Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

regulátor pro tři motory

Vše co se týká elektroniky pro lodní modely (RC soupravy, přijímače, vysílače, serva, regulátory, baterie atd.)
Odpovědět
sas

Re: regulátor pro tři motory

Příspěvek od sas »

možná to tady už bylo, bohužel mi hledání vzhazuje nesmysly nebo fatal error,
takže k věci, budu stavět loď se třemi motory a jelikož dělám auta spalováky, tak elektopohonu moc nerozumím zajímá mne jestli mohu mít jen jeden regulátor na 3 motory, nebo musím mít tři regly, a pokud budu moci mít jen jeden jaké by měl mít parametry vzhledem k motorům budu tam mít 3 speed 500 nebo 600 asi 11000 otáček, případně poraďte jaké a kolik by měli mít otáček,
budu stavět schnellboot S-100
Pavel Daněk
Al khubar a Schnellboot S-100, ve stavbě
FUTABA 3PM 2,4GHz, 6EX 2,4GHz
Ante

Příspěvek od Ante »

regulátor muže být jeden, jeho proudová zatižitelnost by měla být součtem proudového odběru všech motorů.
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Mám obavu, že to bude asi celkem dost náročné na proudový odběr, takže jeden regulátor asi stačit nebude. Ale je tam mnoho aspektů, které se podílejí na výsledku: Měřítko modelu, lodní šrouby...
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
sas

Příspěvek od sas »

bude to 1:40 a šrouby by měly být 30/24 nebo 35/30
Pavel Daněk
sas

Příspěvek od sas »

chci dát tyhle šrouby
http://www.hobbyeshop.cz/inshop/rc-mode ... srouby-3l/
mám objednaný lam. trup a mělo by to být 1:40
Pavel Daněk
sas

Příspěvek od sas »

dík za rady v tomhle oboru umím jenom lepit, pokud budu mít trup tak vzhledem k tomu, že jsem dělal plastikařinu by to neměl bejt problém, elaktrika modelů je pro mně zatím španělská vesnice, takže zatím mám motory ze zámků aut a snad budou stačit jsou na 12V a mají celkem nízký otáčky, jcou velké asi jako speed 600 jen o něco delší
Pavel Daněk
Jetcat

Příspěvek od Jetcat »

Taky mám v S145 3x robbe 480,k tomu šrouby 30 mm a jeden regulátor od ing. Černého a v pohodě zvládá.Podotýkám,že trup je podomácky dělaný (tzn. větší váha) a vezu gelovku 6V 0,5 kg
FRANTA 1

Příspěvek od FRANTA 1 »

Jetcat píše:Taky mám v S145 3x robbe 480,k tomu šrouby 30 mm a jeden regulátor od ing. Černého a v pohodě zvládá.Podotýkám,že trup je podomácky dělaný (tzn. větší váha) a vezu gelovku 6V 0,5 kg
přiklonil bych se ke třem regulatorum i kdyz bech je svázal mixi.Představa že se ti do jednoho nebo dvou šroubu něco dostane tim se zviší již tak velký odběr a nemusiš to díky třetímu v chodu zprvu ani poznat, hrozi že přídeš nejen o regl,ale pujde o život i baterce.Zato ty si pěkně zaplaveš. Určite je odjisti pojistkou každý zvlášt.
RiMr

Příspěvek od RiMr »

Taky mám tři regly, navíc namixované do zatáček (asi to není nutné, chtěl jsem to jen vyzkoušet :-)). Cenově to vyšlo levněji, jsou to ale stříďáky...
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Elektronika“