Za dva měsíce se sejdeme v Otrokovicích na dalším soutěžním setkání. Chtěl bych jen připomenout, že to je docela slušná doba, které se dá využít třeba k dostavbě remorkérů. Rád bych upozornil na pravidla k TT a doporučení, které bylo pro tento rok vydáno a týká se vzhledu remorkérů. Jistě víte co mám na mysli
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Tug Towing - Otrokovice - květen 2008
Re: Tug Towing - Otrokovice - květen 2008
Ahoj všem příznivcům TT!
Za dva měsíce se sejdeme v Otrokovicích na dalším soutěžním setkání. Chtěl bych jen připomenout, že to je docela slušná doba, které se dá využít třeba k dostavbě remorkérů. Rád bych upozornil na pravidla k TT a doporučení, které bylo pro tento rok vydáno a týká se vzhledu remorkérů. Jistě víte co mám na mysli
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
Uplně přesně až na to že v Otrokovicích nebudu :/Keba píše:Ahoj všem příznivcům TT!
Elektronická Sekretářka Nojby pro neznalé: JSEM MUŽ
Sakr... No chystám se na druhý remorkér a chci ho udělat pojízdný do Otrokovic... Vzhled bude potíž.... nebijte mě
Keba mluvil spíše o tom prvním ;-). Sám se též stydím a slibuji, že když své WG do Oseku nestihnu esteticky doladit, tak raději nepojedu.Godric píše:Sakr... No chystám se na druhý remorkér a chci ho udělat pojízdný do Otrokovic... Vzhled bude potíž.... nebijte mě
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
len dufam ze mojho chudacika nespalia so vsetkov uctou. nadstavba neni bohvie co ale okna mam zaskleneBořík píše:To přece není zase tak velký problém udělat aspoň trochu pevnou a byť jen mírně maketovou nástavbu a přidat tam pár doplňků. Je to práce po odpoledních na týden a určitě jsi od Mostu ( ne-li od ještě staršího ježdění ) těch pár hodin vyšetřil.
Nemyslím, že by Tě pořadatelé v Otrokovicích nepřipustili na start, ale opravdu by ta loď měla trochu vypadat. Je fajn, že se sám stydíš, ale radši místo toho mákni na nástavbě.
nikdy neni tak zle aby nemohlo byt ešte horsie!!!!!
Tak za měsíc......máte čas koupit barvičky, trochu to stříknout, doladit lana, upevnit nástavby, oddělat serepetičky co překážejí, projet lodě na vodě, skontrolovat baterky, funkce nadfunkce i podfunkce vysílačů, prostě údržbu......a nezapomeňte se přihlásit, přijet a pokecat, přivést svoje lodě neb nejlépe se konzultuje když to člověk vidí a nenechávejte vše na poslední chvilku, neb by se mohlo stát že všechna kořalka bude zamluvena, a všechno uzené snědeno..........
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
Je to tak :-) TT Cirkus má další představení už za měsíc :-)RomanT píše:Tak za měsíc......máte čas koupit barvičky, trochu to stříknout, doladit lana, upevnit nástavby, oddělat serepetičky co překážejí, projet lodě na vodě, skontrolovat baterky, funkce nadfunkce i podfunkce vysílačů, prostě údržbu......a nezapomeňte se přihlásit, přijet a pokecat, přivést svoje lodě neb nejlépe se konzultuje když to člověk vidí a nenechávejte vše na poslední chvilku, neb by se mohlo stát že všechna kořalka bude zamluvena, a všechno uzené snědeno..........
Serepetičky dodělávám na Monaku II. Včera jsem pověsil na boky odrazové pneumatiky. Bude o tom malej článeček. Ještě chci stihnout udělat nějaké to zábradlí na nástavby, protože loď bez zábradlí není to pravé ořechové :-) A když z pana Černýho nedostanu ten spešl světelnej modul, tak rozsvítím alespoň poziční světla - doufám :-)
Už se do Otrokovic těším, protože až uvidíte štreku co nás čeká...bude to švanda! Snad se ještě někdo další přihlásí, popravdě čekal jsem trochu větší zájem, ale třeba se to ještě zvedne.
Ještě jedno info - vychází nová RC Revue a je tam reportáž ze zimního TT v Mostě a reportáž od Ladouse už vyšla v RC Modely.
Keba - webmaster
... jenom bych už uvítal nějaké bližší informace o soutěži Springerů - jestli se je potřeba na fotbálek předem hlásit a tak.
TT seriálu se účastnit nebudu, ale na jeden den bych se Springerem přijel rád.
Radek
Radek
Ja myslím, že účasť v Otrokoviciach sa určite zdvihne. Minimálne o dva týmy z Bratislavy 
a myslím, že aj z Galanty sa chystá výprava.
Ale keď už sme pri týmoch, mám jednu otázku:
Ak by sa jednalo o jednočlenný "tým" s remorkérom nad 70 cm (konkrétne cca 80 cm) , aký vlek by ťahal? Malý alebo veľký ?
Budú sa používať vleky , ktoré boli aj v Protivanove ?
Ak by sa jednalo o jednočlenný "tým" s remorkérom nad 70 cm (konkrétne cca 80 cm) , aký vlek by ťahal? Malý alebo veľký ?
PeterP
No vida! Takže Otrokovice budou mezinárodní :-)PeterP píše:Ja myslím, že účasť v Otrokoviciach sa určite zdvihne. Minimálne o dva týmy z Bratislavy
Remorkér s délkou trupu 80cm bude soutěžit v kategorii "těžký TT" a tomu bude odpovídat i vlek. Pravidla nerozlišují velikost vleku podle počtu remorkérů. Jednočlenný tým má tu výhodu, že s vlekem po celé délce trati může manévrovat také způsobem "trup o trup".
V Otrokovicích budou zřejmě stejné vleky jako v Protivanově a nově ropná plošina pro těžký TT. K dispozici bude i nová "vana", ale pokud se použije, tak pro lehký TT a nebo tlačné remorkéry.
Keba - webmaster
A už niekto dokázal odjazdiť trať s tou veľkou vaňou ( napr. takú, aká bola v Protivanove) s jedným remorkérom ?
Mne pripadá skoro nemožné ubrzdiť tých 80 - 100 kilov, ak sa rozbehnú, spôsobom trup o trup. Resp. pokúsiť sa o to možno dá, ale len raz.
Potom už ten dotyčný bude mať dva malé remorkéry do ľahkého TT
Ale vážne: prejsť trať, aká sa jazdí napíklad na súťaži makiet plynulým spôsobom so zapriahnutým vlekom podobných parametrov sa mi nezdá až tak náročné ( s výnimkou cúvania a parkovania v doku).
Ale ak sú postavené trate na TT tak ako sa doteraz zaužívalo (aspoň čo som mal možnosť vidieť a zažiť ) , mi pripadá nereálne prejsť ich s veľkou vaňou pomocou jedného remorkéra, lebo treba často "brzdiť" a rozmery bránok pre veľkú vaňu sú často dosť natesno.
Preto ma zaujíma, čo to niekto dokázal tak, aby bol konkurencie schopný dvojremorkérovým týmom?
Nepýtam sa len zo zvedavosti, ale preto, že jeden člen našej výpravy ( môj syn
) vyhlásil, že ak nebude mať parťáka do týmu, odjazdí súťaž ako jednočlenný tým aj s veľkou vaňou. Tak či mám remorkér opancierovať ...
Mne pripadá skoro nemožné ubrzdiť tých 80 - 100 kilov, ak sa rozbehnú, spôsobom trup o trup. Resp. pokúsiť sa o to možno dá, ale len raz.
Ale vážne: prejsť trať, aká sa jazdí napíklad na súťaži makiet plynulým spôsobom so zapriahnutým vlekom podobných parametrov sa mi nezdá až tak náročné ( s výnimkou cúvania a parkovania v doku).
Ale ak sú postavené trate na TT tak ako sa doteraz zaužívalo (aspoň čo som mal možnosť vidieť a zažiť ) , mi pripadá nereálne prejsť ich s veľkou vaňou pomocou jedného remorkéra, lebo treba často "brzdiť" a rozmery bránok pre veľkú vaňu sú často dosť natesno.
Preto ma zaujíma, čo to niekto dokázal tak, aby bol konkurencie schopný dvojremorkérovým týmom?
Nepýtam sa len zo zvedavosti, ale preto, že jeden člen našej výpravy ( môj syn
PeterP
- Pepa Darvaš
Trošku odbočím od TT v Otrokovicích.Ale vzhledem k tomu ,že na soutěž ve vodním pólu se zatím přihlásil jen Ládous ,mně zajímá jestli se vůbec někdo chystá a zda-li mám něco zajišťovat.Přeci jen je potřeba již něco zamluvit .Rád se té akce ujmu ,no ,ale že bych si to dal jen Ládousem?Ozvěte se aspoň někdo ,kdo má chu´t přijet.
1) Myslím si, že v Otrokovicích se pro něj parťák určitě najde :-)PeterP píše:A už niekto dokázal odjazdiť trať s tou veľkou vaňou ( napr. takú, aká bola v Protivanove) s jedným remorkérom ?
Nepýtam sa len zo zvedavosti, ale preto, že jeden člen našej výpravy ( môj syn) vyhlásil, že ak nebude mať parťáka do týmu, odjazdí súťaž ako jednočlenný tým aj s veľkou vaňou. Tak či mám remorkér opancierovať ...
2) Sólo plavba s vlekem (je jedno zda s velkým či malým) má svoje specifika. Během plavby musíš myslet o několik "tahů" dopředu. Včasným snížením a nebo zcela vynecháním tahu remorkéru (to neznamená, že remorkér zastavíš) se vlek přibrzdí sám. Představa, že Velký Kačer nedokážeš zastavit trupem o trup je trochu lichá. Samozřejmě pokud remorkérem popluješ na plný pecky proti rotaženým vleku, tak to nedopadne dobře, ale pokud snížíš rychlost plavby remorkéru tak, aby tě vlek doplul a pak ho přibrzdíš, tak se to obejde bez jakých koliv škrábanců. Jde jen o to, jak svůj remorkér umíš ovládat a jak dokážeš předvídat.
Táhnout sólo vlek není snadný, ale není to nereálný. Jak tvrdím (a nejen já) TT není bezstarostné plutí s lodí sem a tam. Je to skutečně o tom, že musíš při tom přemýšlet, předvídat a rychle reagovat ikdyž soulodí se sotva plouží.
Keba - webmaster
Velice rád bych napsal, bude to tak a tak, Springerové přijeďte v sobotu nejpozději v tolik a tolik, uděláme pro Vás to a to, podmínky budou takové a makové ......... ale nemůžu.kartonist píše:... jenom bych už uvítal nějaké bližší informace o soutěži Springerů - jestli se je potřeba na fotbálek předem hlásit a tak.
Radek
Velice chceme pro Springery v Otrokovicích udělat nějakou zábavu, ale TT bude mít prvořadou prioritu. V první řadě musíme mít uzavřenou startovní listinu, následně podle počtu teamů v jednotlivých kategoriích už můžeme pracovat s časem a přispůsobit rozvrh celé soboty tak, aby jsme udělali dostatečný prostor i pro doplňkové soutěže. V této chvíli máme 6 teamů v lehkým, 5 v těžkým a 1 tlačák. Jenže tady na DF co chvíli čtu příspěvky typu já chystám loď do Otrokovic ..... ale přihláška nikde! Proto žádám všechny kteří vědí, že do Otrokovic pojedou ať přihlášku co nejdřív pošlou. Ti co váhají, nebo neví jestli budou moci přijet ať mě aspoň pošlou mail ať máme co nejdřív už aspoň trošku reálnou představu o účasti.
Potom co nejrychleji zveřejníme náležitosti ohledně Springerů.
TT a Springerům zdar.
Pavel
Je mi jasné, že na dostatočnom priestore, bez obmedzení časovým limitom ubrzdím aj väčší náklad, ako je Veľký Kačer.

O tom, že TT nie je bezstarostné plávanie s loďou sem a tam tiež nepochybujem - keby to tak bolo, nebola by to určite taká dobrá zábava.
Čo sa týka premýšlania ... to neviem o čom hovoríš ...
Otázka ale znela: Dokázal už niekto spomínaným spoôsobom odjazdiť trať, aby bol konkurencie schopný dvojremorkérovým týmom ?

O tom, že TT nie je bezstarostné plávanie s loďou sem a tam tiež nepochybujem - keby to tak bolo, nebola by to určite taká dobrá zábava.
Otázka ale znela: Dokázal už niekto spomínaným spoôsobom odjazdiť trať, aby bol konkurencie schopný dvojremorkérovým týmom ?
PeterP
Odpověď zní: Ne (ale někdo to vyzkoušet musí :-))))))PeterP píše:Je mi jasné, že na dostatočnom priestore, bez obmedzení časovým limitom ubrzdím aj väčší náklad, ako je Veľký Kačer.
portal/img/gallery/225_1177396593.jpg
Keba - webmaster
To som potreboval počuť.Keba píše:Odpověď zní: Ne (ale někdo to vyzkoušet musí :-))))))PeterP píše:Je mi jasné, že na dostatočnom priestore, bez obmedzení časovým limitom ubrzdím aj väčší náklad, ako je Veľký Kačer.
portal/img/gallery/225_1177396593.jpg
S niektorými juniormi (v puberte) je ťažká komunikácia, a často dochádzajú argumenty ...
PeterP
Jen abych přidal něco. Já jsem se přihlásil i do malého TT. Chci ze srandy (pokud bude loď pojízdná, teprve sem začal se stavbou a času na modelaření je bohužel málo) závodit jenom sám, abych vyzkoušel, zda je to možné odzávodit i v jednom. Pojedu ovšem v malém, velká vana je přecejen velká vana.
U velkého TT sem sinetroufnul jet sám a přecejen, s Přemou sme už celkem slušně sehraní, tak proč to měnit... Tentokrát bude boj o bednu, těště se..
U velkého TT sem sinetroufnul jet sám a přecejen, s Přemou sme už celkem slušně sehraní, tak proč to měnit... Tentokrát bude boj o bednu, těště se..
Chlapi bojujte o bedny - myslím že mi raději budeme bojovat o vítězstvíGodric píše:Jen abych přidal něco. Já jsem se přihlásil i do malého TT. Chci ze srandy (pokud bude loď pojízdná, teprve sem začal se stavbou a času na modelaření je bohužel málo) závodit jenom sám, abych vyzkoušel, zda je to možné odzávodit i v jednom. Pojedu ovšem v malém, velká vana je přecejen velká vana.
Keba - webmaster
Kebo, a co takhle bojovat o zlepšení pravopisu ???
JUDr. Karel Sochor koncem února 2019 zemřel.
Čest jeho památce.
Čest jeho památce.
Ale jen ve velkýmKeba píše:Chlapi bojujte o bedny - myslím že mi raději budeme bojovat o vítězstvíGodric píše:Jen abych přidal něco. Já jsem se přihlásil i do malého TT. Chci ze srandy (pokud bude loď pojízdná, teprve sem začal se stavbou a času na modelaření je bohužel málo) závodit jenom sám, abych vyzkoušel, zda je to možné odzávodit i v jednom. Pojedu ovšem v malém, velká vana je přecejen velká vana.

NeJaToD team
Ivvo, nechcete baterky?- mám prima na půjčení....
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
Ani neRomanT píše:Ivvo, nechcete baterky?- mám prima na půjčení....

NeJaToD team
No hlavně aby jste jich měli dostatek 
kuurna vase starosti bych chtel mit. no ja mam zatim nejvetsi starost abych mel cim jet, to jak budu resit az budu mit cim

kazdy dobry skutek musi byt po zasluze potrestan
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek