Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Combat

Ivos

Re: Combat

Příspěvek od Ivos »

Nevim kam bych to mel dat tak snad sem :-)) Chtel bych se zeptat jestli se nekdo v teto republice venuje teto discipline popripade jestli by se dali u nas koupit komponenty na combat dik Ivos
Ante

Příspěvek od Ante »

Přesunul jsem to do nové kategorie.
Myslím, že v ČR se touto disciplínou nikdo nezabývá, pokud tedy vím.
Objednat by to mělo jít v pohodě s e-shopu v USA.
SH

Příspěvek od SH »

Někdo se tím u nás zabývá, byl o tom článek v ABC. Myslím, že se jmenují Naumachia, ale jestli se pletu tak mě nebijte.
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

A bavíme se vůbec o lodích? Já jen, že u letadel jsou souboje poměrně hojné.
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
Ante

Příspěvek od Ante »

Bavíme se o lodích :-) Studuj :-) https://www.mo-na-ko.cz/lode-bitvy.htm
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Ante píše:Bavíme se o lodích :-) Studuj :-) https://www.mo-na-ko.cz/lode-bitvy.htm
O existenci lodních soubojů jsem věděl, ale zde z té diskuze nebylo patrné, jde-li o dotaz na lodě.
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
razor

Příspěvek od razor »

razor

Příspěvek od razor »

a este by ma zaujimalo ci sa niekto tejto kategorii v CR alebo SR venuje
Morpheus141

Příspěvek od Morpheus141 »

Merrimack píše:Jestli mohu být upřímný, toto je koníček, který je vytvořen pro ničitele, ne tvořitele, myslím že touto cestou se nedá jít....proč taky...mi děláme funkční rc a to doslova se vším, jak se střelbou tak i odpalování raket atd a rozhodně je z toho větší podivaná, než když si modely ničí...to není zrovna vhodná cesta...
Jestli Vás někoho zajímají podobné věci, klub už je dávno- přes 20 let....bojujeme mnohem lépe než tito modeláři....ale je to každého věc....
Sebechvála smrdí .... a někdy hodně moc :-(
.... jestliže to funguje tak se do toho nes... :)
Pepa Darvaš

Příspěvek od Pepa Darvaš »

Viděl jsem v Borohrádku asi před třinácti léty jak po sobě nějací bulhaři pálili a nakonec se jedna lo´d uprostřed trupu zlomila a odporoučela se ke dnu.Divácky velice atraktivní podívaná.Po akci naběhli potápěči a celou lo´d vytáhli.měla uprostřed trupu panty a byla téměř nepoškozená .Vůbec mi to nepřipadalo jako ničení maket.
Admirál

Příspěvek od Admirál »

I já o tom četl. Trup je jen tence pokryt aby se dal snadno prorazit a zase znovu po bitvě a vylovení znovu potáhnout a hurá do další bitvy. Mají jen určitá místa kde se dají prorazit. Takže to není tak že by byli na jedno použití. Přece jenom stojí dos času něco takového postavit a nemluvě o penězích za matroš, motory, elektroniku atd.

To Merrimack: Kdy a kde jsou ty vaše souboje k vidění nedjí se někde na netu shlédnout videa?
Dokončeno: H.M.S. Victory; La Real
Admirál

Příspěvek od Admirál »

Kouknu do kalendáře, už dlouho se na něco takocého chystám. A co nějaké to video jako zákusek. Nemáte vlastní stránky? na kterých by něco takového bylo?
Morpheus141

Příspěvek od Morpheus141 »

Ale o tom to je ........ prostě co modelář to názor, nerad Ti to říkám, ale nemáš patent na rozum, nevnucuj svůj názor ostatním prosím.
.... jestliže to funguje tak se do toho nes... :)
Admirál

Příspěvek od Admirál »

To máte samí jako letadilkáři. Někdo staví jen statické věrné modely, jinej zase létající repliky a někomu na vzhledu nezáleží, hlavně že to létá.
Těmto modelářům taky hlavně jde o simulaci soubojů a o trochu toho vyblbnutí. Ty modeli jsou pro to dělany a proto bych ta jako něco destruktivního nebral a ani bych to nezaměňoval se stavěním replik.
jaroj

Příspěvek od jaroj »

Merrimacku:
Máš názor, bezva, jen to tu čtu, tak to prostě nevydržím ...
Merrimack píše:....
mi děláme funkční rc a to doslova se vším, jak se střelbou tak i odpalování raket atd a rozhodně je z toho větší podivaná ...
Přemejšlej si nad tím, že to nemusí být na podívanou? Je pro mnoho lidí zábava. Osobně nesnáším fotbal a no nenutím Ti to?
Že pro mnoho, zkus použít strýčka googla:
http://www.google.com/search?q=Warship+ ... =firefox-a
Merrimack píše:....
Jestli Vás někoho zajímají podobné věci, klub už je dávno- přes 20 let....bojujeme mnohem lépe než tito modeláři....ale je to každého věc.... ...
Nevím kolik Ti je a jak dlouho jsi členem klubu, ale když už budeš v tom hledání na googlu, tak zjistíš, že tato kategorie existuje už od 70tých let. To je webů o Warship Combat a Tvůj klub s 20tiletou historií a nemá web!?!?

Jasně že šťourám a reju ....

Jsem tu na tomto fóru mladý, žádnou combat loď jsem nepostavil, ale mohu prohlásit, že mě se to líbí.
Prosím ukonči své nonstop prosazování vlastních názorů, nebo Ti vysvětlím, proč nesnáším fotbal :-)
Zachovejte paniku :-)
jaroj

Příspěvek od jaroj »

Merrimack píše:někde jsem viděl něco podobného s tankama, ale rozdím byl, že stříleli paintboll...hodně zajimavé do modelu lodě by to bylo asi nevhodné, velikost zařízení je příliš velké....
Efekt byl moc pěkný, mělo to celé nějaký smysl, každý se snažil zasáhnout někoho jiného, a modelu se nic nestalo, pouze byl nehezky zabarven, ale to stačí vyčitstit hadicí...škoda že něco podobného nejde do lodě...
u combat by mě asi oprava porád nebavila...úžasné je rozhodně množství členů, které tento Australský klub má...
asi máš na mysli tohle:
http://www.rctankcombat.com/
Dle mého nádhera a prostě zábava ... kluci blbnou :-)
Jen pokud to prostuduješ (již jsem to dělal pře léty), tak zjistíš, že sem tam, je nějaká díra skrz, neb paintball je potvora :-)
Zachovejte paniku :-)
Merrimack Miloš

Příspěvek od Merrimack Miloš »

nějaká videa mám na Youtube, když se zadá profil milmerrimack nebo ivanmerrimack, záběry z lodě,sestřih akcí pro diváky,průběžně doplňováno po akci
model Merrimack,jeho provoz,vývoj systémů,praktické zkušenosti z provozu za 15 let
LCT 751

Příspěvek od LCT 751 »

Odkaz na klub, modely propracované,jak vyrobit děla

http://www.westernwarshipcombat.com/

Miloš
LEON_CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LEON_CZ »

Zabývá se tu ještě někdo kategorií WarShip Combat? Co tu tak koukám na vlákna, 10 let se tu o tomto nikdo nebavil. Nějaká videa ze zápasů WarShip shromažďuji v tomto vláknu:
https://www.rcfree.eu/viewtopic.php?f=51&t=863
Moderní čeští raketoví modeláři:
Czech Rocket Society - info ZDE
CTU Space Research - info ZDE
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Pokud je mi známo, za ty roky se nic nezměnilo. Organizovaně se tomu u nás věnuje stále jen Merrimack klub: https://www.merrimack.cz
PetrP

Příspěvek od PetrP »

Kdysi jsem se o lodní kombat pasivně zajímal, ale ani tenkrát ani doposud jsem nenarazil na žádné zmínky o existenci nějaké tuzemské skupiny, klubu apod. Vše pouze zahraničí (vesměs anglosaské země). Čemuž se ani nedivím, jelikož nákladnost této kategorie je jistě velmi vysoká. Po pravdě mě to nakonec příliš nezaujalo, z mého (námořně historického) pohledu podivné a nerealistické (skutečné námořní bitvy vypadaly úplně jinak). Ani ty lodě mě zrovna nenadchly. Sice nemusím za každou cenu vypiplané makety (sám je beztak zdaleka nedokáži postavit), spokojím se s něčím méně propracovaným (polomaketovým). Ale ty kombatové speciály jsou zas opačný extrém, příliš zjednodušené a holé, na pohled nepůsobí moc dobře.

Mnohem víc mě oslovilo to pojetí zde zmíněného klubu Merrimack, kdy jde místo divokého masakru o divadlo a show pro diváky. Což na hladině působí mnohem lépe a realističtěji. Spíš než svádění modelových bitev a potápění cizích lodí mě zajímá spíše realistická imitace různých funkčních efektů na lodních modelech. Tedy v případě lodní výzbroje zejména funkční modelová děla. Ovšem nikoli kvůli vystřelování projektilů proti nějakým cílům (z bezpečnostních důvodů nevhodné), ale pro realistickou simulaci efektů střelby (zášleh, kouř, hluk).
LEON_CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LEON_CZ »

@PetrP: I pokud by byly cílem hlavně efekty, tak by se nějaké nedestruktivně soutěžení "na zásahy" dalo zrealizovat pomocí elektroniky. V leteckých modelech je v zahraničí populární tzv. FPV Combat, kdy zbraň nahrazuje směrovaný krátkodobý puls z vysokovýkonové IR LED a zásah se na zasaženém letounu indikuje přes IR čidla. Je to poměrně sofistikovaný systém, kdy řídící jednotka počítá zásahy, podle stupně poškození pak může vynechávat nebo úplně vysadit motor, pocukávat serva křidélek, případně se při nasčítání potřebného počtu zásahů aktivovat pyro efekty. Při použití analogového FPV vidí střílející v FPV brýlích zjednodušeně i trasírky svých výstřelů.
FPV Combat moduly všech účastníků jsou navzájem propojené přes 433MHz frekvenci, aby byl každý imformován, jestli soupeře zasáhl, kolik zbývá týmovým spoluhráčům munice apod. Nějaké info o této Combat kategorii jsem napsal sem: https://www.rcfree.eu/viewtopic.php?f=42&t=794
Určitě by se to dalo napasovat i na lodě, protože jsem to viděl už i na RC tankách a dokonce na RC protileteckých dělech.
Dejv

Příspěvek od Dejv »

LEON_CZ píše: úte kvě 02, 2023 22:01 ...
Letadla, tanky super. Proč si ale myslím, že se to moc na lodě nehodí (respektive i warship combat není ideální) je prostě fakt, že válečná loď je komplexem různých zbraňových platforem.
Jejich řízení jedním člověkem prakticky loď degraduje na tank na vodě. Čistě teoreticky by bylo zajímavější, kdyby loď a její palebné systémy obsluhovalo více lidí (každy zodpovědný za svoje zbraně nebo řízení plavidla).
Dyť se koukni i na ten warship combat - přemotorovaná jednoduchá plavidla k sobě přijednou na doslova kontaktní vzdálenost a pak se snaží do sebe narvat maximum kuliček. A jestli kuličky vyměníš za optoelektroniku nebo něco jiného, je jedno. Krása těch střetů zde prostě není.
U letadla máš jednu zbraň (nebudeme polemizovat, že kulomet a kańon jsou dvě zbraně a pod.), střílíš s ní pouze vpřed a záleží na tvé šikovnosti akrobacie. U lodí nic takového není.

Avšak nebudu nikomu bránit v rozletu, jen v našich končinách je problém někoho dostat k vodě, natož aby si postavil něco do čeho se budou střílet kuličky (nebo IR záblesky).
LEON_CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LEON_CZ »

@Dejv: Nikdo neříká, že na jedné lodi nemůže víc uživatelů ovládat víc zbraňových platforem, v kombinaci s FPV si o to loď opravdu přímo říká :-) Například u bombardérů může být také vícečlenná posádka. Na těchto combat videích s AirSoftovými zbraněmi je sice jen dvoučlenná posádka pilot + střelec ve věži, ale principiálně jich může být víc:
https://youtu.be/ZGMHbV8p6_w?t=7
https://youtu.be/2O_pbKjoQZw?t=394

Jestli to bude bezkontaktní IR princip střelby, nebo nějaký projektilový destruktivní, to už je celkem jedno.
PetrP

Příspěvek od PetrP »

LEON_CZ:
Tak to jsou zajímavé informace, dosud jsem neznal. Dávno mám povědomí ohledně klasického leteckého kombatu na bázi sekání stuh, ale tyto elektronické vymoženosti ke mě dosud nedoputovaly. Přiznám se, že se v takových a podobných technologiích vůbec nevyznám, ani mě dosud příliš nezlákaly. Mimo jiné pro jistě značnou finanční nákladnost. Což je ostatně myslím jeden z hlavních důvodů, proč se podobné kategorie pěstují především v zemích s výrazně vyšší životní úrovní. Plus s dostatečně početnou členskou základnou, protože u nás je lodních modelářů poskrovnu (ve srovnání s leteckými) a dát dohromady nějaká početnější setkání je leckdy nadlidský úkol.

Abych pravdu řekl, tak mě ta videa příliš nenadchla, i když pozoruhodné to jistě je, o tom není sporu. Problém, že mi příliš připomíná PC hry. Kdysi dávno v dobách VŠ studia jsem docela hrál letecké simulátory a sváděl virtuální letecké souboje. Pokud bych si chtěl nyní opět zabojovat, zřejmě bych volil opět tuto cestu, po všech stránkách schůdnější.

Toto má jistě velké plus v té fyzikální realitě (nikoli pouze virtuální). Ale jak pilot v tom letadle (modelu) přímo nesedí a nevnímá jeho pohyby, vidí pouze zprostředkovaně (přes kameru a brýle), tak se mi tam ta autenticá realita stejně vytrácí. Asi nejbližší co jsem na vlastní oči viděl byly nějaké závody dronů v hale na modelářském veletrhu. Tam také piloti seděli stranou na sedačkách s brýlemi na očích a řídili své stroje ve virtuální realitě.

V ní je aspoň výhoda že vše je jen jako a nic reálného se neničí. Zatímco při modelářském kombatu vždycky budou na pořadu dne různé havárie a drahé vybavení přijde nutně k úhoně. Což mnoho potenciálních zájemců odradí a zbydou jen ti nejšílenější (a dostatečně movití) nadšenci.

Ale každopádně myšlenka zajímavá a pro letadla, tanky apod. celkem vhodná, avšak pro lodě jsem více skeptický podobně jako kolega Dejv (více v dalším příspěvku).
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Ostatní modelářské kategorie“