Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Plány lodí inzerované na internetu
Re: Plány lodí inzerované na internetu
Před nějakou dobou jsem objevil na stránkách http://sweb.cz/modelylodi nabídku CD se spoustou plánků lodí. Docela mně to zaujalo a lákalo si to objednat, ale cena není zrovna nejmenší tak váhám. Nemáte s uvedenou nabídkou náhodou někdo zkušenosti? Jsou ty plánky solidní, stojí to za to?
Tak z 90% se jedná o plány z pirátských ruských stránek zmíněných i ve zdejších diskusích. (Naskenované plány ze stavebnic, nikoliv tedy cennější originální výkresy.) Ještě jsou u toho fotky modelů, ale nijak špičkových.
Takže odpověď zní: Nestojí. Snad jen v případě, kdy máš zoufale pomalé nebo žádné internetové připojení.
Radek
Takže odpověď zní: Nestojí. Snad jen v případě, kdy máš zoufale pomalé nebo žádné internetové připojení.
Radek
Dík za upozornění. Nepamatuješ si náhodou adresu těch schránek, nebo aspoň v které zdejší sekci diskuzí to hledat?
zkus třeba tady http://mkmagazin.almanacwhf.ru/
nebo tady http://www.shipmodeling.ru/
až na to, že tohle nejsou pirátské stránky, ovšem pokud trváš na pirátských, nemohu sloužit....
nebo tady http://www.shipmodeling.ru/
až na to, že tohle nejsou pirátské stránky, ovšem pokud trváš na pirátských, nemohu sloužit....
Naposledy upravil(a) karaso dne stř úno 28, 2007 17:55, celkem upraveno 1 x.
JUDr. Karel Sochor koncem února 2019 zemřel.
Čest jeho památce.
Čest jeho památce.
Dík za odkazy
Tak jsem to zběžně prozkoumal a bohužel mně to moc nepotěšilo. Jedná se převážně o plachetnice, což jde mimo mně a z válečných lodí 1. poloviny 20. století (těžiště mého zájmu) je tam drtivá většina ruských (což zrovna nemusím), takže pro mně zajímavých informací tam zřejmě moc nenačerpám. Navíc se neustále otravovat s luštěním té hnusné azbuky :-((
V té nabídce CD na kterou jsem se ptal jsou jednak plachetnice, pak motorové lodě a vystřihovánky. Z posledních dvou oblastí bych si tam určitě vybral i když podle pouhého jména bez bližších údajů nemám jistotu že se skutečně jedná o plavidlo, které mám na mysli. To by mně zajímalo jestli to mají všechno postahované z těch ruských stránek, nebo ještě z dalších zdrojů.
V té nabídce CD na kterou jsem se ptal jsou jednak plachetnice, pak motorové lodě a vystřihovánky. Z posledních dvou oblastí bych si tam určitě vybral i když podle pouhého jména bez bližších údajů nemám jistotu že se skutečně jedná o plavidlo, které mám na mysli. To by mně zajímalo jestli to mají všechno postahované z těch ruských stránek, nebo ještě z dalších zdrojů.
- Pepa Darvaš
většina je z toho zdroje ,co uvádí kolegové.Koupil jsem si jedno CD ale nejsem moc nadšen.Je tam několik plánků ,které se mi líbí ,proto nebudu zbytečně protestovat.Na stavbu kvalitní makety to je ovšem velice nízká kvalita.
Tak stavba kvalitní makety u mně nepřipadá v úvahu, ale pokud plánek nesplňuje určité základní požadavky tak se podle něj staví těžko cokoliv. Nejvíc mi vadí, že nevím co přesně a v jaké podobě se na těch CD nachází a pokud bych si to objednal tak bych kupoval zajíce v pytli. No nic, nechám to běžet. Všem díky za odpovědi.
- Pepa Darvaš
objevíš tam to ,co je na netu.jen to je zabalené a rozdělené podle názvů lodí.je tam fotogalerie modelů lodí ,které ale nemají plánky.Pak je u nějakých plánků obrázek .Jinak to je ta samá stránka jako na odkazech tady.Nakreslená lo´d dlouhé kecání v azbuce a na konci celkový pohled na lod z boku a z půdorysu,žebrorysky ,někdy nějaký detail.Večer zkusím nějaký plánek ukázat na monaku ,ale nevím jestli se mi to povede
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 45 Odpovědi
- 284048 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Tujano
-
- 0 Odpovědi