Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Tug Towing - Otrokovice - květen 2008

Vše co se týká této modelářské disciplíny.
MB/RomanT

Re: Tug Towing - Otrokovice - květen 2008

Příspěvek od MB/RomanT »

Bořík píše:vleků by se hodilo víc, to je pravda ... ale aby to bylo fér, musely by být stejný dvojice.
sem nepochopil......mít na trati víc jak dvě soulodí je sebevražda.....pro jezce i pro rozhodčí.....nemluvě o kanálech........protože 500 za další krystaly by mě definitivně zabilo:lol:
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

Bořík píše:vleků by se hodilo víc, to je pravda ... ale aby to bylo fér, musely by být stejný dvojice.
ja to myslel tak ze ti s vlekem A pojedou 1. kolo a jsou casne pojedou nekteri jini s vlekem B 2 kolo (jeli by se 2 kola najednou), tzn. polovina tymu pojede v prvni casti 1 kolo s vlekem A a druha 2 kolo s vlekem B, po obede (napr.) se to prohodi a ti prvni pojedou 2 kolo s vlekem B a druzi 1 kolo s vlekem A,

takze vsichni pojedou stejne a se stejnym vlekem...
Obrázek
NeJaToD team
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

RomanT píše:
sem nepochopil......mít na trati víc jak dvě soulodí je sebevražda.....pro jezce i pro rozhodčí.....nemluvě o kanálech........protože 500 za další krystaly by mě definitivně zabilo:lol:
Samozrejme by se to muselo technicky udelat tak by se nekrizili kanaly a bylo pro vice lodi misto... ale to uz je o uprave trate a spravnem poradi souteznich tymu
Obrázek
NeJaToD team
pavelst

Příspěvek od pavelst »

Romane, pořád máš zbytečné obavy ..... v pátek se uvidí, zda mají za normálních okolností šanci to projet všichni + rezerva (ne každej trhá rekordy tratě). Nebudeme se přece lopotit 7 měsíců s přípravama aby to celý krachlo kvůli tomu, že to bude jenom pro pár bláznů co mají loď prošpikovanou baterkama

Pavel.
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

pavelst píše:Romane, pořád máš zbytečné obavy ..... v pátek se uvidí, zda mají za normálních okolností šanci to projet všichni + rezerva (ne každej trhá rekordy tratě). Nebudeme se přece lopotit 7 měsíců s přípravama aby to celý krachlo kvůli tomu, že to bude jenom pro pár bláznů co mají loď prošpikovanou baterkama

Pavel.
jj akorat bych se primlouval o casovy handicap pro tym Last Minute. Uz podruhe vyhrali ne na body ale na cas :lol::cool:
Obrázek
NeJaToD team
pavelst

Příspěvek od pavelst »

ivvo píše:
pavelst píše:Romane, pořád máš zbytečné obavy ..... v pátek se uvidí, zda mají za normálních okolností šanci to projet všichni + rezerva (ne každej trhá rekordy tratě). Nebudeme se přece lopotit 7 měsíců s přípravama aby to celý krachlo kvůli tomu, že to bude jenom pro pár bláznů co mají loď prošpikovanou baterkama

Pavel.
jj akorat bych se primlouval o casovy handicap pro tym Last Minute. Uz podruhe vyhrali ne na body ale na cas :lol::cool:
OK, jak myslíš ...... team NeJaTod už teď má 5 trestnejch za neoprávněné protesty ... poplatek stačí zaplatit v Otrokovicích :cool:
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

v panácích?
pavelst

Příspěvek od pavelst »

to asi ne ... to by kluci opět asi neudejchali :)
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

pavelst píše:to asi ne ... to by kluci opět asi neudejchali :)
to si povíme.......:lol:
nex

Příspěvek od nex »

tak jsem se sem dostal az ted a nestiham se divit. moje prvni reakce kdyz jsem videl pred par dny trat byla, chce to jeste jedno olovo. resite neco co ted stejne nema cenu. trat se mi moc libi, nove prekazky jsou super. kluci se do toho dali, takze at je jim prano. vzdyt by to byla nuda kdyby byli vsechny trati stejne. na tehle je dost slozitych manevru,ale o tom proste TT je. prece nebudeme jezdit navigacky trojuhelnik proboha. bude zajimave sledovat kdo se s tim jak popere a vikend ma jednu obrovskou vyhodu, casu je tam pomerne dost (ne ze zase pojedeme mezi prvnima, to vecne ranni vstavani me drti). zkuste tyhle polemiky nechat na vodu a holt se uvidi )))
kazdy dobry skutek musi byt po zasluze potrestan
Godric

Příspěvek od Godric »

Souhlasím s Nexem!
pavelst

Příspěvek od pavelst »

ještě jedna věc k délce .... celé to chceme taky přizpůsobit tomu, aby v sobotu odpoledne zbyl dostatek času na Springery, popř další modelářské aktivity.
Pavel
Keba

Příspěvek od Keba »

Prosím - mám dotazy! ;)
Jak se budou hodnotit tyto překážky na trati ?
1) jednostranný dok
- kam až musí soulodí vplout ?
- musí do doku vplout celé soulodí nebo jen ta část co se vejde ?
- dotyky se budou počítat zvlášť při vplouvání a zvlášť při vyplouvání ?
- dotyky se počítají na každé straně zvlášť nebo je dok chápán jako jedna bóje ?
- mohou remorkéry s vlekem manévrovat způsobem trup o trup ?
2) boční dok
- kdy se vlek považuje za zadokovaný ?
- dotyky se počítají na každé straně zvlášť nebo je dok chápán jako jedna bóje ?
- dotyky se budou počítat při dokování a vytažení vleku zvlášť ?
- kdy mohou remorkéry s vlekem mánévrovat způsobem trup o trup ?
3) obratiště (točna)
- pokud ano od jakého okamžiku ?
- obratiště je jako plavební kanál, tedy dotyky se počítají za každou polovinu zvlášť ?
4) zdymadlo
- může se vlek ve zdymadle pohybovat, ale nesmí z něj vyplout a nebo opravdu musí stát ?
- jak dlouhý bude limit pro pobyt ve zdymadle ?
- v jakém okamžiku se začne odpočítávat limit pro pobyt ve zdymadle ?
- mohou během zastavení remorkéry manévrovat aby vlek udržely ve zdymadle ?
- příroda hraje ? (např. snos větrem nebo proudem vody)

Myslím si, že je dobré mít předem jasno, ovlivní to taktiku plavby a případné nedorozumění během soutěže.
Dík. Keba
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
pavelst

Příspěvek od pavelst »

pracuje se na tom, během 2 dnů pošlu pravidla a vyjímky pro nové překážky

Pavel
pavelst

Příspěvek od pavelst »

tak nějak, jenom to přepíšem do formy pravidel :)
Keba

Příspěvek od Keba »

Bořík píše:Ohledně bočního doku - na krajích bočních ramen budou tyčky s praporkama a překážka se bude považovat za splněnou, pokud se celý vlek dostane dovnitř doku, za spojnici těchto praporků a tam vydrží ...to se ještě domluvíme, podle mě stačí 3 vteřiny. Tažná a tlačná plavidla do doku mohou, ale nemusí. Celý dok je chápán jako jedna bóje, dotknout se nesmí ani vlek, ani remorkéry a to při jízdě dovnitř i ven. Každý dotyk by se měl počítat. Předpokládáme, že při manipulaci s vlekem mohou lodě tlačit trupem o trup - jinak by se dovnitř dalo těžko dostat.
Točna - tam naopak nepředpokládáme manipulaci s vlekem trup o trup - mělo by se s vlekem manipulovat pouze pomocí lan. Dotyky bych nedělil na pravě nebo levé - podle polovin - prostě co dotyk, to průšvih.
Zdymadlo - Vlek by se mohl pohybovat, ale nesmí se dotknout boků zdymadla ani z něj žádnou částí vyplout. Jak dlouho - to bychom se domluvili na místě podle zkoušek a rychlosti větru. Čas by se měl počítat od doby, kdy bude celý vlek uvnitř zdymadla, nezávisle na jeho pohybu ani na pohybu remorkérů. Ty by se mohly jakkoli pohybovat, jen bez doteků o zdymadlo, trup o trup by mohl být unitř zdymadla povolený. Doba pobytu v doku by se měla řídit přírodou ... prostě při větru kratší, ale nikdy s dotykem.

toto jsou jen mé představy - jsem rád, že se o tom bude diskutovat, ještě je na to čas.
Tak začnu diskusi :) Opakuji diskusi - nikoliv konfrontaci ;)
1) boční dok
- myslím si, že je celý vlek uvnitř by měl oznámit soutěžícím rozhodčí např. zvolám STOP. Časový limit pro pobyt v doku bych nedával to supluje zdymadlo. Jakmile by se od rozhodčího ozvalo stop, může družstvo vlek vytáhnout.
- dotyky, např. při proplouvání kanálu nebo manévrech v přístavu se počítají vždy první dotyky každé lodi zvlášť. Udělal bych to stejně i u této překážky. Bude to v duchu pravidel a jak jsme již naučení - platí první dotyk do zvolání STOP a první dotyk po zvolání STOP.
2) obratiště
- počítal bych dotyky stejně jako v plavebním kanále. Oratiště je vpodstatě je plavební kanál jen trochu nafouknutej :-) Opět by to odpovídalo dosavadním pravidlům a zvyklostem.
3) zdymadlo
- souhlasím, jen opět rozhodčí by měl soutěžícím oznámit zvoláním STOP, že jsou ve zdymadle a tím jim běží čas pro pobyt ve zdymadle a zvoláním START, že mohou ze zdymadla vyplout. Rozhodčí budou muset mít pro tento manévr nějakou pomůcku, která přesně odměří čekací limit všem družstvům stejně! Nějaký pípák. Manipulace se dvěma stopkama to by mohl být problém. Odhad času dle mě nepřichází v úvahu.
4) čelní dok
- jak daleko musí soulodí vplout ?
Pokud by muselo celé tak dok by musel být dostatečně dlouhý. Př.:
čelní remorkér 120cm
zadní remorkér 100cm
vlek 280cm
délka vlečných lan cca 2x100cm
celkem: 7m!!!
A opět by rozhodčí oznámil, že soulodí dosáhlo potřebné hloubky vplutí. Dotyky bych počítal stejně. Každý první dotyk při vplouvání a každý dotyk při vyplouvání.
Keba - webmaster
Keba

Příspěvek od Keba »

Další upřesnění týkající se nedokončení manévru:
1) čelní a boční dok - situace: nezadokuji soulodí jak je předepsáno.
a) bude se počítat jako minutí - tedy 15b. ?
b) bude se počítat jako neprovedené přistání - tedy 5b. ?
Osobně se přikláním k b)
2) obratiště - situace: neprovedu předepsaný obrat.
b) zvýšená penalizace - např. 10b. ?
3) zdymadlo - situace: předčasné vyplutí soulodí ze zdymadla po zvolání STOP.
b) zvýšená penalizace - např. 10b. ?
Keba - webmaster
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

Souhlas s Kebou, zvlášť po malém nedorozumění v Mostu, kdy se v rozporu s pravidly počítaly každé dotyky v přístavu. Počítat první dotyk při vplutí do doku/zdymadla/obratiště a první při vyplutí.
Na zdymadlo mě napadlo sebrat manželce z kuchyně digi minutku (nebo ji mají i některé mobilní telefony) a nastavit x sekund a po zvukovém znamení vyjet... co se týká členího doku počítal bych asi vplutí vleku, i když záleží na délce celého doku, pokud bude dost dlouhý tak klidně celé soulodí...
Obrázek
NeJaToD team
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

Bořík píše:Můj předchozí příspěvek se vztahuje k příspěvku č. 75
taky az po napsani meho jsem zjistil ze tam je jeste jeden :) nejak se mi schoval na dalsi stranku...
Obrázek
NeJaToD team
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

Bořík píše:
ivvo píše:Souhlas s Kebou, zvlášť po malém nedorozumění v Mostu, kdy se v rozporu s pravidly počítaly každé dotyky v přístavu. Počítat první dotyk při vplutí do doku/zdymadla/obratiště a první při vyplutí.
Na zdymadlo mě napadlo sebrat manželce z kuchyně digi minutku (nebo ji mají i některé mobilní telefony) a nastavit x sekund a po zvukovém znamení vyjet... co se týká členího doku počítal bych asi vplutí vleku, i když záleží na délce celého doku, pokud bude dost dlouhý tak klidně celé soulodí...
digitální minutky prodávali v Liedlu po 199,- :) - mám dvě, takže to nebude problém.
sikula.. ;) (PS taky máte pocit že tu je málo smajlíků k dispozici :D)
Obrázek
NeJaToD team
pavelst

Příspěvek od pavelst »

ad kuchyňské stopky ...... jdou tam nastavit jenom 3 vt.? Já mám za to, že spíš v minutách.
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

pavelst píše:ad kuchyňské stopky ...... jdou tam nastavit jenom 3 vt.? Já mám za to, že spíš v minutách.
na těch co máme doma to jde, zkoušel jsem to... proto jsem to sem dal... pokud jich bude více dají se použít i na měření času kola... v případě havárie jde odpočítávání přerušit a poté znova spustit...
Obrázek
NeJaToD team
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

Bořík píše:ještě k příspěvku 76:
nepřipadám si tak kompetentní, abych měl co říkat k tomu bodování - to je spíš otázka praxe, ale za nepovedené přistání mi připadá těch 5 bodů málo - pokud se někdo o to pokusí a třeba se dvakrát dotkne a ztratí při tom hodně času, tak oproti tomu, co projede jen kolem, tak bude mít výhodu jen tří bodů ... takže já osobně se spíš přikláním k a).
K točně: zde bych volil raději tu penalizaci, protože přece jenom část překážky musí soutěžící projet. Volil bych těch 10 bodů.
K doku: totéž, co točna - už tím najetím se riskuje dotyk a tak bych volil 10 bodů penalizaci. 15 bodů jen v případě, že někdo ani do zdymadla nenajede a projede kolem. I když vyplutí třeba ve 19 vteřině ze 20 mi připadá za 10 bodů velmi tvrdý postih. Problém je, že rozhodčí nemůže sledovat stopky, ale jen dotyky - v tom případě by se mi jevilo jako ideální první polovina času nesplněná za 10 bodů, druhá za 5 bodů.
I když teď jsem zkoušel na té minutce dvakrát po sobě spustit timer a jde to snadno, není potřeba se na nic dívat.
ja bzch oddelil nepovedene pristani v doku (vyjeti napr kvuli vetru, spatnemu zaparkovani...) od minuti (umyslneho i neumyslneho) takze bych byl pro 5 i 15 bodu...
Obrázek
NeJaToD team
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

Bořík píše:I když teď jsem zkoušel na té minutce dvakrát po sobě spustit timer a jde to snadno, není potřeba se na nic dívat.
to je presne ten duvod proc jsem je navrhoval, jdou drzet v ruce a jen zmacknout pri dostatecnem vpluti a po zvukovem znameni vyplout, navic ho uslysi i soutezici...

a nejak nechapu to rozdeleni prvni pule za 10 bodu a druha za 5...
Obrázek
NeJaToD team
pavelst

Příspěvek od pavelst »

ad kuchyňské hodiny ... já se jenom ptal, páč znám jenom takové ty natáčecí kde trefit aspoň zhruba vteřinovej čas je zhola nemožné :lol:
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Tug Towing“