový a světelný modul

Příspěvek od Martin B »

Zatím marně hledám elektronické zařízení, které by pomocí reproduktoru imitovalo zvuk kulometu, případně i s možností připojit malou ledku, imitující záblesky.
Godric

Příspěvek od Godric »

Merrimack píše:Ahoj, na modelech to máme běžně udělané....ovšem schéma bych poslal ale nemám to na v digitální podobě...
Tomu se říká "Dobrá rada nad zlato"
ESN

Příspěvek od ESN »

Merrimack píše:PŘESNĚ, NAD ZLATO....
foto je v galerii, víc proto udělat nemohu...myslím že je to na foto jasné, každý to zmákne ...
to je sice hezký že nám pošleš fotku hotovýho tišťáku ale fotka zapojení by se hodila víc :o
Elektronická Sekretářka Nojby pro neznalé: JSEM MUŽ
Martin B

Příspěvek od Martin B »

Obrázek je sice pěkný, ale pro mne prakticky nepoužitelný. Navíc je u něj uvedeno modul střelby děla (dvouhlavňového) a já sháním zvuk kulometu.
jaroj

Příspěvek od jaroj »

Co pan Conrad, specielně http://conrad.de/, když nic jiného, tak mají modul do kterého jde nahrát libovolný zvuk.
Když ted koukám do papírového katalogu, tak to je no: 130017-98 , tedy:
http://www1.conrad.de/scripts/wgate/zco ... results=20
Zachovejte paniku :-)
msob

Příspěvek od msob »

No jestli je to tvoje práce tak od toho raději dál. Nechtěl bych mít prostřelenou ruku.

Máš to doufám aspoň dvakrát jištěno?

Není tě tu škoda? Myslím v republice - Amíci nebo Japonci by tě vyvažovali zlatem.
Takoví odborníci jako ty jsou tam ceněni.
MoNaKo I, CARIBIC, RARACH, SC B2, SC B3, SMIT BISON
a potom už jenom letadla:
EXTRA 300S na 30ccm, FW 190 na 15ccm, SuperZoom na stříďák, ...... atd
ESN

Příspěvek od ESN »

Merrimack píše:to se dá použít jako kulomet...Tišťák bych poslal,ale nemám ho v digitálu...tohle je moje práce...nic extra, ale zvuk super...myslím že kdo se trochu vyzná v elektronice tak to zmákne, když vidí ty součástky...
v elektronice se vyznám, ale zase takový machr nejsem, podle nákresu dokážu postavit a oživit tišťák, ale abych si to navrhl tak tak dobrej nejsem, a tím nám ale moc nepomůžeš, kdyby si poslal ten nákres tak by to bylo lepší.
Elektronická Sekretářka Nojby pro neznalé: JSEM MUŽ
Šiška Roman

Příspěvek od Šiška Roman »

Někde jsem viděl internetové stránky se zvuky různých zbraní(a nejen zbraní).Jak to najdu tak sem hodím odkaz.Taky jsem nad tím přemýšlel nahrát ten zvuk do nějakého zvukového modulu,třeba marťafonu co se prodával s vitamíny.
Petr.bk

Příspěvek od Petr.bk »

Šiška Roman píše:Někde jsem viděl internetové stránky se zvuky různých zbraní(a nejen zbraní).Jak to najdu tak sem hodím odkaz.Taky jsem nad tím přemýšlel nahrát ten zvuk do nějakého zvukového modulu,třeba marťafonu co se prodával s vitamíny.
Marťafon bych nedoporučoval, máme ho doma. Je to strašně zkreslené. Je ovšem otázka jesli to není jenom reproduktorem. Připojovat nějaký zesilovač s jiným reproduktorem jsem nezkoušel.
Petr.bk

Příspěvek od Petr.bk »

Merrimack píše:to se dá použít jako kulomet...Tišťák bych poslal,ale nemám ho v digitálu...tohle je moje práce...nic extra, ale zvuk super...myslím že kdo se trochu vyzná v elektronice tak to zmákne, když vidí ty součástky...
Viděl bych to na obyčejný astabilní klopný obvod s výkonovým stupněm. No tak neděj s tím tajnosti a hoď sem schéma. :)
Petr.bk

Příspěvek od Petr.bk »

Marťafon je audiopaměť, žádný magnetofon.
Je tam převodník, který převádí analogový signál (zvuk) do digitální podoby a ta je ukládána do paměti.
Šiška Roman

Zde slíbený odkaz na různé zvuky zbraní a nejen jich.
Jsou tam i zvuky nabíjení,padání prázdných nábojnic atd.
Jen to s tama nějak dostat a nahrát do zvukového modulu.
Šiška Roman

Martin B

Příspěvek od Martin B »

Díky za tip, zvuky jsou opravdu zajímavé. Já jsem původně myslel na nějaké elektronické zapojení, které bude tento zvuk samo vydávat a pokud by k němu šla připojit i svítící dioda, tak by to nemělo chybu. Sám jsem našel zvukový modul od CONRADA, vydávající zvuk dieselového motoru, frekvence "klapání" je ovládána regulátorem a zvuk je podobný. Mám k tomu i schema, ale jako laik tomu nerozumím. Možná, že by šlo zařízení upravit (vypustit regulaci) a někam připojit tu svítící diodu, která by blikala v rytmu "střelby".
vegetak

Příspěvek od vegetak »

máš prosím někde číslo produktu toho zvukového modulu ?
pokud ano mohl by jsi ho uvést ?
děkuji

Lubor Chytil
Martin B

Příspěvek od Martin B »

máš prosím někde číslo produktu toho zvukového modulu ?
pokud ano mohl by jsi ho uvést ?

Stavebnice je pod číslem 23 49 82
Hotový modul pod číslem 22 52 23
vegetak

Příspěvek od vegetak »

díky objednám klukovi do lodě a dám vědět
Merrimack Miloš

Příspěvek od Merrimack Miloš »

použít standartní časovač s 555 a tak 10 součástek,trimem se řídí kadence,vyšlo v knize časovače s 555,zkusím to hodit do scanneru.
model Merrimack,jeho provoz,vývoj systémů,praktické zkušenosti z provozu za 15 let
Martin B

Příspěvek od Martin B »

Merrimack Miloš píše:použít standartní časovač s 555 a tak 10 součástek,trimem se řídí kadence,vyšlo v knize časovače s 555,zkusím to hodit do scanneru.
Díky, budu rád za každý tip
Martin B

Příspěvek od Martin B »

Zatím jsem se nic moc nedozvěděl. Na netu jsem narazil na zmínku o modulech používaných v modelech tanků HENG LONG, ketré údajně umí i zvuk kulometu. Na stránkách www.beami-trade.cz jsem to našel i jako náhradní díl, ale připadá, že se jedná jen o cosi jako reproduktor a vlastní zvuky se vytváří někde v řídícím kompletu (řídící jednotce) za cenu 600,- Kč, takže vlastní nabízený modul bude asi vyžadovat něco dalšího co ale bude součástí celého ovládání tanku. Takže tuty asi opět cesta nepovede.
Martin B

Příspěvek od Martin B »

Zkouším oživit svůj dotaz, jestli se mezitím někde něco nenašlo, nebo jesli třeba Merrimack meztím neodtajnil svoje vědomosti. sám jsem v pátrání vůbec nepokročil.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Elektronika“