možná to tady už bylo, bohužel mi hledání vzhazuje nesmysly nebo fatal error,
takže k věci, budu stavět loď se třemi motory a jelikož dělám auta spalováky, tak elektopohonu moc nerozumím zajímá mne jestli mohu mít jen jeden regulátor na 3 motory, nebo musím mít tři regly, a pokud budu moci mít jen jeden jaké by měl mít parametry vzhledem k motorům budu tam mít 3 speed 500 nebo 600 asi 11000 otáček, případně poraďte jaké a kolik by měli mít otáček,
budu stavět schnellboot S-100
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
regulátor pro tři motory
Re: regulátor pro tři motory
Pavel Daněk
Al khubar a Schnellboot S-100, ve stavbě
FUTABA 3PM 2,4GHz, 6EX 2,4GHz
regulátor muže být jeden, jeho proudová zatižitelnost by měla být součtem proudového odběru všech motorů.
Mám obavu, že to bude asi celkem dost náročné na proudový odběr, takže jeden regulátor asi stačit nebude. Ale je tam mnoho aspektů, které se podílejí na výsledku: Měřítko modelu, lodní šrouby...
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
bude to 1:40 a šrouby by měly být 30/24 nebo 35/30
Pavel Daněk
chci dát tyhle šrouby
http://www.hobbyeshop.cz/inshop/rc-mode ... srouby-3l/
mám objednaný lam. trup a mělo by to být 1:40
http://www.hobbyeshop.cz/inshop/rc-mode ... srouby-3l/
mám objednaný lam. trup a mělo by to být 1:40
Pavel Daněk
dík za rady v tomhle oboru umím jenom lepit, pokud budu mít trup tak vzhledem k tomu, že jsem dělal plastikařinu by to neměl bejt problém, elaktrika modelů je pro mně zatím španělská vesnice, takže zatím mám motory ze zámků aut a snad budou stačit jsou na 12V a mají celkem nízký otáčky, jcou velké asi jako speed 600 jen o něco delší
Pavel Daněk
Taky mám v S145 3x robbe 480,k tomu šrouby 30 mm a jeden regulátor od ing. Černého a v pohodě zvládá.Podotýkám,že trup je podomácky dělaný (tzn. větší váha) a vezu gelovku 6V 0,5 kg
přiklonil bych se ke třem regulatorum i kdyz bech je svázal mixi.Představa že se ti do jednoho nebo dvou šroubu něco dostane tim se zviší již tak velký odběr a nemusiš to díky třetímu v chodu zprvu ani poznat, hrozi že přídeš nejen o regl,ale pujde o život i baterce.Zato ty si pěkně zaplaveš. Určite je odjisti pojistkou každý zvlášt.Jetcat píše:Taky mám v S145 3x robbe 480,k tomu šrouby 30 mm a jeden regulátor od ing. Černého a v pohodě zvládá.Podotýkám,že trup je podomácky dělaný (tzn. větší váha) a vezu gelovku 6V 0,5 kg
Taky mám tři regly, navíc namixované do zatáček (asi to není nutné, chtěl jsem to jen vyzkoušet :-)). Cenově to vyšlo levněji, jsou to ale stříďáky...
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5 Odpovědi
- 9324 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Pepa Darvaš
-
- 11 Odpovědi