Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Springer Class - tlačné remorkéry

Zde se budeme věnovat remorkérům třídy Springer.
Odpovědět
Petr.bk

Re: Springer Class - tlačné remorkéry

Příspěvek od Petr.bk »

pavelst píše:jj, můj. 6-ti článek, 600 a 5-ti list.

Jestli to jelo svižně nevím .... otázka z které části jsi to viděl, na začátku jsem opravdu jezdil na 5 listů a postupně na 4 a na závěr na 3 :)

Pavel
Jo jelo ti to moc pěkně, kroužil jsi okolo Cabadaje jako sršeň. ;)
Cabadaj

Příspěvek od Cabadaj »

říkáš jako sršeň.... :) připadám si jako v tom seriálu kutil Tim.."větší výkon".... ale ať máte představu co bude proti vám stát... :) portal/img/gallery/371_1202647377.jpg
Cabadaj 10. října 2015 zemřel. Čest jeho památce.
Petr.bk

Příspěvek od Petr.bk »

No počkej, Já dělám springer eco class. Myslím, že budu muset jeden springer udělat ve volné třídě :D
Jinak pěkná práce. To je stoupáníčko, do tohoto si zatím netroufám. Je to náročný na vyvažení?
Cabadaj

Příspěvek od Cabadaj »

Petře.bk, tvá citace ..No počkej, Já dělám springer eco class.... znamená, že rozděluješ springery na třídy... pak ,ale nemůžeš srovnávat loď pavla a "prvního " .... :) neb oba jsou rozdílná kategorie...;)
Petr.bk

Příspěvek od Petr.bk »

No já bych to nerozděloval. Stejně si myslím, že je to víc o rukách než o motoru. Tady se, ale vyhrožovalo, že se to bude při fotbálku rozdělovat a že v Olomouci si na to jěště nehledělo atd.
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Petr.bk píše:Tady se, ale vyhrožovalo, že se to bude při fotbálku rozdělovat a že v Olomouci si na to ještě nehledělo atd.
Až bude na skladě 50 Springerů, tak k té selekci jistě může dojít.
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
razor

Příspěvek od razor »

aky ma byt sklon hriadela a kde presne ma prechadzat trupom?
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

razor píše:aky ma byt sklon hriadela a kde presne ma prechadzat trupom?
Nejlépe to asi ukazuje tento dokument: http://www.rcgroups.com/forums/showatt. ... id=1003278
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

hele, čutalisti, jak vám držel míček mezi kozama?- já to skoušel a prostě mi to nešlo, dříve nebo později mi utek-míčky různých průměrů- honil jsem to po kruhovém bazénu-o zatočení s míčem není řeči- jediná možnost jsou asi ty tykadla-
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
pavelst

Příspěvek od pavelst »

Co se týká fotbálku na Floře loni na podzim, jak bych to řekl ......... i já jsem s tím měl problémy :).
To ovšem neplatilo o mladým MSobovi a mladým Cabovi ...... ti míč vodili bez problémů.

mrkni do galerie článku "Fotbálek na Floře", obvzlášť na galerii od Cabadaje.

Takže ..... není to kozama :) , ale rukama.

Pavel
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

Dík, jsem tedy v prčicích i v této kategorii.....inu, mládí vpřed......;)
kartonist

Příspěvek od kartonist »

RomanT píše:Dík, jsem tedy v prčicích i v této kategorii.....inu, mládí vpřed......;)
Já jsem na lodi ani kozy neměl, ale přímou jízdou se míček trochu vodit dal. V zatáčkách ho neudržel myslím nikdo. Vítězové, jak píše Pavel, po získání míče jeli bez zatáčení přímo na bránu. :D

Radek
Cabadaj

Příspěvek od Cabadaj »

Romane, nechci dělat moudrého a už vůbec chytrého... ač nyni stavím springerů jak profesionální loděnice.. :D odježděno moc nemám... ale v létě jsem mladému vymýšlel zábavu ve formě tréningů jak se trefit , udržet a tlačit mezi opěrami částečně vodou naplněné pet-flašky či kyblík od primalexu atd... když se loď tzv. zakousla do překážky a pokud byla v tahu bez potíží předmět uržela i při ostrých obratech, kroužení jako i při přímé jízdě... mám spíš takový pocit a něco si i v jednom z rozhovorů naznačil ,že ti loď moc nedrží stopu při přímé jízdě... jestli problém ve tvém případě nebude v krátkém či jinak umístěném kormidle... ;)
Karolinus I

Příspěvek od Karolinus I »

RomanT píše:hele, čutalisti, jak vám držel míček mezi kozama?- já to skoušel a prostě mi to nešlo, dříve nebo později mi utek-míčky různých průměrů- honil jsem to po kruhovém bazénu-o zatočení s míčem není řeči- jediná možnost jsou asi ty tykadla-
Ahoj, sice springry zatím jezdit nebudu, protiže většina pořádaných akci koliduje s jinými soutěžemi, kterých se míním účastnit, ale myslím, že v pravidlech byla tykadla opomenuta. Na všech zahraničních stránkách na které zde byly v minulosti odkazy byla tykadla při fotbálku namontována a mají dány přesné rozměry. Foto přidáno do galerie.
A je To . . . .!
pavelst

Příspěvek od pavelst »

Karolinus píše:Ahoj, sice springry zatím jezdit nebudu, protiže většina pořádaných akci koliduje s jinými soutěžemi, kterých se míním účastnit, ale myslím, že v pravidlech byla tykadla opomenuta. Na všech zahraničních stránkách na které zde byly v minulosti odkazy byla tykadla při fotbálku namontována a mají dány přesné rozměry. Foto přidáno do galerie.
To jsi je asi nečetl
cituji: Nástavce pro tlačení míče musí mít rozteč 180mm, délku 80mm, průměr na koncích min.15mm a musí být umístěny 15mm nad palubou. Měly by být demontovatelné.

Pavel
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

moje necky jedou rovně-kličkují jen se zapřaženou vanou(když táhnou)-petky tlačí bez problémů(i zatáčí) ale míčky(různé) jen rovně.....a určitou rychlostí.....jinak meje necky byly postaveny primárně pro TT letošní sezonu, abych měl s čím jezdit se synem-pokud ho to bude bavit, zbastlím na příště remorkér a necky půjdou do depozitu-nijak mě neoslovily...........předloha je mladší roku 1900:lol:
Godric

Příspěvek od Godric »

No pro mladýho máš teď trup, tak příští rok už z něj přece něco bude postavené ne? :)
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Godric píše:No pro mladýho máš teď trup, tak příští rok už z něj přece něco bude postavené ne? :)
Jistě, však RomanT už projekt SG plánuje. Ale zase... Když trup vyhrál kluk, neměl by také přiložit ruku k dílu? RomanT by to jen zafinancoval ;-).
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

RomanT píše:hele, čutalisti, jak vám držel míček mezi kozama?- já to skoušel a prostě mi to nešlo, dříve nebo později mi utek-míčky různých průměrů- honil jsem to po kruhovém bazénu-o zatočení s míčem není řeči- jediná možnost jsou asi ty tykadla-
tohle je krásný dotaz , manželka mi koukla přes rameno a prohlásila ,, co to sleduješ za prasárničky? že si nedáš pokoj,,:lol:
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
kartonist

Příspěvek od kartonist »

Výňatek z pravidel:
"Nástavce pro tlačení míče musí mít rozteč 180mm, délku 80mm, průměr na koncích min.15mm a musí být umístěny 15mm nad palubou. Měly by být demontovatelné."
Chci se zeptat, zda tyto tyčky už někdo dělal a zda jsem dobře pochopil, že jejich průměr je libovolný.

Radek

P.S.: Chci udělat vylepšení na Sokolnice a Otrokovice, protože zatím je příď hladká jak zrcadlo.
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

kartonist píše:Výňatek z pravidel:
"Nástavce pro tlačení míče musí mít rozteč 180mm, délku 80mm, průměr na koncích min.15mm a musí být umístěny 15mm nad palubou. Měly by být demontovatelné."
Chci se zeptat, zda tyto tyčky už někdo dělal a zda jsem dobře pochopil, že jejich průměr je libovolný.

Radek

P.S.: Chci udělat vylepšení na Sokolnice a Otrokovice, protože zatím je příď hladká jak zrcadlo.
Průměr je libovolný, jen na konci musí být poloměr kružnice min 15mm (kulička), hlavní je aby byli pružné, tzn. ne dřevěný kůl, leda by byl uchycen do gumy a mohl se vychýlit do stran (i nahoru a dolu).

Myslím, že to zatím nikdo stavět nezačal, ale na např. zde http://www.rcgroups.com/forums/attachme ... tid=871901, je možné najít několik příkladů...
Obrázek
NeJaToD team
Nalim

Příspěvek od Nalim »

Ahoj raději bych se přimlouval "beranidla néé" :/
Chybami se člověk učí, ale nesmí je opakovat.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

Proč by nástavce na polo neměly (nemohly) být pevné?
Je někde odkaz na anglicky psané pravidla?
Godric

Příspěvek od Godric »

Mě se zdá, že někde to kolovalo a bylo tam uvedeno, že ty beranidla musí být oddělávací.
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

Godric píše:Mě se zdá, že někde to kolovalo a bylo tam uvedeno, že ty beranidla musí být oddělávací.
Oddělávací na 100%......ale proč ohýbací?Strčím do pouzdýrka tyčku na konci opatřenou kuličkou z epp či podobného šmejdu-žádná věda......očešu protívníkovi zábradlíčka a jiné pichovinky, stím se musí počítat.....v hloubi duše jsem pro hrát to jen kozama......
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Springer a vše kolem něj“